Отримайте гарний загар

Автор: John Pratt
Дата Створення: 9 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Неудачный и смешной загар. Funny tan
Відеоролик: Неудачный и смешной загар. Funny tan

Зміст

Наближається літо, і ви хочете виглядати коричнево у своїй безрукавці з шортами? А може, це січень, але ви хочете виглядати трохи засмаглою в день свого весілля? Якою б не була причина, засмага змусить вас почуватись добре і виглядати бадьоро і здорово. Але також важливо засмагати максимально безпечним способом - УФ-промені природного та штучного світла шкідливі для нашої шкіри та можуть спричинити смертельний рак. Тут ви дізнаєтесь, як засмагати назовні та на солярії з оком, щоб зменшити пошкодження, і як отримати бажане сяйво - без ризику - за допомогою автозагарів та спреїв.

Крок

Спосіб 1 з 4: Отримайте гарний загар на вулиці

  1. Поступово збільшуйте перебування на сонці. Більше за все, коли ви починаєте на сонці, не виставляйте себе більше 1-2 годин за раз. Пропустіть день, перш ніж знову лягти. Меланін, пігмент у вашому тілі, який фарбує вашу шкіру, активується, коли сонячні промені UVA та UVB потрапляють на вашу шкіру. Коли це трапляється, виробляється більше меланіну як свого роду сонцезахисний крем або захист від сонячних пошкоджень. Під час цього процесу ваша шкіра темніє, і ви набуваєте засмагу. Однак меланіну у вашому організмі не є необмежений, і потрібно кілька днів, щоб зробити його достатньо, щоб захистити вас від печіння. Тож якщо ви розробляєте свій базовий загар, спокійно і не засмагайте щодня.
    • Лише один сонячний опік з пухирями у вашій молодості подвоює шанси людини на розвиток меланоми, найсмертоноснішої форми раку шкіри. А ризик розвитку меланоми у людини також подвоюється, спалюючись більше п’яти разів у звичайному житті.
    • Зазвичай кожен досягає стабілізації при засмазі. Вони просто не стають темнішими. Щоб зберегти свій колір, продовжуйте регулярно засмагати та виконуйте наведені нижче дії.
  2. Регулярно відлущуйте, коли засмагаєте. Пілінг видаляє мертву шкіру, яка блокує сонячні промені. Це також зменшує сухість шкіри, а суха шкіра погано поглинає сонце. Під час відлущування використовуйте мочалку, губку або хороший відлущувальний шматочок мила та скрабуйте злегка по всьому тілу, коли приймаєте душ або купаєтесь. Нанесіть зволожуючий крем після висихання.
    • Не використовуйте різких і абразивних відлущувачів, інакше ви зітріте частину засмаги або заплямуєте тіло.
    • Не відшаровуйтеся після того, як ви вийдете з сонця. Наприклад, якщо ви приймаєте душ після купання, зробіть злущування наступного ранку, коли будете купатися.
    • І не відлущуйте кожен день. Досить двічі на тиждень. Набагато частіше воно видаляє природні олії, викликаючи надмірну сухість шкіри.
  3. Використовуйте сонцезахисний крем. Нанесення сонцезахисного крему перед укладанням на пляжний рушник може здатися непродуктивним, але за допомогою сонцезахисного крему ви засмагаєте поступово і довше тримаєте засмагу. Приблизно за 20-30 хвилин до виходу на сонце нанесіть сонцезахисний крем із SPF 15-45, коли ви вперше починаєте засмагати. Фактор SPF, який ви використовуєте, залежить від вашого типу шкіри або від того, наскільки легко ви спалюєтесь.
    • Отримавши базовий відтінок, ви можете зменшити коефіцієнт SPF, але не менше 10.
    • Якщо ви плануєте потрапити у воду, обов’язково використовуйте водонепроникний сонцезахисний крем або надягайте його знову, коли виходите на вулицю.
    • Сонцезахисний крем також має переваги в тому, що він запобігає горінню, що може завдати серйозної шкоди шкірі (не кажучи вже про рак) і майже завжди призводить до лущення та лущення. Якщо це трапиться, вам доведеться починати все спочатку.
    • Не забудьте також використовувати бальзам для губ із сонцезахисним кремом.
  4. Захистіть очі. Під час сонячних ванн на вулиці важливо захистити очі, одягнувши шапку або сонцезахисні окуляри із захистом від ультрафіолету. Очі також можуть горіти, що може завдати серйозних і постійних пошкоджень.
  5. Змінюйте положення лежачи. Регулярно повертайтеся від живота до спини, щоб ви рівномірно засмагали. Засмагши спину, покладіть руки долонями вгору і навпаки. Коли літо тільки починається, а ви тільки починаєте засмагати, ви не повинні (і не повинні) проводити на сонці більше двох годин на сонці. Пам’ятайте, що повільне нарощування - це стійкий колір. Тому міняйте сторони кожні 15-30 хвилин. Також слід час від часу піднімати руки над головою, щоб днища рук і пахви засмагли.
    • Коли ти починаєш спати, пора виходити з сонця. Або якщо це неможливо, пошукайте тінь на деякий час, щоб уникнути сонячних опіків.
  6. Зволожуйте принаймні раз на день. Зволоження шкіри - це, мабуть, один з найважливіших елементів отримання засмаги та збереження її довше, оскільки вона утримує шкіру від висихання, що швидше завдяки УФ-променям. Зволожуйте більше одного разу на день, особливо коли ви лягаєте спати і після душу. Використовуйте більш легкий зволожуючий крем на більшій частині тіла протягом дня, а більш густий зволожуючий крем перед сном на місцях, які сильно згинаються і рухаються, таких як руки, лікті, щиколотки, коліна і ноги.
    • Візьміть з собою меншу баночку, щоб часто мазати «проблемні місця» протягом дня.
    • Якщо ви схильні до появи вугрів на обличчі, використовуйте безмасляний зволожуючий крем, який є «некомедогенним», а це означає, що він не буде закупорювати пори.
  7. Залишайтеся зволоженим. Ви хочете, щоб ваша шкіра не стала занадто сухою, щоб вона могла поглинати сонячні промені. Це також допомагає вашому тілу позбутися токсинів, завдяки чому шкіра стає здоровішою, а засмага зберігається довше. Один із способів зробити це - залишатися зволоженим зсередини. Щодня пийте багато рідини і пийте більше води, якщо ви занадто спраглі або якщо ваша сеча темно-жовта.
    • Регулярне зволоження та багато пиття вбиває двох зайців, коли йдеться про підтримку шкіри у зволоженому стані та готовність до засмаги.
  8. Поліпшити кровообіг. Нарешті, ще одна хитрість, щоб отримати гарний загар - це вправи перед тим, як лягти. Це покращує кровообіг, який стимулює вироблення меланіну. Тож замість того, щоб їхати до басейну, бігайте або бігайте, перш ніж зануритися.
    • Існують також лосьйони для засмаги, які можна наносити перед засмаганням, щоб принести більше кисню на поверхню шкіри, покращуючи кровообіг і стимулюючи меланін для засмаги.

Спосіб 2 з 4: Засмага на солярії

  1. Виберіть хороший солярій. Солярії пропонують різні пакети, особливості, ціни, продукцію та пропонують різні типи соляріїв, що ускладнює знання, який із них вибрати, якщо ви не отримали особистої рекомендації. Ось кілька речей, про які слід пам’ятати при виборі.
    • Запитуйте детальну розбивку їх цін на пропозиції, щоб ви могли побачити, чи можете ви дозволити собі їхні послуги, якщо пропозиція більше не діє.
    • Подумайте про практичні фактори, наприклад, про те, наскільки це близько до вашого дому чи роботи, чи потрібно вам планувати зустрічі або у вашому тренажерному залі вже є солярій.
    • Запитайте, чи використовують вони лампи з високою ефективністю та як часто їх міняють. Попросіть подивитися солярій, щоб побачити, наскільки вони доглянуті.
    • Озирніться навколо - чи все бездоганно чисто? Ви бачите, як працівники заходять у кабінки, щоб прибирати солярії між клієнтами? Наприклад, якщо прийом брудний, це, мабуть, не є хорошим знаком.
    • Поговоріть з персоналом. Добре навчені фахівці повинні допомогти вам визначити тип вашої шкіри, що вони використовують для того, щоб створити для вас графік засмаги, щоб ви засмагли досить швидко, але без печіння.
  2. Вирішіть, як ви хочете створити свій базовий колір. Отримання базового кольору проходить через послідовне і поступове збільшення кількості засмаг, часу засмаги та рівня в солярії. Це все визначається графіком, який ви склали із вибраним вами солярієм. Як правило, спочатку ви засмагаєте лише 5-7 хвилин кожні 2-4 дні і накопичуєте його звідти.
    • Не припускайте, що тільки тому, що у вас світла шкіра, вам просто потрібно довше засмагати. Ймовірним результатом цього є те, що ви добре згораєте.
  3. Подумайте про використання спеціальних лосьйонів. Засоби для засмаги намагатимуться продати вам всілякі лосьйони, призначені для того, щоб ви швидше і темніше засмагали, довше тримали засмагу тощо. Багато з цих лосьйонів - прискорювачі, максимізатори, бронзатори, підсилювачі - досить дорогі, і досвід їх роботи неоднозначний. Перевірте, що говорять інші в Інтернеті.
    • Якщо ви вирішили поекспериментувати, спробуйте по черзі. Якщо ви використовуєте більше одного і виявили, що отримуєте бажані результати, ви не знаєте, який лосьйон за це відповідав. Спробувати по черзі - це менш дорогий спосіб.
    • Їх часто також можна купити набагато дешевше в Інтернеті, ніж у солярії.
    • Зачекайте перед тим, як приймати душ, якщо ви використовуєте лосьйон для засмаги. Якщо ви засмагаєте на солярії, зачекайте 3-4 години до прийому душу, якщо ви використовуєте солярій, який добре працює. Це також міф, що душ після солярію змиває ваш колір. Цього не станеться.
  4. Носіть сонцезахисний крем. Подібно до засмаги на відкритому повітрі, солярії піддають шкіру дії УФ-променів. Якщо ви вирішили скористатися солярієм, подивіться, чи має він захист від SPF і коефіцієнт щонайменше 15. Якщо ні, візьміть його та нанесіть його за 20-30 хвилин до того, як піти до солярію.
  5. Вирішіть, що носити, а що не одягати під солярій. Хтось любить роздягатися, а хтось хоче одягнути купальний костюм, який планується одягнути влітку. І те, і інше чудово.
    • Однак використання різних купальників не вирівняє загар і навіть може мати кілька білих смуг на тілі.
    • Слід також надіти окуляри, які вони пропонують для захисту очей, або придбати власні. Закривши очі або накривши їх рушником, ви не захистите їх від ультрафіолетових променів, які можуть завдати значної шкоди сітківці. Вам також слід час від часу рухати окулярами навколо очей, щоб запобігти очей, як єнот.
  6. Підготуйте шкіру перед тим, як засмагати. Як і засмагати, перед відходом на солярій завжди слід відлущувати шкіру. Також зволожуйте після відлущування.
  7. Пересуватися на ліжку. Подібно до того, як ви робите на сонці, вам доводиться рухати тілом так, щоб усі частини були піддані впливу світла приблизно однакову кількість часу. На солярії вам не обов’язково повертатися зі спини до живота, оскільки вогні є і нижче, і над вами, і певною мірою навколо вас. Тож повертайся в різні боки раз у раз.
    • Подумайте про місця, де ваше тіло зігнуте (наприклад, у западині вашої руки або внизу шиї) або де ваша шкіра стиснута. Якщо ви недостатньо часто регулюєте свою позу, ви отримаєте білі складки.
  8. Зберігайте свій основний колір. Як тільки ваш базовий колір буде досягнутий, ви, швидше за все, повернетеся до простого засмаги 2 дні на тиждень. Хороший солярій не буде намагатися переконати вас, що вам потрібно більше. Крім того, дотримуйтесь свого режиму відлущування, зволоження та пиття.

Метод 3 з 4: Успішне використання автозагарів

  1. Виберіть автозагар. На ринку є кілька автозасмажувачів у гелях, кремах, лосьйонах та спреях, на вибір. Також слід вибрати автозагар для його кольору, який значною мірою визначається кольоровою добавкою, що називається DHA (дигідроксиацетон). Виберіть один і думайте про свій тон шкіри, а не про бажаний результат. Якщо у вас світліший колір обличчя, вибирайте середній відтінок. Якщо у вас оливкова шкіра, вибирайте більш темний відтінок. Ось ще кілька порад.
    • Найкращий спосіб вибрати його спочатку - прочитати онлайн-досвід.
    • Автозасмажувачі, що містять зелені пігменти, допомагають компенсувати помаранчевий ефект.
    • Лосьйони часто найкращі для початківців, оскільки вони вбираються довше, даючи вам більше часу на виправлення помилок, тоді як муси та спреї швидше сохнуть і найкраще використовуються досвідченішими людьми.
    • Гелі легко поширюються і добре працюють для людей із нормальною та жирною шкірою.
    • Спочатку зробіть шкірний тест, приклавши трохи до шлунку, де він зазвичай є відбілювачем, і дайте йому висохнути і вбратися протягом ночі. Вранці ви перевіряєте, чи підходить вам колір.
  2. Підготуйте шкіру, брови та лінію волосся. Ви повинні підготувати шкіру перед нанесенням обраного автозасмажувача. Тому голіться або навощуйте віск, відлущуйте від голови до ніг і переконайтеся, що ваша шкіра повністю суха. Ця остання частина важлива. Також нанесіть на брови вазелін і якомога ближче до лінії волосся, щоб брови та волосся не знебарвлювались, якщо ви отримуєте автозагар на будь-якому з них.
    • Однак якщо ви робите епіляцію воском, зробіть це принаймні за 24 години до нанесення автозасмажувача, щоб ваша шкіра не дратувала. Насправді, епіляція воском може бути кращою, ніж гоління, оскільки гоління може скоротити життя вашого засмаги, відшліфувавши його.
    • З тієї ж причини ви обмежуєте відшарування. Засоби для автозасмаги працюють, як правило, до тижня, тому не відшаровуйтеся до безпосереднього перед повторним нанесенням. Уникайте відлущувачів на масляній основі, оскільки вони можуть залишати залишки, які можуть спричинити смуги.
  3. Одягніть щільні одноразові латексні рукавички. Це запобіжить надмірному оранжевому або темному стану рук під час нанесення автозасмажувача.
    • Ви також можете ретельно вимити руки водою з милом, якщо нанесли автозагар на різні частини тіла.
  4. Використовуйте трохи лосьйону. Нанесіть на коліна, щиколотки, лікті, навколо ніздрів та інші особливо сухі ділянки лосьйону на основі масла, щоб допомогти автозасмажувачу краще проникнути в ці області. Деякі люди перед нанесенням автозасмажувача наносять шар легкого лосьйону по всьому тілу, але це не обов’язково, і багато людей радять це робити.
  5. Нанесіть автозагар частинами. Щоб уникнути білих смуг перегинання, починайте біля своїх ніг, перш ніж рухатися до щиколоток і ніг. Використовуйте приблизно 5 мл за раз і втирайте його дрібними круговими рухами рук. Потім робіть це на животі, грудях, плечах, боках, руках і пахвах. Зніміть рукавички і покладіть трохи на руки, уникаючи долонь. Потім за допомогою лосьйону, палички або губчатої щітки потріть спину автозагаром. Нарешті, нанесіть його на обличчя, наклавши невелику кількість монети на щоки, лоб, ніс і підборіддя, втираючи його зовні в шкіру кінчиками пальців. Залишок використовуйте вздовж лінії волосся та щелепи.
    • Після нанесення автозасмаги на обличчя ретельно вимийте кінчики пальців водою з милом.
    • Ви можете придбати спорядження для користування спиною в Інтернеті за розумну ціну. Якщо вам не подобається користуватися ним, ви можете попросити когось застосувати автозагар до вашої спини.
    • Якщо ви використовуєте автозагар, ви можете розпорошити його на спині під душем. Зайдіть, подивіться через плече, розпорошіть багато повітря за собою, а потім відступите назад у туман. Зробіть це кілька разів, щоб переконатись, що ви досить на шкірі.
  6. Почніть процес сушіння. Щоб пришвидшити процес сушіння, візьміть фен і висушіть феном усі місця, де ви ставите автозагар на низький рівень. Вам потрібно лише сфокусувати тепло на кожній ділянці протягом декількох секунд. Після цього це питання очікування. Навіть якщо деякі кажуть, що сухий за 15-20 хвилин, почекайте принаймні годину, перш ніж одягнутись або лягти спати.
    • Перш ніж одягати одяг, за допомогою пензлика злегка нанесіть на тіло дитячу присипку без тальку. Це запобігає потраплянню кольорів на ваш одяг.
    • Оскільки промокання - це найгірше для вашого засмаги зараз, не приймайте душ і не вправляйтеся (потійте) принаймні шість годин після нанесення автозасмаги.
    • Найкращий варіант - нанести автозагар за годину-дві до сну. Також найкраще надіти довгі рукави та штани, а на ліжко покласти кілька рушників, щоб колір не потрапляв на постіль.
  7. Виправте помилки. Якщо ви прокинетесь і побачите плями, смуги або нерівномірний розподіл, є кілька речей, які ви можете зробити, щоб усунути ці проблеми: а) Додайте трохи додаткового автозасмажувача і втирайте його дуже добре (це найкраще підходить для областей, які світліше або для плям) і б) втирайте лимонний сік в область протягом 1-2 хвилин, потім промокніть вологим рушником (це працює краще, якщо ділянка стала занадто темною або прожилкою).
  8. Слідкуйте за своїм кольором. Різні засоби для автозасмаги тривають різний проміжок часу, хоча зазвичай вам потрібно повторно застосовувати один раз на тиждень. Ви можете допомогти продовжити цей час, регулярно зволожуючи; мити м’якими неабразивними миючими засобами; уникати лікування вугрів ретинолом; і не відшаровуйте більше одного разу між використаннями.
    • Пам’ятайте: хоча ви можете виглядати засмаглою, ви все одно повинні користуватися сонцезахисним кремом, коли виходите на сонце.

Метод 4 з 4: Швидке засмагання за допомогою спрею

  1. Підготуйте шкіру. Перший віск або гоління за 24 години до засмаги. У день засмаги за допомогою спрею використовуйте ексфоліатор на не масляній основі, щоб видалити мертву шкіру та отримати більш рівномірний колір, приділяючи пильну увагу сухим ділянкам та на шиї, грудях та обличчі, де ви схильні до мелірування. . Не використовуйте олії та зволожуючі креми, коли закінчите купання. Перед нанесенням спрею добре вимийте обличчя, щоб зняти весь макіяж.
  2. Одягайся відповідно. Незважаючи на те, що ви встигаєте дати засмагу спрею висохнути, перш ніж одягатися, все-таки рекомендується носити темний одяг. Ви також можете ходити оголеними під солярій або носити ремінці або труси. Якщо ви обираєте останню, надіньте ту, яка не проти, що вона може назавжди знебарвитись.
    • Не забудьте взяти з собою ще одну нижню білизну, щоб носити її згодом.
  3. Вирішіть, наскільки коричневим ви хочете отримати. Так само, як і з автозагаром, ви не хочете перестаратися. Якщо у вас світлий тон шкіри, вибирайте світлий або середній загар. Якщо у вас оливкова шкіра, вибирайте середню або темну.
    • Примітка: Різні розпилювачі мають різні параметри та варіанти кольорів. Головне - не перестаратися. Тонкі зміни є більш приємними, ніж різкі - вигляд на грилі просто нікого не приваблює.
  4. Нанесіть захисні креми. Коли ви роздягнетеся, нанесіть захисний крем або лосьйон на ділянки вашого тіла, на яких ви не хочете, щоб на них наносився спрей, наприклад, на долоні, між пальцями ніг і підошвами ніг. Зазвичай солярій пропонує ці креми.
  5. Підготуйтеся до обприскування. Коли ви йдете до солярію, де професійний спрей, вам зазвичай пропонують прийняти різні пози, тому забудьте про сором’язливість на кілька хвилин. Деякі кабінки більше схожі на автоматичну мийку, куди ви заходите і отримуєте вказівки, коли слід повертати тощо. І тоді є також кабінки, де вам доводиться обприскуватись, які набагато дешевші, але ступінь потрапляння смуг і плям часто також більший.
    • Під час процесу ви часто отримуєте сам спрей для засмаги, а потім часто зволожуючий туман і сушать на повітрі.
    • Якщо вас не сушать на повітрі, а залишки спрею залишаються на шкірі у прозорих або коричневих крапельках, швидко злегка висушіть їх рушником, щоб вони не скочувались по вашому тілу і не утворювали смуг. Замість того, щоб сушити себе з голови вниз, починайте біля ніг і підмітайте ноги. Потім ви починаєте на зап’ястях і підмітаєте руки до плечей. Нарешті ви закінчуєте з обличчям і висушуєте від підборіддя до чола.
  6. Уникайте води, вправ і дотиків до шкіри. Ваш загар буде розвиватися протягом декількох годин, і ваша шкіра буде відчувати себе в’язкою. Якщо протягом цього часу ви торкаєтеся шкіри, мийте лише нижню частину руки, щоб змити засмагу. Також уникайте контакту зі шкірою з водою і не займайтесь фізичними вправами (знову ж таки, потійте) на фазі розвитку.
  7. Зачекайте 8-12 годин, перш ніж приймати душ і мити обличчя. Це дозволить вашому загару повністю розвинутися. Приймаючи перший душ, не дивуйтеся, якщо частина кольору змиється. Це лише бронзатор, який входить до складу засмаги. Ваш загар залишиться цілим.
  8. Підтримуйте спрей. Спрей-загар зазвичай тримається 4-10 днів. Як і у випадку з автозагарами, уникайте відлущування між сеансами та мінімізуйте гоління, щоб продовжити життя вашого кольору. Зволожуйте принаймні раз на день, особливо перед сном, але використовуйте засіб на водній основі, щоб уникнути смуг. Ось ще кілька речей, яких слід уникати, що стосується і автозагарів.
    • Ліки від вугрів, які відлущують шкіру
    • Відбілювачі для волосся на тілі
    • Маски для обличчя
    • Тоніки для обличчя з алкоголем
    • Засоби для зняття макіяжу з маслом
    • Приймання дуже довгих гарячих ванн

Поради

  • Не забудьте придбати тональний крем, пудру та бронзатор темнішого відтінку, щоб відповідати вашій нещодавно засмаглої шкірі.
  • Не забудьте зняти макіяж перед тим, як засмагати, щоб ваші пори могли поглинати сонячні промені.
  • Часи, коли ви використовували дитяче масло під час засмаги, були. Не роби цього. Використовуючи дитяче масло, ви просто просите, щоб воно згоріло.
  • Коли ви знаходитесь на пляжі, там часто стає менше жару через вітерець, який може призвести до того, що ви занадто довго лежите і погано згораєте.
  • Якщо ви все-таки опікуєтесь, нанесіть алое вера на шкіру. Ви також можете спробувати прохолодну ванну з додаванням оцту або вівсянки.

Попередження

  • Типи шкіри 1 типу - або ті, що характеризуються білим, світлим або рудим волоссям; веснянки; блакитні очі; і це майже завжди горить - ніколи не слід засмагати на вулиці чи під солярієм.
  • Існує ряд ліків та місцевих розчинів, які називаються фотосенсибілізаторами, які можуть викликати реакції, якщо людина, яка їх приймає, потрапляє під вплив УФ-світла як у приміщенні, так і на відкритому повітрі. Якщо ви помітили висип, свербіж, лущення, запалення або незвичний набряк, припиніть засмагу і зверніться до лікаря.
  • Багато людей стверджують, що солярії в приміщенні безпечніші, ніж засмаги на відкритому повітрі. Американський фонд раку шкіри вважає, що це неправда, і що дослідження показують, що люди, які часто засмагають у нових високоенергетичних соляріях, піддаються впливу 12-річного коефіцієнта UVA, ніж ті, хто засмагає на вулиці. Вони також на 74% частіше розвивають меланому, смертельний тип раку шкіри.