Як зберігати парфуми

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 4 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
О сроках годности парфюмерии. Как правильно хранить парфюм?
Відеоролик: О сроках годности парфюмерии. Как правильно хранить парфюм?

Зміст

Як правило, на духів не вказують терміни придатності, але для тривалого використання вони все ж не призначені. Щоб збільшити термін придатності духів, їх потрібно правильно зберігати. Виберіть місце подалі від сонячних променів і зі стабільною температурою. Зберігайте духи в правильній упаковці і захистіть їх від пошкоджень. Не зберігайте тендітні пляшечки на високих полицях і закривайте їх пробкою після кожного використання, щоб духи не зіпсувалися.

кроки

Частина 1 з 3: Виберіть відповідне місце для зберігання духів

  1. 1 Виберіть місце подалі від прямих сонячних променів. Сонячне світло може нашкодити пляшечці з духами. Як правило, духи довше зберігаються в темних місцях. Щоб збільшити термін зберігання духів, тримайте їх на полиці або в ящику шафи.
    • Духи в кольорових, а не прозорих пляшках менш схильні до пошкоджень від ультрафіолетового випромінювання. Якщо ви не хочете, щоб духи (особливо дорогі) позбулися свого аромату, не залишайте їх на сонці.
  2. 2 Знайдіть місце зі стабільною температурою. Надвисокі і наднизькі температури можуть вплинути на якість духів. Духи необхідно зберігати в приміщенні, яке не піддається різким змінам температури.
    • Духи ні в якому разі не можна зберігати на кухні або у ванній. У кухні може стати дуже тепло під час готування їжі, а у ванній температура підвищується під час прийому душу або ванни.
    • Шафа у вітальні або коридорі краще підходить для зберігання духів.
  3. 3 Не зберігайте парфуми у вологих місцях. Волога може сильно вплинути на якість духів. Саме тому зберігати пляшечки з духами у ванній, як парило, є поганою ідеєю. Щоб духи довше залишалися придатними для використання, виберіть приміщення в будинку, яке не схильне до надмірної вологості.
    • Якщо у вас десь в будинку коштує осушувач повітря (наприклад, в спальні), то це може стати непоганим місцем для зберігання духів.
  4. 4 Приберіть духи в холодильник, якщо в ньому не занадто холодно. Деяким людям успішно вдається зберігати духи в холодильнику. Хоча наявність флаконів з парфумами поруч з їжею може здатися дивним, всередині холодильника, як правило, зберігається стабільна і не дуже низька температура. Якщо в холодильнику є вільне місце, спробуйте прибрати духи туди.
    • Однак в дуже холодних холодильниках духи можуть зіпсуватися. Не зберігайте парфуми у холодильнику, якщо ви часто помічаєте, що напої, фрукти і овочі трохи підмерзають.
  5. 5 Спробуйте зберігати духи в шафі. Як правило, шафа є ідеальним місцем для зберігання духів, оскільки знаходиться далеко від сонячного світла і в ньому зазвичай підтримується постійна температура. Спробуйте звільнити трохи місця в шафі для своїх кращих духів.
    • Однак вам варто взяти до уваги місце, де стоїть шафа. Наприклад, шафа у ванній або на кухні не підходить для зберігання духів.
    • Шафа поруч із вхідними дверима або біля вікна теж є не найвдалішим варіантом. У цих місцях часто можуть гуляти протяги, а зміни температури можуть вплинути на якість духів.

Частина 2 з 3: Виберіть ємність для зберігання

  1. 1 Зберігайте духи в оригінальній пляшці. Якщо у вас все ще є флакон, в якому продавалися духи, то в ньому їх і зберігайте. Чи не перелийте духи в інший флакон, оскільки так ви піддасте їх впливу повітря. Через це духи можуть втратити трохи свого запаху.
  2. 2 Зберігайте духи в коробках. Перш ніж прибрати духи на зберігання, помістіть їх в коробку. Коробка ще краще захистить духи від тепла і сонячного світла. Перш ніж прибрати духи в шафу або на полицю, покладіть всі флакони з парфумами в коробку.
    • Переконайтеся, що всі кришки на флаконах щільно закриті, щоб духи часом не пролилися в коробці.
    • Декоративні коробки відмінно підходять для зберігання духів.
  3. 3 Купіть контейнери для подорожей. Якщо ви куди-небудь збираєтеся і хочете взяти з собою духи, купіть спеціальний набір дорожніх ємностей, щоб духи залишалися в цілості й схоронності.Перед поїздкою купіть дорожні ємності, які підійдуть для ваших улюблених парфумів, особливо якщо ви подорожуєте літаком. Якщо вам не вдається знайти набір дорожніх ємностей, купите порожню пляшечку і перелийте в неї парфуми.
    • Дорожні ємності є прекрасним вибором, оскільки завжди є ризик втратити духи під час подорожі, а так ви не втратите цілу пляшку своїх кращих духів.
    • Хоча зазвичай духи не варто переливати в інші флакони, це можна зробити, якщо ви відправляєтеся в подорож.

Частина 3 з 3: Запобігайте пошкодження

  1. 1 Переконайтеся, що на флаконі з духами завжди надітий ковпачок. Не забувайте вдягати ковпачок після користування духами. Чим менше духи піддаються впливу відкритого повітря, тим краще.
    • Завжди щільно закривайте кришку.
  2. 2 Чи не трусіть флакон з парфумами. Багато людей трясуть флакон перед використанням. Коли ви трясете флакон, духи піддаються впливу повітря, який може їх зіпсувати. Якщо в інструкції не сказано, що перед використанням духи необхідно струсити, не робіть цього.
  3. 3 Менше користуйтеся аплікаторами. Деякі флакони оснащені кришкою з паличкою-аплікатором, за допомогою якої духи наносяться на потрібні ділянки тіла. Такі аплікатори забезпечують більш точне нанесення парфуму. Однак разом з ними (в разі багаторазових аплікаторів) у флакон з парфумами можна занести бактерії і прочитайте частки з шкіри, що неодмінно призведе до псування парфуму.
    • Намагайтеся користуватися парфумами тільки у вигляді спрею.
    • Якщо ви все ж хочете скористатися аплікатором, візьміть одноразовий.
  4. 4 Не ставте тендітні флакони на високі полиці. Якщо коробка впаде з високої полиці, крихкий флакон розлетиться на друзки, і ви позбудетеся цілого флакона з духами. Зберігайте тендітні флакони на дні шафи або на нижній полиці.
    • Це особливо важливо, якщо ви живете в районі з частими землетрусами.

Поради

  • Залежно від способу зберігання, духи можуть зберігати свій первісний аромат від 1 до 15 років.