Як спекти хліб з цвітної капусти

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 9 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Цветная капуста-вкусней шашлыка!
Відеоролик: Цветная капуста-вкусней шашлыка!

Зміст

Хліб з цвітної капусти - це корисна і поживна заміна хліба з борошна, який дуже легко спекти. Один шматок хліба з цвітної капусти замінює порцію овочів, так що навіть один шмат хліба може значно поліпшити харчову цінність їжі! Якщо у вас є кухонний комбайн, то спекти хліб з цвітної капусти буде неймовірно просто. Для його приготування вам знадобиться кілька простих інгредієнтів і не більше однієї години роботи. Якщо ви сидите на безглютенової дієті або просто хочете харчуватися більш здоровою їжею, заміна звичайного хліба в бутербродах на хліб з цвітної капусти - це розумний і корисний спосіб насолоджуватися своєю улюбленою їжею!

інгредієнти

  • 1 середня головка цвітної капусти
  • 1 велике яйце
  • ½ склянки (50 г) тертої нежирної моцарелли
  • ¼ чайної ложки (3 г) морської солі
  • ¼ чайної ложки (0,6 г) меленого чорного перцю

кроки

Частина 1 з 3: Подрібніть кольорову капусту

  1. 1 Розігрійте духовку до 230 ° C. Перед початком готування розігрійте духовку до 230 ° C.Поки ви будете розминати тісто і надавати йому форму хліба, духовка досить розігріється для випікання.
  2. 2 Видаліть стебло. Промийте качан цвітної капусти і покладіть його на обробну дошку. Відріжте центральний і інші стебла, щоб на дошці залишилося тільки суцвіття (густа вершина капусти).
    • Якщо ви не відріже стебло, хліб буде більш грубим і не дуже пишним. Обрізати все стебла до останнього необов'язково, просто відріжте велику їх частину.
  3. 3 Подрібніть половину цвітної капусти в кухонному комбайні. Помістіть обрізану половину качана цвітної капусти в кухонний комбайн. Подрібніть капусту на високій швидкості, поки її шматочки не стануть розміром з рис.
    • Після цього пересипте подрібнену капусту в миску, придатну для розігріву в мікрохвильовій печі.
  4. 4 Подрібніть половину. Помістіть в кухонний комбайн половину капусти і подрібніть її до таких же розмірів. Ці шматочки капусти теж пересипте в миску, придатну для розігріву в мікрохвильовій печі.

Частина 2 з 3: Розігрійте і змішайте кольорову капусту з іншими інгредієнтами

  1. 1 Протягом 7 хвилин підігрівати кольорову капусту в мікрохвильовій печі. Перед запіканням кольорову капусту обов'язково потрібно розм'якшити в мікрохвильовій печі. Поставте миску з подрібненою цвітною капустою в мікрохвильову піч і розігрівайте її на високій температурі протягом 7 хвилин.
  2. 2 Стисніть кольорову капусту в марлі. Дістаньте капусту з мікрохвильовки і почекайте, поки вона достатньо не охолоне, щоб до неї можна було торкатися. Потім візьміть третю частину подрібненої цвітної капусти і покладіть її на марлю. Складіть краю марлі разом, щоб вийшло щось на зразок мішечка.
    • Стисніть марлю над раковиною, щоб видавити рідина з провареної цвітної капусти. Продовжуйте здавлювати, поки рідина не перестане текти. Відкладіть в сторону вичавлену кольорову капусту, а потім тим же способом видавіть залишок капусти.
    • При випіканні консистенція віджатої сухої капусти стане схожим на хліб.
    • Якщо у вас немає марлі, складіть товсті паперові рушники.
  3. 3 Приготуйте яйце і сир. Розбийте в миску однієї яйце і трохи збийте його виделкою, щоб змішати білок з жовтком. Натріть моцарелу на крупній тертці.
  4. 4 Змішайте всі інгредієнти в мисці. Після того, як ви вичавите всю кольорову капусту і підготуєте яйце з сиром, перекладіть капусту у велику миску. Туди ж додайте збите яйце, терту моцарелу, а також не забудьте про перець. Візьміть велику ложку і ретельно все перемішайте.
    • На цьому етапі можете додати інші інгредієнти, щоб надати хлібу додатковий смак. Для більш витонченого смаку додайте столову ложку (15 г) свіжих тертих трав, на кшталт розмарину або петрушки, а щоб зробити смак більш сирним і насиченим, додайте ще півсклянки (50 г) сиру.

Частина 3 з 3: Спечіть хліб

  1. 1 Підготуйте лист. Відірвіть шматок паперу для випічки і вистелити нею деко. Потім обприскати папір антипригарним спреєм.
  2. 2 Надайте тесту форму квадратів. Дістаньте тісто ложкою і викладіть його на деко чотирма шматками однакового розміру. Руками надайте тесту квадратну форму, товщиною приблизно 1,25 см. Розставте квадрати подалі один від одного, щоб вони не злиплися під час запікання.
  3. 3 Запікайте хліб 15-17 хвилин. Помістіть деко з тестом в заздалегідь нагріту духовку. Запікайте хліб протягом 15 хвилин, після чого оцініть результат. Якщо хліб покритий золотою скоринкою, дістаньте його з духовки. Якщо немає - запікайте його ще 2 хвилини, після чого дістаньте з духовки.
  4. 4 Зачекайте 10 хвилин, щоб хліб охолов. Дістаньте хліб з духовки і залиште його на 10 хвилин на столі, щоб він охолов. Потім лопаткою приберіть хліб з дека і подайте його теплим або остиглим!

Поради

  • Якщо ви хочете спекти булочки з цвітної капусти, надайте тесту на деку круглу форму і запечіть його в такому вигляді. Коли булочки спечуть, розріжте їх навпіл, щоб форма була схожа на булочки для бургера.
  • Подрібнену кольорову капусту іноді можна знайти в деяких продовольчих магазинах або магазинах здорової їжі. Це заощадить вам трохи часу при запіканні хліба.

Що вам знадобиться

  • Кухонний комбайн
  • Папір для випічки
  • великий деко
  • Миска для змішування