Як позбутися від бородавок на пальцях

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 5 Березень 2021
Дата Оновлення: 27 Червень 2024
Anonim
КАК избавиться от бородавок? 100% РЕЗУЛЬТАТ.
Відеоролик: КАК избавиться от бородавок? 100% РЕЗУЛЬТАТ.

Зміст

Бородавки викликає папіломавірус людини, вони можуть мати самі різні розміри, колір і форму. Хоча бородавки можуть утворитися на будь-якій ділянці тіла, найбільш часто вони зустрічаються на ступнях, обличчі і долонях. У більшості випадків бородавки не призводять до яких-небудь хвороб або інших проблем зі здоров'ям, хоча іноді вони можуть викликати біль (це так званий герпетичний панарицій). Часто бородавки з часом проходять самі по собі. Від бородавок на пальцях можна позбутися за допомогою відпускаються без рецепта препаратів або інших видів терапії. Крім того, є способи запобігти утворенню бородавок на пальцях. З даної статті ви дізнаєтеся, як позбутися від бородавок на пальцях, а не від генітальних бородавок.

кроки

Метод 1 з 4: Відпускаються без рецепта засоби

  1. 1 Використовуйте пластир або гель з саліцилової кислотою. Засоби з саліцилової кислотою для виведення бородавок можна придбати без рецепта в найближчій аптеці. Ця кислота розчиняє білок бородавки і отмершую шкіру навколо неї. Вибирайте тампони, гель або краплі для виведення бородавок, в яких міститься 17% саліцилової кислоти, або пластир з 15-процентним розчином цієї кислоти.
    • Необхідно прикладати ці кошти до бородавки раз в день протягом декількох тижнів. Для кращого результату потримайте пальці з бородавками в теплій воді протягом 10-20 хвилин. Таким чином ви розм'якшіть тканину бородавок. Потім видаліть відмерлі шкіру на бородавки і навколо неї за допомогою пилочки для нігтів або пемзи. Видаливши отмершую шкіру, прикладіть до бородавки тампон, пластир, ватку або гель з розчином саліцилової кислоти.
    • У перервах між процедурами можна видаляти відмерлі шкіру на бородавки і навколо неї за допомогою пилочки для нігтів або пемзи. Використовуйте пилку або пемзу лише для цих цілей, нікому не давайте її і викинете після того, як позбудетеся від бородавок.
    • Може знадобитися прикладати саліцилову кислоту протягом 12 тижнів або довше, поки бородавка не стане плоскою і не зникне. У разі подразнення, почервоніння або біль припиніть використовувати саліцилову кислоту і проконсультуйтеся з лікарем.
  2. 2 Використовуйте відпускаються без рецепта засоби для заморозки бородавок. Спробуйте заморозити бородавки, щоб видалити їх. Аерозоль для виведення бородавок можна придбати без рецепта в аптеці. Такі аерозолі охолоджують бородавки приблизно до -60 ° C.
    • Врахуйте, що відпускаються в аптеках заморожують кошти від бородавок відрізняються від рідкого азоту, який використовують лікарі.Ці кошти слід використовувати з обережністю і подалі від вогню і джерел тепла, оскільки вони легко спалахують.

Метод 2 з 4: Медична допомога

  1. 1 Попросіть лікаря виписати вам хімічний засіб для виведення бородавок. Можливо, лікар призначить вам препарат, який допоможе знищити клітини бородавок. Як правило, подібні препарати містять такі хімічні речовини, як формальдегід, глутаральдегід і нітрат срібла.
    • Побічні ефекти таких препаратів включають в себе потемніння навколишньої шкіри і печіння навколо бородавки.
    • Лікар може також виписати відпускається за рецептом засіб з саліцилової кислотою. За допомогою такого засобу ви зможете поступово вивести бородавку. Часто подібні препарати ефективніші, якщо їх використовувати паралельно з заморожуванням (кріотерапією).
  2. 2 Дізнайтеся у лікаря щодо кріотерапії. При кріотерапії лікар наносить на бородавку рідкий азот, в результаті чого під бородавкою і навколо неї утворюється пухир. Відмерлу тканину можна видалити через 7-10 днів після заморозки. Даний метод може спонукати імунну систему боротися з вірусними бородавками, і не виключено, що для повного виведення бородавок будуть потрібні повторні процедури.
    • Зазвичай сеанс кріотерапії триває 5-15 хвилин, і він може бути досить болючим. Для повного видалення великих бородавок на долоні може знадобитися кілька заморожувань.
    • Кріотерапія може викликати такі побічні ефекти, як біль, утворення пухирів і зміна кольору шкіри навколо бородавки.
  3. 3 Подумайте про видалення бородавок за допомогою лазера. Лікар може запропонувати вам видалити бородавки за допомогою імпульсного лазера на барвниках (PDL). При цій процедурі випалюються крихітні судини усередині бородавок. В результаті заражені тканини відмирають, і бородавка відпадає.
    • Врахуйте, що ефективність даного методу обмежена. Крім того, ця процедура може заподіяти біль і привести до утворення шрамів на місці виведеної бородавки.

Метод 3 з 4: Неперевірені домашні засоби

  1. 1 Спробуйте позбутися від бородавки за допомогою клейкої стрічки. Різні дослідження дають суперечливі результати щодо того, наскільки ефективно видалення бородавок клейкою стрічкою. Багато лікарів вважають, що цей метод нічим не краще звичайного плацебо. Проте, є свідчення його успішного застосування.
    • Щоб видалити бородавку, можна на шість днів заклеїти її скотчем або ізоляційною стрічкою. Через шість днів змочіть бородавку водою і акуратно видаліть відмерлі шкіру за допомогою пемзи або пилочки для нігтів.
    • Після цього необхідно потримати бородавку на відкритому повітрі протягом 12 годин, а потім повторити процедуру до тих пір, поки бородавка не зникне.
  2. 2 Використовуйте сирий часник. Вважається, що це їдке домашнє засіб призводить до утворення пухиря, після чого бородавка відпадає. Врахуйте, що даний спосіб не перевірений, і він може виявитися менш ефективним, ніж виведення бородавки стандартними методами.
    • Роздавите товкачем в ступці 1-2 зубчики часнику, так щоб вийшла однорідна маса. Прикладіть отриману пасту до бородавки і прикрийте її бинтом, щоб часник краще подіяв.
    • Прикладайте роздавлений часник раз в день. Намагайтеся, щоб він не потрапляв на здорову шкіру навколо бородавки. Можна наносити на навколишнє шкіру вазелін - це допоможе захистити її від часнику.
  3. 3 Вимочуйте бородавку в яблучному оцті. Хоча яблучний оцет не вбиває викликає бородавки папіломавірус людини, завдяки високій кислотності він знімає шкіру на бородавках. Спочатку вимочування бородавки в яблучному оцті може викликати біль і набряк, але це повинно пройти через кілька днів. Пам'ятайте, що ефективність даного способу виведення бородавок не доведена.
    • Візьміть 1-2 ватних кульки і змочіть їх в двох столових ложках (30 мілілітрах) оцту. Вичавіть з кульок зайвий оцет (при цьому вата повинна залишатися досить мокрою).
    • Прикладіть ватяні кульки до бородавок і закріпіть їх на місці за допомогою бинта або пластиру. Залиште їх на всю ніч. Щоночі прикладайте до бородавок свіжі ватяні кульки з яблучним оцтом. Робіть це протягом 1-2 тижнів. Через кілька днів бородавки можуть потемніти або стати чорними - це є свідченням того, що яблучний оцет діє на них. Зрештою бородавки відпадуть.
  4. 4 Прикладайте листя базиліка. У свіжому базиліці міститься кілька антивірусних речовин, які допомагають прискорити процес виведення бородавок. Врахуйте, що ефективність даного методу не підтверджена, тому користуйтеся їм на свій розсуд.
    • Візьміть 1/4 склянки свіжого листя базиліка і придушити їх чистими руками або товкачем в ступці, так щоб вони розм'якли і виділили сік. Обережно нанесіть роздавлений базилік на бородавки і прикрийте їх бинтом або чистою тканиною.
    • Наносите базилік на бородавки протягом 1-2 тижнів, поки вони не відпадуть.

Метод 4 з 4: Профілактика бородавок на пальцях

  1. 1 Намагайтеся не торкатися до бородавок і уникайте контакту з бородавками інших людей. Зухвалий бородавки вірус може при дотику передаватися від однієї людини до іншої. Не торкайтеся до бородавок на долоні і не розчісуйте їх.
    • Ні в якому разі не давайте іншим людям пилку для нігтів або пемзу, якими ви обдирали свої бородавки. Використовуйте їх виключно для виведення бородавок і не торкайтеся ними до інших ділянок тіла, щоб уникнути розповсюдження вірусу.
  2. 2 Дотримуйтесь правил особистої гігієни. Слідкуйте за чистотою долонь і нігтів. Намагайтеся не гризти нігті. Бородавки легше розвиваються в місцях пошкодження шкіри.
    • Не слід терти, міцно стискати або голити ділянки шкіри з бородавками, так як це може викликати роздратування бородавок і подальше поширення вірусу.
    • Слідкуйте за чистотою нігтів і долонь. Як випливає мийте руки кожного разу після того, як доторкнетеся до бородавок або різних предметів в багатолюдних місцях (наприклад, до снарядів в тренажерному залі або поручнів в автобусі).
  3. 3 Користуйтеся в'єтнамками в громадських басейнах і душових кабінках. Завжди використовуйте в'єтнамки в громадських роздягальнях, басейнах і душових кабінах, щоб уникнути зараження папіломавірусом людини або не заразити оточуючих.
    • Якщо у вас є бородавки і ви збираєтеся скористатися громадським басейном, прикрийте бородавки водонепроникним пластиром, щоб запобігти поширенню інфекції.