Як змінити пароль за допомогою командного рядка

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 23 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
17+ вражаючих команд і трюків в Командному Рядку Windows
Відеоролик: 17+ вражаючих команд і трюків в Командному Рядку Windows

Зміст

У цій статті розповідається, як в Windows змінити пароль до облікового запису адміністратора за допомогою командного рядка. Якщо у вас немає адміністративного доступу до комп'ютера, пароль змінити не можна. У Mac OS X пароль можна скинути за допомогою терміналу.

кроки

Частина 1 з 2: Як відкрити командний рядок

  1. 1 Відкрийте меню «Пуск». Для цього клацніть по логотипу Windows в нижньому лівому кутку екрана або натисніть клавішу ⊞ Win на клавіатурі. У відкритому меню «Пуск» курсор миші буде знаходитися в рядку пошуку.
  2. 2 У рядку пошуку введіть командна строка. Система знайде утиліту командного рядка і відобразить її значок над рядком пошуку.
    • Щоб відкрити рядок пошуку в Windows 8, наведіть курсор миші у верхній правий кут екрану і клацніть по Показати позначки у вигляді лупи.
    • У Windows XP натисніть «Виконати» в правій частині меню «Пуск».
  3. 3 Клацніть правою кнопкою миші по значку командного рядка. Він має вигляд чорного квадрата. Відкриється контекстне меню.
    • У Windows XP у вікні «Виконати» введіть cmd.
  4. 4 натисніть Запуск від імені адміністратора. Ця опція знаходиться у верхній частині розкрився меню. Відкриється командний рядок з правами адміністратора.
    • У вікні з пропозицією підтвердити ваші дії натисніть «Так».
    • У Windows XP, щоб відкрити командний рядок, натисніть «OK».

Частина 2 з 2: Як змінити пароль

  1. 1 У командному рядку введіть net user. Не забудьте поставити пробіл між двома словами.
  2. 2 натисніть ↵ Enter. У списку подано облікових записів користувачів, які зареєстровані на комп'ютері.
  3. 3 Знайдіть ім'я облікового запису, пароль до якої потрібно змінити. Якщо ви міняєте пароль до свого облікового запису, її ім'я відобразиться в розділі «Адміністратор» в лівій частині вікна командного рядка; в іншому випадку ім'я аккаунта, швидше за все, з'явиться в розділі «Гість» праворуч.
  4. 4 У командному рядку введіть net user [ім'я] *. Замість [ім'я] введіть ім'я облікового запису, пароль до якої потрібно змінити.
    • Вводите ім'я облікового запису так, як воно відображається у відповідному розділі командного рядка.
  5. 5 натисніть ↵ Enter. Комнду буде виконана. На екрані з'явиться новий рядок «Type a password for the user:" (Введення пароля).
    • Якщо на екрані з'явилося кілька рядків, які починаються з «The syntax of this command is» (Синтаксис цієї команди), введіть net user Administrator * (Для облікового запису адміністратора) або net user Guest * (Для облікового запису гостя).
  6. 6 Введіть новий пароль. Під час введення пароля курсор не рухається, тому перевірте, чи не натиснута клавіша ⇬ Caps Lock.
  7. 7 натисніть ↵ Enter. Вам буде запропоновано повторно ввести пароль.
  8. 8 Введіть пароль ще раз. Пароль не відображається під час введення, тому не поспішайте.
  9. 9 натисніть ↵ Enter. Якщо введені паролі збігаються, на екрані з'явиться повідомлення «The command completed successfully» (Команда успішно виконана). Тепер, щоб увійти в свій обліковий запис на комп'ютері, введіть новий пароль.

Поради

  • Якщо у вас немає доступу до облікового запису адміністратора, швидше за все, ви не зможете скористатися командним рядком.

попередження

  • Ніколи не міняйте пароль, якщо не маєте на це права.