Як приготувати часниковий порошок

Автор: Gregory Harris
Дата Створення: 16 Квітень 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
Чесночный порошок - лучшая домашняя приправа против гриппа и отличный способ хранения чеснока
Відеоролик: Чесночный порошок - лучшая домашняя приправа против гриппа и отличный способ хранения чеснока

Зміст

Якщо ви виростили рекордний урожай часнику і вже не знаєте, куди його подіти, спробуйте приготувати домашній часниковий порошок.Щіпка цієї приправи, додана в будь-яку страву, додасть вашій їжі яскраво виражений пікантний аромат. Якщо ви раніше купували часниковий порошок в магазині і сумніваєтеся, чи вдасться вам приготувати якісну приправу своїми руками, відкиньте страхи і сумніви! Прислухаючись до порад з цієї статті, ви без зусиль приготуєте часниковий порошок, який буде смачніше і ароматні, ніж той, який продається в магазинах.

кроки

Частина 1 з 2: Готуємо часник

  1. 1 Розділіть головки часнику на окремі часточки. Зніміть верхні лусочки з головок часнику і розділіть кожну головку на окремі часточки. Кількість часникового порошку, яке у вас вийде, залежить від того, скільки часточок часнику ви візьмете для його приготування. В середньому одна головка часнику містить десять часточок, іноді - на одну-дві більше, а іноді - менше.
    • Якщо вам потрібна невелика порція часникового порошку, досить взяти одну головку. Щоб приготувати більшу кількість приправи, збільште вихідне кількість сирого часнику.
  2. 2 Очистіть зубчики часнику. Щільні зовнішні оболонки, що покривають кожен зубчик часнику, можна видалити руками або використовувати для цих цілей ніж. Помістіть часточку на обробну дошку і зверху притисніть плоскою поверхнею леза ножа. Обережно натисніть на ніж - оболонка лусне, і ви без праці відокремте її від часточки.
    • Не тисніть на ніж занадто сильно, інакше ви розплющите часточку часнику. Обережно натисніть на ніж, поки не почуєте неголосний клацання. Після цього ви зможете видалити лопнула лушпиння пальцями, і у вас залишиться неушкоджена часточка, яку ви зможете порізати на пластинки.
  3. 3 Розріжте кожну часточку на тонкі пластинки. За допомогою ножа відріжте жорсткі кінчики у кожної часточки часнику. Ці частини досить жорсткі, і їх можна видалити без збитку для смаку кінцевого продукту. Після цього розріжте кожну часточку на тонкі пластинки, використовуючи для цього гострий кухонний ніж. У вас повинні вийти поздовжні пластинки товщиною близько 6 міліметрів (або навіть тонше).
    • Коли ви розріжете все зубчики часнику, розкладіть пластинки на деку для духовки або піддоні сушарки для овочів, застелених шаром пергаментного паперу.

Частина 2 з 2: Готуємо часниковий порошок

  1. 1 Висушіть часник в духовці. Часник можна висушити за допомогою сушарки для овочів і фруктів або в духовці. Якщо ви вирішили використовувати для цих цілей духовку, її слід попередньо розігріти, вибравши для цього один з найбільш низькотемпературних режимів. У більшості моделей духовок це буде режим в діапазоні від 60 до 100 ° С. Коли духовка нагріється до потрібної температури, помістіть в неї деко з розкладеними пластинками часнику і залиште на півтори-дві години.
    • Коли ви сушіть часник, періодично відкривайте духовку і помішуйте часник, щоб все пластинки висушувалися рівномірно. Дістаньте деко з часником з духовки і почекайте, поки пластинки охолонуть.
    • Щоб перевірити, чи добре висушений часник, спробуйте розім'яти пластинки пальцями: вони повинні легко розламуватися, похрускує і кришитися.
  2. 2 Висушіть часник за допомогою сушарки (дегидратора) для овочів і фруктів. Якщо ви вирішили використовувати для цих цілей сушилку для овочів, встановіть низькотемпературний режим (близько 50 ° С). Помістіть піддон з смужками часнику в сушарку і залиште на 8-12 годин.
    • Коли ви дістанете часник з сушарки, смужки повинні розламуватися при дотику. За цією ознакою ви легко визначите, чи достатньо добре висушили часник.
  3. 3 Подрібніть висушений часник в порошок. Для цієї мети можна скористатися кавомолки, блендером, кухонним комбайном або навіть ступкою і товкачем. Подрібніть часник до отримання порошку потрібного вам помелу. Просійте часниковий порошок пальцями і видаліть залишилися великі шматочки. Ви можете зібрати ці частини і подрібнити їх ще раз.
    • Якщо ви хочете отримати часниковий порошок крупного помелу, не варто перемелювати часник занадто довго.І навпаки, якщо ви хочете отримати порошок дрібного помелу, найлегшій часникову пудру, подрібнюйте висушені пластинки довше.
    • Залиште часниковий порошок в кавомолці (або іншому пристосуванні для подрібнення) на 10 хвилин. За цей час частинки часникового порошку і летючі компоненти осядуть, і вам не доведеться вдихати сильний часниковий запах.
  4. 4 Комбінуйте смаки, щоб створити нову приправу. Якщо у вас під рукою є цибульний порошок, мелений перець чилі, пластівці паприки або інші відповідні спеції, змішайте свіжоприготований часниковий порошок з наявними спеціями і приправами. В результаті у вас вийде оригінальна приправа з насиченим смаком і ароматом.
    • Таку приправу можна використовувати при приготуванні різноманітних страв, в тому числі піци і макаронних виробів.
  5. 5 Правильно зберігайте часниковий порошок. Пересипьте часниковий порошок в герметично закривається ємність і зберігайте в сухому, прохолодному місці, захищеному від прямих сонячних променів. Для зберігання часникового порошку прекрасно підходять скляні банки з кришками (такі банки зазвичай використовують для домашнього консервування).
    • Якщо хочете, можете зберігати часниковий порошок в морозильній камері.

Що вам знадобиться

  • Дошка для нарізання
  • гострий ніж
  • Духовка або сушарка для овочів і фруктів
  • Кавомолка, блендер, кухонний комбайн, млин для спецій або ступка з товкачиком
  • Контейнер під тиском для харчових продуктів