Як провести інтерв'ю по електронній пошті

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 4 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Играем в току боку 🧚🏻‍♀️✨💕
Відеоролик: Играем в току боку 🧚🏻‍♀️✨💕

Зміст

Проведення інтерв'ю по електронній пошті може виявитися зручним способом, щоб взяти інтерв'ю у кого-то і своєчасно отримати відповіді на необхідні питання. Якщо ви журналіст, якого вже підтискають терміни в спробах провести зустріч, інтерв'ю по електронній пошті може стати ідеальним варіантом для багатозадачності ваших проектів, особливо, якщо ви не зобов'язані зустрічатися з суб'єктом лицем до лиця, або записувати ваш діалог. Інтерв'ю по електронній пошті може також бути ефективним, якщо ви плануєте опублікувати його на сайті в інтернеті або в інших цифрових медіа, або, якщо просто потрібно думка експерта по конкретній темі.Перш ніж призначити електронне інтерв'ю, ви повинні спочатку визначити чи доступний суб'єкт і чи готовий він провести з вами інтерв'ю по електронній пошті. Ви можете скласти список питань інтерв'ю для вашого суб'єкта, спираючись на тему, про яку ви хочете написати. Прочитайте цю статтю, щоб дізнатися про те, як провести успішне інтерв'ю по електронній пошті.


кроки

Метод 1 з 2: Підготовка теми інтерв'ювання

  1. 1 Зв'яжіться з суб'єктом перед проведенням інтерв'ю по електронній пошті. Це дозволить вам представитися самим або представити свою організацію, і дасть можливість пояснити мету вашого інтерв'ю. Наприклад, якщо ви хочете взяти інтерв'ю у автора для свого книжкового блогу, зв'яжіться з ним і поясніть, що ви б хотіли опублікувати його на своїй сторінці в інтернеті.
    • Поясніть суб'єкту як ви натрапили на його ім'я та контактну інформацію, особливо, якщо ви попередньо телефонуєте по телефону. Це допоможе суб'єкту почуватися більш невимушено по відношенню до вас і до мети інтерв'ю.
  2. 2 Надайте суб'єкту інформацію про характер інтерв'ю. Наприклад, якщо суб'єкт недавно випустив електронну книгу про інтернет-маркетингу, поясніть, що питання інтерв'ю будуть зосереджені виключно на його новій книзі.
    • Якщо суб'єкт коливається слід йому давати інтерв'ю по електронній пошті, обрисуйте йому позитивні моменти, які зможуть надихнути його на участь. Наприклад, поясніть, що ви хочете опублікувати інтерв'ю на своїй сторінці в інтернеті, що принесе суб'єкту додаткову популярність.
  3. 3 Надайте суб'єкту інформацію про передбачувану тривалості інтерв'ю. Наприклад, якщо ви хочете розпитати суб'єкт про його новий продукт, проінформуйте його, що ви плануєте поставити 10 питань, пов'язаних з цим конкретним продуктом.
  4. 4 Надайте суб'єкту інформацію про терміни, якщо це необхідно. Часто це може гарантувати, що суб'єкт завершить інтерв'ю по електронній пошті вчасно, особливо, якщо ви обмежені в термінах.

Метод 2 з 2: Проведення інтерв'ю по електронній пошті

  1. 1 Досліджуйте біографію вашого суб'єкта до опрацювання питань інтерв'ю. Це дозволить вам зрозуміти, що необхідно, щоб розробити сильні питання для інтерв'ю. Наприклад, при проведенні інтерв'ю з професійним спортсменом, досліджуйте його спортивні досягнення, щоб дізнатися назви команд, за які він грав, або інші кар'єрні моменти.
    • Використовуйте інтернет в якості ресурсу для пошуку інформації про персону і її досягнення, або проконсультуйтеся з агентом зі зв'язків з громадськістю інтерв'юйованого особи, якщо це можливо.
  2. 2 Напишіть свій список питань до інтерв'ю. Ваші питання повинні містити тільки один запит або концепцію на кожне питання, щоб завдання залишалася ясною і питання були по суті. Наприклад, якщо першим питанням ви питаєте чи любить людина пити вино, тоді друге питання повинна бути про те, який сорт вина суб'єкт інтерв'ю воліє іншим.
    • Напишіть один або два основних питання, щоб почати інтерв'ю, потім переходите до більш конкретних питань або тем для просування бесіди. Наприклад, починаючи з питання кондитерові чому він вибрав професію пекаря, в продовження задайте йому додаткові питання, які стосуються нової булочної, яку він відкриває в вашому місті.
  3. 3 Надішліть ваші питання інтерв'ю по електронній пошті вашому співрозмовнику. Потім він повинен відповісти на ваші запитання і відправити їх вам назад електронною поштою до закінчення терміну, який ви обмовили.
  4. 4 Підкоригує відповіді інтерв'ю при необхідності. У більшості випадків, особливо, якщо ви стверджуєте питання і відповіді інтерв'ю у начальника або у видання, яке публікує інтерв'ю на своєму сайті, вам може знадобитися відредагувати граматику і пунктуацію. Іноді вам може знадобитися перефразувати відповіді респондента в стилі, який відповідає стилю ваших читачів або публікації.
    • Підпишіться зміни з суб'єктом вашого інтерв'ю.Наприклад, якщо ви відчуваєте, що потрібно відредагувати конкретну цитату, надану вам суб'єктом інтерв'ю, зв'яжіться з ним перед публікацією, щоб отримати його дозвіл на редагування його цитати.
  5. 5 Подякуйте суб'єкта вашого інтерв'ю після того, як ваше інтерв'ю буде завершено. Вашу подяку ви можете висловити як по електронній пошті так і зателефонувавши по телефону, а також в остаточній копії питань і відповідей інтерв'ю.

Поради

  • Надайте суб'єкту інтерв'ю інформацію про себе і дайте йому час на пошук інформації про вас, якщо це необхідно. Деякі люди можуть побажати підтвердження вашої особистості або достовірності ваших матеріалів перед тим як відповідати вам на будь-які питання, особливо, якщо питання стосуються особистих тем. Наприклад, надайте людині посилання на інші інтерв'ю, проведені вами по електронній пошті і опубліковані в інтернеті.