Як розпізнати морозний опік

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 19 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Спільнокореневі слова [Типове завдання ЗНО]
Відеоролик: Спільнокореневі слова [Типове завдання ЗНО]

Зміст

Зберігання продуктів в морозильній камері - це простий і безпечний спосіб зберегти продукти свіжими для подальшого вживання. Але коли зовнішнє повітря вступає в контакт з замороженими продуктами, це може привести до морозному опіку, через що їжа стане неприємний на вигляд і на смак. Морозний опік відносно легко помітити. Є певні ознаки, на які варто звернути увагу при огляді їжі на предмет морозного опіку, а також парочка простих способів уповільнити процес, щоб продукти якомога довше залишалися свіжими.

кроки

Частина 1 з 2: Розпізнавання морозного опіку

  1. 1 Огляньте упаковку для харчових продуктів. Діра в упаковці або тріщина в пластику означають, що їжа піддалася впливу холоду і зовнішнього повітря, що підвищує її шанси отримати морозний опік.
  2. 2 Огляньте їжу. Витягніть їжу з упаковки і перевірте її на наявність сухих і знебарвленого ділянок, а також кристалів льоду. Їжа з будь-яким з цих ознак, швидше за все, піддалася морозному опіку.
    • Точні наслідки знебарвлення в результаті морозного опіку залежать від їжі, але постраждалі ділянки, як правило, виглядають білими на птаху (курці), сірувато-коричневими на м'ясі (стейк) і білими на овочах, а на морозиві утворюються кристали льоду.
    • Освіта складок на м'ясі або овочах також є ознакою того, що їжа стала жертвою морозного опіку.
  3. 3 Понюхайте їжу. Понюхайте їжу і спробуйте виявити неприємний пластмасовий і несвіжий «морозний» запах. Коли жир вступає в контакт з повітрям зовні упаковки і починає окислюватися, він створює огидний морозний смак і запах, які позначають морозний опік.
  4. 4 Перевірте дату. Продукти харчування з магазину, як правило, мають термін зберігання. Перевірте етикетку на продукті і визначте, чи були прострочені терміни зберігання. Якщо ваша їжа вже прострочено, і на ній утворилися кристали льоду, вона, швидше за все, піддалася морозному опіку.
  5. 5 Розберіться із зіпсованою їжею. Їжа, зіпсована в результаті морозного опіку, цілком безпечна для вживання. Проте, щоб зберегти більшу частину їжі, обріжте обморожені ділянки, а іншу частину приготуйте як зазвичай.
    • Якщо морозний опік вразив більшу частину їжі, можливо, її краще викинути. Незважаючи на те, що така їжа годиться до вживання, вона буде або позбавленою смаку, або з дивним присмаком.
    • На поверхні морозива з морозним опіком утворюються невеликі кристали льоду, які абсолютно точно можна з'їсти, хоч і без великого задоволення.

Частина 2 з 2: Запобігання морозного опіку

  1. 1 Щільно запакуйте їжу. Використовуйте спеціально призначені для морозильника герметичні пластикові упаковки для зберігання продуктів харчування і двічі оберніть ними заморожені продукти, щоб не дати воді випаровуватися з їжі. Продукти, загорнуті в магазинну упаковку, як правило, можна зберігати в морозилці близько 1-2 місяців, але якщо ви плануєте зберегти їжу на більш тривалий термін, її слід обернути надійніше.
    • Зберігайте їжу в герметичних контейнерах (супи, бульйони, фрукти) або вакуумній упаковці (риба, м'ясо).
  2. 2 Переупакуйте відкриті магазинні продукти. Як тільки ви відкриєте заморожені продукти з магазину, а волого і пароізоляція буде порушена, упаковка більше не буде утримувати вологу із заморожених продуктів. Через це їжу необхідно заново переупакувати.
    • Наприклад, розміщення відкритого пакету, повного овочів, в пакет для заморозки, або витяг заморожених рибних паличок з відкритою коробки і перекладання їх в невелику морозильну камеру є ефективними способами перепакування та зберігання відкритих заморожених продуктів.
  3. 3 Перевірте температуру в морозильній камері. Температуру в морозилці слід встановити хоча б на -17 градусів Цельсія, якщо не нижче.
    • Будь-яка температура вище цього значення або перепади температури (через відкриття і закриття дверей морозилки) збільшують ризик морозного опіку.
  4. 4 Постарайтеся не зберігати їжу занадто довго. Всі заморожені продукти повинні бути вжиті протягом рекомендованого терміну придатності, зазначеного на етикетці.
    • Промаркіруйте заморожені продукти терміном придатності, щоб з'їсти їх протягом визначеного періоду.
    • Запам'ятайте: морозний опік робить їжу неїстівної. Просто вона може трохи втратити в якості.
  5. 5 Використовуйте занурення в лід. Занурення в лід - це вкрай старий метод зберігання їжі. Вам потрібно занурити сиру їжу в воду і дати шару води перетворитися в крижану кірку на їжі. Після цього потрібно ще раз занурити покриту льодом їжу в воду і знову дати воді замерзнути. Повторюйте до тих пір, поки на їжі не утворюється досить товстий шар льоду, щоб захистити її від зовнішнього повітря.
    • Рибу часто занурюють в лід для тривалого зберігання. Подібним чином також можна зберігати м'ясо курчати і інше м'ясо.
    • Занурення в лід також допомагає заощадити на пластиковій упаковці.

Поради

  • Загорніть продукт в папір або пакет для заморозки, щоб захистити його від морозного опіку.
  • Їжа, що зазнала морозному опіку, буде неприємною на смак, але залишиться цілком їстівною. Це відбувається через брак вологи в перемороженних ділянці їжі.