Як розірвати відносини з фальшивим другом

Автор: Bobbie Johnson
Дата Створення: 1 Квітень 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
Як розірвати відносини з фальшивим другом - Суспільство
Як розірвати відносини з фальшивим другом - Суспільство

Зміст

Іноді складно відрізнити, хто тобі справжній друг, а хто тільки прикидається ім. Якщо ви відчуваєте, що хтось із ваших знайомих дружить з вами з якоюсь метою, то дуже може бути, що цей друг - не справжній. Справжні друзі підтримують, люблять тебе таким, який ти є, прощають і захищають тебе. З фальшивими друзями у вас виникає почуття, що для продовження відносин потрібно щось робити або якось по-особливому виглядати. Також, якщо ви не відчуваєте себе особистістю поруч з людиною, то він вам точно не один. Фальшиві друзі тільки змушують переживати і псують кров, перебуваючи поруч. До припинення відносин з псевдо-друзями слід підготуватися. Якщо ви вирішили розірвати стосунки, поговоріть про припинення вашої дружби. А після цього починайте оточувати себе справжніми вірними друзями.

кроки

Метод 1 з 3: Підготуйтеся до розриву

  1. 1 Влаштуйте перевірку вашої дружби. Можливо, ваші друзі справжні, але скромні і у них проблеми зі спілкуванням. Справжніх друзів ви розпізнаєте наступним чином.
    • Може бути, вони не завжди говорять щось корисне, але готові вислухати вас, якщо вам важко.
    • Поруч з ними ви можете бути самим собою і відчувати себе розкуто.
    • Вони підтримують вас.
    • Вони спілкуються з вами завжди, а не тільки коли їм щось від вас потрібно.
    • Вони поруч «в хвороби і в здоров'ї».
    • Їх тішить ваше здоров'я і процвітання.
  2. 2 Як визначити, що насправді дружби немає? Спробуйте дізнатися, чи справжній це друг. Якщо ні, то яку користає людина, прикидаючись вашим другом? Фальшиві друзі:
    • пліткують про вас;
    • використовують вас, щоб піднятися по тій чи іншій соціальній драбині;
    • використовують вас, щоб підібратися ближче до когось, з ким ви близькі;
    • привласнюють плоди вашої праці або використовують ваші мізки;
    • намагаються витягнути з вас будь-яку інформацію;
    • затівають розмову з вами, тільки коли їм щось від вас потрібно;
    • бентежать або принижують вас прилюдно.
  3. 3 Не варто боротися за дружбу за всяку ціну. Якщо ви відчуваєте, що людина змінився або ви віддаляєтеся один від одного, то, можливо, це знак того, що ваші стосунки себе вичерпали. Навіть якщо раніше ви були не розлий вода, люди ростуть і змінюються. Не боріться з цими змінами, просто порадійте тим хорошим моментів, які ви пережили разом. Якщо ви відчуваєте, що дружні почуття пішли на спад, немає необхідності офіційно говорити про розрив. Можна просто дати дружбу тихо зійти нанівець.
    • Це хороший варіант, якщо ви відчуваєте, що все між вами як би добре, а спілкуватися вже не хочеться.Особливо якщо у вас пропали спільні інтереси, і у кожного вже своє коло друзів.
  4. 4 Перестаньте бути корисним псевдо-одному. Можливо, це буде коштувати вам моральних зусиль в разі, якщо ви людина безвідмовна, але подумайте про те, що фальшиві друзі просто використовують вас для своїх цілей. Врешті-решт вони відстануть, коли зрозуміють, що їм від вас більше немає ніякої вигоди.
    • Якщо хтось у вас списує, припиняючи це - відсуньте стілець або сядьте так, щоб було не видно, що ви пишете.
    • Якщо ви переконані, що людина через вас хоче зблизитися з кимось ще, спілкуйтеся з тією людиною, коли цього псевдо-друга немає поблизу.
    • Якщо вам дзвонять, тільки щоб щось отримати, відмовляйте незалежно від предмета прохання. Можна навіть сказати, що і в майбутньому ви нічим допомогти не зможете. Наприклад: «Ірина, знаю, що весь місяць я тебе підвозив, але більше я не зможу це робити».
  5. 5 Скоротіть спілкування до мінімуму. Оскільки ви вже готуєтеся припинити спілкування, дистанціюється від помилкового одного, наскільки це можливо. Чемно відхиляйте запрошення потусити разом: «Прости, але в даний момент я не можу». Мета в тому, щоб хоч частково уникнути стресу, викликаного усвідомленням помилковості вашої дружби, а тим часом ви придумаєте, як покласти край вашим відносинам.
    • Не треба повністю ігнорувати його чи оголошувати бойкот. Така поведінка не говорить про зрілість, воно, швидше за все, викличе гнів псевдо-друга і буде неприємно всім вашим загальним друзям.
  6. 6 Попросіть поради у людей, яким ви довіряєте. Поговоріть з родиною, з близькими друзями або з людьми, які вас підтримують; дізнайтеся, що вони думають про цю ситуацію. Можливо, вони зможуть запропонувати вам інше рішення або пояснити, що відбувається. Якщо вам незручно розповідати про проблему друзів або ви не дуже близькі з членами сім'ї, зверніться за порадою до шкільного психолога або до психотерапевта.
    • Шкільні психологи мають багатий досвід в області відносин і дружби, який може бути вам корисний.
  7. 7 Подумайте, чи точно ви хочете припинити дружити. Розрив відносин - це нелегка справа. Якщо пізніше ви пошкодуєте про своє рішення, шлях назад буде важким. Передбачте інші варіанти розвитку відносин, якщо ви ще не впевнені чи хочете просто змінити ставлення вашого друга до вас. Якщо ви дійсно хочете покласти край дружбі, вам слід позначити кілька причин, за якими дані відносини псують вам настрій, і чому, на вашу думку, вам буде краще без такого друга. Складіть список «за і проти» і подивіться, що переважить.

Метод 2 з 3: Припиніть відносини

  1. 1 Повідомте про розрив при особистій зустрічі. Якщо ви точно вирішили закінчити дружбу, переконайтеся, що ви все робите правильно, і приділіть цього моменту стільки уваги, скільки він заслуговує. Можливо, ви боїтеся цього, але візьміть себе в руки, будьте вище своїх страхів і зріло оціните ситуацію. Пам'ятайте, що раніше ви дружили і життя може знову звести вас в майбутньому, тому будьте якомога більш ввічливим, поки вирішуєте цю проблему.
    • Не слід поривати з людиною по телефону. Єдиний випадок, коли можна так поступати, це якщо ви давно не бачилися або якщо побоюєтеся неадекватною буйною реакції з його боку.
    • Не пишіть про припинення дружби в смс або по електронній пошті. Це дає підстави погано думати про вас як про людину і про те, як ви спілкуєтеся зі своїми друзями. Крім того, при такому спілкуванні великий ризик, що вас неправильно зрозуміють.
  2. 2 Домовтеся з людиною про зустріч. Заплануйте, в який час і де ви зустрінетеся зі своїм другом, щоб поговорити про припинення відносин. Навіть якщо ви плануєте вести розмову по телефону, організуйте все так, щоб у вас обох була можливість приділити час тільки цього і нічому іншому. Постарайтеся не тягнути занадто довго, інакше ваш друг відчує, що щось йде не так, і очікування може змусити вас обох хвилюватися даремно.
    • Запросіть друга на розмову в простій і зрозумілій формі. Наприклад, можна сказати: «Привіт. Думаю, нам треба поговорити. Тобі коли зручно? »
  3. 3 Виберіть час і місце зустрічі. Коли ви плануєте розмову з одним, обміркуйте кілька моментів. Постарайтеся знайти місце для розмови, де вам буде зручно спілкуватися. Візьміть до уваги кілька чинників.
    • Розмовляйте там, де вам ніхто не перешкодить. Дуже можливо, що вас захлиснуть емоції, і це не повинно статися там, де ви будете залучати до себе увагу.
    • Ви обоє повинні бути спокійні, і розмова не повинна статися напередодні якогось важливого події, наприклад іспиту або «розбору польотів» на роботі.
    • Майте на увазі тривалість зустрічі, що не зустрічайтеся там, де ви можете застрягти довше, ніж хотілося б, наприклад в очікуванні, коли подадуть обід.
  4. 4 Заздалегідь продумайте, що ви хотіли б сказати. Буде краще, якщо ви заздалегідь сядете і підготуєте то, що ви хочете сказати людині (така підготовка корисна при будь-якому розставанні, особливо при такому складному, як це). Якщо ви попередньо приведете свої думки в порядок, це допоможе вам говорити чітко, твердо і аргументовано.
    • Недвозначно викладіть свої думки одного. Після закінчення зустрічі у нього не повинно залишитися ніяких сумнівів в тому, що він правильно вас зрозумів.
    • Твердо вкажіть, чого ви чекаєте від вашої дружби і що саме вам не подобається в тому, як розвиваються ваші відносини.
    • Будьте послідовні, висловіть під час цієї бесіди все, чого хотіли і що тепер відчуваєте. Якщо ви проведете розмову, як запланували, потім не доведеться мучити себе словами: «Треба було це сказати!»
    • Продумуючи, що ви збираєтеся говорити, намагайтеся бути чесним, але в той же час не зліться. Намагайтеся не кидатися звинуваченнями і не бути занадто суворим зі своїм майбутнім колишнім другом.
  5. 5 Поговоріть з ним. Це неприємно, але вам доведеться через це пройти. Ви планували, готувалися до розмови з ним, що ж - час бесіди настав. Розкажіть про свої почуття і про те, чому, на вашу думку, вам не варто продовжувати дружити. Будьте відверті і прямодушні, але в той же час ведіть себе спокійно, наскільки це можливо.
    • Почніть розмову зі слів про те, що вам важко говорити. «Мені важко говорити про це, а тобі, можливо, буде важко це почути».
    • Якомога швидше переходите до справи. «Я відчуваю, що наші відносини мене абсолютно не влаштовують. Думаю, буде краще для всіх, якщо ми не будемо продовжувати дружити ».
  6. 6 Наведіть хороший аргумент. Під час розмови ви дійдете до того моменту, коли необхідно буде пояснити, чому ви розривається дружбу. Поясніть, що саме вас дратує, намагаючись при цьому нікого не звинувачувати, якщо можливо. Яка б не була причина, постарайтеся почати зі слів: «Я відчуваю, що ...» Ось кілька прикладів.
    • Якщо ваш бойфренд змінив вам з вашою подругою: «Я відчуваю, що не можу довіряти тобі, і мені боляче від того, що ти, називаючись моєю подругою, могла так зі мною вчинити».
    • Якщо один постійно над вами жартує або принижує вашу самооцінку: «Я відчуваю, як моя самооцінка падає, коли я поруч з тобою, а все через те, що ти про мене розповідаєш».
  7. 7 Завершіть розмову. Ви пояснили, чому, на ваш погляд, буде краще кожному піти своїм шляхом. Тепер варто завершити бесіду. Зробіть це по-доброму, згадайте хороші сторони вашої дружби. постарайтеся:
    • Сказати, що ви вдячні за те хороше, що було між вами. «Мені дійсно подобалося спілкуватися з тобою. Ці спогади завжди зі мною. Як в той раз, коли ми ... »
    • Якщо зможете, візьміть на себе частину провини. «Не знаю, може, ми просто не здатні бути друзями. Або я просто не можу бути таким другом, який тобі потрібен ».
  8. 8 Дайте одному можливість висловитися. Ви сказали, що хотіли, дозвольте одному відповісти на це. Будьте готові до того, що ваш друг може відреагувати несподівано емоційно.Він може почати без кінця вибачатися, може замкнутися в собі або розсердитися, або просто сильно засмутитися. А можливо, буде все це разом. Потрапити і вислухайте його. Уважно слухайте все, що він скаже, - можливо, між вами просто вийшло непорозуміння. Крім того, один може сказати щось, що змінить ваше рішення розійтися.
    • На даному етапі сперечатися не варто. Якщо один в гніві, швидше за все, він почне говорити вам неприємні речі або спробує перевалити провину на вас. Не вступайте в дискусію, просто говорите: «Мені шкода, що ти так це сприймаєш».
  9. 9 Закінчите розмову. Закінчення вашої бесіди буде залежати від того, як один відреагує на ваші слова. Ще раз: будьте готові до будь-якої реакції співрозмовника. Тоді незалежно від того, як пройде розмова, у вас буде готовий варіант його завершення.
    • Якщо один починає сердитися і підвищує голос, не відповідайте тим же, замість цього скажіть: «Я б хотів все обговорити спокійно, а якщо ти і далі будеш кричати на мене, я краще піду».
    • Якщо один засмучений, почекайте трохи, перш ніж продовжувати розмову, а коли він заспокоїться, знову скажіть: «Спасибі, що знайшов час поговорити зі мною. Мені шкода, що все так сталося ».
    • Якщо друг просить пробачення, розберіться в своїх почуттях і вирішите, чи хочете ви спробувати дати йому другий шанс. Якщо вам потрібен час, щоб переварити все почуте, скажіть: «Мені потрібен час обміркувати твої слова. Може бути, поговоримо завтра? »
  10. 10 Встановіть кордону. Заздалегідь визначтеся з тим, якого роду відносини ви хотіли б підтримувати з цією людиною в майбутньому, якщо взагалі хотіли. Запитайте себе, твердо чи ваше рішення, і озвучте його в кінці розмови. Ясно поясніть, чого ви хочете, і попросіть поважати ваше рішення. Якщо заздалегідь встановити межі, в подальшому буде простіше дотримуватися своїх поглядів.
    • Якщо у вас є спільні друзі, запропонуйте просто тусити в загальній компанії.
    • Якщо ви віддаєте перевагу більше ніколи не зустрічатися, це теж нормально. Дайте зрозуміти одного, що ви не бажаєте, щоб він шукав зустрічі з вами в подальшому.
    • Якщо у вас якісь нездорові відносини, то для вашого ж блага порвіть з цією людиною назавжди.

Метод 3 з 3: Продовжуйте жити після розриву

  1. 1 Не виходьте за рамки, які самі встановили. Після припинення дружби можливі ще якісь сплески емоцій. Колишній друг може спробувати зіграти на ваших найкращих почуттях і знову налагодити з вами контакт. Якщо він так чинить, нагадайте йому, про що ви домовилися, і вимагайте поважати ваше рішення. Можливо, один буде вкрай зол і буде переслідувати вас особисто, через Інтернет або в загальній компанії. Колишній друг просто намагається викликати вашу реакцію або, так би мовити, випускає пар. Не звертайте на таку поведінку жодної уваги. Через деякий час один змириться з вашим розривом.
  2. 2 Ігноруйте грубе, глузливе або пасивно-агресивна поведінка. Правда, це легше сказати, ніж зробити. Нагадайте собі, що ви розірвали відносини саме з цієї причини, тому що не хотіли більше терпіти подібні витівки, що затьмарюють ваше життя. Така поведінка - одна з причин того, що ваша дружба так і не стала справжньою. Заспокоюйте себе тим, що ваше рішення припинити дружбу було правильним. Будьте готові до наступних вчинків:
    • колишній друг посилає постійні смс, дзвінки, електронні листи або повідомлення в соцмережах;
    • людина говорить про вас гидоти іншим людям або відновлює проти вас спільних друзів;
    • він висміює вас або бреше за вашою спиною;
    • колишній друг виставляє вас винуватим в тому, що він себе якось не так вів і не говорив.
  3. 3 Женіть від себе думки, що ви втратили одного. Хоча ви самі запропонували припинити дружбу, треба ще усвідомити, що її більше немає. Вас можуть долати змішані почуття: полегшення, свобода, вина, смуток, гнів або безнадійність. Дайте собі «оплакати пішла дружбу», це допоможе впоратися з будь-якими підступають емоціями.
    • Справитися з почуттями легше, якщо ви викладете все на папері. Витратьте деякий час на опис всього, що ви думаєте і відчуваєте з приводу розставання, і запишіть свої думки про те, чому це відбувається. Якщо ви довірите щоденника все, що вам доводиться переживати, ви розберетеся в своїх почуттях, заспокоїтеся і позбудетеся від них.
  4. 4 Зверніться до інших друзям, яких це могло торкнутися. Це особливо важливо, якщо ви вчитеся в школі: у вас можуть бути спільні друзі з вашим колишнім другом. Ваш розрив може поставити цих спільних друзів в незручне становище. Їм може здатися, що вони повинні прийняти чиюсь сторону. Незрозуміло, як тепер спілкуватися з вами і як на це подивиться ваш колишній друг. Розкажіть їм коротко, що сталося. Чи не злословте, що не вдавайтеся в подробиці, наскільки це можливо.
    • Скажіть щось на кшталт: «Знаю, що ти дружиш з Андрієм. Ну і оскільки ми з тобою теж друзі, я просто хочу розповісти тобі, що сталося. Ми з Андрієм більше не дружимо. Ми про все поговорили, і кожен сказав те, що думає з цього приводу. Я тобі це говорю, тому що хочу, щоб тобі не було ніяково через всього цього і щоб ти не відчував себе не в своїй тарілці, спілкуючись з нами обома ».

попередження

  • Не варто уникати вашого друга, це не дуже красиво. Не варто ігнорувати одного або ховатися від нього, поки у людини не з'явиться відчуття, що ви більше не хочете його бачити. Подумайте, як би ви себе почували на його місці, і ви зрозумієте, що прямий розрив краще.
  • Якщо в якийсь момент поведінку вашого помилкового одного стане агресивним, вам, можливо, знадобиться звернутися за допомогою. Не піддавайте себе небезпеки тільки для того, щоб покінчити з цією фальшивою дружбою. Повідомте про все своїм батькам, вчителю або начальнику на роботі - ці люди зможуть допомогти вам впоратися з цими відносинами.