Як розвивати позитивне ставлення

Автор: Florence Bailey
Дата Створення: 23 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
10 Привычек, Которые Изменят Вашу Жизнь
Відеоролик: 10 Привычек, Которые Изменят Вашу Жизнь

Зміст

Готовність діяти і позитивне ставлення корисні на роботі, в навчанні і в багатьох соціальних ситуаціях. Якщо сприймати ситуацію в позитивному світлі, то перед вами відкриються нові можливості та виклики. Розглядайте кожну задачу з ентузіазмом, щоб мотивувати себе. Налаштуйте себе на позитивний лад - говорите позитивні слова і чиніть опір негативу. Прагніть змінити свій спосіб життя. Щоденні заняття на кшталт медитації допоможуть вам зберігати зв'язок з реальністю і додадуть сил для позитивного ставлення до життя.

кроки

Частина 1 з 3: Як мотивувати себе

  1. 1 Сприймайте страх як позитивний аспект. Наші уявлення про страх в значній мірі визначають нашу мотивацію. Розглядайте страх як виклик, а не перешкода, яке уповільнює вас або заважає рухатися вперед. Якщо ви хочете розвивати позитивне ставлення, то прагнете свідомо змінити своє сприйняття страху.
    • Страх заснований на факторі невідомості. У кожній ситуації існує ймовірність невдачі або помилки. Незнання результату може змусити людину відмовитися від будь-якої можливості.
    • Прагніть перестати боятися і прийняти фактор невідомості. Безумовно, існує певна ймовірність невдачі, але така перспектива завжди йде рука об руку з ймовірністю успіху. Чим більше ви ризикуєте, тим вище ймовірність успіху.
    • Коли ви наступного разу злякалися нового виклику, нагадайте собі про можливість успіху. Невідомість - це не завжди погано, і навіть в гіршому випадку ви отримаєте новий шанс в майбутньому.
  2. 2 Заохочуйте себе за виконані завдання. Мотивуйте себе, адже це наріжний камінь позитивного ставлення. Почніть винагороджувати себе за сміливість. Для успіху часто потрібен час, а людина практично не може впливати на зовнішні заохочення. Отже, навчитеся заохочувати себе самостійно. Працюйте заради власного відчуття успіху і гордості, щоб не відмовлятися від нових можливостей. Це дозволить вам виховати в собі необхідну позитивне ставлення.
    • Люди не до кінця усвідомлюють всю мотиваційну важливість фактора заохочення. Насправді на винагороду доводиться майже три четвертих мотивації робити взагалі що-небудь. Проте, навряд чи ви отримуєте нагороду кожен раз, коли беретеся за нове робоче завдання або викреслює пункти зі свого списку справ.
    • Отже, почніть винагороджувати себе. Балуйте і заохочуйте себе. Наприклад, проведіть вечір з друзями, коли виконаєте додаткове завдання на роботі.
  3. 3 Відчувайте терміновість кожної ситуації. Зволікання послаблює готовність діяти. Багато хто впевнений, що зробити справу, ризикнути або скористатися можливістю завжди можна завтра. Однак успішні люди не відкладають справи на завтра. Вони живуть тут і зараз, прагнуть виконати завдання якомога швидше. Якщо ви хочете розвивати позитивне ставлення, наповніть своє життя відчуттям терміновості і невідкладності.
    • Намагайтеся не відкладати справи і робити все можливе вже сьогодні. Пам'ятайте: ніхто не знає, що станеться завтра. Наприклад, можна подумати: "Не буду зараз перевіряти звіт. Зроблю це завтра вранці".
    • Протівопоставьте своїм думкам таку ідею: "А що, якщо вранці у мене не буде вільного часу? Якщо потрібно буде терміново вирішувати інше завдання?". Мотивуйте себе перевірити звіт прямо зараз.
  4. 4 Тримайте в розумі загальну картину. Люди з позитивним ставленням і готовністю діяти не зациклюються на дрібних завданнях і можливостях. Вони тримають в розумі більш масштабні цілі. Пам'ятайте про довгострокові цілі і не піддавайтеся скороминущим бажанням або емоціям.
    • Наприклад, начальник запитує, хто може залишитися після роботи і допомогти з новим проектом. Ви хочете піти додому і розслабитися після важкого дня. Людина з позитивним ставленням до справи прийме виклик, але ви втомилися і хочете спати.
    • Забудьте про нинішніх відчуттях і подумайте про майбутнє. Так, сьогодні напевно був непростий день, але думайте про майбутні вигоди. У вас є можливість показати себе працьовитим співробітником. При наступній можливості підвищення у вас буде перевага перед іншими колегами.
  5. 5 Вчіться на своїх помилках. Саме ваша реакція на невдачу визначає здатність зберігати позитивне ставлення. Якщо побиватися через кожної невдачі, ви ризикуєте швидко вигоріти. Необхідно вставати після падіння, щоб прокинутися на наступний день і спробувати знову.
    • У разі невдачі згадуйте про свої позитивні якості. Подумайте про власні здібності і приємні моменти життя. Пам'ятайте, що одна незначна помилка зовсім не перекреслює ваші успіхи і досягнення.
    • Прагніть робити уроки. Іноді невдача викликана чинниками, які виходять за межі нашого контролю, але оцінюйте свої дії в ситуації. Чи можна було вчинити інакше? Якщо так, то розглядайте ситуацію як урок, а не марнування часу і сил.
  6. 6 Зміцнюйте віру у власні сили. Повірте, що ви здатні досягти поставлених цілей і впливати на ситуацію. Це важливий компонент позитивного ставлення.
    • Знайдіть приклад для наслідування.Ви знаєте людей, які вірять в себе? Така людина може стати відмінним прикладом для наслідування в вашому бажанні розвивати позитивне ставлення.
    • Міркуйте про свої досягнення. Згадайте про досягнуті цілі і інших своїх звершеннях, якими можна пишатися. Це допоможе вам зрозуміти, що ви здатні впливати на своє майбутнє.
    • Реалізуйте мети по черзі. Якщо ви звалити на себе занадто багато, ви ризикуєте підірвати віру в свої сили, оскільки стоять перед вами завдання можуть бентежити. Втілюйте мети в життя по черзі.
    • Оточіть себе дбайливими людьми. Вам буде простіше зміцнити віру в себе, якщо проводити час з тими, хто вірить в вас і підбадьорює. Уникайте тих, хто принижує ваші гідності і відбиває бажання діяти.

Частина 2 з 3: Як зберігати позитивний настрій

  1. 1 Зрозумійте, що ви контролюєте своє ставлення до ситуації. Багато людей помиляються і не вірять, що вони здатні контролювати свої почуття. Так виникає пораженську мислення, при якому всі невдачі і проблеми розглядаються з суб'єктивної точки зору. Запам'ятайте: ви контролюєте своє ставлення. Ви вирішуєте, як сприймати досвід і враження. Дивіться на життя під позитивним кутом, щоб виховувати в собі життєрадісність і позитивне ставлення.
    • Люди сприймають ситуації по-різному. Одна людина запізниться на автобус і побачить в цьому можливість прогулятися перед довгим робочим днем, а інший сприйме це як катастрофу.
    • Людина здатна вибирати точку зору. Віддавайте перевагу позитивному настрою і не драматизуйте ситуацію, щоб мотивувати себе і використовувати нові можливості, так як ви уникнете емоційного виснаження.
  2. 2 Не думайте про те, чому ви не можете щось зробити. Коли нам представляється можливість, багато людей відразу ж починають думати про те, чому вони не впораються. Мозок миттєво складе список ваших обмежених можливостей і недоліків. Намагайтеся блокувати такі думки. Якщо необхідно щось зробити, то не потрібно переживати про свої можливості і сумніватися в собі.
    • Відмовтеся від рефлекторних виправдань. Наприклад, начальник просить вас підготувати доповідь для важливої ​​конференції. Ви напевно тут же подумаєте: "Я не впораюся. У мене немає часу, і взагалі я мало розуміюся на цій темі".
    • Зупиніться. Не думайте про те, чому ви не впораєтеся. Зосередьтеся на можливостях досягти мети. Наприклад, подумайте: "Це буде непросто, але я впораюся. Як мені знайти час? Які нюанси даної теми слід уточнити?"
  3. 3 Уникайте негативно налаштованих людей. Інші люди впливають на наше ставлення. Зберігати позитивний настрій і боротися з власним негативним думками непросто. Не дозволяйте негативно налаштованим людям заохочувати подібні думки. Обмежуйте спілкування з тими, хто постійно скаржиться.
    • Ви швидко навчитеся відсівати негативно налаштованих людей. Можливо, в офісі є такі співробітники, які висловлюють невдоволення з приводу кожної своєї невдачі. Якщо поділитися гарною новиною з такою людиною, то він може вести себе байдуже або гордовито.
    • Не піддавайте себе впливу чужого негативу. Краще поділитися гарною новиною з тим, хто налаштований позитивно і порадіє за вас.
  4. 4 Використовуйте позитивні слова. Використовувані слова впливають на наш настрій. Якщо хочете розвивати позитивне ставлення, то розмовляйте так, ніби ви вже досягли мети. Змініть свій образ думок, поступово зміцнюйте внутрішню мотивацію і позитивну реакцію на події.
    • Відмовтеся від негативних фраз. Перефразуйте думки на кшталт: "Я не можу" і "Це неможливо". Краще сказати: "Здається, доведеться добряче постаратися".
    • Намагайтеся відповідати позитивно на питання про справи. Скажіть: "Все відмінно. А як ваші справи?".
    • Якщо потрібно висловити негативні емоції, то звільніть експресію. Наприклад, замість: "Сьогодні мама вивела мене з себе", - краще сказати: "Я трохи серджуся на маму".
  5. 5 Не піддавайтеся ірраціональним думкам. Негативні думки часто ірраціональні і шкідливі для позитивного ставлення. Негативний настрій може переконати вас, що ви на щось здатні. Чиніть опір ірраціональним думкам. Визнайте, що подібні думки не відображають ваших справжніх здібностей.
    • Якщо ви низько оцінюєте себе або ситуацію, то зупиніться. Запитайте себе: "Як мені краще поглянути на цю ситуацію?".
    • Наприклад, на роботі підходять терміни безлічі проектів. Замість думки: "Я не впораюся. Справ занадто багато", - запитайте себе: "Як мені краще поглянути на цю ситуацію?".
    • Пошук найбільш вдалого погляд на ситуацію, наприклад: "Доведеться попрацювати, але я впораюся".
  6. 6 Розвивайте стійкість. Стійкість допомагає швидше приходити до тями після невдач. Вона важлива для позитивного ставлення, так як невдачі - це невід'ємна частина життя. Щоб розвивати в собі стійкість:
    • підтримуйте хороші відносини з турботливими друзями і родичами;
    • дивіться в майбутнє, щоб краще сприймати нинішню ситуацію;
    • регулярно втілюйте в життя мети, нехай навіть незначні;
    • знаходите можливості краще пізнати себе.

Частина 3 з 3: Як змінити свої повсякденні звички

  1. 1 Щодня висловлюйте подяку. Подяка важлива для позитивного настрою, адже відчуття подяки змінить ваше ставлення до життя і буде заряджати вас енергією, щоб не упускати нові можливості.
    • Ведіть щоденник подяки, щоб записувати конкретні аспекти. Уникайте узагальнень. Не потрібно говорити: "Я вдячна своїм друзям". Краще сказати: "Я вдячна своїм друзям за підтримку і турботу".
    • Вчіться подяки в негативних ситуаціях. Наприклад, подумайте: "Шкода, що ми з Ларисою розлучилися, але я вдячний за можливість припинити невдалі стосунки".
  2. 2 Частіше посміхайтеся. Це невелика зміна значно вплине на ваш настрій. Частіше посміхайтеся протягом дня. Посмішка посилає сигнал в мозок, який підсилює відчуття радості. Почніть періодично усвідомлено посміхатися, щоб поліпшити настрій і мотивувати себе на нові звершення.
  3. 3 Займайтеся медитацією. Медитація допомагає знизити стрес і відновити запас сил. Для позитивного ставлення потрібна стійкість і енергійність. Щоденна медитація допомагає краще усвідомити реальність і використовувати можливості.
    • Займайтеся медитацією хоча б 7 хвилин кожен день.
    • Запишіться на заняття з медитації або знайдіть відеоуроки в інтернеті.
  4. 4 Ведіть здоровий спосіб життя. Фізичні відчуття впливають на емоційний стан. Для позитивного ставлення необхідно вести здоровий спосіб життя.
    • Вживайте в їжу більше фруктів, овочів, пісного м'яса і цільнозернових продуктів.
    • Займайтеся фізкультурою щодня.
    • Дотримуйтесь здоровий режим сну щоночі.

Поради

  • Для натхнення використовуйте мотивуючі цитати і відеоролики.
  • Подумайте, чому у вас ще не сформувалося позитивне ставлення. Можливо, цьому перешкоджають якісь події з минулого.
  • Якщо у вас гарна уява, то подумки уявляйте себе успішною людиною.