Як вирішити загадку з водою з фільму "Міцний горішок 3"

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 26 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як вирішити загадку з водою з фільму "Міцний горішок 3" - Суспільство
Як вирішити загадку з водою з фільму "Міцний горішок 3" - Суспільство

Зміст

Щоб знешкодити бомбу, на датчик потрібно поставити ємність з 4 літрами води. Але проблема в тому, що у вас є тільки 3-літрова і 5-літрова ємності. Ця класична загадка стала широко відома після виходу фільму «Міцний горішок 3», а вирішити її простіше, ніж здається.

кроки

Метод 1 з 2: Як підготуватися до вирішення

  1. 1 Спростіть питання і варіанти вирішення. Подумайте, що вам дано і що потрібно знайти. У вас є дві порожні ємності для води - трилітрова і п'ятилітрова. За допомогою переливання води з ємності в ємність в одній з них має залишитися 4 літри води. При цьому для вирішення завдання можна використовувати скільки завгодно води.
  2. 2 Визначте, в якій ємності залишаться шукані 4 літри води. Так як 4 літри не вмістяться в трилітровій ємності, 4 літри будуть в п'ятилітрової ємності.
  3. 3 Запам'ятайте: вам дано все, щоб вирішити загадку. Тобто вам забороняється користуватися ще однією ємністю, визначати рівень води на око або застосовувати який-небудь інструмент для вимірювання об'єму води.Вам дано дві ємності і необмежений обсяг води (і все!). Як за допомогою трилітрової і п'ятилітрової ємностей відміряти 4 літри води?
    • Необмежений обсяг води означає, що налити або вилити з ємностей можна скільки завгодно води.
    • Не можна точно сказати, скільки води знаходиться в ємності, якщо повністю не наповнити її.
  4. 4 Зрозумійте, що насправді ця загадка являє собою просту задачку. На мить забудьте про ємності і воду - подумайте про те, як скласти і / або відняти 3 і 5, щоб отримати 4? Тобто числа - це літри; якщо ви наливаєте воду, це операція складання, а якщо виливаєте - операція віднімання.

Метод 2 з 2: Як вирішити загадку

рішення 1

  1. 1 Повністю наповніть п'ятилітрову ємність. Таким чином, в ній буде 5 літрів води. Ємності потрібно наповнювати доверху, щоб точно знати, скільки води в них знаходиться.
  2. 2 Перелийте воду з п'ятилітрової ємності в трилітрову ємність. Таким чином, в трилітровій ємності буде 3 літри води, а в п'ятилітрової - 2 літри води.
  3. 3 Вилийте воду з трилітрової ємності. Тепер в п'ятилітрової ємності є 2 літри води, а в трилітровій ємності нічого немає.
  4. 4 Перелийте воду з п'ятилітрової ємності в трилітрову ємність. Таким чином, в трилітровій ємності буде 2 літри води, а в п'ятилітрової ємності нічого не буде.
  5. 5 Повністю наповніть п'ятилітрову ємність. Тепер в трилітровій ємності є 2 літри води, а в п'ятилітрової - 5 літрів води. Це означає, що в трилітровій ємності є 1 вільний літр.
  6. 6 Перелийте воду з п'ятилітрової ємності в трилітрову ємність. Тобто долийте 1 літр води з п'ятилітрової в трилітрову ємність. Таким чином, в трилітровій ємності вийде 3 літри води, а в п'ятилітрової залишиться 4 літри води.

рішення 2

  1. 1 Повністю наповніть трилітрову ємність. Тобто тепер в трилітровій ємності є 3 літри води.
  2. 2 Перелийте воду з трилітрової ємності в п'ятилітрову ємність. Тепер в п'ятилітрової ємності є 3 літри води, а в трилітровій ємності нічого немає.
  3. 3 Повністю наповніть трилітрову ємність. Тепер в п'ятилітрової ємності є 3 літри води, і в трилітровій ємності теж є 3 літри води.
  4. 4 Перелийте воду з трилітрової ємності в п'ятилітрову ємність. Тепер в п'ятилітрової ємності є 5 літрів води, а в трилітровій ємності є 1 літр води (тому що в п'ятилітрової ємності було 2 вільних літра, тому з трилітрової ємності перелили тільки 2 літри).
  5. 5 Вилийте всю воду з п'ятилітрової ємності. Тепер перелийте 1 літр з трилітрової ємності в п'ятилітрову. Зараз в п'ятилітрової ємності є 1 літр води, і в трилітровій ємності нічого немає.
  6. 6 Повністю наповніть трилітрову ємність. Зараз в п'ятилітрової ємності є 1 літр води, і в трилітровій - 3 літри води.
  7. 7 Перелийте воду з трилітрової ємності в п'ятилітрову ємність. Тепер в п'ятилітрової ємності є 4 літри води, а в трилітровій ємності нічого немає (бо в п'ятилітрової ємності був 1 літр води і 1 + 3 = 4).