Як зробити шафу

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 20 Червень 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
Шкаф своими руками
Відеоролик: Шкаф своими руками

Зміст

Вам коли-небудь хотілося дізнатися про те, як зробити свої власні шафи для кухні, ванній або кабінету? Уміння робити шафи здатне заощадити вам стан. Хороші шафи в будинку - це дуже здорово, проте більшість меблевих магазинів оцінюють квадратний метр занадто дорого (наприклад, в США запитують 120-400 доларів за квадратний фут).Почніть з першого кроку, щоб дізнатися, як зробити власні шафи за вдвічі меншу ціну.

кроки

  1. 1 Спроектуйте ваші шафи. Стандартна глибина стійки 63,5 см, а самі шафи 60,96 см, допускаючи виступ стільниці на 2,54 см. Стандартна висота стійки 91,44 см, з шафами, зазвичай, десь 87,63 см заввишки, допускаючи вільний простір для матеріалу стільниці. Для настінних шаф, додайте 45,75-50,8 см до висоти стійки. Будь-яке простір, що залишився між стелею і поправленої висотою стійки - годиться для установки настінних шаф. Ширина шаф може бути в районі 30,48-152,4 см, проте завжди потрібно дотримуватися крок в 7,62 см. Найбільш поширені розміри включають 38,1 см, 45,72 см, 53,34 см, 60,96 см. завжди враховуйте розмір дверей, які ви хочете купити і поставити при розрахунку ширини ваших шаф.
  2. 2 Розпилювання стінок. Розпиляєте лист на частини для стінок з МДФ товщиною в 1,9 см, фанери, придатного типу ламінату. Так як боки не буде видно, зовнішній вигляд матеріалу не має значення, тільки міцність і стійкість. Ці панелі будуть 87,63 см в довжину і 60,96 см в ширину. Стисніть ці дві боковини разом, а потім використовуйте ножівку для вирізки поглиблення для ніг розміром 7,62x19,97 см в одному кутку панелей. Це буде ваш передній нижній кут ..
    • При складанні настінних шаф, розміри слід підбирати на свій розсуд. Стандартна висота десь 30,48-35,56 см. Висота залежить від того, наскільки високо ви хочете підвісити шафи, і наскільки високий ваш стелю. Поглиблення для ніг, очевидно, не потрібно в даному випадку.
  3. 3 Відпиляєте днище. Нижня частина буде глибиною 60,96 см, а ось ширина буде залежати від розмірів вашої кухні. Переконайтеся, що ширина нижньої секції передбачає додаткову ширину бічних стінок з обох сторін.
    • Знову-таки, для настінних шаф, довжина буде десь 30,48-35,56 см, а не 60,96 см. Вам потрібно буде відрізати по дві таких панелі на шафу для настінних шаф.
  4. 4 Відпиляєте передню і задню базові панелі. Використовуйте деревину 2,5x15 і відріжте дві дошки шириною з відрізану нижню панель. Пропустіть цей крок, якщо майструєте настінні шафи.
  5. 5 Відріжте верхні поперечини. Відпиляєте ще два шматка такої ж ширини, щоб скріпити разом верхні краю. Пропустіть цей крок, якщо майструєте настінні шафи.
  6. 6 Відпиляєте фасадні панелі. Фасадні панелі будуть збиратися як рама для картини і будуть основною показовою частиною шаф. Оскільки це той самий випадок, ви захтів використовувати стандартні пиломатеріали деревини, яка вам сподобалася, щоб зробити ці панелі. Відповідні розміри для використання залежать від бажаного виду і стилю, включаючи такі розміри як 2,54x5,08, 2,54x7,62 і 2,54x10,16.
  7. 7 З'єднайте базові панелі з підставою. Вирівняйте і приклейте базові панелі так, щоб одна плоска грань була впритул з задньої гранню панелі, а інша в 7,62 см позаду від передньої частини. Потім, використовуючи стикувальні шви, прикрутіть днище шафи до країв панелей. Направляючі отвори будуть тут до місця.
  8. 8 З'єднайте боковини з підставою. Приклейте, а потім скріпіть (знову ж за допомогою стикових з'єднань) бічні панелі з підставою і нижньої конструкцією, підганяючи поглиблення для ніг під зроблений вами зазор. Переконайтеся, що всі межі зістиковано. Лещата і кутомір будуть до речі.
  9. 9 Скріпіть верхні поперечини. Далі, заклейте і скріпіть (стільки стикових з'єднань) задню поперечину так, щоб вона рівно прилягала до стіни. Передня з'єднує панель повинна бути розміщена так, щоб вона сиділа на одному рівні зі стільницею, коли стільниця буде встановлена.
  10. 10 Прібейте цвяхами задню панель. Відміряйте, а потім прикрутіть 1,27 см задню панель з фанери. Більш товста задня панель може знадобитися для настінних шаф, наприклад, МДФ в 1,9 см.
  11. 11 Зміцніть з'єднання. А тепер, зміцните всі з'єднання кронштейнами і гвинтами.
  12. 12 Встановіть полки. Відміряйте, відзначте і розподіліть положення, мінімум, для чотирьох кронштейнів (по два на сторону), а потім засуньте полки. Почекайте з додаванням полиць для настінних шаф.
  13. 13 Додайте фасадні панелі. Зберіть фасадні панелі в одне ціле, як якщо б ви збирали рамку. Ви можете використовувати плоскі шви, або з'єднання під кутом в 45 градусів. Використовуйте отвори під косою шуруп, штифтові, або гніздові або шипові з'єднання для скріплення деталей в залежності від ваших умінь. Забийте і загвинтити цвяхи, щоб надати завершений вигляд вашому шафі.
  14. 14 Додайте ваші шафи. Додайте шафи на відведеному місці. Пригвинтите шафа до стійки каркаса стіни через задню стінку, закріпивши шафа на місці. Підвісні шафи, можливо, потрібно буде додатково зміцнити L-образними скобами (потім можна приховати фартухом умивальника), якщо ви збираєтеся зберігати в шафі важкі предмети, такі як посуд.
  15. 15 Встановіть дверцята. Встановіть дверцята на фасадні панелі відповідно до рекомендації виробника. Ви також можете встановити висувні ящики, але це може бути досить важко і не рекомендується початківцям.

Поради

  • Переконайтеся, що всі леза на вашому обладнанні гострі і щільно закріплені.