Як зробити сік ноні

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 14 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Русалка стала Единорогом! Русалка vs Единорог в колледже!
Відеоролик: Русалка стала Единорогом! Русалка vs Единорог в колледже!

Зміст

Сік ноні дуже легко приготувати, якщо у вас є терпіння і кілька місяців вільного часу. Міцний напій довго вважався природними ліками, і вважалося, що антиоксиданти, які містяться в ньому, допомагають боротися з хворобами серця, високим кров'яним тиском і високим холестерином. Деякі також стверджують, що він може допомогти подолати хронічні болі, надати енергію допомогти при боротьбі з ожирінням та порушеннями травлення.

кроки

  1. 1 Стерилізують велику банку. Наповніть банку гарячий, мильною водою і залиште як мінімум на 5 хвилин. Протріть зсередини внутрішню і зовнішню частини банки чистою губкою або ганчіркою, і промийте під гарячою водою.
    • Виберіть банку зі скла або харчової пластиковий контейнер. Металеві та пластикові банки, які не є харчовими, можуть містити потенційно небезпечні хімікати, які можуть проникнути в сік процесі ферментирование.
    • Банку повинна бути висотою принаймні 15 см і діаметром в 10 см. Середній фрукт ноні приблизно 10 - 13 см.
  2. 2 Візьміть білий фрукт ноні. Стиглий фрукт ноні медово-жовтого кольору.Дуже важливо вибрати фрукт до того, як він стане білим. Якщо ви зриваєте фрукт ноні вручну, замість того, щоб купити, зривайте обережно, щоб уникнути попадання шматочків гілок з дерева.
  3. 3 Вимийте фрукт і дайте йому висохнути. Промийте фрукт ноні під проточною водою щоб видалити бруд. Покладіть під сонцем і дозвольте висохнути протягом декількох годин. Через кілька годин м'якоть буде м'якою і прозорою. Фрукт також буде видавати чудовий аромат. Це стан, якого ваш фрукт ноні повинен досягти ферментирование.
  4. 4 Помістіть фрукт банку через друкувати за допомогою кришки. Міцно зафіксуйте кришку на контейнері, але не приймайте додаткових заходів, щоб створити вакуум. Якщо повітря буде вільно надходити в банку, що це може призвести до псування, що робить необхідним використання кришки. Проте, під час ферментації виробляються гази. Якщо ваша банку не достатньо велика, що це може створити небезпечний тиск, але більшість газів має виходити через маленький отвір між кришкою і контейнером.
  5. 5 Залиште Ноні налаштовуватися протягом 6-8 тижнів. Поставте банку зовні, переважно під сонцем. Протягом цього часу, сік виділятиметься з фрукта натуральним способом. Він спочатку світло-бурштинового світла, але він потемніє через кілька тижнів.
  6. 6 Процідіть осад за допомогою сітки. Сік не єдине, що виробляється в процесі ферментації. М'якоть і інші частинки також будуть в соку, але їх потрібно процідити. Процідіть сік через дрібне сито і влийте в другу стерилізовані банки. Сік повинен вливатися через сито досить легко.
    • Ви також можете використовувати шовковий трафарет, сито для фарб або марлю, щоб максимально процідити сік ноні.
  7. 7 Пастеризують сік. Ви можете пити непастеризований сік, але пастеризований сік зберігається довше і його безпечніше пити. Помістіть відкриту банку з соком Ноні в каструлю з киплячою водою. Рівень води повинен покривати рівень соку, але не повинен бути настільки, щоб потрапляти в банку. Коли температура досягне 82,2 градуса Цельсія, залиште сік кипіти протягом 30 хвилин перед тим, як витягти банку з води.
  8. 8 Перевірте рівень кислотності соку. Використовуйте лакмусовий папірець, щоб перевірити рівень кислотності соку. Ретельно ферментований сік повинен мати рівень кислотності pH 3.5 і менше. Якщо показник вище, то це може означати, що сік прокис.
  9. 9 Запечатайте банку і зберігайте в холодильнику. Технічно сік ноні можна зберігати при кімнатній температурі протягом певного періоду часу, але зберігання в холодильнику гарантує оптимальну свіжість. В загального правила, необхідно використовувати ферментований сік ноні протягом двох років, щоб зберегти свіжість.

Поради

  • Пийте 30-60 мл сік ноні в день, щоб отримати найбільшу пользуот соку. Якщо сік надто нудотний для вас, то ви можете змішати його з іншими фруктовими соками або підсолодити за допомогою агави.

попередження

  • Занадто мутний сік або сік з дуже високим рівнем кислотності необхідно вилити, так як на особу все знаки бактеріального зараження. Вам також слід вилити сік, якщо у нього занадто поганий смак.
  • Уникайте використання соку ноні, якщо у вас хронічна хвороба нирок, печінки або діабет. Рівень калію в соку ноні перетворює його на справжній отрута для хворих нирок і печінки. Високий рівень глюкози в соку ноні також робить його потенційно небезпечним для людей з діабетом.

Що вам знадобиться

  • Дві великі скляні банки з кришками
  • Сито, шовковий трафарет, сито для фарб або марля
  • Велика каструля
  • харчовий термометр
  • Лакмусовий папірець