Як зберігати концентрацію, вживаючи алкоголь

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 21 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как узнать БРАГА готова или нет? 4 простых способа!
Відеоролик: Как узнать БРАГА готова или нет? 4 простых способа!

Зміст

Пару келихів в компанії друзів стануть відмінним способом провести час разом. Однак ви можете при цьому перестаратися. Стан сильного алкогольного сп'яніння може бути небезпечним і навіть лякає. На щастя, можна скористатися деякими порадами, щоб взяти себе в руки і протверезіти.

кроки

Метод 1 з 3: Сплануйте наперед

  1. 1 Сплануйте свій вечір заздалегідь. Якщо ви збираєтеся пропустити з друзями кілька келихів, спробуйте скласти план на вечір. Це допоможе вам залишатися в безпеці і тримати себе в руках, якщо ви сп'янієте занадто сильно. Ви і ваші друзі повинні точно знати про плани на вечір, а також стежити за тим, щоб безпеки кожного з вас нічого не загрожувало, і все добре провели час.
    • Попереднє планування місця і часу зустрічі допоможе правильно організувати дозвілля і тримати себе в руках, якщо ви вип'єте зайвого.
    • Дуже важливо заздалегідь продумати безпечний шлях повернення додому, якщо ви збираєтеся вживати алкоголь.
  2. 2 Щільно поїжте, перед тим як прикласти до випивки. Цей спосіб є найбільш дієвим, він допоможе уникнути вживання надмірної кількості алкоголю, з яким ваш організм може і не впоратися. Заздалегідь з'їжте що-небудь, адже це допоможе дотримуватися вашої норми алкоголю. Постарайтеся добре пообідати, перед тим як почати випивати, щоб не дивуватися тому, як сильно алкоголь на вас впливає.
    • Їжа уповільнює вплив алкоголю на організм, тому вам буде простіше контролювати процес наступаючого сп'яніння.
    • Після їжі ви повинні відчути ситість. Так ви зможете випити набагато менше, ніж на порожній шлунок.
    • Також ви можете приймати їжу одночасно з алкоголем.
  3. 3 Пийте з друзями. Зустріч друзів за випивкою стане цікавим способом спільного проведення вечора. Пийте тільки з перевіреними друзями, які допоможуть вам контролювати власні дії та забезпечити вашу безпеку, навіть якщо ви вип'єте надміру. Друзі підтримають і допоможуть підбадьоритися, навіть якщо у вас не вийде зробити це самостійно. Завжди пийте в компанії друзів, які готові оберігати вас від можливих проблем.
    • Одна людина з вашої компанії завжди повинен залишатися тверезим, щоб бути в змозі подбати про одного, якщо хтось вип'є зайвого.
    • Не упускайте з виду друзів під час розпиття спиртних напоїв. Не дозволяйте їм пити зайве, якщо помітили, що ситуація виходить з-під контролю.
    • Ніколи не дозволяйте одному сідати за кермо в нетверезому стані.
  4. 4 Пийте багато води. Намагайтеся пити воду в перервах між прийомом алкогольних напоїв. Організм буде залишатися гідратованих, що допоможе сповільнити процес споживання алкоголю і змусить відчувати ситість. Спробуйте пропускати кожен другий тост або пити воду після кожного алкогольного напою, щоб залишатися зосередженим і віддавати звіт своїм діям.

Метод 2 з 3: Сконцентруйтеся

  1. 1 Зосередьтеся на своєму диханні. У разі втрати концентрації дуже корисно зосередитися на диханні. Це допоможе повернутися в даний момент і адекватно оцінити ситуацію. Ви все одно будете залишатися нетверезим, але концентрація на диханні допоможе зосередитися і впорядкувати думки.
  2. 2 Сконцентруйтеся на почуттях. Ви швидко перестанете сприймати себе і оточуючих, якщо вип'єте велику кількість алкоголю. Якщо для концентрації вам необхідно зосередитися на чомусь певному, то одержувані вашими органами почуттів сигнали можуть стати хорошим варіантом. Зосередьтеся на звуках, світлі, чимось теплом або холодному, щоб зібратися.
  3. 3 Зверніть увагу на оточуючих. Якщо ви занадто п'яні, і зберігати концентрацію стає все важче, спробуйте зав'язати розмову з одним. Поясніть, що випили зайвого і потребуєте допомоги. Друг допоможе забезпечити вашу безпеку і зосередиться, щоб отримати певний рівень контролю над ситуацією.
    • Поговоріть з друзями. Розмова з ними допоможе утримувати концентрацію.
    • Не бійтеся попросити про допомогу у друзів, якщо вона вам дійсно необхідна.

Метод 3 з 3: протверезівши

  1. 1 Припиніть пити. Щоб протверезіти, найважливіше припинити пити. Як тільки ви зрозумієте, що випили занадто багато, відразу ж перестаньте вживати алкоголь. Це дозволить організму переробити те, що ви вже випили, і почати тверезішати.
    • Не намагайтеся просто зменшити кількість алкоголю або пити з "зниженням градуса". Якщо ви напилися - припиніть пити негайно.
    • Не дозволяйте оточуючим тиснути на вас і змушувати пити понад міру.
  2. 2 Не перешкоджайте блювоті. Не боріться з нею, якщо ви відчуваєте таку потребу. Це природна реакція організму на отруєння алкоголем. Блювота позбавить вас від вмісту шлунка, що дозволить організму відновитися швидше. Чи не стримуйте себе, якщо ви відчуваєте блювотні позиви.
  3. 3 З'їжте що-небудь. Якщо ви в змозі зробити це, їжа допоможе протверезіти. Прийом їжі під час вживання алкоголю уповільнює його дію на організм. Легка закуска або повноцінна їжа допоможуть зберегти ясність в голові.
    • До сих пір невідомо, які саме продукти підходять найкраще. Намагайтеся їсти все, що хочеться.
    • Будь-яка їжа допоможе протверезіти швидше.
  4. 4 Пийте воду. Питна вода зменшить ефект від алкогольного отруєння і допоможе протверезіти. Пийте якомога більше води, щоб розбавити концентрацію алкоголю в організмі і почати переробляти його швидше за рахунок того, що ви будете частіше мочитися. Ніколи не нехтуйте водою, коли намагаєтеся протверезіти.
    • Спробуйте випивати склянку води після кожної чарки алкогольного напою.
    • Алкоголь зневоднює організм, а питна вода допоможе відновити необхідний водний баланс.
  5. 5 Почніть рухатися. Це допоможе сконцентруватися, а ваш організм зможе переробити алкоголь швидше. Фізична активність збільшить потовиділення, яке сприяє виведенню алкоголю з організму. Спробуйте зробити кілька простих вправ або займіться активною діяльністю, що дозволить зберігати концентрацію уваги і протверезіти швидше.
    • Спробуйте потанцювати.
    • Рушайте на прогулянку, щоб підтримувати концентрацію, до тих пір, поки не протверезіє.
  6. 6 Зачекайте. Не існує більш дієвого способу протверезіти, ніж почекати, поки організм зможе переробити алкоголь. Необхідно дочекатися повного виведення алкоголю з крові.Можна зробити деякі кроки, щоб прискорити процес, проте на повне протверезіння в будь-якому випадку піде близько години.
    • Не намагайтеся сідати за кермо, поки повністю не протверезіє.
    • На виведення з організму будь-якого алкогольного напою потрібно не менше години.

Поради

  • У процесі прийняття алкоголю звертайте особливу увагу на своє самопочуття. Негайно припиніть, якщо відчуваєте сильне сп'яніння або втрату контролю.
  • Пийте багато води і їжте до і після вживання алкоголю.
  • Якщо ви втрачаєте концентрацію, зосередьтеся на диханні, власних відчуттях або друзів.
  • Не бійтеся просити допомоги, якщо це необхідно.
  • Організму знадобиться близько години, щоб переробити будь-який з видів алкогольного напою.
  • Чіткий план на вечір допоможе вам залишатися сконцентрованим навіть після декількох напоїв.
  • Завжди пийте в компанії і переконайтеся, що хоча б одна людина залишається при цьому тверезим.