Як впоратися з тим, що вас ненавидять

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 21 Квітень 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
Зик Шереметьев: 10 вещей, которые ДЕВУШКИ НЕ ЗНАЛИ О ПАРНЯХ
Відеоролик: Зик Шереметьев: 10 вещей, которые ДЕВУШКИ НЕ ЗНАЛИ О ПАРНЯХ

Зміст

Більшість з нас в той чи інший момент життя стикається з ненавистю в свою адресу. У разі, якщо ви образили людину, вам варто вибачитися і докласти максимум зусиль для того, щоб загладити свою провину. Однак, якщо людина ненавидить вас з інших причин, які ніяк його не стосуються (наприклад, йому не подобається ваша сексуальна ідентичність або ваш стиль в одязі), не потрібно міняти те, хто ви є. Краще зробіть все можливе, щоб захистити себе від ненависників, як морально, так і фізично. Головне пам'ятайте: всім догодити неможливо, тому намагайтеся не приходити в зневіру через невиправдану ворожості.

кроки

Метод 1 з 4: Непрямий похід

  1. 1 Ігноруйте ненависників. По можливості не вступайте з ними в контакт. Задираки часто харчуються хвилюванням, викликаним спровокованої реакцією. Досить часто ненависники намагаються самоствердитися за рахунок придушення своїх жертв. Це може привести до порочному колу: ненависник ображає вас, ви реагуєте, а він реагує на вашу реакцію.
    • Задираки - це особливий тип ненависників. Дії такої людини носять циклічний характер, і між ним і жертвою присутній певний дисбаланс влади. Незважаючи на те що всі задираки є ненависниками, не всі ненависники є задираками. Наприклад, якщо вас обзиває молодший брат, його не можна назвати задиракою, так як ви, швидше за все, більше і сильніше його. Аналогічно, якщо однокласниця скаже вам одну неприємну річ, це не зробить її задиракою. В цілому, для боротьби з задираками найкраще підходять пасивні методи, а ось для того, щоб розібратися з ненависниками іншого типу, варто вдатися до конфронтації.
    • Якщо ненависник дратує вас в класі, вдаючи, що не чуєте його. Якщо він провокує вас або намагається привернути вашу увагу, ніяк на це не реагуйте.
    • Майте на бачу, що ігнорування не завжди є ідеальним варіантом. Якщо людина, яка вас ненавидить, починає фізично або словесно нападати на вас, краще залучити до ситуації інших людей, бажано володіють авторитетом (наприклад, вчителі або начальника).
  2. 2 випромінюйте впевненість. Впевненість в собі - це найкраща зброя проти ненависника.Висміюйте образи, відпускайте дотепні репліки і зберігайте позитивний настрій. Якщо ви не дозволите своїй самооцінці впасти, ненависник, швидше за все, розчарується і залишить вас у спокої.
    • Наприклад, якщо людина насміхається над вашим малюнком, дайте відповідь йому з гідністю. Спробуйте сказати: «Мені шкода, що ти так думаєш, проте мистецтво суб'єктивно. Я з усіх сил намагаюся вдосконалюватися в цій області, тому я був би вдячний за будь-яку конструктивну критику, яку ти можеш надати ».
    • Якщо людина назве вас дивним, можна сказати: «Можливо, в цьому є частка правди, але мені подобається те, хто я є. А що поганого в тому, щоб бути дивним? »
    • Проходячи повз ненависника, не дивіться вниз і не відхилятися в сторону. Така поведінка демонструє страх - а саме це від вас і чекають. Краще розпряміться і високо підніміть голову.
  3. 3 Уникайте ненависників. Це не означає, що ви повинні від ховатися від них. Ніколи не дозволяйте кривдникам управляти вашим життям. Просто намагайтеся не потрапляти в ситуації, які вимагають взаємодії з цими людьми.
    • Підлітки нерідко отримують багато ненависті з боку оточуючих, які не розуміють їх інтересів і захоплень. Замість того щоб перебувати поруч з такими людьми, пошукайте способи переслідувати свої інтереси подалі від цього негативного впливу.
    • Якщо ви маєте справу з особливо злісними ненависниками серед однокласників, попросіть батьків дізнатися у роководства школи, чи можете ви перейти в інший клас. Якщо ви стикаєтеся з ненависниками в гуртку чи групі за інтересами, подумайте, чи можливо знайти іншу групу, де не буде стільки негативу.
    • Якщо ви знаєте, що особливо неприємний вам людина завжди знаходиться в одному і тому ж місці кожен день, не ходіть в це місце. Знайдіть обхідний шлях або попросіть компанію друзів пройти повз разом з вами.
    • Уникати ненависників - це також відмінний спосіб підвищити впевненість в собі. Це дасть вам можливість переслідувати свої інтереси без потоку негативних висловлювань.
  4. 4 Доведіть їх неправоту. Якщо ненависники кажуть, що ви не можете щось зробити, кращий спосіб змусити їх замовкнути - це продемонструвати, що це не так. Робіть речі всупереч деморалізуючим словами, і робіть їх добре. Використовуйте ненависть в свою адресу в якості стимулу.
    • Наприклад, якщо ненависники кажуть вам, що ви ніколи не будете хороші в спорті, доведіть, що вони помиляються, наполегливо тренуючись. Приєднуйтеся до спортивну команду на ваш вибір (якщо ще в ній не перебуваєте) і відточуйте свою майстерність.
    • Якщо ненависники вважають, що ви дуже боїтеся заговорити з предметом свого обожнювання, нехай це мотивує вас, нарешті запросити цю людину на побачення.
    • Майте на увазі, що доказ неправоти не завжди змушує ненависників зупинитися. У деяких випадках ваш успіх може викликати у них ще більше заздрості. Звичайно, це не привід опускати руки, проте не робіть нічого, просто щоб показати їм, що вони не праві. Живіть своїм життям заради себе.

Метод 2 з 4: Прямий підхід

  1. 1 Висловіться в свій захист. Якщо вашому терпінню приходить кінець, не терпіть. Спроби уникати ненависників не завжди вирішують проблему. Виберіть момент, щоб відверто поговорити з цими людьми і спробувати пояснити свою позицію. Говоріть з кожним ненависником на рівних, як із зрілим і свідомою людиною, незалежно від того, наскільки грубо він поводився в минулому. Це особливо важливо в разі пасивних ненависників, що не ображають вас безпосередньо.
    • Спробуйте сказати: «Останнім часом я отримую від тебе багато негативної енергії, і я був би вдячний, якби ти тримав свої думки при собі. Це дитячість, і я більше не хочу мати з цим справу ».
    • Спробуйте зрозуміти, чому ваш ненависник поводиться таким чином.Запитайте його: «Хіба я зробив щось, що уразило тебе особисто? Мені здається, ти зганяв на мені багато злості, але я не розумію, чому ти це робиш ».
  2. 2 Чи не поводьтеся необачно. Ненависники харчуються емоціями. Якщо ви будете реагувати різко і емоційно, великі шанси, що ви не зможете донести сильну точку зору. Якщо ви будете зриватися на кривдників, то лише дасте їм ще більше приводів висміювати вас. Слідкуйте, щоб ваші слова були наповнені гнівом і розчаруванням. Дайте собі час охолонути, перш ніж робити хід.
  3. 3 Уникайте фізичного насильства. Дозвольте конфлікт за допомогою зважених слів і впевненою зрілості. Якщо порівнювати ненависть з вогнем, то прийміть подобу води і погасіть її. Поводьтеся зібрано і холоднокровно. Відповідаючи ударом на удар, ви не дозволите ситуацію.
    • Незважаючи на те що ніколи не варто починати бійку, не дозволяйте ненависника заподіяти вам біль. Навчіться прийомам самооборони і захистіть себе.

Метод 3 з 4: Цькування в інтернеті (Кібербулінгу)

  1. 1 Не відповідайте троллям. Ненависники, з якими можна зіткнутися в інтернеті, часом можуть бути навіть більш наполегливими, ніж ті, кого ви бачите кожен день. Однак пам'ятайте, що і ті, і інші, як правило, йдуть однією мотивації: вони чекають від вас реакції. На щастя, існує безліч способів зупинити кіберхуліганів.
    • Блокуйте переслідувачів. Більшість онлайн-платформ дозволяють блокувати спілкування з певними користувачами. Використовуйте цю функцію, щоб ваш ненависник не міг зв'язатися з вами. На багатьох форумах і в соціальних мережах можна навіть приховати публікації людини, щоб не бачити їх і не псувати собі настрій.
    • Вивчіть правила онлайн-ігри або веб-сайту. Більшість правил забороняє тролінг, загрози та інші провокаційні повідомлення. Замість того щоб реагувати на подібні атаки, повідомляйте про них модератору.
  2. 2 Захистіть свою конфіденційність. Не використовуйте справжнє ім'я за межами VK / Facebook і професійних веб-сайтів. Це особливо важливо, якщо у вас рідкісне ім'я, яке можна легко відстежити через пошукову систему. На форумах або в онлайн-іграх використовуйте нік. Можна навіть придумувати різні псевдоніми, щоб наполегливі тролі не могли відстежити вас на декількох сайтах.
    • Завжди пам'ятайте: все, що ви розміщуєте в інтернеті, потенційно може залишитися в доступі назавжди. Навіть якщо ви вважаєте, що форум є закритим або досить просто видалити повідомлення, ненависник може легко завантажити інформацію або зробити скріншот для подальшого використання. Подумайте, перш ніж публікувати що-небудь.
    • Якщо ви неповнолітній, будьте гранично уважні до того, яку інформацію ви надаєте в інтернеті. Чи не публікуйте речі, які допоможуть переслідувачеві обчислити ваш домашню адресу або звичний розпорядок дня.
  3. 3 Якщо ви відчуваєте загрозу, повідомте про це кому-небудь. Якщо ненависник переходить від дрібних образ до прямих погроз, ймовірно, буде недостатньо просто ігнорувати його. Якщо це трапиться з вами, розкажіть про ситуацію людині, якій довіряєте. Якщо ви неповнолітній, обов'язково повідомте про це батьків або опікуна.
    • Нічого не видаляйте. Незважаючи на бажання змусити ці образливі слова зникнути, краще залишити їх. Збережіть всі електронні листи, повідомлення та гілки бесід. Деякі види Кібербулінгу порушують закон. Якщо ситуація загостриться настільки, що буде потрібно втручання влади, вам потрібно буде мати докази що сталося.
  4. 4 Достойно сприймайте критику. Якщо ви керуєте бізнесом, то, швидше за все, отримаєте декілька негативних відгуків в інтернеті. Анонімність в інтернеті спонукає незадоволених людей виражатися набагато різкіше, ніж якби вони говорили вам це в обличчя. Не дозволяйте їх словами зруйнувати вашу впевненість у собі, проте ретельно їх обдумайте. Одне те, що повідомлення написано в негативному ключі, не робить його несправедливим.Подібний тип «ненависників» краще розглядати як найсуворіших критиків. Аналогічно, якщо ви письменник або художник і публікуєте свої роботи в інтернеті. Неприємні критичні коментарі відрізняються від образ і до них варто ставитися по-іншому.
    • Спробуйте звернутися до критикам з персональним коментарем. Ведіть себе чуйно, раціонально і ввічливо. Запропонуйте рішення. Намагайтеся не відповідати злісною й погано продуманою промовою.
    • Подумайте про те, щоб взагалі не брати участь в цьому. Важко догодити всім, і важко тверезо спілкуватися з людьми в віконці коментарів. Це особливо вірно, якщо людина має звичку відпускати повні ненависті зауваження. Така природа присутності в інтернеті. Деякі люди можуть ненавидіти вас саме за те, за що вас люблять інші.

Метод 4 з 4: Збережіть стриманість

  1. 1 Зберігайте об'єктивне сприйняття. Можливо, в даний момент ненависники неймовірно дратують вас або навіть роблять ваше життя нещасної, однак подумайте, чи дійсно це так важливо. Швидше за все, ви навіть не встигнете усвідомити, як ваш образ мислення зміниться. По суті, життя - це зміна. Не дозволяйте ненависникам домінувати у вашому житті, якщо вони є лише її незначним неприємним аспектом.
  2. 2 Пам'ятайте, що цей досвід носить тимчасовий характер. Подумайте, як довго вам доведеться мати справу з ненависниками. Уявіть себе через п'ять років. Подумайте, в якому напрямку ви хочете просуватися і що ви хочете зробити. Запитайте себе, чи будуть ці ненависники все ще частиною вашого життя в майбутньому. Швидше за все, роль ненависників виконують хлопці їх школи. Великий шанс, що через кілька років ви більше ніколи їх не побачите. Протримаєтеся до цих пір.
    • Якщо ненависники все ще будуть частиною вашого життя через п'ять років, запитайте себе, що ви можете зробити, щоб змінити це. Чи можете ви перейти в іншу школу? Чи можете ви змінити себе? Чи можете ви протистояти їм зараз і вирішити цю проблему?
    • Якщо ненависники НЕ будуть частиною вашого життя через п'ять років, подумайте чому. Можливо, ви збираєтеся вступити до університету в іншому місті, перейти на іншу роботу або змінити коло спілкування. Чи є який-небудь спосіб зробити так, щоб ці зміни відбулися раніше?
  3. 3 Вибачте ненависників. Зрозумійте, що ненависть відбивається на тих, хто її поширює. Ці люди, швидше за все, ненавидять вас не через будь-якої неправоти або нестачі з вашого боку. Ймовірно, вони відчувають дискомфорт від власної ідентичності на певному рівні. Деякі люди поводяться з ненавистю, бо заздрять або просто не замислюються про те, як їх слова впливають на інших. Знайдіть співпереживання, щоб відкрити своє серце.
    • Якщо ви вибачте своїх ненависників, можливо, ви виявите, що їх слова більше вас не турбують. Постарайтеся зрозуміти, що ними рухає. Розширте своє розуміння за межі власного досвіду та власної невпевненості.
    • Принижувати значимість - не означає прощати. Не кажіть собі, що ненависники - просто дурні, жалюгідні або недалекі люди, навіть якщо це правда. Нагадайте собі, що навіть у ненависників є свої думки і почуття.

Поради

  • Не дозволяйте чужої думки займати місце у вашій голові. Є більш важливі речі для роздумів і більш позитивні моменти, на яких можна зосередитися.
  • Якщо ненависть спрямована на ваш підлогу, етнічну приналежність, релігію, інвалідність або сексуальну орієнтацію, не варто її терпіти. Якщо це відбувається в школі, поговоріть з учителем або директором. Якщо це відбувається на вашому робочому місці, поговоріть з начальником або працівником відділу кадрів.
  • Пам'ятайте: якщо вас ненавидять - як правило, це не ваша проблема. Якщо ви не зробили нічого поганого, то не має значення, що хтось ненавидить вас по незначним причин. Якщо у людини є дрібні претензії до вас, він повинен бути досить зрілим, щоб залишити вас у спокої.
  • Не беріть в голову.Подумайте: невже ці люди назавжди залишаться у вашому житті? Скоріше за все ні. Оточіть себе тими, хто робить вас щасливим!
  • Не провокуйте ненависть. Чи не поводьтеся зарозуміло або нахабно.
  • Наступного разу, коли хтось покаже вам непристойний жест або вилає вас, відпустіть його з миром.
  • Перш ніж ситуація загостриться, було б непогано викликати ненависника на розмову ще на ранній стадії. Можливо, виявиться, що він недолюблює вас через якогось непорозуміння. Якщо ви не спробуєте прояснити ситуацію, ви можете втратити важливу дружбу.
  • Завжди пам'ятайте, що потрібно залишатися сильним. Сила в характері завжди перемагає силу в кількості.
  • Замість того щоб турбуватися про ненависник і дозволяти йому руйнувати ваше життя, намагайтеся думати про речі, які роблять вас щасливими. Занепокоєння ні до чого не приведе, тому оберніть тривожність в позитивне мислення і розслабтеся ...
  • Намагайтеся максимально уникати ненависників.
  • «Убийте» їх добротою і перемістить свою увагу (і, по можливості, тіло) в інше місце. Несіть в цей світ любов, а не ненависть.
  • Ідіть і продовжуйте йти. Це змусить ненависника зрозуміти, що у нього немає влади над вами, і в кінці кінців він занудьгує і зупиниться.
  • Нічого страшного, якщо люди вас ненавидять. Неможливо догоджати всім і завжди, і ви неминуче зіткнетеся з людьми, яким не будете подобається по дрібним причин або через заздрість. Якщо людина ненавидить вас, пишаєтеся тим, що ви зробили щось, щоб привернути його увагу в першу чергу.

попередження

  • Чи не вдавайтеся в бійки. Це явний спосіб знайти неприємності не тільки в школі, але і з законом.
  • Не намагайтеся помститися. Це з великою ймовірністю обернеться проти вас.