Як видалити бородавку за допомогою часнику

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 14 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК избавиться от бородавок? 100% РЕЗУЛЬТАТ.
Відеоролик: КАК избавиться от бородавок? 100% РЕЗУЛЬТАТ.

Зміст

Бородавки дуже неприємні і доставляють масу незручностей, особливо якщо видно оточуючим. Тим не менш, вони дуже поширені і, як правило, не становлять серйозної небезпеки для здоров'я. Можна спробувати позбутися від бородавки за допомогою часнику та інших натуральних засобів. Якщо це не принесе результату, можна також використовувати відпускаються без рецепта препарати. Однак слід звернутися до лікаря в тому випадку, якщо ви не впевнені, що це саме бородавка, якщо вона викликає біль і дискомфорт, або при певних проблемах зі здоров'ям.

кроки

Метод 1 з 5: Використання часнику

  1. 1 Перевірте реакцію своєї шкіри на часник. Часник є прекрасним домашнім засобом для виведення звичайних бородавок. Найкраще підходить свіжий часник, хоча можна використовувати і часниковий сік. Для початку нанесіть трохи часнику на шкіру, щоб перевірити реакцію. У деяких свіжий часник може викликати висипання. Хоча така висип безпечна, вона може дратувати шкіру.
    • Якщо ваша шкіра чутлива до часнику, його все одно можна використовувати, однак будьте готові до висипу. В цьому випадку прикладайте до бородавки подрібнений часник на одну годину за раз. Можливо, доведеться робити це кілька разів, щоб позбутися від бородавки.
    • В одному дослідженні, де вивчали лікування дітей за допомогою часнику, було виявлено, що бородавки виводилися у 100% пацієнтів без значних побічних ефектів, за винятком скарг на неприємний запах і в одному випадку легкого роздратування шкіри. В іншому дослідженні до бородавок і мозолів прикладали отриманий з часнику екстракт ліпідів, тобто масло. Вивчали 42 пацієнта різного віку, і всі вони на 100% позбулися бородавок.
    • Вважається, що на бородавки діє основний противірусний компонент часнику, з'єднання алліцин, однак для підтвердження цього недостатньо наукових даних.
  2. 2 Підготуйте відповідну ділянку шкіри. Перш ніж прикладати часник, необхідно продезінфікувати і висушити місце з бородавкою. Вимийте руки, а потім ту ділянку шкіри, де розташована бородавка. Використовуйте для цього теплу воду з милом. Потім витріть шкіру бавовняним рушником.
    • Періть ті предмети, які контактували з бородавкою, в гарячій воді з милом. Можна також вибілювати рушники, щоб напевно вбити викликає бородавки вірус.
  3. 3 Прикладіть часник. Роздавите зубчик часнику плоскою стороною леза ножа. Можна також розрізати зубчик навпіл. Натріть бородавку розчавленим часником або половиною зубчики, щоб в неї вбрався сік.
  4. 4 Накладіть пов'язку. Прикладіть роздавлений часник прямо до бородавки. Зверху накладіть пов'язку або, якщо вам так зручніше, наклейте сантехнічний скотч (ТПЛ). Намагайтеся, щоб часник не потрапив на здорову шкіру.
    • Прослідкуйте, щоб на шкірі навколо бородавки не було відкритих порізів і ранок, інакше часник може викликати опік, а вірус проникне в шкіру.
  5. 5 Повторіть процедуру. Ви не позбудетеся від бородавки за одну ніч. Необхідно прикладати часник кожен день.Знову вимийте і висушіть шкіру і прикладіть до бородавки свіжий роздавлений або розрізаний часник. Зверху накладіть свіжу пов'язку.
    • Замість пов'язки можна наклеїти зверху сантехнічний скотч (ТПЛ). Це допоможе зберегти шкіру сухою. Однак скотч може дратувати здорову шкіру.
    • Щодня прикладайте часник до бородавки протягом хоча б 3-4 тижнів.
    • У більшості випадків бородавка починає зменшуватися через 6-7 днів. Вона може виглядати зморщився після того, як ви знімете пов'язку і змиєте часник. Крім того, бородавка сполотніє.
    • Якщо ви не помітите жодних поліпшень, зверніться до лікаря, щоб він встановив, чи точно це бородавка.
  6. 6 Видаляйте зайву шкіру. Можна зчищати з бородавки шкіру пилкою для нігтів. Розмістіть проблемну ділянку шкіри над раковиною, змочіть бородавку водою і злегка потріть її вершину і сторони більш грубою стороною пилочки. Після цього переверніть пилку та точно так же потріть бородавку більш гладкою стороною. Вимийте бородавку і навколишнє шкіру і знову прикладіть роздавлений часник.
    • Чи не тріть надто сильно, щоб не виступила кров. Крім того, будьте обережні і не торкайтеся пилкою до здорової шкірі.
    • Якщо у вас подошвенная бородавка, тримайте ногу над ванною або тазиком.
    • Обов'язково змийте всю заражену шкіру, яку ви зняли пилкою. Змийте все в раковину або ванну. В іншому випадку у вас можуть з'явитися нові бородавки.
    • Викиньте використану пилку.

Метод 2 з 5: Використання інших натуральних способів

  1. 1 Використовуйте цибулю. Для виведення бородавок підходить не тільки часник, а й цибулю. Відріжте восьму частину середньої цибулини і придушити її. Прикладіть роздавлений цибулю прямо до бородавки і прикрийте пов'язкою або наклейте зверху сантехнічний скотч (ТПЛ). Кожен день прикладайте свіжу цибулю і міняйте пов'язку.
    • Як і у випадку з часником, счищайте з бородавки зайву шкіру пилкою для нігтів, коли міняєте пов'язку.
  2. 2 Вимочуйте бородавку в оцті. Оцет містить розбавлену оцтову кислоту, яка, як вважають, руйнує клітинні мембрани. Після цього віруси гинуть в кислому середовищі. Змочіть білим оцтом ватяну кульку і прикладіть його до бородавки. Наклейте зверху скотч, щоб вата трималася на бородавки. Її можна залишити на бородавки на дві години і навіть на два дні. При необхідності повторіть.
    • При заміні пов'язки видаляйте з бородавки зайву шкіру пилою для нігтів.
  3. 3 Використовуйте кульбаба. Сік кульбаби містить цілий ряд інгредієнтів, які допомагають вивести бородавки, в тому числі противірусні речовини. Ці речовини здатний знищувати заражені вірусом клітини. Зірвіть на галявині 1-2 кульбаби, розламайте стебла і вичавити сік прямо на бородавку. Прикрийте бородавку пов'язкою або клейкою стрічкою і залиште її на 24 години. При необхідності повторіть.
    • Счищайте з бородавки шкіру пилкою для нігтів, коли міняєте пов'язку.
  4. 4 Прикладайте шкірку банана. У банановій шкірці містяться різні речовини, в тому числі різні ферменти, які здатні руйнувати клітинні мембрани. Прикладіть до бородавки бананову шкірку внутрішньою стороною. Зверху накладіть пов'язку або клейку стрічку ТПЛ і залиште шкірку на ніч. При необхідності повторіть.
    • Крім іншого, бананова шкірка містить каротиноїди - речовини, з яких можна синтезувати вітамін A. Вітамін A має антивірусну дію.
    • Очищайте бородавку пилкою для нігтів, коли міняєте пов'язку.
  5. 5 Спробуйте використовувати свіжий базилік. Базилік містить безліч антивірусних речовин. Вважається, що він допомагає знищити викликає бородавки вірус. Зріжте свіжий лист базиліка, скачайте з нього кульку і прикладіть до бородавки. Накрийте базилік пов'язкою або клейкою стрічкою і залиште на бородавки на 24 години. При необхідності повторіть.
    • Очищайте бородавку пилкою для нігтів, коли міняєте пов'язку.

Метод 3 з 5: Використання безрецептурних препаратів

  1. 1 Підготуйте шкіру. Незалежно від того, який засіб ви використовуєте, кожен раз необхідно мити і сушити руки перед і після того, як ви торкалися до бородавки. Намагайтеся також, щоб засіб від бородавок якомога менше потрапляло на здорову шкіру. Зазвичай ці методи дають результат протягом кількох днів. Якщо бородавка не зменшилася і не змінилася через 6-7 днів, проконсультуйтеся з лікарем. Можливо, вам буде потрібно більше сильнодіючий засіб.
  2. 2 Використовуйте саліцилову кислоту. Саліцилова кислота руйнує і вбиває клітини, заражені папіломавірусом людини. При цьому вона не пошкоджує здорові клітини. Придбайте засіб з саліцилової кислотою (у вигляді мазі, лосьйону або пластиру) в найближчій аптеці. Ретельно вимийте проблемну ділянку і висушіть його. Нанесіть засіб відповідно до прикладеними вказівками щодо застосування. Повторюйте щодня, поки не виведете бородавку. Для цього може знадобитися 2-3 місяці.
    • Намагайтеся, щоб засіб від бородавок не потрапило на здорову шкіру.
    • Щоб кислота діяла ефективніше, нанесіть засіб на бородавку і потріть її пилкою для нігтів - в цьому випадку ліки глибше проникне в шкіру.
    • Засоби з більш високою концентрацій саліцилової кислоти відпускаються за рецептом.
  3. 3 Спробуйте заморозити бородавку. В аптеці можна придбати без рецепта кошти з диметилового ефіру і пропаном, які дозволяють заморозити шкіру бородавки. Ці кошти сильно заморожують бородавку і вбивають клітини шкіри, в результаті чого бородавка відпадає. Їх можна придбати в в найближчій аптеці. Дотримуйтесь прикладеним вказівкам по застосуванню. Курс лікування може зайняти до двох місяців. Дані кошти можуть легко займатися, тому тримайте їх подалі від відкритого вогню.
    • Результати недавнього дослідження показують, що заморожування бородавок дозволяє позбутися від них протягом 2 місяців.
  4. 4 Спробуйте використовувати сантехнічний скотч (стрічку ТПЛ). Цей метод, відомий також як оклюзія клейкою стрічкою, є перевіреним домашнім засобом, яке, за твердженням багатьох людей, допомогло їм. Невідомо, як саме діє цей скотч. Деякі вважають, що клей руйнує клітини шкіри, які потім чіпляються до скотчу та витягуються разом з ним. Придбайте сантехнічний скотч (стрічку ТПЛ) і приклейте до бородавки невеликий шматочок. Залиште скотч на бородавки на 6-7 днів. Потім зніміть скотч і вимочіть бородавку в воді. Візьміть одноразову пилку для нігтів і наскрібши бородавку.
    • Залиште бородавку відкритою на ніч або на 24 години. Після цього знову заклейте її сантехнічним скотчем на 6-7 днів. При необхідності як завгодно часто повторюйте процедуру протягом 2 місяців.
    • Перш ніж заклеювати бородавку скотчем, на неї можна нанести сік цибулі або часнику.
    • В одному дослідженні було показано, що сантехнічний скотч (ТПЛ) більш ефективний, ніж заморожування бородавок.

Метод 4 з 5: Які в мене є бородавки

  1. 1 Розпізнайте бородавку. Це наріст на шкірі, викликаний папіломавірусом людини. Бородавки можуть з'явитися на будь-якій ділянці тіла, але при цьому заражається лише верхній шар шкіри. Найчастіше бородавки утворюються на долонях і підошвах ніг.
  2. 2 Дізнайтеся, як передається папіломавірус людини. Цей вірус легко може передатися від однієї людини до іншої. Можна також заразити самого себе: досить доторкнутися бородавку, а потім доторкнутися до іншої ділянки тіла. Бородавки можуть передаватися також через загальні рушники, бритви і інші доторкнеться до них предмети.
    • Схоже, що деякі люди більш схильні до появи бородавок, ніж інші. Ризик утворення бородавок підвищений при ослабленому або пригніченому імунітеті.
  3. 3 Виявити симптоми. Зазвичай бородавки виглядають як горбок з шорсткою поверхнею на шкірі, хоча іноді вони бувають рівними і порівняно гладкими. Бородавки можуть мати самі різні розміри і форму. Зазвичай вони не викликають болю, хоча підошовні бородавки можуть ускладнювати ходьбу.Дискомфорт і роздратування можуть викликати і бородавки на пальцях рук.
    • Як правило, лікарі діагностують бородавки без взяття зразка шкіри по їх розташуванню і зовнішнім виглядом.
  4. 4 Бородавки бувають декількох типів. Хоча звичайні бородавки можуть поширюватися на статеві органи і область заднього проходу, як правило, вони викликані іншим видом папіломавірусу людини, ніж генітальні бородавки. На відміну від багатьох генітальних бородавок, звичайні бородавки НЕ підвищують ризик розвитку раку.
    • Обов'язково відвідайте лікаря, щоб переконатися в тому, що у вас звичайна бородавка.
    • Якщо у вас з'явилися бородавки в області статевих органів або заднього проходу, необхідно звернутися до лікаря, щоб визначити, який саме формою вірусу вони викликані.

Метод 5 з 5: Коли слід звернутися за медичною допомогою

  1. 1 Проконсультуйтеся з лікарем-дерматологом, якщо ви не впевнені, що горбок на шкірі є бородавкою. У цьому випадку використання коштів від бородавок може погіршити ситуацію і викликати проблеми зі здоров'ям. Краще звернутися до лікаря, щоб він встановив, що це саме бородавка, і призначив відповідне лікування.
    • Врахуйте, що деякі форми раку шкіри можуть нагадувати бородавки, тому необхідно переконатися, що у вас саме бородавка, а не щось інше.
  2. 2 Відвідайте лікаря, якщо бородавка викликає біль або кровотеча, змінює свій зовнішній вигляд або турбує вас. У більшості випадків бородавки не супроводжуються якими-небудь симптомами, тому необхідно проконсультуватися з лікарем, якщо бородавка викликає біль або свербіж, або негативно впливає на ваше повсякденне життя. Лікар встановить, чи дійсно це бородавка. Після цього він призначить відповідне лікування, яке допоможе швидко позбутися від бородавки.
    • Наприклад, бородавка на пальці може заважати вам тримати олівець чи ручку. В цьому випадку вам буде складно писати.
    • До змін зовнішнього вигляду освіти на шкірі відносяться його зростання, зміна структури поверхні або кольору. Якщо ви помітите подібні зміни, у вас може бути не бородавка, а рак шкіри, так що краще звернутися до лікаря.
  3. 3 Якщо бородавки не проходять (або з'являються нові), пройдіть курс лікування. Іноді домашні засоби не дозволяють позбутися від бородавок. Якщо вам не вдається вивести бородавку, можуть знадобитися лікарські препарати. Крім того, лікар допоможе вам в тому випадку, якщо у вас з'явилися нові бородавки (там же або на інших ділянках тіла).
    • У рідкісних випадках на шкірі одночасно з'являється кілька бородавок. Якщо ви доросла людина, зверніться до лікаря, щоб встановити причину. Це може свідчити про проблеми з імунітетом.
  4. 4 Відвідайте лікаря, якщо у вас цукровий діабет або ослаблений імунітет. Це особливо важливо в тому випадку, якщо через діабету у вас пошкоджені нерви. Лікар призначить відповідне лікування і простежить за бородавкою.
    • При ослабленому імунітеті дуже складно позбутися бородавки, оскільки організм не в змозі як слід боротися з вірусом. В цьому випадку можуть допомогти лікарські препарати.
    • Іноді діабет призводить до погіршення тактильних відчуттів в руках і ногах. В цьому випадку ви можете не відчувати біль і пошкодження при лікуванні і через це неправильно використовувати засіб від бородавок.
  5. 5 Дізнайтеся у лікаря про можливі варіанти лікування. Лікар може провести необхідну процедуру у себе в кабінеті або призначити ліки, які слід використовувати в домашніх умовах. Лікування залежить від ваших уподобань, типу бородавки і місця її розташування, а також від уже використаних методів лікування. Для видалення бородавок використовують такі поширені методи:
    • Рецептурні сильнодіючі препарати з саліцилової кислотою дозволяють видалити бородавку шар за шаром. Лікар може призначити такий засіб саме по собі або паралельно з кріотерапією.
    • при кріотерапії бородавка заморожується рідким азотом. В результаті під бородавкою і навколо неї утворюється пухир, і вона відпадає.Однак даний метод може супроводжуватися почуттям дискомфорту, зміною кольору шкіри і утворенням пухиря.
    • Лікар може обробити бородавку трихлороцтової кислотою після того, як зніме з неї верхній шар шкіри. Даний метод може викликати дискомфорт і зажадати кілька сеансів. Зазвичай його застосовують в тому випадку, якщо не допомагають інші способи.
    • операція дозволяє видалити сильно докучали бородавку, наприклад на обличчі. Лікар виріже бородавку, і на її місці залишиться невеликий шрам.
    • лазерна терапія дозволяє припинити приплив крові до бородавки, в результаті чого вона відмирає. Однак даний метод може викликати дискомфорт і утворенню шрамів.

Поради

  • Будь-який з перерахованих вище методів можна використовувати і для виведення підошовних бородавок. Вимочуйте стопу в водному розчині оцту (1 частина білого оцту на 4 частини гарячої води), щоб розм'якшити бородавку, а потім видалити її.
  • Спробуйте використовувати один з описаних вище методів протягом хоча б 3-4 тижнів, щоб дізнатися, чи підходить він вам.
  • Перш ніж використовувати будь-яке засіб від бородавок, проконсультуйтеся з лікарем, щоб дізнатися, чи дійсно у вас звичайна бородавка.
  • Бородавки можуть викликати проблеми при цукровому діабеті або хвороби периферичних артерій.

попередження

  • Якщо домашні засоби від бородавок не допомогли, необхідно відвідати лікаря. Крім того, зверніться до лікаря, якщо вам більше 55 років і у вас ніколи раніше не було бородавок, щоб переконатися, що це не рак шкіри. Відвідайте лікаря і в тому випадку, якщо бородавки ростуть, підошовна бородавка заважає вам ходити, або ви відчуваєте інший дискомфорт, а також при таких ознаках бактеріальної інфекції, як біль, почервоніння, червоні смуги, виділення гною або висока температура.
  • Не використовуйте домашні засоби, щоб вивести бородавки в області геніталій і заднього проходу.
  • Не використовуйте домашні засоби, щоб вивести бородавки на обличчі.