Як видалити з вух рідина

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 24 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ТРИ метода очистки колёс от чёрного налёта. Выясняем какой лучше
Відеоролик: ТРИ метода очистки колёс от чёрного налёта. Выясняем какой лучше

Зміст

Рідина в вухах може заважати і дратувати, але зовсім не обов'язково терпіти її. Хоча рідина зазвичай виходить з вух сама по собі, є кілька простих способів, які допомагають прискорити цей процес. Рідина можна видалити самостійно за допомогою простих прийомів. Можна також висушити вуха за допомогою крапель або фена. Однак якщо ви підозрюєте, що у вас інфекція, слід звернутися до лікаря.

Увага:інформація в даній статті носить виключно ознайомчий характер. Перед застосуванням будь-яких лікарських препаратів проконсультуйтеся у лікаря.

кроки

Метод 1 з 3: Висушіть вуха

  1. 1 Очистіть вуха перекисом водню. Наповніть половину піпетки перекисом водню. Нахиліть голову так, щоб хворе вухо виявилося зверху, і закапайте в нього перекис водню. Після того як припиниться потріскує звук (зазвичай це займає до п'яти хвилин), нахиліть голову, щоб хворе вухо виявилося знизу. Посмикайте за мочку вуха, щоб з нього витекла рідина.
    • Перекис водню сприяє випаровуванню рідини і очищає вуха від сірки, яка може затримувати рідину.
  2. 2 Закапайте в вуха очищають краплі. Ці краплі можна придбати без рецепта в аптеці.Зазвичай вони продаються разом з піпеткою, але якщо її немає, купите в аптеці очну піпетку. Можна також приготувати очищаючі вушні краплі самостійно: для цього слід розвести в рівних пропорціях білий оцет і ізопропіловий спирт.
    • Як використовувати вушні краплі
      • Простежте, щоб краплі мали кімнатну температуру: занадто гарячі або холодні вушні краплі можуть викликати запаморочення. Покладіть краплі в кишеню брюк і потримайте їх там півгодини, щоб вони придбали кімнатну температуру.
      • Читайте інструкції: завжди читайте вказівки по застосуванню і звертайте увагу на можливі побічні ефекти.
      • Перевіряйте термін придатності: ніколи не купуйте прострочені краплі.
      • Попросіть друга допомогти вам: досить важко закапати краплі самостійно, тому попросіть когось допомогти вам.
      • Для дорослих і підлітків: покладіть голову на рушник, так щоб хворе вухо виявилося зверху. Нехай ваш друг обережно відтягне мочку вгору і в бік, після чого закапати в слуховий прохід необхідне число крапель. Натисніть на козелок вуха, щоб рідина затекла в прохід, і почекайте 1-2 хвилини.
      • Для дітей: попросіть дитину покласти голову на рушник, так щоб хворе вухо виявилося зверху. Обережно відтягніть мочку в сторону і вниз, щоб випрямити слуховий прохід, і закапайте необхідне число крапель. Після цього натисніть на козелок вуха і почекайте 2-3 хвилини.
      • Якщо рідина присутній в обох вухах: почекайте близько 5 хвилин або заткніть вухо ватною кулькою, перш ніж закопувати краплі в друге вухо.
  3. 3 Висушіть вухо за допомогою фена. Виставте мінімальну температуру і швидкість повітряного потоку. Розмістіть фен приблизно в 15 сантиметрах від вуха. При цьому прохолодне повітря повинен потрапляти в вухо. Це допоможе висушити вухо від потрапила в нього рідини.
  4. 4 Після плавання і прийому душу витирайте вушні раковини рушником. Чи не заштовхуйте рушник всередину вуха. Просто витріть воду з вушних раковин, щоб вона не затекла в слуховий прохід.
  5. 5 Чи не засовуйте в вуха ватяні палички і тканину. Це може викликати роздратування і подряпати слуховий прохід, що збільшить ризик інфекції. Якщо ви не можете видалити воду з вух самостійно, зверніться до лікаря.

Метод 2 з 3: Видаліть рідину

  1. 1 Нахиліться і посмикайте вушну раковину. Нахиліть голову так, щоб пошкоджене вухо виявилося внизу. Посмикайте за мочку і вушну раковину в різних напрямках, щоб відкрити слуховий канал. Можливо, ви відчуєте, як з вуха витікає рідина. Якщо потрібно, виконайте те ж саме з другим вухом.
    • Це хороший спосіб позбутися від води в вухах після плавання або прийому душу.
  2. 2 Використовуйте долоню в якості пилососа. Щільно притисніть долоню до вуха і натисніть на нього кілька разів, після чого приберіть долоню. Потім нахиліть голову, щоб з вуха витекла вода.
  3. 3 Відпустіть тиск за допомогою легкого маневру Вальсальви. Зробіть вдих і затримайте дихання. Затисніть ніздрі двома пальцями і спробуйте видихнути через закритий ніс, щоб повітря потрапив в євстахієві труби. Якщо прийом спрацює, ви почуєте бавовну. Після цього нахиліть голову очищається вухом вниз, щоб з нього витекла вода.
    • Не об'єднуйте свій пристрій даний прийом в тому випадку, якщо ви підозрюєте, що у вас вушна інфекція.
    • Будьте обережні при продуванні вух. Якщо ви занадто сильно напружить, з носа може піти кров.
  4. 4 Закрийте ніс і позіхніть, щоб рідина перетекла в горло. Затисніть пальцями ніздрі і спробуйте кілька разів глибоко позіхнути. В результаті вода може перетекти з вух в горло.
  5. 5 Ляжте на бік, щоб уражене вухо виявилося знизу. Підкладіть під вухо рушник, подушку або ганчірку. Можливо, через кілька хвилин з вуха почне витікати вода. Можна навіть трохи подрімати або заснути в такому положенні.
  6. 6 Пожуйте жувальну гумку або їжу. При жуванні часто очищаються євстахієві труби. Нахиліть при цьому голову, щоб рідина легше витекла з вуха.Якщо у вас немає під рукою ніякої їжі або жувальної гумки, просто імітуйте жувальні рухи.
    • Щоб отримати подібний ефект, можна також посмоктати твердий льодяник.
  7. 7 Звільніть вуха від рідини за допомогою пари. Іноді досить прийняти тривалий гарячий душ, щоб очистити вуха від потрапила в них рідини. Проста парова ванна допоможе розрідити рідина, і вона легше витече з вуха. Наберіть в миску гарячу воду, накиньте на голову рушник і нахиліться над водою. Вдихайте пар протягом 5-10 хвилин. Після цього нахиліть голову, щоб рідина витекла з вуха.
    • Домашнє лікування паром
      • Наберіть в миску гарячу воду, від якої піднімається пара. При бажанні додайте кілька крапель протизапального масла, Наприклад масла ромашки або чайного дерева. Накиньте на голову рушник і нахиліться над мискою. Вдихайте пар протягом 5-10 хвилин. Потім нахиліться так, щоб уражене вухо виявилося знизу, і дайте рідини витекти в миску.
      • Будьте уважні: гаряча пара може обпалити. Поступово нахиляйтеся над мискою, щоб визначити безпечну відстань, на яке можна наблизити обличчя до води.

Метод 3 з 3: Лікування хвороб

  1. 1 Використовуйте засоби для зняття набряку слизової носа (антіконгестанти) при синуситі або застуді. Це допоможе природним чином очистити вуха від рідини. Приймайте ліки відповідно до вказівок щодо застосування. Можна використовувати безрецептурні засоби, наприклад спреї ( "Отривін", "Афрін") або таблетки ( "Рінопронт).
    • Антіконгестанти підходять не всім: на жаль, в певних випадках Протинабрякові препарати небезпечні. Якщо ви або близькі вам люди ставитеся до однієї з перерахованих груп, проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж приймати антіконгестанти.
      • Вагітні та годують грудьми жінки: багато протинабрякові кошти не становлять ризику для вагітних або годуючих грудьми жінок при короткостроковому прийомі. Однак це стосується не всіх препаратів. Проконсультуйтеся з лікарем щодо того, які препарати безпечні для вас.
      • Люди, які беруть інші препарати: препарати для зняття набряку можуть взаємодіяти з іншими ліками, що здатне привести до шкідливих наслідків.
      • діабетики: препарати для зняття набряку здатні підвищувати рівень цукру в крові.
      • Люди з високим артеріальним тиском: Протинабрякові препарати звужують кровоносні судини, щоб зменшити набряк слизової носа, проте це відноситься і до судин в інших частинах тіла, що може привести до підвищення тиску. Вибирайте такі ліки від застуди, які розраховані на людей з гіпертонією.
      • Хворі на глаукому: зазвичай антіконгестанти слабо впливають на відкритокутова глаукому, проте при закритокутовій формі їх слід приймати з обережністю, оскільки вони можуть розширювати зіницю і перекривати кут.
  2. 2 Якщо вуха не очистяться за 3-4 дня, зверніться до лікаря. Лікар може виписати таблетки з кортизоном, наприклад "Преднізолон" або "Медрол". Приймайте препарати відповідно до вказівок лікаря. Зазвичай в таких випадках вуха очищаються за 3-4 дня.
    • Ці препарати знижують запалення в євстахієвих трубах і тим самим полегшують висновок рідини.
  3. 3 Приймайте антибіотики відповідно до рекомендацій лікаря. Антибіотики особливо важливі для дітей, хоча їх можуть призначити і дорослому. Вони допомагають позбутися від поточної інфекції і запобігти вушну інфекцію в майбутньому.
  4. 4 Якщо рідина з'явилася тільки в одному вусі при відсутності застуди, лікар перевірить, чи немає у вас новоутворень. Якщо рідина з'явилася тільки в одному вусі з незрозумілих причин, це може свідчити про доброякісної пухлини або раку. Запишіться на прийом до отоларінгологу.Отоларінголог перевірить, чи немає у вас онкологічних захворювань.
    • Для початку отоларинголог проведе зовнішній огляд і призначить аналіз крові.Якщо він запідозрить, що в вусі є новоутворення, то візьме зразок тканини для більш детального дослідження (це робиться під місцевою анестезією). Лікар може призначити також магнітно-резонансну томографію (МРТ).
  5. 5 Якщо рідина не можна вивести іншими способами, лікар порекомендує провести операцію шунтування барабанної перетинки. При цій процедурі лікар зробить розріз і введе в нього трубку, щоб рідина поступово витекла. Після загоєння лікар видалить трубку в амбулаторних умовах. Крім того, вам можуть порекомендувати періодично відвідувати лікаря після операції, щоб він спостерігав за процесом загоєння.
    • Дітям шунт встановлюють зазвичай на 4-6 місяців, у дорослих цей період зазвичай не перевищує 4-6 тижнів.
    • При першій операції, хоча вона і проводиться в амбулаторних умовах, може знадобитися анестезія. Трубки часто випадають самі або видаляються лікарем без анестезії.

Поради

  • У більшості випадків рідина виходить з вуха сама. Якщо цього не станеться через 3-4 дня, зверніться до лікаря, так як застій рідини може привести до вушної інфекції.
  • Якщо ви підозрюєте, що у дитини рідина в вухах, зверніться до лікаря.

попередження

  • Чи не засовуйте в вуха ватяні палички і інші сторонні предмети - це може привести до пошкодження барабанної перетинки і втрати слуху.