Як доглядати за шкірою після лазерної епіляції

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 5 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
5 главных СОВЕТОВ по уходу за кожей после депиляции от Яны Осадчей
Відеоролик: 5 главных СОВЕТОВ по уходу за кожей после депиляции от Яны Осадчей

Зміст

Процедура видалення волосся за допомогою лазера стає все більш популярною у сучасних людей, яким не подобається збривати небажану рослинність на тілі або видаляти волосся за допомогою воску, пінцета і депилятора. В останні роки лазерна епіляція стала однією з найбільш затребуваних процедур в косметичних салонах. Якщо ви будете дотримуватися простих інструкції по догляду за шкірою після лазерної епіляції, в тому числі піклуватися про шкіру і вибирати правильні продукти догляду, це допоможе забезпечити швидке і повне відновлення вашої шкіри.

кроки

Частина 1 з 3: Боротьба з дискомфортом після процедури

  1. 1 Прикладіть лід або холодний компрес, щоб знизити чутливість в зоні епіляції. Після лазерного видалення волосся багато хто відчуває біль і печіння, як після сонячного опіку. Сама область епіляції часто червоніє і набрякає. Холодні компреси - один з найпростіших способів зняти біль. Якщо ви хочете прикласти холод відразу ж після процедури, тоді подбайте про все необхідне заздалегідь, поклавши лід або акумулятор холоду в холодильник ще до процедури.
    • Лід слід загорнути в рушник. Ні в якому разі не прикладайте лід безпосередньо до шкіри, так як це може посилити подразнення і пошкодити шкіру.
    • Лід або компрес слід прикладати на 10 хвилин хоча б три рази в день до тих пір, поки почуття дискомфорту не пройде. Зачекайте хоча б одну годину, перш ніж прикладати лід або акумулятор холоду повторно. Якщо ви залишите крижаний компрес надовго, холод може порушити кровообіг в цій області, що сповільнить загоєння шкіри.
  2. 2 Спробуйте використовувати алое вера, щоб зменшити почервоніння і набряк. Багато хто вважає, що алое вера знижує дискомфорт, допомагає зменшити почервоніння і зняти набряки. Засоби з алое вера можна придбати в аптеці; після покупки зберігайте гель алое вера в холодильнику для найкращого результату. Якщо є можливість, використовуйте гель з свіжого алое вера, так як він більш ефективний.
    • Наносите алое вера безпосередньо на область епіляції. Зачекайте кілька хвилин, щоб гель вбрався в шкіру. Коли гель почне висихати, видаліть залишки м'якою чистою серветкою. Втім, якщо ви залишите невелику кількість гелю на шкірі, не станеться нічого страшного. Повторюйте цю процедуру 2-3 рази на день до тих пір, поки біль, почервоніння і набряк не пройдуть.
  3. 3 Використовуйте безрецептурні болезаспокійливі препарати, якщо холодні компреси і алое вера не допомогли. Більшості людей цілком достатньо компресів і гелю алое вера, щоб полегшити біль, проте якщо ці кошти вам не допомогли, прийміть безрецептурний болезаспокійливий засіб.
    • Приймайте болезаспокійливий засіб строго відповідно до інструкції. Препарат не слід приймати довше, ніж один день після процедури. Якщо місце епіляції болить довше 24 годин, зверніться до лікаря. Після лазерного видалення волосся не рекомендується приймати аспірин, оскільки він розріджує кров і може збільшувати час регенерації шкіри.

Частина 2 з 3: Захист шкіри після видалення волосся

  1. 1 Захищайте область епіляції від сонячного світла. Сонячне світло подразнює шкіру, що піддалася епіляції, і підвищує ризик того, що почервоніння або дискомфорт посиляться. Найпростіший спосіб запобігти цьому - захищати область після епіляції від прямих сонячних променів. Якщо ви відправляєтеся на вулицю, то обов'язково закрийте цю область одягом. Якщо ви видаляли волосся на обличчі, надіньте капелюх.
    • Крім того, слід уникати джерел штучного УФ-випромінювання до тих пір, поки шкіра повністю не відновиться і будь-який дискомфорт, набряк і почервоніння не пройдуть.
    • Також слід уникати прямих сонячних променів як мінімум два тижні після лазерного видалення волосся (деякі лікарі рекомендують не піддавати область епіляції впливу прямих сонячних променів ще довше - до 6 тижнів).
    • Користуйтеся сонцезахисними кремами з рівнем захисту SPF більше 30. Не забувайте наносити сонцезахисний крем повторно і частіше, особливо якщо ви купаєтеся або багато потієте.
  2. 2 Не піддавайте місце епіляції впливу тепла. При лазерної епіляції волосяні фолікули знищуються за допомогою тепла, і тому будь-яке додаткове нагрівання може збільшувати роздратування на шкірі. Не приймайте гарячу ванну і не відвідуйте сауну і лазню хоча б протягом 48 годин після процедури.
    • Приймайте прохолодний або теплий душ, щоб прискорити відновлення пошкодженої шкіри після епіляції.
  3. 3 Уникайте фізичних навантажень протягом 48 годин після процедури. Підвищення температури тіла через інтенсивних фізичних навантажень також може збільшувати роздратування шкіри, тому постарайтеся утриматися від інтенсивних занять спортом протягом 48 годин після процедури.
    • Невеликі фізичні навантаження, наприклад ходьба, цілком припустимі. Просто постарайтеся уникати перегрівання.

Частина 3 з 3: Вибір засобів для догляду після епіляції

  1. 1 Очищайте область епіляції м'яким засобом. Дуже важливо підтримувати чистоту шкіри. Для очищення місця епіляції слід користуватися м'якими засобами, призначеними для чутливої ​​шкіри. Можна приймати ванну або душ як зазвичай, за умови, що вода холодна.
    • Мити область епіляції можна 1-2 рази на день. Якщо митися частіше, це може посилити почервоніння і дискомфорт. Через 2-3 дні, якщо почервоніння пройшло, ви зможете повернутися до звичного режиму гігієни.
  2. 2 Користуйтеся зволожуючим засобом для чутливої ​​шкіри. Після лазерного видалення волосся шкіра стає більш чутливою. Вона також може ставати сухішою, особливо в міру одужання. Наносите на місце епіляції зволожуючі засоби для чутливої ​​шкіри, щоб позбутися від почуття сухості і зменшити роздратування.
    • Після початкової процедури наносити зволожуючий засіб слід 2-3 рази в день. Будьте обережні при нанесенні засобу - якщо ви будете інтенсивно втирати крем в шкіру, це може посилити подразнення.
    • Користуйтеся зволожуючими засобами, які не викликають появу комедонов. Це запобіжить закупорювання пір і прискорить загоєння шкіри.
  3. 3 Не користуйтеся засобами для макіяжу або жорсткими засобами для догляду за шкірою. Якщо ви видаляли волосся на обличчі, то вам слід утриматися від нанесення макіяжу, оскільки такі кошти можуть подразнювати шкіру. Найкраще мінімізувати використання всіх можливих засобів для особи.
    • Через 24 години, якщо почервоніння зникло, можна накласти макіяж.
    • Також слід уникати використання лікарських препаратів для особи, наприклад кремів від акне. Через 24 години, якщо почервоніння зникло, можна продовжити користуватися цими засобами.

Поради

  • Якщо ви видаляєте волосся в області пахв, постарайтеся запланувати процедуру на ранній ранок, щоб не завдавати дезодорант перед процедурою. Крім того, не слід використовувати дезодорант принаймні годину після процедури.
  • Не робіть лазерну епіляцію, якщо ви приймаєте антибіотики. Зачекайте хоча б 2 тижні після закінчення лікування.
  • Якщо ви збираєтеся видалити волосся повністю за допомогою декількох сеансів, у вас піде на це близько 6 тижнів.

попередження

  • Серйозні ускладнення після лазерного видалення волосся трапляються рідко, але якщо на місці епіляції з'явився пухир або біль посилюється, зверніться до лікаря якомога швидше. Також слід звернутися до лікаря, якщо область епіляції залишається червоною, набряклою або болючою більше 3 днів.