Як доглядати за шкірою після шугаринга

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 24 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
5 главных СОВЕТОВ по уходу за кожей после депиляции от Яны Осадчей
Відеоролик: 5 главных СОВЕТОВ по уходу за кожей после депиляции от Яны Осадчей

Зміст

Шугарінг, або цукрова депіляція, являє собою один із способів видалення волосся з тіла за допомогою цукру. Як правило, цукрова депіляція безпечна, і з її допомогою можна видалити небажане волосся. Однак після шугаринга потрібно правильно доглядати за шкірою. На наступний день після шугаринга потрібно уникати певних видів діяльності (наприклад, активних фізичних вправ). Іноді можуть з'явитися врослі волоски. Оперативно боріться з такими ситуаціями і обговоріть з дерматологом, як можна запобігти подібному в майбутньому.

кроки

Частина 1 з 3: Догляд за шкірою

  1. 1 Носіть вільний одяг. У дні, наступні за процедурою шугаринга, вибирайте вільний одяг. Це особливо актуально після шугаринга зони бікіні або бразильської епіляції. Шкіра після шугаринга дуже чутлива, тому підберіть вільний одяг на процедуру і для шкарпетки протягом декількох днів після неї.
  2. 2 Після процедури акуратно зволожите оброблену область. Шугарінг може викликати сухість шкіри, тому обов'язково зволожите шкіру після процедури. Якщо ви збираєтеся на ще одну процедуру шугаринга найближчим часом, то в цьому випадку зволожувати шкіру особливо важливо.
    • Зволожуйте шкіру натуральними маслами, а не лосьйонами з хімікатами.Добре підійдуть натуральні масла і креми-масла для тіла.
    • Не варто зволожувати шкіру в день процедури. Починайте зволожувати шкіру не раніше, ніж через добу.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Diana Yerkes


    Професіонал догляду за шкірою Діана Йеркіс - головний косметолог в Rescue Spa NYC в місті Нью-Йорку. Є членом Об'єднання професіоналів догляду за шкірою (ASCP), має сертифікацію за програмами Wellness for Cancer і Look Good Feel Better. Здобула освіту за косметології в Інституті Аведа і Міжнародному інституті дерматології.

    Diana Yerkes
    Професіонал догляду за шкірою

    Шугарінг дуже бережемо до шкіри. На відміну від воскової депіляції, цукрова не викликає підвищеної чутливості або реакції шкіри. Тому вам тільки потрібно зволожити шкіру, як ви зробили б це після видалення волосся будь-яким способом.

  3. 3 Зробіть компрес з сіллю Мертвого моря. Врослі волоски - поширена проблема, пов'язана з шугарінг. Щоб запобігти вростання волосся, обробіть шкіру водою з сіллю Мертвого моря в перші 24-48 годин після процедури. Сіль Мертвого моря можна придбати в інтернеті або в найближчому магазині косметики.
    • Наповніть раковину холодною водою і додайте 2-4 столові ложки солі. Візьміть чистий рушник і просочіть його невеликою кількістю сольового розчину.
    • Холодний компрес прикладіть до областям, з яких були вилучені волосся, і залиште приблизно на 15 хвилин.
  4. 4 Проскрабьте шкіру через 24-48 годин після шугаринга. Відлущування - дуже важлива частина процесу догляду після цукрової депіляції. Після процедури потрібно отшелушивать шкіру 2-7 разів на тиждень. Для цього використовуйте відлущуючий гель, який можна купити в магазині косметичних товарів або в аптеці. Також можна використовувати скраб з волоського горіха, пемзу або рукавичку для пілінгу.
    • Найкраще отшелушивать шкіру під час душу. Нанесіть гель на шкіру, з якої були вилучені волосся. Потріть досить енергійно, оскільки потрібно розм'якшити шкіру.
    • Коли закінчите, змийте водою, і промокніть насухо після виходу з душу.

Частина 2 з 3: Уникайте певних дій

  1. 1 Не чіпайте шкіру. Протягом декількох днів після процедури шкіра, ймовірно, буде дуже чутливою, а також більш схильною до інфекцій. Навіть якщо виникне спокуса почухати сверблячі шкіру, не робіть цього, інакше ризикуєте викликати ще більше роздратування.
    • Якщо шкіру так і хочеться почухати, спробуйте дуже коротко підстригти нігті. Ще можна заклеїти нігті скотчем, щоб запобігти подряпини.
  2. 2 Після процедури уникайте фізичних вправ. Оскільки під час тренування потовиділення і подразнення шкіри можуть посилитися, що не виконуйте будь-яких фізичних вправ відразу після процедури шугаринга. При необхідності проведіть тренування до процедури. Також можна записатися на шугаринг в день, коли ви зазвичай не тренуєтеся.
    • Обговоріть питання тренувань зі співробітником салону, де вам зробили шугарінг. Початок тренувань буде залежати від місця, звідки вам видалили волосся.
  3. 3 Не приймайте звичайні і гідромасажні ванни. Гаряча вода може дратувати чутливу шкіру. У ванні, особливо гідромасажною ванні, накопичуються бактерії. А ваша шкіра буде сприйнятлива до інфекцій. Крім того, не варто цього робити, тому що можна обпекти оголені волосяні фолікули і тим самим уповільнити процес загоєння. Мийтеся в душі і використовуйте теплу воду.
  4. 4 Тримайтеся подалі від сонця і солярію. Шкіра після шугаринга дуже чутлива до УФ-випромінювання і може легко згоріти. Наскільки це можливо, уникайте сонця протягом 24 годин після процедури. І варто утриматися від походу в солярій.
    • Якщо шкіра згоріла на сонці, то не варто робити цукрову депіляцію. Для проведення процедури дочекайтеся, поки шкіра заживе.
  5. 5 Якщо ви видалили лобкові волосся, утримайтеся від сексу протягом 24 годин. Після шугаринга організм буде більш схильний до інфекцій.Якщо ви видалили лобкові волосся за допомогою шугаринга, то не займайтеся сексом принаймні добу після процедури. Таким чином ви надасте шкірі і волоссю достатньо часу на загоєння.

Частина 3 з 3: Слідкуйте за ускладненнями

  1. 1 Не переживайте через червоних крапок. Шкіра потребує 1-2 доби, щоб відновитися після шугаринга. Часто після шугаринга на оброблених ділянках виникають червоні точки. Ці точки утворюються там, звідки був видалений корінь волоса. Вони можуть бути схожі на сонячний опік. Не турбуйтеся про ці точках - вони пройдуть самі через кілька днів.
  2. 2 Обробіть врослі волоски. Швидко позбавляйтеся від врослого волосків щоразу, коли і якщо вони з'являються. Якщо волоски не прибирати, то вони можуть викликати сильне подразнення шкіри. Можна використовувати гелі місцевої дії для боротьби з вросшими волоссям, які можна придбати в косметичному магазині. Якщо проблему врослого волосся не вдається вирішити самостійно, то зверніться до дерматолога.
    • Регулярні компреси з морською сіллю після шугаринга можуть допомогти запобігти появі врослого волосся.
  3. 3 У разі інфекції зверніться до дерматолога. Якщо ви помітили почервоніння, свербіж, печіння або інші симптоми, які не проходять протягом 1-2 діб, то зверніться до дерматолога. Зазвичай шугарінг - безпечна процедура, але вона може привести до того, що ваша шкіра стане більш сприйнятливою до інфекцій. Якщо у вас висип, яка по вашим підозрами може бути інфікована, то запишіться на прийом до дерматолога.

Поради

  • Якщо ви робите шугарінг області бікіні, то протягом кількох наступних днів обов'язково носите м'яке і зручне нижню білизну. Зокрема, уникайте колючих мережив або тугих гумок, які можуть викликати роздратування волосяних фолікулів.
  • Кілька днів після процедури використовуйте м'яке або органічне мило. Також слід уникати парфумованих лосьйонів і духів.