Як дізнатися, що кішка стерилізована

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 15 Червень 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
Топ-11 Признаков Беременности У Кошки / Как узнать, Что Кошка Беременна / Био-Вет
Відеоролик: Топ-11 Признаков Беременности У Кошки / Как узнать, Что Кошка Беременна / Био-Вет

Зміст

Стерилізовані кішки не в змозі виробляти потомство, і у них не буває тічки. Якщо ви вирішили взяти до себе додому бродячого кота або кішку з притулку, не буде зайвим перевірити, стерилізована вона. У більшості випадків відповідальні господарі (а також працівники притулків) намагаються стерилізувати не беруть участі в племінній роботі тварин у віці від трьох місяців і старше, коли вага кошенят вже становить мінімум 1,4 кг. Зрозуміти те, що кішка стерилізована можна по ряду зовнішніх фізичних і поведінкових ознак.

Примітка: Дана стаття стосується лише кішкам, а не до котам. Якщо у вас на руках кіт, ознайомтеся зі статтею "Як дізнатися, кастрований кіт чи ні".

кроки

Метод 1 з 2: Зовнішні ознаки стерилізації

  1. 1 Перевірте, чи не поголений у кішки живіт. Переверніть кішку на спину, щоб добре розглянути її живіт. Якщо кішка не так давно піддалася операції зі стерилізації, то шерсть у неї на животі буде помітно коротше, ніж на інших ділянках тіла, так як ветеринар виголює кішкам живіт перед тим, як робити таку операцію.
    • Проте зверніть увагу, що ряд інших ветеринарних процедур також може вимагати видалення вовни з певних ділянок тіла тварини, тому голений живіт не може служити стовідсотковим доказом того, що кішку простерилізувати.
    • У деяких випадках операцію зі стерилізації молодих кошенят проводять через бік. Якщо у вас досить молода тварина, також перевірте стан вовни на його лівому боці і подивіться, чи немає там виголеного або підстриженого квадратного ділянки між ребрами і стегном.
  2. 2 Перевірте, чи немає у кішки післяопераційного шраму. Візьміть кішку таким чином, щоб вона виявилася на спині животом вгору. Як можна краще розведіть в сторони шерсть на її животі. Як тільки дістанетеся до шкіри, подивіться, чи немає там слідів шраму від операції. Це може бути важко, так як використовувані в даний час інструменти для стерилізації залишають після себе дуже тонкий шрам, який може стати дуже непримітним, коли заживе, так що його буде складно розгледіти.
    • Зазвичай шрам є тонкою пряму лінію, що йде посередині уздовж живота.
    • Також спробуйте пошукати шрам на лівому боці кішки в проміжку між ребрами і стегном. Якщо ветеринар робив стерилізацію через бік, то шрам повинен бути десь тут.
  3. 3 Подивіться чи немає ветеринарної татуювання поруч з операційним шрамом або на внутрішній стороні вуха. Після стерилізації ветеринар може помітити кішку татуюванням, щоб залишити добре помітний знак про те, що тварина була прооперовано. Зазвичай татуювання виконується зеленим кольором і являє собою тонку лінію поруч зі шрамом від операції. Татуювання повинна бути легко помітна, якщо розсунути в сторони шерсть на животі, але розумно буде придивитися уважніше.
    • Також можна перевірити у кішки татуювання всередині вух, так як саме тут ветеринари нерідко проставляють важливі позначки про домашніх вихованців. Наприклад, татуювання у вигляді літери M (як прийнято в США) може означати, що тварині імплантований мікрочіп, а практично всі інші татуювання говорять про проведену стерилізацію.
  4. 4 Зверніть увагу на зрізане вухо кішки. У деяких випадках російські ветеринари і притулки використовують досить поширений в західних країнах спосіб маркування стерилізованих кішок за допомогою усічення кінчика вуха. В такому випадку у одного з вух кішки (зазвичай у лівого) зрізається кінчик, так що воно перестає бути загостреним. Процедура проводиться тоді, коли кішка все ще знаходиться під наркозом від операції, а вухо потім заживає досить швидко.
  5. 5 Покажіть кішку ветеринара, щоб переконатися в тому, що вона дійсно стерилізована. Часом у стерилізованої кішки можуть бути відсутніми будь-які зовнішні позначки про проведену операцію. В такому випадку краще всього показати кішку ветеринара. Досвідчений фахівець зможе практично відразу зрозуміти, стерилізована кішка чи ні. А якщо у нього виникнуть сумніви, то він призначить додаткові діагностичні процедури, щоб дати вам точну відповідь на поставлене запитання.
  6. 6 Купуючи собі кішку, поцікавтеся у заводчика або продавця зоомагазину, стерилізовано тварина. Якщо ви купуєте кішку у заводчика або в зоомагазині, то вони напевно знають, стерилізована вона. Дану інформацію важче з'ясувати в тому випадку, коли ви забираєте тварина з вулиці або з притулку, тому в подібних ситуаціях краще звертатися до ветеринара, якщо у вас виникають певні сумніви.

Метод 2 з 2: Ознаки тічки у кішки

  1. 1 Зверніть увагу, якщо кішка раптово стала занадто нав'язливою і частіше звичайного треться об вас. У нестерилізованих кішок регулярно трапляються періоди гону (в момент тічки), для яких характерна підвищена сексуальна активність. Період гону може тривати аж до трьох тижнів, хоча зовнішні прояви тічки зазвичай не такі тривалі.
    • Кішка в період тічки стає дуже нав'язливою, шалено грайливою, треться як про людей, так і про неживі предмети, а також перекидається.
  2. 2 Подивіться, чи не стає кішка в "запрошень" стійку і не перетаптивается чи задніми лапами. В період тічки кішки часто демонструють сексуальні знаки, встаючи в "запрошень" стійку або припадаючи до землі, при цьому таз залишається піднесеним, хвіст або задертий, або повернуть набік, а голова опущена до землі. Найчастіше така поведінка з'являється в присутності котів.
    • Коли кішка припадає до землі, вона також зазвичай починає перетаптиваться задніми лапами. При цьому вона швидко по черзі піднімає свої лапи, як ніби-то йде на одному місці. Вважається, що таким чином кішки залучають котів, так як перетаптиваніе в подібній позі змушує котячі геніталії рухатися вгору і вниз.
  3. 3 Зверніть увагу на закличний вої або гучне нявкання кішки. Під час тічки кішки схильні голосно нявкати і видавати інші призовні звуки. Таке галасливу поведінку зазвичай починається разом з течкой і поступово посилюється. У піковий період ці звуки можуть бути дуже частими і схожими на болючі або дуже засмучені крики, хоча сама тварина насправді не піддається будь-якої небезпеки.
    • Також зустрічаються й інші (нечасті) види призовних сигналів, починаючи від тихого питального нявкання і закінчуючи схвильованим вереском.
  4. 4 Подивіться, чи не прагне кішка проводити більше часу на вулиці. Домашня кішка, у якої почалася тічка, може раптово виявити звички вуличних кішок. Під час тічки домашня кішка буде прагнути вибратися на вулицю, щоб знайти собі партнера. Тому в поведінці може з'явитися зазвичай нехарактерне прагнення скребти під вхідними дверима, нявкати біля неї і навіть намагатися втекти з дому, як тільки хто-небудь відкриє двері.
    • Уважно стежте за кішкою, коли входите додому або виходите з дому. Якщо кішка втече з дому, то може повернутися вже вагітної (через те, що вона не стерилізована).
  5. 5 Зверніть увагу, не починає кішка ставити мітки сечею. Нестерилізовані кішки залишають для потенційних партнерів сигнали про те, що у них почалася тічка, за допомогою сечі. Мітки сечею - досить поширений репродуктивний сигнал у кішок (а не тільки у котів), але такої поведінки можна уникнути, якщо стерилізувати тварину. Кішка може ставити мітки як вдома, так і на вулиці, особливо в присутності котів.
  6. 6 Зверніть увагу на виділення з піхви у кішки. Під час тічки у нестерилізованих кішок можуть спостерігатися прозорі водянисті або пофарбовані кров'ю вагінальні виділення.Помітити виділення можна через деякий час після початку тічки. Досить імовірно, що перед цим кішка буде спеціально ставати в "запрошень" стійку і перетаптиваться лапами, щоб виділення вийшли назовні.
    • Однак в разі рясних виділень кішку слід показати ветеринару, так як вони можуть бути симптомом запалення матки.