Як обчислити швидкість набору тексту

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 15 Січень 2021
Дата Оновлення: 27 Червень 2024
Anonim
Научу Тебя Быстро Печатать (90 Слов в Минуту)
Відеоролик: Научу Тебя Быстро Печатать (90 Слов в Минуту)

Зміст

Обчислити свою швидкість набору тексту зовсім нескладно. Для цього потрібно лише підрахувати кількість надрукованих слів за хвилину. Зрозуміло, що підсумкове значення буде трохи неточним, але це лише питання правильного розрахунку часу і підрахунку слів.

кроки

Частина 1 з 2: Розрахунок часу

  1. 1 Виберіть текст. Швидкість друку визначається за підсумками набору тексту, який, втім, не повинен бути занадто простим. Використовуйте витримки або уривок з книги, або новинний статті. Це повинна бути проза, а не вірш або текст пісні.
  2. 2 Підготуйте сторінку з текстом. Додайте текст в текстовий редактор. Переконайтеся, щоб розмір тексту був не менше 100 слів. Опустіться нижче, щоб почати друкувати, але так, щоб текст був весь час видно. Використовуючи деякі сайти, можна створити власні друковані тести. Ви вводите текст, а програма сама створює тест.
  3. 3 Візьміть таймер. Як саме ви будете засікати час, не має значення, головне, щоб таймер можна швидко запустити і зупинити рівно через 1 хвилину. Тримайте таймер під рукою.
  4. 4 Встановіть та запустіть таймер. Встановіть таймер на 1 хвилину. Якщо вам доводиться запускати таймер вручну, додайте 5 секунд фори до відліку хвилини, щоб встигнути повернути руки на клавіатуру.
    • По суті, таймер можна встановити на будь-який час. Але 1 хвилина дозволить вам підрахувати кількість слів за хвилину без необхідності проводити додаткові обчислення.
    • Наприклад, встановіть таймер на 3-5 хвилин, щоб за цей час увійти в звичний ритм. Але тоді вам знадобиться більше тексту.
  5. 5 Почніть друкувати. Продовжуйте друкувати до тих пір, поки не закінчиться час. По ходу справи можна виправляти помилки, але це вас сповільнить. Фінальний результат буде також залежати від кількості зроблених помилок.
  6. 6 Підрахуйте кількість введених символів. Поки не думайте про помилки. Використовуйте текстовий редактор, щоб визначити кількість символів.
    • Виділіть набраний текст. Знайдіть лічильник «число слів». Зазвичай він розташований в лівому нижньому кутку вікна. Знайдіть кількість введених символів.
    • Розділіть кількість символів на 5. Так як деякі слова довше, ніж інші, кількість слів у розрахунках не бере. Тому береться середнє значення - по 5 символів на слово. Наприклад, якщо ви набрали 225 символів, розділіть їх на 5, щоб отримати 45 слів.
  7. 7 Підрахуйте невиправлених. Перегляньте текст і підрахуйте помилки. Помилкою вважається будь-яка неправильно написане слово, відсутність знаків пунктуації та будь-яка неточність, включаючи пропущений титульний символ або пробіл.
  8. 8 Відніміть помилки. Відніміть кількість помилок з кількості надрукованих слів. Іншими словами, якщо ви зробили 5 помилок, відніміть їх з 45, щоб отримати 40.
  9. 9 Розділіть кількість слів на час, щоб дізнатися свій показник слів за хвилину. Якщо ви проводили тест протягом 1 хвилини, то тут все гранично просто, так як ділити потрібно на 1. Тобто, можна взагалі нічого не ділити. Ваш показник дорівнюватиме 40 слів за хвилину. Якщо ви вибрали інший час, розділіть кількість слів на кількість хвилин.

Частина 2 з 2: Онлайн-тест на швидкість друку

  1. 1 Пошук найбільш вдалого тест. Більшість онлайн-тестів досить схожі. Одним з головних відмінностей є спосіб підрахунку часу. На сайті Typing Test, наприклад, потрібно друкувати протягом певного періоду часу. З іншого боку, на Key Hero тест триває до тих пір, поки не закінчиться текст. Обидва методи підходять для визначення швидкості друку.
  2. 2 Виберіть відрізок тексту. У більшості тестів (наприклад, в Typing Test) можна вибрати текст з ряду варіантів. На інших же сайтах текст підбирається автоматично, при цьому у вас є можливість пропустити ті, що вам не сподобаються.
  3. 3 Встановіть час. У деяких тестах можна вказати, скільки часу ви хочете друкувати. Однією хвилини, як правило, буває достатньо, але якщо ви вважаєте, що вам потрібно більше часу, щоб набрати звичну швидкість друку, встановіть більше часу.
  4. 4 Почніть набирати текст. Закінчивши з налаштуванням тесту, почніть друкувати. Зробіть глибокий вдих, щоб розслабитися. Коли час закінчиться або ви додрукувати обраний текст, тест зупинить відлік і покаже ваш результат.