Як вигнати на вулицю влетіла в приміщення птицю

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 8 Березень 2021
Дата Оновлення: 22 Червень 2024
Anonim
Як вигнати на вулицю влетіла в приміщення птицю - Суспільство
Як вигнати на вулицю влетіла в приміщення птицю - Суспільство

Зміст

Виявивши птицю у себе вдома, можна цілком відчути на собі гнітючу атмосферу одного з фільмів жахів Альфреда Хічкока. Можливо, ви тільки що повернулися додому і почули дивні шарудіння в кутку вітальні. А може бути, ви увійшли в криту веранду вашого будинку і зіткнулися з мечущейся птахом, яка панічно б'ється об усе навколо.Дана стаття допоможе вам зберегти самовладання в такій ситуації і безпечно випровадити непроханого гостя на вулицю, так що ви обидва зможете спокійно повернутися до своїх звичайних справ.

кроки

Частина 1 з 3: Обмежте територію переміщення птиці

  1. 1 Закрийте всі двері, що ведуть углиб вашого будинку. Коли птах побачить, як ви входите в приміщення, вона постарається будь-яким способом якомога швидше полетіти від вас подалі, навіть якщо для цього їй доведеться забратися всередину будинку. Тому закрийте всі двері, щоб птах не міг переміщатися по закутках вашого житла. Крім того, так птахові буде простіше знайти вихід на вулицю - вона зрозуміє, що інших способів залишити конкретне приміщення просто немає ..
    • Якщо птах виявилася в кімнаті, з якої немає прямого виходу, розтягніть в руках велику простирадло і постарайтеся з її допомогою загнати птицю в більш відповідне приміщення. Не чіпайте птицю мітлою або іншим предметом з довгою ручкою.
  2. 2 Приберіть з приміщення домашніх вихованців (особливо це стосується собак і кішок). Без сумніву, це засмутить вашу кішку, але додаткова наявність ще якихось тварин в приміщенні тільки посилить паніку птиці. Крім того, краще не ризикувати здоров'ям вихованця, так як він може підхопити від птиці якесь захворювання, якщо вирішить напасти на неї.
  3. 3 Забезпечте єдине джерело світла біля виходу на вулицю. Занавесьте все штори на вікнах і вимкніть світло всюди за винятком того місця, через яке ви хочете випровадити птицю (наприклад, це може бути відкрите вікно або двері). Птах природним чином буде уникати затемнених місць і кинеться до світла, як до маяка, який веде її на вулицю.
  4. 4 Зберігайте спокій. Від зустрічі з птахом ви самі можете злякатися. Якщо птах в паніці безладно бігає по дому, від переляку легко закричати або інстинктивно спробувати її зачинити. Але це тільки посилить страх самого птаха і потенційна втрата вашого будинку, який вона здатна нанести. Пам'ятайте про те, що ви перебуваєте у себе вдома, тоді як птах налякана і дезорієнтована на чужій території. Тому зберігайте спокій, закриваючи зайві двері і блокуючи непотрібне світло.

Частина 2 з 3: Позбавтеся від непроханого гостя

  1. 1 Забезпечте птиці прямий вихід на вулицю. Залежно від тієї кімнати, в якій опинилася птах, необхідно вибрати для неї найлегший і самий широкий шлях на волю. Це може бути найбільша вікно або навіть двері, яка веде назовні (в ідеальному випадку). Найкраще надати птаху один явний вихід, щоб їй було простіше помітити його по світу.
  2. 2 Залиште птицю в спокої. Як тільки ви заборону все зайві двері в кімнаті, вимкніть зайве світло і широко розкриєте вікно або двері, що ведуть на вулицю, щоб птах міг полетіти, залиште її в спокої. Дуже ймовірно, що, врешті-решт, птах сама вилетить з приміщення. Птахи вкрай чутливі і можуть загинути через ускладнення, викликаних стресом. Найкраще, що ви можете зробити - просто залиште птицю в спокої і дозвольте їй самостійно полетіти.
  3. 3 Допоможіть птиці знайти вихід. Якщо птах так і не полетіла сама, можна спробувати "направити" її до виходу. Візьміть велику простирадло і розтягніть її перед собою двома руками. Повільно наблизьтесь до птаха і, слідуючи за нею, змусьте її відступити до виходу, щоб вона могла вилетіти.
  4. 4 Не торкайтеся до птаха і не заподіювати їй шкоди. Деякі джерела рекомендують накинути на птицю простирадло або рушник, щоб збити, а потім підібрати і вручну винести з дому. Однак таких дій краще уникати і застосовувати їх тільки в самому крайньому випадку, так як при цьому легко травмувати птицю і навіть не зрозуміти того, що вона отримала травму.
    • Птахи від природи дуже чутливі до атмосферного тиску і відчувають навіть найменші його коливання, тому для них падіння зверху великого рушники або простирадла може бути дуже болючим.Крім того, кістки птахів дуже тендітні, тому навіть легкий дотик людини може завдати птиці серйозну травму.
    • Не намагайтеся збити птицю мітлою або іншим предметом - так ви тільки травмуєте її і заважаєте птиці самостійно знайти шлях на вулицю.
  5. 5 Зверніться по допомогу. Якщо ви зробили все можливе, але так і не змогли випровадити птицю, спробуйте звернутися за допомогою в МНС. Там працюють спеціально навчені люди, які можуть знати інші ефективні способи безпечно усунути птицю з вашого будинку.

Частина 3 з 3: Захистіть будинок від повторних візитів птахів

  1. 1 Огляньте свій будинок на наявність потенційних місць проникнення всередину. Часом птиці влітають в будинок просто помилково через відчинені двері або вікно. Зі свого боку ви навряд чи зможете вжити ефективних заходів, щоб запобігти подібним ситуаціям. Але все ж буде розумно встановити більш міцні москітні сітки на вікна і намагатися не залишати відкритими просторі проходи, що ведуть на вулицю (наприклад, розсувні скляні двері).
  2. 2 Запобігайте потенційне гніздування птахів у вас вдома. Коли птах випадково влетіла до вас додому, це можна вважати одиничним дивним подією. Але наявність гнізда голубів або інших птахів може створити у вас на горищі зовсім інша криза, який зажадає зовсім інших дій. Птахи люблять гніздитися в будинках, вважаючи за краще такі місця, як димоходи, водостоки, карнизи і вентиляцію. Ці місця необхідно захистити належним чином, щоб птахи не могли проникнути до вас в будинок.
    • Якщо поруч завівся дятел, який наполегливо довбає деревину вашого будинку, повісьте в цьому місці блискучий предмет, наприклад CD або DVD, - це допоможе відлякати птицю. Дзвінкі на вітрі дзвіночки також допоможуть злякати дятла.
  3. 3 Зверніться за допомогою до професіоналів, щоб відлякати птахів від вашого будинку. Деякі організації можуть запропонувати вам придбати і встановити спеціальні пристосування, які відлякають диких птахів і не дозволять їм гніздитися у вас вдома. Для захисту будинку від птахів використовують антіпрісадние шипи, звукові відлякувачі, плівкові, скляні та інші загороджувальні матеріали. Якщо ви вважаєте, що птахи здатні стати серйозною проблемою для вашого будинку, не баріться і зверніться до професіоналів, щоб захистити свій будинок.

Поради

  • Крім усього іншого, пам'ятайте, що птах боїться вас більше, ніж ви її. Ваша мета полягає в тому, щоб допомогти їй безпечно покинути ваш будинок.