Як виростити ківі

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 18 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК ВЫРАСТИТЬ КИВИ ИЗ СЕМЯН 👍❤ПО ПРОСЬБЕ ПОДПИСЧИКОВ 👍
Відеоролик: КАК ВЫРАСТИТЬ КИВИ ИЗ СЕМЯН 👍❤ПО ПРОСЬБЕ ПОДПИСЧИКОВ 👍

Зміст

Ківі - фрукт китайського походження і також відомий як китайський агрус. Його використовують і в якості фрукта в цілому і для прикраси різних блюд, а його стебло нагадує виноградну лозу, такий же твердий і міцний. Якщо ви дуже хочете виростити його в домашніх умовах, переконайтеся, що у вас достатньо вільного місця. Ось кілька порад для тих, хто хоче виростити ківі.

кроки

  1. 1 Встановіть міцну опору, 2 метра у висоту. Вона також повинна бути хорошою ширини, щоб витримати вагу лози і фруктів.
  2. 2 Купуйте жіночі та чоловічі саджанці ківі. Вам знадобляться обидва види саджанців, щоб виростити фрукт. Звичайно, є культивовані вид «Дженні», який здатний до самооплодотворению і потребує тільки в одному саджанці. Ще один вид «Актинідія гостра» теж здатний до самооплодотворению, але плодоносить дрібними, розміром в виноградину, що не пухнастими плодами ківі.
  3. 3 Посадіть саджанці на відкритому сонці в збагаченої мінералами, добре висушеної грунті. Плоди ківі не люблять пересушеній землі, тому переконайтеся в тому, що ви добре поливаєте свої саджанці, особливо в найспекотніші місяці.
  4. 4 Оберігайте ківі від сильного вітру і заморозка. Пересадите ківі в закритий простір, якщо це необхідно.
  5. 5 Подрезайте саджанці чоловічого роду після того як вони відцвітуть ранньою весною. Жіночі саджанці обрізають взимку. Фрукти з'являться на наступний плодоносний рік, тому дуже важливо не забувати обрізати ті саджанці, які вже плодоносили.

Поради

  • Обрізка гілочок ківі є дуже важливим процесом протягом перших двох років, як і для будь-яких листяних рослин.
  • Сильно обрізайте ківі для того, щоб контролювати загальний розмір рослини.

Що вам знадобиться

  • Чоловічі і жіночі саджанці
  • Хороші матеріали для підтримки лози ківі
  • добриво
  • Устаткування для обрізки гілочок