Як виростити паростки люцерни

Автор: Gregory Harris
Дата Створення: 16 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Проращивание люцерны
Відеоролик: Проращивание люцерны

Зміст

Паростки люцерни ростуть швидко і проростають через 3-5 днів. Ви можете вирощувати їх в скляній банці або на глиняному таці. Вам знадобиться всього 1 столова ложка насіння, щоб отримати 1 ½ склянки паростків. Ці поживні паростки з високим вмістом антиоксидантів є відмінним доповненням до салатів і бутербродів.

кроки

Метод 1 з 3: Використання банки

  1. 1 Купуйте насіння люцерни. Вони продаються магазинах здорової їжі, магазинах насіння і в інтернет-магазинах. Можна купити також органічні насіння. Насіння можуть бути розфасовані по пакетиках вагою 225-450 г і по мішечках більше 450 м Якщо ви плануєте вирощувати і є паростки люцерни у великій кількості, купите більше насіння - так буде дешевше.
  2. 2 Відміряйте 1 столову ложку насіння. З 1 столової ложки насіння вийде приблизно 1 ½ склянки паростків, цього вистачить на 1-2 прийоми їжі. Зберігайте інші насіння в оригінальному пакеті або в герметичному пластиковому контейнері.
  3. 3 Промийте і переберіть насіння. Візьміть відміряні насіння, помістіть їх в дрібне сито або марлю частого плетіння і ретельно промийте. Викиньте всі пошкоджені і змінили колір насіння.
    • Якщо ви промиєте все насіння відразу, вони почнуть проростати раніше, ніж ви плануєте вжити їх. Промивайте тільки те насіння, яке ви збираєтеся пророщувати в даний момент.
  4. 4 Покладіть насіння люцерни в прозору скляну банку. Найкраще підійде банку з плоскими боками, тому що її можна покласти на бік для кращої циркуляції повітря.
  5. 5 Заповніть банку холодною водою на 5 см. Вода повинна повністю покрити насіння.
  6. 6 Накрийте горлечко банки марлею або чистими колготками. Це затримає насіння в банку, коли будете проціджувати. Закріпіть марлю або колготки гумкою.
  7. 7 Вимочуйте насіння люцерни принаймні 12 годин. Під час вимочування насіння тримайте банку в сухому теплому місці. Пряме сонячне світло насінню не потрібен.
  8. 8 Злийте воду. Не знімаючи з банки марлю або колготки, переверніть її догори дном над раковиною. Вода стече, а насіння залишаться в банку.
  9. 9 Промийте насіння і знову злийте воду. Переконайтеся, що вода повністю скла з банки, інакше насіння може загнити.
  10. 10 Покладіть банку на бік в темному місці. Шафа або комора створять теплу, комфортну температуру для пророщування насіння. Насіння повинні бути рівно розподілені по дну банки.
  11. 11 Діставайте банку кожні 8-12 годин, щоб промивати паростки. Промивайте насіння теплою водою, ретельно зливаючи воду кожен раз. Робіть так 3-4 дня або поки паростки не досягнуть 4-5 см в довжину.
  12. 12 Ставте банку на сонці. Виставляючи банку з паростками на сонячне вікно на 15 хвилин, ви тим самим активуєте важливі ферменти, які і роблять проростки люцерни такими корисними. Чекайте, поки паростки не стануть зеленими, тоді вони будуть готові до вживання. Зберігайте паростки люцерни в холодильнику (це також сповільнить їх зростання) не більше тижня.

Метод 2 з 3: Використання глиняного піддону

  1. 1 Відміряйте потрібну кількість насіння. Відміряйте 1 столову ложку насіння. З неї вийде приблизно 1 ½ склянки паростків. Решта насіння зберігайте в герметичному пластиковому контейнері або в оригінальній упаковці.
  2. 2 Промийте і переберіть насіння. Помістіть насіння в сито або на марлю і ретельно промийте їх. Переберія насіння і викиньте всі пошкоджені і змінили колір.
  3. 3 Вимочіть насіння. Візьміть 1 столову ложку насіння і покладіть їх у скляну банку. Залийте насіння водою на 5 см так, щоб води повністю їх покривала.Накрийте банку марлею і закріпіть її гумкою. Поставте банку в темне місце і вимочуйте насіння принаймні протягом 12 годин.
  4. 4 Злийте воду з насіння. Злийте воду через марлю. Марля утримає насіння і не дасть їм витекти в раковину.
  5. 5 Розподіліть насіння на дні глиняного піддону. Для цієї мети підійде піддон, який йде в комплекті з квітковим горщиком з неглазурованої глини. За допомогою ложки рівномірно розподіліть насіння по піддону.
  6. 6 Поставте піддон в каструлю з водою. Візьміть каструлю, діаметр якої більше діаметру піддону, і встановіть в неї піддон. Заповніть каструлю теплою водою так, щоб вода доходила до середини стінок піддону. Чи не наливайте занадто багато води, щоб вона не перелилася через краю піддону.
    • Поставте каструлю з піддоном в темне приміщення і дайте насінню прорости.
    • Цей метод працює завдяки тому, що глиняний піддон поглинає стільки води, скільки необхідно для підтримки вологи при пророщування насіння. При використанні цього методу додатково промивати і зволожувати насіння не треба.
  7. 7 Час від часу доливайте воду в каструлю протягом 4-5 днів. Перевіряйте кількість води щодня і доливайте воду в міру випаровування. Глиняний піддон продовжить поглинати воду і підтримувати рівень вологи, необхідний для проростання насіння.
  8. 8 Виставляйте піддон на сонці, коли паростки досягнуть 1,5-5 см в довжину. Ставте піддон на сонці на 15 хвилин кожен день. Паростки будуть готові до вживання, коли стануть яскраво-зеленого кольору.

Метод 3 з 3: Вживання і зберігання паростків люцерни

  1. 1 Очистіть паростки люцерни. Лушпиння люцерни їстівна, але деякі вважають за краще зняти лушпиння з естетичних міркувань. Щоб зняти лушпиння, помістіть паростки люцерни в миску з водою і потріть їх руками. Лушпиння легко відвалиться і спливе на поверхню води. Злийте воду з лушпинням, притримуючи паростки.
  2. 2 Вживайте люцерну. Паростки люцерни - прекрасне доповнення до будь-якого салату. Найкращим смаком володіють найсвіжіші паростки. Просто покришите або додайте цілі паростки в свій улюблений салат.
    • Паростки люцерни можуть служити прекрасною начинкою для сендвіча.
    • Паростки люцерни можна загорнути в піту.
    • Спробуйте зробити звичайний буріто більш поживним, загорнувши в нього паростки люцерни разом з рисом і квасолею.
  3. 3 Зберігайте люцерну. Дайте люцерні повністю висохнути після останнього ополіскування. Якщо ви будете зберігати проростки вологими, вони просто згниють. Покладіть суху люцерну в пластиковий пакет і зберігайте в холодильнику.

Поради

  • Можете купити ємність для вирощування розсади, щоб можна було вирощувати більше однієї партії люцерни одночасно.

попередження

  • Після промивання насіння обов'язково ретельно злийте воду. Насіння повинні бути лише вологими, але не занадто мокрими.

Що вам знадобиться

  • насіння люцерни
  • Прозора банку з плоскими краями
  • Марля або чисті капронові колготки
  • Столова ложка
  • вода
  • Гардероб, комора або шафа
  • сонячне місце