Як вивести нікотин з організму

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 27 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как Очистить организм от НИКОТИНА, если бросил курить
Відеоролик: Как Очистить организм от НИКОТИНА, если бросил курить

Зміст

Нікотин, що міститься в тютюнових виробах, досить просто вивести з організму. Коли ваш організм засвоює нікотин, він передається в кров, слину і сечу, де його можна виявити. Як правило, нікотин залишається в організмі від 1 до 4 днів після викурювання сигарети. Щоб вивести нікотин з організму, потрібно, по більшій частині, просто почекати, добре харчуватися і пити воду, а також займатися спортом. Саме через нікотину виникає залежність від тютюнових виробів, тому головна перевага детоксикації полягає в тому, щоб у вас більше не виникало бажання покурити.

кроки

Метод 1 з 2: Метаболізація нікотину за допомогою води і харчування

  1. 1 Пийте багато води. Оскільки нікотин виходить з організму разом з сечею, то чим частіше ви ходите в туалет, тим швидше його виведете. Вода також розбавить нікотин, який залишається в організмі. Це збільшить ваші шанси на успішне проходження аналізу на нікотин (якщо вам належить такий).
    • Дорослі чоловіки щодня повинні випивати не менше 3,7 л рідини.
    • Для жінок ця норма становить 2,7 л.
    • У деяких країнах роботодавцям заборонено проводити аналіз на нікотин. Пошукайте інформацію в інтернеті.
  2. 2 Доповніть воду іншими корисними напоями. Ви не зобов'язані пити одну лише воду. Рідини без штучних ароматизаторів або доданого цукру, наприклад зелений чай або журавлинний сік, поліпшать водний баланс в організмі і прискорять процес виведення нікотину з сечею.
    • Якщо ви хочете вивести нікотин з свого організму, не пийте спиртне, газовані напої і кава. Ці рідини не заповнять рівень рідини так само добре, як вода або соки, а лише занесуть в організм непотрібні хімікати.
  3. 3 Вживайте продукти, багаті антиоксидантами. Антиоксиданти допоможуть організму швидше переробити нікотин, тим самим прискорюючи його виведення з сечею або потім. Антиоксиданти також допомагають виводити токсини (в тому числі нікотин) з організму. Ось кілька продуктів з високим вмістом антиоксидантів:
    • листові овочі, такі як кучерява капуста і шпинат;
    • горіхи, включаючи арахіс, волоські горіхи і пекан;
    • ягоди, такі як чорниця, журавлина і полуниця.
  4. 4 Їжте продукти, які стимулюють вироблення жовчі. Збільшення вироблення жовчі прискорить обмін речовин. Це призведе до швидшому виведенню нікотину з організму. Тому, чим більше продуктів, що стимулюють вироблення жовчі, ви з'їсте, тим швидше організм виведе нікотин разом з сечею і потом. До продуктів, що стимулює вироблення жовчі, відносяться:
    • часник і цибулю;
    • яєчний жовток;
    • овочі, такі як редис, цибулю-порей, спаржа, селера і моркву.
  5. 5 Наповніть свій раціон продуктами з вітаміном С. Вітамін С прискорює обмін речовин, що призводить до більш швидкому виведенню нікотину з організму. До продуктів з природно високим вмістом вітаміну С відносяться апельсини, полуниця, брюссельська капуста, брокколі, папайя і ківі.
    • Вітамін С також можна приймати у вигляді добавок. Вони продаються практично в будь-якій аптеці.

Метод 2 з 2: Виведення нікотину за допомогою занять спортом

  1. 1 Рушайте на пробіжку. Біг Труц і інші кардиоупражнения прискорять ваше серцебиття і змусять вас попотіти. Разом з потом з організму вийде і нікотин. Бігайте досить довго, щоб гарненько спітніти. Залежно в того, де ви живете, біг може зайняти різний час. Бігайте не менше 15-20 хвилин.
    • Якщо зовні холодно або ви не любите бігати на вулиці, сходіть в спортзал і побігати на біговій доріжці.
  2. 2 Сходіть в сауну. У сауні підтримується гаряча, насичена пара середовище, яке стимулює потовиділення. Це ідеальний спосіб вивести нікотин з організму. Чим сильніше ви потієте, тим більше нікотину вийде через шкіру. Посидьте в сауні 20-30 хвилин, а потім пориньте в басейн. Після цього поверніться в сауну ще на 20-30 хвилин.
    • Якщо у вас поруч немає саун, спробуйте знайти інше спекотне місце, наприклад сходіть в баню.
  3. 3 Киньте палити, Щоб назавжди вивести нікотин з свого організму. Щоб вивести весь нікотин з організму (і не дати йому знову потрапити в нього), припиніть вживати тютюнові вироби, такі як сигарети, сигари, люльки для куріння, електронні сигарети і жувальний тютюн. Коли мова заходить про виведення нікотину з організму, все, крім відмови від тютюнових виробів, буде лише тимчасовим рішенням.
    • Куріння не тільки викликає розвиток нікотинової залежності, а й у всіх інших відносинах надзвичайно шкідливо для вашого організму. Кинувши курити, ви поліпшите своє здоров'я і знизите ймовірність розвитку різних видів раку та інших захворювань.

Поради

  • В одній сигареті міститься приблизно 1 мг нікотину.
  • Якщо вам необхідно здати аналіз на нікотин, киньте курити хоча б за 7 днів до аналізу. Ще краще відмовитися від усіх тютюнових виробів за 21 день до здачі аналізу.