Як відновити знебарвлені волосся

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 19 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як відновити знебарвлені волосся - Суспільство
Як відновити знебарвлені волосся - Суспільство

Зміст

Знебарвлення волосся не тільки видаляє з них пігмент. Воно руйнує жирні кислоти в стрижні волосся, роблячи його сухим і ламким. Пошкодження, завдані волоссю в процесі знебарвлення, незворотні, проте існують способи зробити волосся більш слухняними і стимулювати зростання нових, здорових волосся. Відразу після процедури знебарвлення забезпечте волоссю додаткове зволоження і білкове харчування. Спеціальний догляд потрібно знебарвленим волоссю і надалі; крім того, щоб відновити здоров'я волосся, уникайте додаткових ушкоджень.

кроки

Метод 1 з 2: Догляд за волоссям

  1. 1 Чи не мийте голову протягом перших 24-48 годин після знебарвлення. Після знебарвлення волосся дуже сухі, тому постарайтеся не піддавати їх впливу шампуню, який ще більше знежирює волосся. Після знебарвлення постарайтеся не мити голову якомога довше. Проте, можна споліскувати волосся водою і застосовувати бальзам для волосся.

    Примітка: Після знебарвлення кутикула волоса стає тонкою і рихлою. Може здатися, що волосся стали більш об'ємними, однак насправді волосся ослаблені, і миття голови шампунем їм зашкодить.


  2. 2 Замість простого ополіскувача після кожного другого миття голови застосовуйте поживні косметичні засоби для волосся. Перш ніж мити голову, нанесіть на волосся крем-маску або масло для волосся. Почекайте від 3 до 5 хвилин, а потім змийте масло або крем. Вимийте голову шампунем.
    • Зробіть обгортання для волосся з гарячим маслом, оливковою або кокосовим. Підійде також масло авокадо. Гаряче обгортання дозволяє більш глибоко зволожити стрижень волосини.
    • Можна нанести масло на волосся на ніч, обернувши голову рушником. Вранці змийте масло, а потім вимийте голову шампунем. Після цього можна зробити звичайну укладку.
    • Якщо кошти для волосся на основі олії здаються вам занадто важкими, придбайте професійну косметичну маску для догляду за волоссям.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Christine George


    Перукар вищої кваліфікації і колорист Христина Джордж - перукар вищої кваліфікації, колорист і власниця Luxe Parlour, бутик-салону в Лос-Анджелесі, Каліфорнія. Має більше 23 років досвіду в якості перукаря і колориста. Спеціалізується на унікальних стрижках, високоякісному фарбуванні, балаяж, класичному освітленні волосся і корекції кольору. Отримала диплом з косметології в Школі краси Ньюберрі.

    Christine George
    Перукар вищої кваліфікації і колорист

    Наш експерт радить: кращий спосіб повернути здоров'я волоссю, пошкодженим знебарвленням, - раз на тиждень використовувати професійні відновлювальні засоби. Маски Olaplex і інші протеїнові маски прекрасно відновлюють волосся, скріплюючи їх пошкоджені ділянки. Проте, часте застосування протеїнових масок робить волосся дуже жорстким і може привести до протилежного результату.


  3. 3 Для зволоження волосся щодня використовуйте незмивний кондиціонер. Після душу використовуйте незмивний кондиціонер для волосся. Він допоможе укласти волосся, а кучеряве волосся зробить більш слухняними.

    Порада: незмивний кондиціонер особливо стане в нагоді для укладання волосся в дуже холодну або дуже жарку погоду.

  4. 4 З метою економії використовуйте живильні протеїнові маски для домашнього застосування. Протеїнові маски для домашнього застосування, на відміну від професійних засобів, дозволяють забезпечити волоссю належний догляд і при цьому трохи заощадити. Їх можна купити в аптеці, магазині косметики або онлайн.
    • Вибирайте засоби для волосся, що містять кератин.
    • Приготуйте саморобну протеїнову маску для волосся, змішавши 1 яйце і велику ложку натурального йогурту. При довжині волосся до плечей або нижче додайте ще 1-2 ложки йогурту. Нанесіть маску на волосся на 30 хвилин. Змивати маску слід холодною водою, щоб яйця не згорнулися у вас в волоссі.
    • Якщо у вас дуже жорстке волосся, протягом першого тижня після знебарвлення застосовуйте протеїнову маску щовечора.
  5. 5 Будьте обережні, щоб волоссям, особливо мокрими. Мокре волосся особливо схильні до пошкоджень, тому ніколи не розчісуйте їх, поки вони повністю не висохнуть. Також будьте обережні, витираючи волосся рушником. Обережно промокніть мокре волосся м'яким рушником з мікрофібри. Не варто сильно викручувати або терти волосся рушником, це може їх пошкодити.
    • Якщо у вас немає м'якого рушники, можна промокнути волосся старої футболкою!
  6. 6 Постарайтеся регулярно зрізати посічені кінці волосся. Попросіть свого перукаря зрізати всі посічені кінці.Якщо ваше волосся січеться починаючи від середини, підберіть градуированную стрижку, в якій поєднуються довгі і короткі пасма.
    • У волосся, що січеться кінчики розщеплюються на кілька частин. Іноді волосся січеться не тільки на кінцях, а по всій довжині; в результаті вся маса волосся стає сухою і ламкою. Якщо вчасно зрізати посічені кінчики, це може запобігти пошкодженню волосся по всій довжині.
    • Якщо ви не хочете радикально скорочувати довжину волосся, попросіть свого перукаря зрізати приблизно 0,5 см. Після цього волосся необхідно підстригати щомісяця, кожного разу потрохи зрізуючи пошкоджені кінці.
  7. 7 Якщо дозволяють кошти, зробіть протеїнову маску для волосся в салоні-перукарні. Протеїнова маска зміцнить волосся, і вони будуть менше сіктися. Професійні протеїнові маски, які є в асортименті салонів краси та перукарень, більш ефективні, ніж маски для домашнього використання. Крім того, перукар зможе підібрати маску, відповідну вашому типу волосся. Чим раніше після знебарвлення ви втечете до цієї процедури, тим краще ваше волосся будуть захищені від ушкоджень.
    • Більшість салонів-перукарень пропонують широкий спектр засобів для догляду за волоссям. Після першої інтенсивної процедури можна кожен місяць робити в салоні поживні протеїнові або зволожуючі маски для підтримки здоров'я волосся. Обговоріть зі своїм майстром найбільш оптимальну схему зміцнення і живлення волосся.
  8. 8 Приймайте вітаміни, які зміцнюють волосся і стимулюють їх зростання. Оздоровити волосся зсередини і зовні допоможуть капсули з омега-3 жирними кислотами, або риб'ячим жиром. Шестимісячний курс омега-3 жирних кислот стимулює зростання нових здорових волосся.
    • Якщо ви дотримуєтеся вегетаріанської дієти, можна замінити риб'ячий жир біодобавкою з лляною олією.

Метод 2 з 2: Захист волосся від подальших ушкоджень

  1. 1 Мийте голову шампунем 1-2 рази в тиждень. Шампунь знежирює волосся, позбавляючи їх харчування і захисту. Оскільки знебарвлені волосся і так сухі і знежирені, мити їх слід рідше. Якщо це можливо, мийте голову з шампунем не частіше ніж один раз на тиждень.
    • Якщо мити голову один раз в тиждень не виходить, обмежтеся хоча б 2-3 застосуваннями шампуню в тиждень. У проміжках, якщо волосся виглядає дуже брудними, можна користуватися сухим шампунем.
    • Уникайте шампунів, які містити сульфати, - вони ще більше сушать волосся.
    • Замість шампуню можна використовувати очищаючий бальзам-ополіскувач для волосся: він дбайливо очищає і живить волосся. Попросіть перукаря порекомендувати вам очищающий бальзам-ополіскувач. Можна повністю перейти на очищающий бальзам або чергувати застосування шампуню без сульфатів і очищає бальзаму для волосся.
  2. 2 Захищайте волосся від сонця. Знебарвлені волосся особливо чутливі до ультрафіолетового випромінювання, що може призвести до опіків шкіри голови. Якщо ви збираєтеся пробути на сонці більше години, надіньте головний убір або візьміть парасольку від сонця.

    Порада: щоб ще краще захистити волосся, нанесіть на них сонцезахисний спрей, що містить кокосове масло або масло дерева ши (масло каріте).

  3. 3 Уникайте хлорки та інших сильнодіючих хімічних речовин. Перебуваючи в басейні, тримайте голову над водою або надіньте водонепроникну шапочку, щоб захистити волосся від хлору. Знебарвлені волосся особливо уразливі, тому намагайтеся не піддавати їх тривалому впливу сильнодіючих хімічних речовин.
    • Відразу після плавання як слід промийте волосся водою, щоб змити хлорку.
    • Якщо після плавання в хлорованій воді ви хочете вимити голову шампунем, використовуйте спеціальний шампунь-антихлор для плавців. Проконсультуйтеся з перукарем або вивчіть питання в інтернеті. Шампунь-ексфоліант також допомагає видалити хлорку з поверхні волосся.
  4. 4 Не використовуйте гарячу укладку. Спробуйте сушити і укладати волосся без застосування фена або інших способів гарячої укладання. Сушіть волосся природним способом.Намагайтеся не застосовувати щипці для завивки або випрямлячі, нехай ваші волосся виглядає природно.
    • Знебарвлені волосся і так досить крихкі, тому під впливом високої температури вони можуть стати ламкими.
    • Якщо ви іноді використовуєте гарячу укладку, наносите на волосся термозахисний спрей. Укладаючи волосся феном, використовуйте самий низькотемпературний режим.
  5. 5 Вибирайте прості зачіски. Намагайтеся уникати складних зачісок з начосом і складним плетінням, які натягують, згинають або ламають волосся. Не використовуйте гумки, шпильки або шпильки. Волоссю після знебарвлення потрібен час, щоб відновитися, тому краще носити їх розпущеним.
    • Якщо вам необхідно перев'язати волосся, використовуйте м'яку широку гумку, яка не залишає слідів або вм'ятин на волоссі. Гумки, після яких залишаються сліди, пошкоджують волосся.
  6. 6 Знебарвлюються нові відростають волоски дуже дбайливо. Обговоріть зі своїм перукарем щадні способи для підтримки зачіски або стрижки. Вибирайте ті, які не вимагають постійного освітлення волосся по всій довжині. Можна зробити коріння волосся темніше, ніж решта полотно, щоб вам не доводилося постійно знебарвлювати нові відростають волоски.

    Порада: якщо вам потрібно повторно знебарвити волосся, напередодні процедури знебарвлення зробіть на ніч обгортання з кокосовим маслом.

попередження

  • Неправильне знебарвлення волосся може привести до хімічного опіку шкіри голови. Якщо вам необхідно знебарвити волосся, довірте цю професійного перукаря.