Як займатися акупресурою

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 24 Лютий 2021
Дата Оновлення: 28 Червень 2024
Anonim
КАК БЫСТРО СТАТЬ ГИБКИМ // РАСТЯЖКА ЧЕЛЛЕНДЖ // Stretch Challenge // Профессионал VS Новичок
Відеоролик: КАК БЫСТРО СТАТЬ ГИБКИМ // РАСТЯЖКА ЧЕЛЛЕНДЖ // Stretch Challenge // Профессионал VS Новичок

Зміст

Акупресура - це напрямок в традиційній китайській медицині. Вона грунтується на базовій концепції ци - енергії, яка циркулює через тіло по лініях, що має назву «меридіанами». До цих меридіанах можна отримати доступ в певних точках і з їхньою допомогою управляти потоком енергії.

кроки

Метод 1 з 3: Поняття акупрессури

  1. 1 Зрозумійте концепцію акупрессури. Акупресура - напрямок в традиційній китайській медицині, що бере свій початок понад 5000 років тому. Акупресура заснована на тиску пальців на певні ділянки тіла.
    • Прийнято вважати, що ці точки розташовані уздовж напрямних ліній - «меридіанів».Вплив на ці області має знімати напругу і стимулювати кровообіг.
    • Деякі вважають, що акупресура і інші види традиційних китайських практик виправляють дисбаланс і перешкоди на шляху циркуляції життєвої енергії через наші тіла.
  2. 2 Дізнайтеся, для лікування яких станів використовується акупресура. Акупресура застосовується для лікування різних захворювань. Одним з найбільш поширених застосувань цього методу є полегшення головного болю, болю в області шиї і в спині. За допомогою акупресури також борються з нудотою і блювотою, втомою, розумовим і фізичним напругою, зайвою вагою і навіть наркоманією. Акупресура, імовірно, викликає глибоке розслаблення і зменшення м'язової напруги.
    • Багато лікарів, терапевти і прихильники холістичної медицини вважають, що акупресура робить позитивний і цілющий вплив на тіло. У Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі є Центр східної і західної медицини, який вивчає наукове обгрунтування ефективності акупрессури. Вони намагаються надати зрозуміле пояснення і практичне застосування методик.
    • Щоб стати ліцензованим майстром акупрессури, потрібно пройти інтенсивну освітню програму в спеціальній школі акупрессури і акупунктури. Інший варіант - це пройти програму лікувального масажу. Ці програми включають в себе вивчення анатомії і фізіології людини, точок акупресури і меридіанів, технік і протоколу, а також теорію китайської медицини. Щоб пройти всю програму, необхідно близько 500 годин.
  3. 3 Приділіть час акупрессуре. Якщо хочете зайнятися акупресурою, вам потрібно повторювати кроки через якийсь час. Ці техніки надають накопичувальний ефект на організм. Кожен раз, натискаючи на біологічно активні точки, ви тим самим відновлюєте баланс в тілі.
    • Деякі люди відчують ефект відразу, іншим, можливо, буде потрібно пройти парочку процедур. Незважаючи на миттєве полегшення болю, вона ще може повернутися. Це цілком нормально. Акупресура не є панацеєю. Це техніка, за допомогою якої можна полегшити біль за рахунок зняття блоку і відновлення балансу в тілі.
    • Акупрессуру застосовувати так часто, як тільки хочете, по кілька разів на день або навіть кілька разів протягом години. В результаті тривалого впливу на точку, ви, можливо, відчуєте зниження болю, що свідчить про ефективність лікування.
    • Більшість людей радять займатися акупресурою кожен день. Якщо такий варіант вас не влаштовує, тренуйтеся хоча б 2-3 рази на тиждень.

Метод 2 з 3: Правильне натиснення на точки

  1. 1 Прикладайте необхідну кількість сили. Коли будете натискати на точки, натискайте сильно і впевнено. Сила натискання залежить від загального стану здоров'я. Натискання може викликати сплеск болю, але на ділі він повинен бути чимось середнім між болем і задоволенням.
    • Деякі точки будуть напружені; інші при натисканні можуть захворіти. Якщо відчуєте сильну різку або підсилюється біль, поступово зменшуйте тиск, поки не відчуєте щось середнє між болем і задоволенням.
    • Акупресура зовсім не повинна підвищувати вашу стійкість до болю. Зупиніться, якщо біль стане занадто неприємною або болісною.
  2. 2 Задіюйте відповідні кошти для натискання. Для масажу, розтирання і натискання на точки в акупрессуре найчастіше використовуються пальці. Але для цієї мети також підійдуть кісточки пальців, лікті, коліна, ноги і ступні.
    • Тиснути на точки найкраще середнім пальцем. Це найдовший і найсильніший з ваших пальців. Ще люди вважають за краще використовувати великий палець.
    • Щоб правильно натискати на активну точку, використовуйте якийсь тупий предмет. Для деяких точок пальці можуть виявитися надто товстими. Предмет повинен бути товщиною приблизно в 3-4 мм. Це може бути, наприклад, стерта олівцева гумка.Також можна використовувати кісточку від авокадо або м'ячик для гольфу.
    • На деякі точки можна натискати нігтем.
  3. 3 Натисніть на точку. Натискаючи на точку, ви тим самим зміцнюєте її. Це найбільш поширена техніка акупресури. Для цього скористайтеся тупим предметом. Чи не розтирайте і не масажуйте точку, а прикладіть до неї постійний тиск.
    • Якщо при цьому у вас буде розтягуватися шкіра, значить, ви натискаєте під неправильним кутом. Натискайте на центр точки.
    • Переконайтеся, що натискаєте на потрібне місце. Точки акупресури дуже малі, тому важлива точність. Якщо ви не відчуєте ніякого результату, спробуйте натиснути на інші місця.
    • При виконанні акупрессури слід звернути увагу на активні точки. Якщо блоку немає, то при натисканні на точку ви не відчуєте ніякого ефекту, адже лікувати її немає необхідності.
    • Розслабтеся, щоб підсилити ефект від лікування.
  4. 4 Натискайте на точку протягом необхідного періоду часу. Акупресура має на увазі постійний тиск на активні точки. Досить лише на пів секунди натиснути на точку, щоб ваше тіло почало реагувати. За допомогою цього способу новачки можуть попрактикуватися в пошуку точного розташування активних точок.
    • Для повноцінного ефекту натискання повинно тривати не менше 2-3 хвилин.
    • Якщо у вас втомиться рука, повільно звільніть тиск, струсіть руку і зробіть глибокий вдих. А потім повторно натисніть на точку.
  5. 5 Поступово звільніть натискання. Після того як закінчиться належну кількість часу, повільно відпустіть точку. Не потрібно різко обсмикувати руку. Поступове зменшення тиску, імовірно, дозволяє тканинам відновитися, використовуючи отриманий час для відповідної реакції на зниження тиску.
    • Більшість людей вважають, що плавне натискання і відпускання точок позитивно позначається на ефективності лікування.
  6. 6 Проведіть акупрессуру, коли тіло знаходиться в належному стані. Акупресура повинна виконуватися, коли людина розслаблена, при цьому бажано знаходитися в відокремленому місці. Сеанс акупрессури може проводитися як сидячи, так і лежачи. Спробуйте абстрагуватися від зовнішніх подразників і стресу. Вимкніть мобільний і включіть розслаблюючу музику. Застосуйте ароматерапію. Виконайте техніку релаксації.
    • Одягніть зручний вільний одяг. Будь-яка сковує одяг, начебто ременів, вузьких штанів і навіть взуття, може перешкодити циркуляції.
    • Не об'єднуйте свій пристрій техніки акупресури перед щільним прийомом їжі або на повний шлунок. Почекайте десь годину після прийому їжі, щоб вас часом не занудило.
    • Не пийте охолоджені напої, так як вони здатні звести нанівець результати акупрессури. Краще випийте потім гарячий трав'яний чай.
    • Зачекайте хоча б півгодини після важкого тренування або прийому ванни.

Метод 3 з 3: Вивчення загальновідомих акупрессурних точок

  1. 1 Спробуйте 20-ю точку меридіана жовчного міхура. GB 20 - це 20-я точка меридіана жовчного міхура, також відома як Фен-чи. Вона рекомендована при головних болях, мігрені, розпливчастому зорі або втоми, нестачі енергії, а також при симптомах застуди або грипу. GB 20 розташована в області шиї.
    • Стисніть долоні, а потім розведіть їх, залишивши пальці переплетеними. Стисніть долоні в форму чаші. Ви будете натискати на акупрессурниє точки великими пальцями.
    • Щоб знайти цю точку, заведіть переплетені руки за голову. Великими пальцями намацайте впадинки біля основи черепа. Вони розташовані приблизно в 5 см від середини шиї. Ці западини знаходяться нижче черепа, з боків від м'язів шиї.
    • Натисніть пальцями на точку і злегка вигніть їх вгору, в бік очей.
  2. 2 Спробуйте 21-ю точку меридіана жовчного міхура. GB 21 - це 21-я точка меридіана жовчного міхура, також відома як Цзянь-цзин. Вона зазвичай використовується для зняття болю, ригідності потиличних м'язів, напруги в плечолопаткових області та головного болю. GB 21 розташована в плечі.
    • Опустіть голову вниз.Спочатку знайдіть круглий виступ у верхній частині хребта, а потім акромион плеча. GB 21 розташована по центру між цими двома місцями.
    • Пальцем натисніть на цю точку. Натисніть на точку між великим і вказівним пальцями іншою рукою. Після цього протягом 4-5 секунд низхідним рухом розімніть точку пальцем, послаблюючи тиск.
    • Будьте обережні при натисканні на цю точку у вагітних жінок. З її допомогою провокують пологи.
  3. 3 Спробуйте 4-ю точку меридіана товстої кишки. LI 4 - це 4-я точка меридіана товстої кишки, також відома як Хе-гу. Вона зазвичай використовується при стресі, лицьовій болю, головних болях, зубного болю і болю в шиї. LI 4 розташована між великим і вказівним пальцями на руці.
    • Щоб стимулювати цю область, натисніть на перетинки між вказівним і великим пальцями. Зосередьтеся на області, яка знаходиться ближче до середини долоні, між першою і другою п'ястно кістками. Тисніть сильно і стійко.
    • Цю точку також використовують для провокування пологів.
  4. 4 Спробуйте 3-ю точку меридіана печінки. LV 3 - це 3-тя точка меридіана печінки, також відома як Тай-чун. Вона рекомендується при стресі, болю в попереку, високому кров'яному тиску, менструальних болях, болі в кінцівках, безсонні і почутті страху. Вона розташована в м'яких тканинах між великим і другим пальцями ніг.
    • Ця точка знаходиться через два пальця від того місця, де з'єднується шкіра вашого великого і другого пальців ноги. Візьміть тупий предмет і натисніть на цю точку.
    • Процедура повинна виконуватися без взуття.
  5. 5 Спробуйте 6-ю точку меридіана перикарда. LV 6 - це 6-я точка меридіана перикарда, також відома як Ней-гуань. Вона рекомендується для зменшення нудоти, при розладі шлунка, закачуванні, запястном синдромі і головних болях. Вона розташована трохи вище зап'ястя.
    • Виставте руку так, щоб долоня була звернена до вас, а пальці - спрямовані до стелі. Прикладіть на зап'ясті перші 3 пальця іншої руки. Натисніть великим пальцем на зап'ясті приблизно під вказівним пальцем. Ви повинні відчути 2 великих сухожилля.
    • Великим і вказівним пальцями натисніть на цю точку. Застосуйте цю техніку до обох зап'ясть.
  6. 6 Спробуйте 36-ю точку меридіана шлунка. ST 36 - це 36-я точка меридіана шлунка, також відома як Цзу-сань-лі. Вона зазвичай використовується при розладі шлунково-кишкового тракту, нудоті, блювоті, стресі, для підняття імунної системи і зниження втоми. Вона розташована нижче колінної чашечки.
    • Додайте 4 пальця на передній стороні ноги під колінної чашечкою. Намацайте поглиблення між великогомілкової кісткою і м'язом ноги. Точка знаходиться за кісткою.
    • Натисніть на цю точку нігтем. Це дозволить вам наблизитися до кістки.
  7. 7 Спробуйте 7-ю точку меридіана легенів. LU 7 - це 7-я точка меридіана легенів, також відома як Лецюе. Вона використовується при болях в голові і шиї, болі в горлі, зубного болю, астмі, кашлі і для здорового імунітету. Вона розташована на руці.
    • Підніміть великий палець вгору. Знайдіть поглиблення біля основи великого пальця, між сухожиллями. Точка акупрессури знаходиться недалеко від цього місця, біля випирає кістки.
    • Натисніть на неї. Натисніть нігтем великого або вказівного пальця.

Поради

  • Багато прості прийоми акупресури можна виконувати самостійно. Зверніться до майстра акупрессури для виконання тривалих і складних прийомів, а також в разі серйозної хвороби або гострого болю.
  • Не використовуйте акупрессурних точку, якщо вона знаходиться під родимкою, бородавкою, варикозної веною, садном, синцем, порізом або будь-яким іншим ушкодженням на шкірі.

попередження

  • Негайно припиніть натискати або масажувати точку, якщо це завдає нову біль або посилює існуючу.
  • Інформація в статті не може служити заміною кваліфікованої медичної допомоги.
  • Не намагайтеся пробувати нові методики лікування, які не обговоривши спочатку це рішення зі своїм лікуючим лікарем.
  • І хоча вам ніщо не заважає надавати допомогу у вигляді акупрессури іншим людям і отримувати її самим, краще обмежтеся сім'єю і друзями. У деяких країнах є закони, що забороняють робити масаж або надавати медичну допомогу без ліцензії.