Як завоювати повагу

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як завоювати повагу своїх дітей? | Парафраз
Відеоролик: Як завоювати повагу своїх дітей? | Парафраз

Зміст

Кожен з нас прагне заслужити повагу однолітків, але для цього потрібно докласти чимало зусиль. Якщо ви хочете бути успішним, щасливим і здоровою людиною, тоді поставте собі за мету і прагнете завоювати повагу оточуючих. Навчіться поважати інших, впевнено мислити і діяти, а також показуйте себе надійною людиною, щоб заслужити повагу різних людей. Далі будуть розглянуті більш конкретні рекомендації.

кроки

Метод 1 з 3: Як поважати інших

  1. 1 Будьте щирою людиною. Якщо люди будуть відчувати, що ви говорите від чистого серця, дійсно вірите і не відступите від своїх дій, слів і переконань, то вони зрозуміють, що ви заслуговуєте поваги. Культивуйте щирість в компанії друзів, на роботі, в школі і у всіх аспектах життя.
    • У різних компаніях поводьтеся з людьми однаково - так само, як ви поводитеся, коли залишаєтеся один. Кожен стикався з таким явищем, як тиск суспільства, яке змушує до певних вчинків, або помічав, як людина, з яким ви пару хвилин назад розмовляли на підвищених тонах, раптом починає підлабузнюватися перед корисним діловим знайомим. Ведіть себе однаково з усіма людьми.
  2. 2 Слухайте і вчіться. Часто люди просто чекають своєї черги висловитися і зовсім не слухають співрозмовника. Це дуже егоїстична поведінка. Всім нам є що сказати, але якщо навчитися уважно слухати інших, то ваша думка стане цікавіше для співрозмовника. Якщо хочете завоювати повагу учасників бесіди, навчитеся активно слухати і заробіть репутацію уважного людини.
    • Задавайте багато питань. Навіть в розмові з добре знайомою людиною прагнете дізнатися якомога більше за допомогою питань і уточнень. Людям приємно, коли співрозмовник слухає їх з інтересом. Непідробний інтерес допоможе вам заслужити повагу. Уточнюючі питання на кшталт "Скільки у тебе сестер?" і "Ви з ними схожі?" дозволять побудувати глибоку бесіду.
    • Не забувайте про розмову.Якщо вам порекомендували книгу або альбом, коротко опишіть свою думку в повідомленні, коли прочитаєте кілька глав або послухаєте пісні.
  3. 3 Хваліть чужу роботу. Похвала і компліменти іншим людям дозволяють заслужити повагу, оскільки переміщують увагу на суспільство. Якщо вам сподобалися дії, ідеї або слова співробітника або друга, то не соромтеся сказати про це. Деякі люди схильні заздрити чужим успіхам. Якщо ви хочете заробити повагу, то навчитеся визнавати чужі досягнення і успіхи.
    • Демонструйте людям, що ви турбуєтеся не тільки про себе.
    • Говоріть щирі компліменти. Надмірна і недоречна похвала не допоможе вам здобути поваги, але створить репутацію підлабузника. Ніколи не мовчіть при щирому захопленні.
    • Хваліть людей за дії, вчинки і рішення, а не за поверхневі речі на зразок зовнішності або майна. Краще сказати: "У тебе прекрасне почуття стилю", - ніж: "Гарне плаття".
  4. 4 Висловлюйте підтримку. Уміння співпереживати - важливий аспект для взаємної поваги. Якщо ви здатні помічати емоційні потреби інших, то вас будуть поважати як турботливого і чуйну людину, який уважний до оточуючих.
    • Уважайте мову тіла інших людей. Якщо людина засмучений або розчарований, він не завжди скаже про це вголос. Уважайте такі моменти і ведіть себе відповідним чином.
    • Надавайте людям емоційну підтримку, але не нав'язуйте без необхідності. Якщо ваша подруга розлучилася з партнером, постарайтеся зрозуміти, що їй зараз потрібно. Деякі вважають за краще не тримати емоції в собі і всебічно обговорити ситуацію з близькою людиною. Інші не люблять говорити про відносини - в цьому випадку не відсилайте його людини. Кожен сумує по-своєму.
  5. 5 Залишайтеся на зв'язку. Час від часу кожному з нас доводиться про щось пробачити своїх знайомих. Намагайтеся бути на зв'язку з друзями, колегами і родичами постійно, а не тільки тоді, коли вам щось від них потрібно, - це ознака поваги.
    • Телефонуйте або пишіть друзям, щоб просто поговорити. Надсилайте їм посилання на різні статті в Facebook або інших соціальних мережах, щоб показати людині, що ви про нього не забули.
    • Розповідайте рідним про свої успіхи та невдачі, особливо якщо ви не живете разом. Також розмовляйте з батьками про навчання і особистого життя. Чи не зачиняйтеся від людей.
    • Ставтеся до колег як до друзів. Не можна згадувати про них тільки тоді, коли вам потрібно щось запитати або уточнити. Цікавтеся їх життям і ставитеся до людей з повагою.

Метод 2 з 3: Як бути надійною людиною

  1. 1 Завжди тримайте слово. Складно поважати безвідповідального і ненадійного людини. Якщо хочете заслужити повагу, то виконуйте взяті на себе зобов'язання і обіцянки. Телефонуйте в заздалегідь обумовлений час, не з'являтися у суді із завданнями і тримайте дане слово.
    • Якщо необхідно скасувати або змінити плани, то не варто вдаватися до нешкідливою брехні і викручуватися за допомогою виправдань. Ви пообіцяли друзям піти в бар в п'ятницю, а тепер хочете просто подивитися серіал будинку? Просто скажіть: "Щось мені сьогодні не хочеться нікуди йти", - і домовтеся на інший день. Завжди намагайтеся пропонувати альтернативу.
  2. 2 Пропонуйте допомогу, навіть якщо ви не зобов'язані допомагати. Використовуйте свої таланти і сили не тільки заради того, щоб заслужити повагу і довіру. Допомагайте рідним, друзями і сусідам, адже добрі справи - це відмінний спосіб завоювати повагу. Такий внесок підійме вас в очах інших людей. Пропонуйте допомогу і не обмежуйтеся лише тим, що у вас добре виходить робити.
    • Також навчитеся відходити в тінь і допомагати іншим розкривати свої таланти. Якщо вас вважають надійною людиною, то люди можуть звертатися до вас з різними проханнями, поки інші люди з талантом в даній області будуть соромитися запропонувати свої послуги. Пропонуйте їх в якості кандидатів, щоб завоювати повагу обох сторін.
  3. 3 Не обмежуйтеся малим. Можна виконати мінімальні вимоги або докласти зусиль і зробити роботу на порядок краще. Другий варіант дозволить вам заслужити повагу.
    • Якщо ви рано впоралися зі справою і у вас залишився час, то використовуйте його з розумом. Часто ми відкладаємо роботу на останній момент і потім поспішаємо. Ставте собі вигадані терміни, щоб "закінчити" раніше і в час, що залишився довести роботу до досконалості.
    • Навіть якщо у вас закінчилися сили і ідеї, а поставленої мети досягти не вдалося, то принаймні ви будете знати, що зробили все можливе і неможливе. Це дозволить вам заслужити повагу.
  4. 4 Вчіться помічати чужі потреби. Якщо вашому сусідові по кімнаті або партнеру чекає важкий день на роботі і вам про це відомо, то приберіть в будинку і приготуйте вечерю або частування до моменту його повернення додому. Бажання полегшити життя іншим допоможе вам завоювати повагу людей.
    • Не чекайте, поки вас попросять. Показуйте себе уважною людиною, який проявляє повагу і піклується про інших, щоб вас бачили в позитивному світлі і відповідали взаємністю.

Метод 3 з 3: Як вести себе впевнено

  1. 1 Пам'ятайте про скромність. Не дозволяйте успіхам закрутити вам голову і дивіться на світ тверезим поглядом, щоб бути щасливим і скромною людиною, якого поважають інші. Нехай за вас говорять ваші вчинки, а люди самі роблять висновки про ваші таланти і навички. Не поспішайте хвалити себе і залиште це іншим.
    • Пам'ятайте, що людей судять не за словами, а за справами. Вам не потрібно буде підкреслювати свої достоїнства, якщо вони будуть проявлятися в діях. Наприклад, якщо людина ремонтує комп'ютери всім навколо, то йому не потрібно розповідати про свої технічні навички.
  2. 2 Не кажіть зайвого. У кожного є думка з будь-якого питання, але це не означає, що завжди потрібно її висловлювати. Спробуйте помовчати і послухати інших, особливо якщо ви схильні говорити без угаву. Прагніть зрозуміти чужі точки зору і висловлюйте свою тільки в тому випадку, якщо вона зможе доповнити бесіду. В іншому випадку краще промовчати.
    • Якщо ви навчитеся слухати інших, то почнете краще розуміти мотиви вчинків оточуючих людей.
    • Якщо ви мовчун, то вчіться говорити, коли вам є що додати. Не дозволяйте смирення і бажанням показати себе непохитним стоїків перешкодити вам висловити свою точку зору. Це не принесе вам поваги.
  3. 3 Приймайте на себе відповідальність за свої вчинки. Людина повинна бути послідовний не тільки в словах, але і в діях. Завершуйте розпочаті справи. Кожен може помилитися. В такому випадку визнайте свій промах і не втрачайте поваги до себе.
    • Не звертайтесь за допомогою, якщо ви в силах впоратися самостійно.
    • При необхідності не соромтеся звернутися за допомогою. Так люди побачать, що ви скромна людина, яка знає межі своїх можливостей, поводиться відкрито і не боїться здатися вразливим. Цим ви заслужите повагу.
  4. 4 Відстоюйте свої права. Ніхто не поважає безхарактерних людей. Якщо ви не хочете чогось робити, то заявіть про це. Якщо у вас є окрема думка щодо питання і ви відчуваєте, що воно ближче до істини, то не бійтеся сказати про це. Ваша ввічлива, чемна і поважна рішучість дозволить заслужити повагу навіть тих, хто не згоден з вашою точкою зору на ситуацію.
  5. 5 Поважайте себе. Кожному відома народна істина: "Поважайте себе, щоб вас поважали інші". Якщо ви хочете заслужити повагу інших, то спочатку потрібно навчиться самому поважати себе. Вам слід оцінити себе і радіти своїм позитивним якостям. Завжди слід починати з себе.

попередження

  • Повага легко втратити. Якщо ви роками намагалися завоювати повагу людей, то не слід здійснювати дурних вчинків.