Як жити за своїми правилами

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 18 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Первый день в тюрьме. Что ждет первохода (новичка)
Відеоролик: Первый день в тюрьме. Что ждет первохода (новичка)

Зміст

Деякі люди проводять більшу частину свого життя в непотрібному занепокоєння з приводу очікувань від них інших людей. Або, що ще гірше, просто пускають життя на самоплив і пасивно пливуть за течією. Єдина можливість почати жити по-своєму - це визнати, що це ваша життя. Ви і тільки ви можете зробити своє життя кращим або, навпаки, гірше. Скористайтеся своєю внутрішньою силою і почніть жити так, як ви хочете, прямо сьогодні.

кроки

Частина 1 з 3: Заявіть про свою індивідуальність

  1. 1 Усвідомте, що у вас є свобода вибору. У житті є три перевірених елемента: вибір, можливості, зміни. Ви повинні стати тим, хто робить вибір скористатися наявними можливостями, інакше у вашому житті нічого не зміниться. Ця влада є лише у вас. І тільки від вас залежить, що ви з нею зробите. Такий же вибір є і у всіх інших. Життя, яку ви хочете, починається з усвідомлення того, що ви можете так жити (тобто жити на своїх умовах), якщо зробите такий вибір.
    • Все, що ви бачите в своєму повсякденному житті, і кожна людина, з яким ви часто спілкуєтеся, з'явилися поруч з вами в результаті вашого вибору. Якщо вам не подобається ваше життя, прийміть рішення змінити її. Прямо зараз.
  2. 2 Проявіть твердість. Якщо ви постійно просите ради і керівництва у оточуючих, тим самим, ви як би передаєте їм контроль над тим, як розвивається ваша життя. Це може привести до того, що інші люди будуть приймати рішення за вас, ви можете впасти в фінансову залежність від інших, або будете чекати їх, перш ніж щось зробити. Завжди тримайте своє життя під контролем. Навіть якщо ви питаєте поради у інших людей, приймайте їх пропозиції до уваги, але завжди залишайтеся єдиним, хто приймає рішення.
  3. 3 Проведіть переоцінку цінностей. Хто ви як особистість, якими людьми ви себе оточуєте, що ви робите для забезпечення свого життя, що ви пристрасно любите - все це грунтується на ваших особистих цінностях. Цінності - це те, що вам дорого, як в собі, так і в інших. Поряд з вашими особистими віруваннями цінності впливають на ваше життя в цілому.
    • Дізнайтеся, які ваші цінності, проведіть оцінку особистих цінностей. Якщо ви зрозумієте, які ваші цінності, це допоможе вам глибше зрозуміти самих себе, що вас мотивує і які ваші мрії. Задайте в інтернеті пошук за запитом: "оцінка особистих цінностей", і ви отримаєте цілий список різних тестів, які допоможуть вам в цьому.
  4. 4 Мрійте по-крупному. Коли ви почнете рух до життя на своїх умовах, вам потрібно буде точно визначитися, що це для вас означає. Чи означає це, що вам потрібно переїхати в іншу країну? А може бути, вам варто кинути свою сьогоднішню основну спеціальність і вибрати вивчення якоїсь іншої дисципліни? Або, може бути, вам просто потрібно обрізати ті ниточки, якими хтось прив'язав вас, як ляльку, щоб контролювати ваше життя і ваші рішення?
    • Візьміть аркуш паперу і ручку, сядьте і подумайте, які ваші найбожевільніші мрії на ваше життя. Запишіть їх все.
    • Цей крок лише для того, щоб досліджувати самого себе. Неважливо, що у вас зараз немає ніякого плану, щоб реалізувати свої мрії. Вам просто треба відкрити для себе, чого ви хочете від свого життя насправді.

Частина 2 з 3: Наведіть порядок в голові

  1. 1 Відкиньте в сторони будь-які очікування інших людей. Звичайно, це нелегкий момент. Але сьогодні вам потрібно прийняти рішення перестати турбуватися про те, що думають від вас інші люди. Це може бути дуже важко зробити, особливо, якщо ви все життя прожили під керівництвом своїх батьків, вчителів або друзів. Проте, зробити цей крок необхідно, якщо ви не хочете і далі танцювати під чужу дудку.Якщо ви завжди намагаєтеся догодити іншим, то ви звалюєте на себе нездійсненне завдання, з якою все одно не впораєтеся. Ось кілька порад, як домогтися того, щоб чужі очікування перестали переслідувати вас:
    • Зрозумійте, що ваше занепокоєння про те, що подумають інші, паралізує вас. Просто погодьтеся, що ви не можете діяти ефективно, якщо вашими діями керує хтось інший. Подумайте, адже хтось може захотіти, щоб ви пішли направо, в той час як інший, теж дуже значимий для вас людина, захоче, щоб ви пішли наліво. І що ж буде? Ви опинитеся в глухому куті і взагалі з місця не зрушите.
    • Довіряйте своїм інстинктам. Якщо ви знаєте, які ваші основні цінності, ви можете довіряти своїм навичкам прийняття рішень в тій мірі, в якій ваші рішення відповідають вашим цінностям. Якщо вас турбує щось, що ви робите або про що ви думаєте, охолодіть свій запал і утримайтеся від прийняття рішення, поки не розгляньте всі варіанти.
    • Припиніть чекати схвалення ззовні. На самому початку життя ми залежимо від сигналів з боку інших людей (таких як посмішки, заохочення, позначки і так далі), які дають нам зрозуміти, добре чи погано ми поступаємо. Але повторимося: якщо ви знаєте свої цінності і те, чого хочете в своєму житті, то вам не потрібно шукати схвалення оточуючих. Регулярно проводите переоцінку себе і свого життя, щоб переконатися в тому, що ваші дії відповідають вашим цінностям і мріям, і ви робите те, що для вас найкраще.
  2. 2 Усвідомте силу своїх думок. Як то кажуть, думки - архітектори нашої долі. Є думка, що думки мають реальним загрозою фізичної розправи і енергією, і те, на чому вони у вас сфокусовані, визначає ваше самопочуття і поведінку. Проблема в тому, що люди часто надто багато часу витрачають на думки про те, чого вони не хочуть або не люблять, а не про те, чого вони хочуть і люблять. Підкоріть свої думки - і ваш успіх буде неминучий.
    • Постарайтеся краще відстежувати свої думки. Фокусуйте увагу на внутрішньому розмові з самим собою, який постійно відбувається у вас в голові: за сніданком, в душі, під час тренувань. Ваші думки негативні? Позитивні? Нейтральні?
    • Присвятіть якийсь час спостереження за своїми думки їх сортуванні. Після цього зверніть увагу на те, які відчуття з'являються у вас в тілі, коли ви думаєте про все це. Може бути, вам хочеться залізти в ліжко і закутатися в ковдру? А може бути, вам хочеться обіймати кожного зустрічного? Зверніть увагу, що негативні думки зазвичай пов'язані з негативним настроєм, а позитивні призводять до більш позитивному настрою.
    • Задайтесь метою стати чемпіоном з позитивного мислення. Якщо ви помітите, що ваші думки кинулися в негативному напрямку, запитайте, наскільки вони відповідають реальності.
    • Наприклад, ви можете думати, що ніколи не отримаєте бажану роботу. Це викликає у вас погане самопочуття, в результаті ви втрачаєте будь-яку мотивацію на пошук роботи. Ви можете перемогти такі негативні думки, якщо знайдете докази протилежного. Можливо, у вас раніше був успіх в якихось амбіційних починаннях, нехай навіть на їх реалізацію потрібно якийсь час. Якщо це так, то це доводить, що ви так само можете рано чи пізно знайти роботу, яка вам подобається.
  3. 3 Припиніть порівнювати. Порівняння краде радість. Якщо ви поливаєте свій газон, то яке вам діло, що в іншого трава зеленіша. Це може бути особливо важко в наш час, коли людина через ЗМІ може постійно спостерігати, як виглядає його життя в порівнянні з іншими (ви бачите там одні канікули та розкішні обіди, а не сварки з подружжям або харчові отруєння, через які вони на 5 годин засіли в туалеті). Ви вже знаєте, що можете контролювати тільки одне життя - свою власну. Якщо ви будете порівнювати себе з кимось ще, то вашу увагу буде сфокусовано не на самих себе, як це повинно бути, а на іншу людину.
    • Замість того щоб порівнювати себе з іншими, постарайтеся порівнювати себе з собою ж колишнім: місяць тому, півроку, рік назад. Після напружених тренувань з баскетболу ви не стали Стівом Каррі, але ви почали грати значно краще, ніж місяць тому. Важливо, щоб ви досягали кращого рівня для себе, а не стали краще, ніж хтось інший.
    • Порівняння себе з іншими - це гра, в якій ви ніколи не виграєте: завжди знайдеться хтось розумніший, молодше, красивіше, здоровіше і так далі. Але пам'ятайте, що ніхто не живе досконалої життям. Люди, які здаються вам досконалими, теж ведуть у своєму житті нелегку боротьбу.

Частина 3 з 3: Як втілити мрії в реальність

  1. 1 Ставте конкретні цілі та строки, які будуть спонукати вас до дії. Можливо, ви вже чули, що потрібно ставити цілі за технологією SMART, яка має на увазі, що цілі повинні бути конкретними, вимірюваними, досяжними, орієнтованими на результат і прив'язаними до термінів. Тому візьміть той аркуш паперу, на якому ви записали свої найсміливіші мрії. Складіть план дій і забезпечите ці цілі вимірюваними кроками з розумними, але і не дуже розслаблюючими вас термінами їх досягнення.
    • Зробіть наступний крок до досягнення цих цілей і знайдіть партнера, який буде знати ситуацію і перед яким ви будете звітувати. Попросіть когось із колег, близьких друзів або членів сім'ї про те, щоб кожного тижня перевіряти ваш звіт про вжиті вами кроки до досягнення ваших цілей. Такий підхід стане для вас додатковим стимулом до дії.
    • Якщо ви не можете знайти такого партнера, завантажте собі додаток, яке буде нагадувати вам про ваші цілі.
  2. 2 Кожен день робіть щось, що хоч трохи наблизить вас до досягнення ваших цілей. І робіть це в першу чергу. Якщо ви серйозно мають намір жити тим життям, яке ви самі хочете, ви повинні ставити свої цілі на перше місце. Щотижня стежте за тим, щоб кожен день в першу чергу виконувати найважливіші завдання, завдання з високим пріоритетом. У такому випадку, навіть якщо ви не виконаєте всі інші плани на день, ваш день все одно буде осмисленим.
    • Якщо у вас є пристрасне бажання щось зробити, не дозволяйте грошей перешкодити цьому. Не здавайтеся і через те, що у вас немає на це часу. Якщо ваші мрії досить важливі для вас, ви знайдете на них час.
  3. 3 Проводьте час з людьми, які вас надихають, підтримують і цінують. Навколишні люди можуть підтримати вас в прагненні жити власним життям. Ви навряд чи дочекаєтеся позитивних змін у своєму житті, якщо будете проводити більшу частину часу з негативними людьми. Позитивна енергія, яку ви отримуєте від своїх друзів і близьких, підвищує вашу впевненість у собі, знижує рівень стресу і робить вас щасливішими.
    • Зрозуміло, неможливо повністю позбутися від тих, хто вас нескінченно критикує, намагається придушити або підлаштовує дрібні капості. Просто майте на увазі, що такі люди - енергетичні вампіри, і відстежуйте свої думки, які з'являються в присутності цих людей. Якщо ви зловите себе на негативних думках, перетворіть їх в більш позитивні.
  4. 4 Використовуйте свої можливості. Виходьте зі своєї шкаралупи і набирайтеся досвіду. Якщо раніше ви жили в очікуванні схвалення від інших, вам може здатися важким йти на ризик. Проте, якщо ви підете хоча б на невеликі ризики, це допоможе вам підвищити впевненість в собі і своїх силах. Це також допоможе вам краще дізнатися, як долати перешкоди і розвивати свої здібності.
  5. 5 Вчіться на своїх помилках. Ризикуючи заради досягнення своїх цілей, ви, швидше за все, будете робити помилки. Чи не загострювати на них свою увагу, просто аналізуйте і робіть висновки, які допоможуть вам рости і рухатися далі. Найчастіше ми вчимося чогось найкраще тоді, коли опиняємося в дискомфортною ситуації. Помилки і промахи не вічні. Тому використовуйте свої втрати, щоб стати краще і перемогти, коли наступного разу знову підете на ризик.

Поради

  • Будьте терплячі до себе, коли помиляєтеся.
  • Подолати негативні думки, які будуть приходити до вас в цьому процесі, вам допоможе стопка карток з написаними на них надихаючими фразами. Перечитуйте їх по кілька разів на день, поки вони не стануть для вас звичними і не почнуть приходити до вас на розум автоматично.
  • Дозвольте собі жити власним життям. Не чекайте, що це зробить за вас хтось інший.
  • Якщо ви більшу частину свого життя прожили за вказівкою інших людей, не чекайте швидкого прогресу.
  • Розвивайте в собі наполегливість. Вислухайте своїх супротивників. Але не дозволяйте їм зупинити вас.
  • Зрозумійте, що ви не обов'язково повинні завжди і всім подобатися, але не робіть нічого просто заради того, щоб наробити багато шуму. Переконайтеся, що ваш "особливий" вибір обумовлений вашими особистими переконаннями і прагненням зробити світ кращим. Ніхто не буде аплодувати "особливостям" людини, який цим лише хоче привернути до себе увагу.

попередження

  • "Бажання жити власним життям ніколи не повинно ставати приводом до ворожого або грубому і безвідповідальної поведінки.
  • Якщо хтось намагається обмежити вас на вашому шляху, то перш, ніж нанести йому удар у відповідь, подумайте, що це за людина. Якщо це ваші батьки, поліцейський, представник закону і так далі, вам краще серйозно подумати, що вони хочуть вам сказати. Представники влади мають владу з певною метою, навіть якщо ви поки не бачите в цьому особливої ​​користі.
  • Немає нічого хорошого в тому, щоб бути "самим собою" якщо ви "самі собою" далеко не позитивний, добрий і люблячий чоловік, якого приймають його близькі.