Розведіть акрилову фарбу

Автор: John Pratt
Дата Створення: 17 Лютий 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
Как правильно разбавить акриловую краску для краскопульта | Автомобильная краска. Колормаркет.
Відеоролик: Как правильно разбавить акриловую краску для краскопульта | Автомобильная краска. Колормаркет.

Зміст

Акрилова фарба - це середовище, яке широко використовується художниками. Ви можете розбавляти акрилові фарби, щоб досягти відмінностей у консистенції та кольорі, що дозволяє досягти ефектів, які інакше були б неможливими. Вони можуть відрізнятися за зовнішнім виглядом, з деякою розведеною акриловою фарбою, що нагадує акварель або навіть олійною картиною. Все, що вам потрібно, це деякі основні методи розрідження, розуміння того, як зробити затверділу фарбу знову працездатною, і деякі методи акрилового фарбування.

Крок

Частина 1 з 3: Розведення акрилової фарби основними методами

  1. Нанесіть невелику кількість фарби на свою палітру. Ви також можете використовувати ємність для змішування, наприклад, чашу або пластикову ємність. Майте на увазі, що акрил висихає за 10-30 хвилин, при цьому професійна акрилова фарба часто сушиться довше, ніж фарба для хобі. Оскільки це фарба, що швидко висихає, надлишок трубки може призвести до дорогих відходів. Щоб цього уникнути, завжди починайте з невеликої кількості, додаючи по мірі необхідності.
  2. Додайте воду у свою фарбу. Коли ви лише трохи розріджуєте фарбу, візьміть кисть і змочіть її в чистій воді. Занадто багато вологи може призвести до того, що ваша акрилова фарба виглядає тонкою - занадто мало може не мати ніякого ефекту. Щоб значно розбавити свою фарбу, налийте воду в банку з вашою фарбою і за допомогою пензлика змішайте воду та фарбу.
    • Обов’язково рівномірно розподіліть воду по акрилу. Якщо цього не зробити, це може призвести до злипання або нерівномірного кольору.
    • Тримайте під рукою паперовий рушник для сушіння пензлів, як тільки будете готові розпочати фарбування. Занадто багато вологи на щітці або занадто багато залишкової вологи після очищення щітки від попереднього кольору може серйозно розріджити вашу фарбу, що може призвести до капання фарби.
    ЕКСПЕРТНА ПІДКАЗКА

    Змішайте у розчиннику або протизлежуючому засобі. Ви можете використовувати один із них замість води для більш контрольованого розрідження вашої фарби. Ви можете придбати розріджувачі в магазині мистецтв та хобі. Вони гарантують, що ваша фарба не висихає занадто швидко і одночасно розріджує її. Завжди додайте розчинник за вказівкою, але зазвичай це слід робити в невеликих кількостях за допомогою пензля.

    • Кожен із цих розріджувачів, швидше за все, реагуватиме по-різному, залежно від типу акрилової фарби, яку ви використовуєте. Найкраще, якщо ви додаєте його потроху, поки не досягнете бажаного ефекту.
  3. Перевірте консистенцію своїм мастихіном. Виберіть залишок тканини або поверхню, на якій слід перевірити консистенцію вашої фарби. Якщо ви розріджите акрилову фарбу, ви помітите, що колір і товщина також зміняться. Візьміть свій ніж для палітри та рознесіть фарбу після додавання розчинника, щоб переконатися, що консистенція та відтінок все ще вам подобаються.
  4. Додайте гессо в суміш фарби та води. Gesso - ґрунтовка для поверхні фарби. Це змушує акрилові та олійні фарби краще прилипати до полотен та інших поверхонь. Але ви також можете використовувати гессо для розрідження та освітлення фарби, трохи змінивши колір фарби за допомогою гессо.
    • Ви можете додати гессо, перемішуючи його фарбою за допомогою чистої кисті. Використання гессо з водою або іншим розчинником може призвести до того, що ваша фарба розріджується.

Частина 2 з 3: Знову використання сухої акрилової фарби

  1. Розпізнайте фарбу, яку ви все ще можете заощадити. Після того, як ваша фарба повністю затвердіє, зробити її придатною для використання буде неможливо. Однак фарбу, яка загусла і схопилася, але все ще трохи липка або податлива, часто можна відновити. Ви можете впізнати це, уткнувши пальцем або постукуючи щіткою або мастихіном.
    • Фарбу, яка стала особливо твердою, щільно натискайте пальцем, ручкою пензлика або мастихіном. Якщо ви помітили форму виїмки, це хороший знак того, що ви можете знову зробити фарбу придатною для використання.
  2. За допомогою мастихіна оживіть суху акрилову фарбу. Якщо ви помітите, що ваша акрилова фарба починає твердіти, ви все одно зможете повернути її в робочий стан. Додайте воду або розчинник і щільно змішайте її з фарбою ножем. Перш ніж спробувати це, переконайтеся, що ви добре тримаєте палітру; для цього може знадобитися додаткова сила, і випадкове падіння палітри на підлогу може спричинити велику кашу.
    • Перш ніж спробувати це, найпростіше розташувати палітру на твердій поверхні. Вам все одно потрібно мати хороший зчеплення, оскільки гладка поверхня вашої палітри схильна до ковзання або ковзання, коли ви замішуєте фарбу своїм палітурним ножем.
  3. Використовуйте шліфувальні рухи для особливо твердої фарби. Якщо тикання показало, що ваша фарба, хоч і значно затверділа, все ще залишається пластичною, тоді ви не зможете оживити її, змішуючи, як зазвичай. У цих випадках вам доведеться вводити водою в затверділу фарбу на вашій палітрі своїм мастихіном.
    • Цей рух змусить воду проходити через товстіші, затверділі ділянки фарби. Якщо через кілька хвилин ви не помітите різниці в консистенції вашої фарби, вона, можливо, занадто суха, щоб оживити.

Частина 3 з 3: Використання розведеної акрилової фарби

  1. Знайте обмеження обраного вами акрилу. Художнє приладдя може бути дуже дорогим, тому при запуску ви, швидше за все, захочете використовувати студентські фарби. Вони є найбільш доступними за ціною, але також забезпечують менше покриття та більший зсув у кольорі в міру висихання фарби. Однак професійна акрилова фарба для художників має більше пігменту, ширший діапазон кольорів та обмежений колірний зсув при висиханні.
    • Однак акрилові фарби для студентів не обов'язково менш корисні або бажані, ніж ті, що використовуються для художників. Вони чудово підходять для великих проектів або будь-якого підфарбовування.
  2. Зрозумійте обмеження середовища. Окрім загальновідомого факту, що акрилова фарба швидко сохне, при виборі акрилової фарби слід враховувати ще багато міркувань. Загалом, можна очікувати, що акрилову фарбу, яка не повністю суха, можна оживити, додавши воду, але це не стане можливим після її повного висихання.
    • Це важливо мати на увазі, тому що якщо ви плануєте використовувати техніку яскравішого кольору, як це можна зробити з акварельною фарбою (гуміарабік), вона не спрацює з акриловою фарбою. Після того, як акрил буде використаний для прання та висушування, ви більше не зможете змочувати фарбу.
  3. Потренуйтеся створити свій цільовий тон або ефект. Акрил може надати вигляду безлічі різних стилів. За допомогою акрилу можна створити витвір мистецтва, що нагадує акварель або навіть олійний живопис. Однак це вимагає певних експериментів. Різні фарби виготовляються з різних інгредієнтів, і кожна з них матиме унікальні властивості.
    • З досвідом ви, швидше за все, отримаєте більше інтуїції щодо того, скільки певної фарби потрібно розріджувати, щоб досягти бажаного кольору. Щоб зробити це послідовно, запишіть процес, який ви використовуєте, коли досягаєте особливо бажаного відтінку завдяки витонченню.
    • Один з найпоширеніших видів акрилової фарби і той, яким ви, мабуть, малюєте, має атласний блиск, який також називають напівматовим блиском. Інші поширені акрилові фарби - глянцеві та матові.
  4. Створіть акрилові змивки, які ви зможете зафарбувати. Якщо ви розбавляєте акрилову фарбу до тих пір, поки вона не буде нагадувати консистенцію акварелі, ви можете нанести цю фарбу на полотно, щоб створити фон або сцену. Як тільки ця акрилова фарба висохне, ви можете вільно фарбувати її.
    • У більшості випадків акрил стає нерозчинним у воді при висиханні. Це означає, що ви можете вільно зафарбовувати акриловий змив, не турбуючись про розмазування фарби або забруднення зображення.
  5. Змішуйте кольори без вагань. Ви можете практикувати свою теорію кольорів та змішувати кольори з недорогими фарбами, поки не набудете впевненості. Акрил висихає дуже швидко, тому, якщо ви вагаєтесь щодо змішування кольорів або якщо це забирає занадто багато часу, ви можете вилікувати акрилову фарбу, перш ніж наносити її на полотно.
    • Ви можете запобігти процесу сушіння, використовуючи при змішуванні вологий шматок паперу або картону. Не забудьте запотіти фарбу водою, якщо ви використовуєте пластикову палітру.
  6. Використовуйте малярський скотч, щоб створити гострі контрастні краї. Акрилова фарба дуже підходить для покриттів, особливо тому, що після висихання на неї нелегко впливати волога або наступні шари фарби. Якщо ви плануєте малювати акриловий пральний матеріал або фон, ви можете створити висококонтрастні краї, розмістивши шматок малярської стрічки там, де ви хочете досягти гострого краю.
    • Малярська стрічка захистить фарбу знизу захищеною від другого нанесення фарби. Малярський скотч також не буде швидко видаляти фарбу, як тільки ви будете готові зняти стрічку з картини.

Поради

  • Спирт і мінеральний спирт також можна використовувати для розведення акрилової фарби, достатньої для видалення фарби з таких предметів, як пензлі.
  • Ще більше розведіть і розподіліть свою акрилову фарбу за допомогою текстильного середовища. Текстильні носії - це водорозчинні вироби, що використовуються багатьма художниками, які хочуть отримати більш гладке покриття своїх картин.
  • Обов’язково ретельно очистіть щітки або інструменти, якими ви розріджуєте фарбу. Коли фарба стає дуже тонкою та легкою за кольором / консистенцією, бруд та інші кольори фарби, що залишаються на інструментах, можуть легко потрапити у вашу фарбу та зіпсувати колір.
  • Слід обприскувати пластикові палітри водою з пульверизатора або збризкувати їх водою пальцями, щоб фарба не сильно висихала.
  • Мінеральний спирт також можна використовувати на акрилових фарбах на водній основі. У цих ситуаціях мінеральний спирт - це єдине, що розбавить фарбу. Ви також можете додати шапку спирту для втирання в спиртні напої, щоб ще більше розріджити фарбу.
  • Мокрі палітри уповільнюють процес сушіння, часто постачаються з фінішним шаром та губками, щоб акрилова фарба не висихала занадто швидко. Однак якщо ви забудете почистити та підтримувати мокру палітру, ваші кольори з часом затвердіють на палітрі, що може ускладнити використання в майбутньому.
  • Багато акрилових палітр виготовляються з прозорого пластику, який, коли фарба застигне, важко очищати. Якщо акрилову фарбу важко видалити, спробуйте втерти спирт.

Потреби

  • Акрилова фарба
  • Гессо
  • Середній (полотно тощо)
  • Мінеральний спирт (за бажанням)
  • Щітки
  • Палітра
  • Шпатель
  • Спирт для натирання (необов’язково)
  • Вода