Побудуйте власний ставок для риболовлі

Автор: Tamara Smith
Дата Створення: 26 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ПРУД МОЕЙ МЕЧТЫ. Показываю как обустроил пруд для разведения рыбы своими руками. Мой пруд на участке
Відеоролик: ПРУД МОЕЙ МЕЧТЫ. Показываю как обустроил пруд для разведения рыбы своими руками. Мой пруд на участке

Зміст

Риболовля - чудовий спосіб насолодитися природою, готуючи вечерю одночасно. Якщо у вас є енергія та рішучість, ви можете самостійно побудувати водойму для риб на своєму подвір’ї. Виберіть місце, виберіть розмір водойми та придбайте потрібні матеріали, щоб можна було починати будувати та додавати рибу!

Крок

Частина 1 з 4: Визначення місця розташування водойми

  1. Запропонуйте 0,1 м2 на кожні 2,5 см риби. Почніть з вирішення питання, скільки свого подвір’я ви хочете відвести ставку. Потім помножте довжину на ширину площі, щоб отримати кількість квадратних метрів. Потім ви можете визначити, скільки ви можете вмістити риби, підрахувавши, що кожен сантиметр риби потребує 0,1 квадратного метра площі.
    • Наприклад, якщо ви плануєте розмістити 10 риб, кожна розміром 12,5 см в довжину, водойма повинна бути не менше 4,5 м2.
    • Якщо ви встановите систему фільтрів, ви можете припустити 5 см риби на 0,1 м2. Якщо ні, не перевищуйте 2,5 см риби на 0,1 м2.
  2. Перевірте місцеві чи національні вимоги до ставку для риболовлі. Зверніться до місцевої адміністрації будівель і запитайте, наскільки далеко ставок повинен знаходитися від межі власності. Потім зверніться до місцевого екологічного органу, щоб дізнатись про відповідні норми. Залежно від того, де ви живете, та розміру вашого ставу, можливо, вам доведеться подати заяву на отримання дозволу. У деяких районах, таких як Айдахо, ви повинні мати дозвіл на приватний ставок для риболовлі, який є безкоштовним, але його потрібно поновлювати кожні 5 років.
    • Попросіть про безкоштовну консультацію у сертифікованого консультанта по ставках. Це може допомогти вам визначити, як найкраще побудувати ставок, враховуючи такі змінні, як тип ґрунту та можливі опади.
    • Вирішіть, чи потрібно вам будувати паркан навколо водойми. У деяких районах обов’язково будувати паркан навколо ставків глибиною більше 18 дюймів.
  3. Виберіть місце для водойми, яке буде піддаватися однаковій кількості сонячного світла і тіні. Ставок повинен знаходитись в місці, яке вранці піддається прямим сонячним променям і вдень затінюється. Це збереже температуру води прохолодною і запобіжить ріст водоростей.
    • Не будуйте свій ставок під деревами. Хоча це добре для тіні, воно швидко засмітить водойму насінням, листям або голками. Завжди пам’ятайте про молоді дерева, що ростуть поруч, і оцінюйте, як будуть рости гілки.
    • Не ставте водойму в місці, де стікає вода, оскільки існує більша ймовірність забруднення.
    • Переконайтеся, що у вас є водонепроникне з'єднання для УЗО зовні для живлення насоса. Це має бути приблизно 3 м від ставка.
  4. Переконайтесь, що ґрунт у вибраному місці має низьку затримку води. Видавити жменю грунту в кульку, кинути її в повітря і знову зловити. Якщо вона розсипається, ґрунт непридатний. Якщо м’яч залишається цілим, викопайте яму до пояса і вранці заповніть його до краю водою. Увечері заповніть отвір і накрийте його дошкою. Якщо на наступний день більша частина води все ще знаходиться в норі, то грунт підходить для водойми.
    • Якщо у вас є місце лише в місці, непридатному для водойми, покрийте отвір шаром пластикового покриття, піску або бетону. Це запобіжить поглинанню ґрунтом води з водойми.
    • Купуйте пластикові плівки, пісок та бетон у магазині “зроби сам”.

Частина 2 з 4: Створення свого ставка

  1. Купіть комплект садової водойми. Зверніться до місцевого магазину “зроби сам”, щоб придбати набір для ставків. Це повинно включати кришку водойми та насос, а іноді включає аксесуари, такі як шовкові латаття. Пам’ятайте, що кожен комплект розроблений для певного розміру. Наприклад, найменший зазвичай становить 0,8 м2 і розрахований на 315 літрів. Якщо ви збираєтесь встановлювати водойму без професійної допомоги, не вкладайте кошти у ставок, глибина якого перевищує 45 см і довше 1,8 м.
    • Виберіть набір, який відповідає місцевим правилам щодо ставків та підходить для вибраного вами місця.
    • Якщо ви хочете, ви можете, звичайно, також придбати кришку водойми та насос окремо.
  2. Викопайте яму глибиною не менше 0,6-0,9 м. Використовуйте вимірювання довжини та ширини вашого ставу, щоб визначити розмір отвору. Зазвичай 0,6 м - це мінімальна глибина для ставків, що містять рибу. Якщо ви живете в дуже північному районі, отвір повинен бути глибиною не менше 3 футів. Завжди починайте, натискаючи лопату прямо вниз, а потім рухаючи її вперед-назад, щоб розпушити грунт.
    • Візьміть центр совка недомінуючою рукою і візьміться за верх ручки домінуючою рукою.
    • Створіть секцію глибиною від 15 см до 1,2 м, щоб залучити інших тварин, таких як жаби, жаби, саламандра та каченята.
    • Якщо глибина отвору нерівномірна, переконайтесь, що принаймні 40-50% водойми знаходиться в глибшій частині.
    • Зателефонуйте місцевій владі, щоб дізнатись, де знаходяться комунальні лінії району, і будьте обережні, щоб не викопати отвір вашої водойми біля будь-яких труб чи труб.
  3. Використовуючи додатковий грунт, створіть платформу під поверхнею ватерлінії. Ця платформа повинна бути приблизно 45 см в ширину і 45 см під поверхнею води. Цей шар призначений для рослин, а також забезпечує сходинку для людей, які потрапляють у став.
    • Віднесіть зайвий ґрунт до пункту збору відходів або іншого місця, де він збирається. Якщо ви доставите його до сміттєвого пункту, заздалегідь зателефонуйте до влади, щоб з’ясувати гігієнічні вимоги до ґрунту.
  4. Встановіть брезент над отвором. За допомогою друга ти вільно натягуєш брезент через отвір. Переконайтесь, що рівна кількість матеріалу перекривається з усіх боків. Потім обважте контур цеглою або плиткою. Якщо ви не купуєте набір для ставків, а купуєте брезент окремо, обчисліть необхідну довжину та ширину за такою формулою: (довжина чи ширина) + (2-кратна глибина ставка) + 0,6. Потім помножте довжину на ширину, щоб обчислити загальну площу.
    • Розгляньте ставок, який має глибину 3 фути та довжину та ширину 6 футів. Розрахунок як довжини, так і ширини становить 2,1 + (2 х 0,9) + 0,6, що дорівнює 4,5. Це означає, що розрахунок площі становить 4,5 х 4,5, що становить 20,25 - площа в квадратних метрах, яку повинен покривати покрив водойми.
    • Брезент етилен-пропілен-дієн-мономер (EPDM) дорожчий, але більш гнучкий. Поліетилен (ПЕ) та армований поліпропілен (РПП), навпаки, дешевші, але також товстіші та складніші в роботі.
  5. Заповніть отвір водою. Використовуйте садовий шланг, щоб наповнити ставок водою і відрегулюйте брезент, коли ставок наповнюється, так, щоб він щільно сидів уздовж стін водойми. Почніть з видалення каменів, коли ставок заповнюється, щоб уникнути надмірного розтягування вітрила. Переконайтесь, що вода дехлорована. Якщо ви не можете, нехай вода сидить у водоймі принаймні 1 день, щоб хлор вийшов з води і розсіявся у повітрі. Це запобігає шкоді вашій рибі.
    • Виріжте будь-яке зайве вітрило гострими ножицями або ножем, коли ставок буде повністю заповнений.
    • Придбайте дехлоратор у магазині “зроби сам”.
    • Пропустіть цей крок, і нехай ваша діра заповниться дощовою водою, якщо ви живете в районі, де сильний дощ.
  6. Встановіть насос із швидкістю циркуляції, яка відповідає квадратурі вашого водойми. Швидкість циркуляції відображається в літрах на годину. Якщо ви придбали комплект для ставків, насос, що входить до комплекту, відповідає розміру ставка. Прикріпіть ніжки до насоса, щоб закріпити його на дні водойми, і розмістіть у центрі ставка. Тепер підключіть його до водостійкого УЗО і увімкніть. Якщо потік води занадто сильний, відрегулюйте налаштування насоса.
    • Якщо ви купуєте насос окремо, переконайтесь, що він має правильну швидкість циркуляції. Наприклад, якщо у вас 20,25 м2, швидкість циркуляції повинна бути не менше 20,25 м / год.
    • Ви також можете контролювати витрату води за допомогою форсунок, що постачаються в комплекті з насосом.
    • Купуйте пристрій з мінімальною потужністю, щоб зменшити витрати на електроенергію.
    • Найміть підрядника для встановлення важкого насосу, якщо у вас великий ставок.
  7. Інвестуйте у повітряний фільтр для підвищення рівня кисню у воді. Помістіть повітряний фільтр на рівну поверхню в тіні та над ватерлінією ставка. Підключіть повітряні лінії до фільтра і протягніть їх до краю ставка. Завжди підключайте клапани до труб. Нарешті, розподіліть повітряне каміння рівномірно по ставку і з’єднайте з ним повітряні лінії. Переконайтеся, що стрілки на закрилках спрямовані в тому ж напрямку, що і камені.
    • Підключіть фільтр до контакту залишкового струму.
    • Взимку видаляйте скелі з мілководних частин водойми.
    • Інструкції з монтажу залежать від виробу - завжди дотримуйтесь інструкцій виробника.
  8. Встановіть дифузор для води, щоб циркулювати кисень у ставку. Правильна циркуляція кисню у воді допомагає продовжити життя вашої риби та покращує стан здоров'я водної системи. Завжди вибирайте продукт, який відповідає глибині вашої водойми. Більшість систем встановлюється шляхом підключення повітряних ліній до дифузора, розміщення дифузора на дні водойми та підключення повітряних ліній до повітряного компресора.
    • Завжди дотримуйтесь інструкцій виробника дифузора.

Частина 3 з 4: Додавання рослин та риби

  1. Додайте рослини, щоб ставок став більше схожим на природне середовище існування риб. Багато риб харчуються водними рослинами в природному середовищі існування. Щоб закріпити рослину, не пошкодивши її коріння, візьміть коріння в руку і зробіть пальцем точку. Потім просуньте руку в ґрунт, при цьому тримаючи коріння рослини покритими, і лише тоді розкривайте пальці. Це призведе до поширення коренів до того, як донний грунт їх покриє.
    • Розмістіть свої рослини в групи по 2 або 3, щоб дрібні рибки могли сховатися від більших хижих риб, які можуть (і будуть) їх їсти.
    • Спробуйте такі рослини, як рогоз, лотос, ірис та водний гіацинт.
    • Розмістіть рослини в центрі водойми, а також уздовж усієї платформи. Розміщуючи рослини посередині, переконайтеся, що між рослинами є кілька десятків сантиметрів простору, щоб воно не росло занадто близько.
  2. Залиште воду у водоймі на 1 день перед додаванням риби. Відпочинок води особливо важливий для води, яка не була оброблена проти хлору. Додавши рибу, покладіть їх у сітку та обережно відпустіть у водойму.
    • Нехай риби приживаються до нової води, перш ніж розміщувати їх у ставку. Ви робите це, поміщаючи їх у ванну або відро з їх початковою водою і поступово додаючи воду з водойми, поки вони не отримають майже всю воду у ставку.
  3. Виловіть трохи риби з місцевого ставу. Візьміть кілька ставкових риб для початку. Спробуйте взяти більше 1 виду і більше 1 з кожного. Це забезпечує різноманітність у вашому ставку і дає можливість розмножуватися, а отже, і більше риби. Якщо ви плануєте з’їсти рибу, обов’язково придбайте їстівну. Крім того, розмістіть прибиральні види, такі як раки, щоб дно водойми було чистим і переконалося, що в них достатньо каменів, під якими можна сховатися.
    • Добре мати принаймні 3 племінних пари (3 самці, 3 самки, всі дорослі особини).
    • Переконайтесь, що у вас є види, які не вбивають одне одного одразу.
    • Ви також можете придбати рибу в місцевих зоомагазинах або зв’язатися з органами охорони та рибальства, щоб запитати, чи можете ви замовити дитячу рибу.

Частина 4 з 4: Догляд за своїм ставком

  1. Додайте нову рибу, щоб зберегти популяцію стабільною. Пам’ятайте, що якщо ви ловите кожну рибу, більше не буде риби для розмноження. Спробуйте замінити всю виловлену рибу такою ж або подібною, щоб уникнути порушення екосистеми водойми.
    • Зберігайте популяцію самців і самок риб якомога збалансованіше, щоб заохотити спаровування.
  2. Видаляйте сміття з води щотижня. Для видалення сміття з поверхні води використовуйте шумівку для листя - не занурюйте шумівку повністю. За допомогою листового пилососа видаліть листя з дна водойми.
    • Купіть скиммери та пилососи для листя у магазині “зроби сам”.
  3. Якщо рівень води падає, доливайте воду у ставку. Розбризкування та випаровування знижують рівень води водойми. Якщо дощу вистачає, можливо, вам не доведеться часто поповнювати. Якщо ні, використовуйте садовий шланг для наповнення водойми.
    • Додайте дехлоратор у ставок, коли ви наповнюєте його водопровідною водою.

Поради

  • Побудуйте ставок під відкритим небом. Таким чином дощ може замінити випаровується воду.
  • Підіть до ставка або озера, що не має виходу до моря (річка не виходить ззовні), щоб побачити, які види рослин і риб там живуть. Риби та рослини в місцевих ставках зазвичай найкращі для приватних ставків через подібний клімат.

Попередження

  • Коли ви закриєте отвір, використовуйте щось нетоксичне для риб, інакше вони загинуть.
  • Використовуйте бульбашку взимку, інакше ваша риба загине.
  • Цей проект вимагає багато часу - не сподівайтесь, що це буде зроблено за 1 день.
  • Якщо ви не розмістите рослини, ваша риба не матиме захисту від хижаків. Крім того, організми, які мешкають на цих рослинах, також служать їжею для риб.
  • Якщо обидві статі не представлені, розведення неможливе. Це означає, що після першого покоління у вас більше не буде риби.

Потреби

  • Набір для ставків
  • Совок
  • Вода
  • Рослини
  • Риболовля
  • Кришка ставка
  • Великі камені