Мотоцикл (для початківців)

Автор: Roger Morrison
Дата Створення: 28 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАКОЙ МОТОЦИКЛ ВЫБРАТЬ? | Самый Лучший Мот Для Новичка
Відеоролик: КАКОЙ МОТОЦИКЛ ВЫБРАТЬ? | Самый Лучший Мот Для Новичка

Зміст

Навчитися їздити на мотоциклі може бути дуже весело. Найкращий спосіб навчитися цьому правильно - це робити безпечно та контрольовано. Завжди майте належне захисне обладнання, яке відповідає типу мотоциклізму, яким ви будете займатись. Новачки можуть пройти курс безпеки мотоциклів, який навчить їх бути хорошим вершником.

Крок

Частина 1 з 3: Отримайте відповідне обладнання

  1. Купіть шолом. Мотоциклетний шолом є найважливішим обладнанням для мотоцикліста. Це захищає голову від травм під час аварії на мотоциклі. Шолом повинен добре прилягати і залишати поле зору недоторканим. Що для вас найкращий шолом - це щось особисте.
    • Щоб бути добре захищеним, візьміть мотоциклетний шолом, який відповідає чинним стандартам безпеки. Це не повинен бути найдорожчий шолом, щоб правильно захистити голову. Будь-який мотоциклетний шолом, який відповідає стандартам DOT (Міністерство транспорту США) або ECE (Європейська економічна комісія), призначений для захисту голови у випадку аварії. Ці два стандарти були ретельно перевірені на відповідність стандартам безпеки для руху на дорогах загального користування. Інші функції безпеки додатково покращують ваш захист та комфорт. Деякі мотоциклісти люблять носити шоломи Snell, оскільки вони відповідають ще вищим вимогам безпеки (як встановлено некомерційною організацією Snell Memorial Foundation), включаючи функціонування на більш високих швидкостях та на більш грубій поверхні.
    • Щоб знайти потрібний розмір, придбайте шолом, встановлений у магазині, який спеціалізується на мотоциклі. Ви також можете виміряти себе рулеткою, вимірявши навколо голови приблизно півтора дюйма над бровами. Порівняйте свої виміри з таблицею розмірів марки, яку ви хочете придбати. Зверніть увагу, що кожна марка вимірює по-різному, тому подивіться на таблицю для кожної марки, яку ви розглядаєте.
    • Приміряйте шолом, щоб підібрати потрібний розмір. При правильному розмірі отвір для очей знаходиться трохи вище брів, а палець лежить просто між головою та шоломом. Ваш шолом повинен точно підходити, щоб правильно захистити голову. Різні шоломи підходять під різні голови. Якщо ваш шолом правильного розміру, але все ще не зручний, вам слід розглянути інший. Для кращого захисту шукайте цілісні або модульні шоломи.
  2. Купіть куртку. Куртка мотоцикла захищає ваш тулуб, включаючи життєво важливі органи, у випадку аварії. Куртки для мотоциклів виготовляються зі шкіри або синтетичного матеріалу, такого як кевлар. Шукайте куртку з бронею, яка також може спричинити удар. Якщо куртка має марку CE (Certified European), вона відповідає стандартам сертифікації для продажу в Європі.
    • Куртка для мотоцикла добре прилягає, коли вона щільно прилягає до тулуба і ваші руки можуть вільно рухатися. Запитайте себе, в яких погодних умовах ви будете використовувати куртку на велосипеді, щоб вага та особливості відповідали вашим потребам. Наприклад, куртки з теплими погодами мають більше блискавок та вентиляції для контролю повітряного потоку навколо тіла.
    • Якщо ви хочете за шкіряною курткою, переконайтеся, що вона специфічна для мотоциклів. Звичайні шкіряні куртки зроблені не для того, щоб захистити вас.
    • Окрім захисту, куртки також пропонують захист від негоди, таких як сонце, вітер, дощ та холод. Комфорт тримає вас на ногах і робить поїздку приємнішою.
  3. Придбайте мотоциклі, рукавички та інше обладнання. Обидва забезпечують більшу безпеку та комфорт під час їзди. Черевики захищають ноги та щиколотки. Рукавички захищають ваші руки. Штани захищають стегна і ноги.
    • Ваші ноги можуть зайняти багато часу під час їзди, тому добре захистіть їх. Хороші мотоциклетні черевики покривають щиколотки, мають протиковзаючу підошву та металевий ніс. Пройдіть тест на захоплення каблука і носа і повороту, щоб побачити, як проходить ваш черевик в аварії. Чим складніше повернутись, тим більше захисту пропонує багажник у випадку аварії.
    • Призначення рукавичок - зменшити травматизм від попадання комах та літаючих уламків, а також зберегти пальці в теплі. Купуйте пару, яка забезпечує максимальне зчеплення. Зверніть увагу на тип із зап’ястям. Це призначено для того, щоб захистити рукавички від рук під час аварії. Кевларові рукавички тримають пальці в русі, залишаючись міцними та абсорбуючими.
    • Штани часто залишаються поза увагою. Джинси в основному зроблені для стилю, а не для функціональності; тому вони зазвичай ламаються при падінні. Вам краще вибрати штани, виготовлені з того ж матеріалу, що і ваша куртка. Вони призначені для протистояння руйнівним силам аварії.

Частина 2 з 3: Навчання водінню

  1. Візьміть уроки мотоциклу. Курс дає найкращі вказівки для вивчення хорошої та безпечної техніки водіння. Це хороша відправна точка для всіх початківців мотоциклістів.
    • Байкери-початківці, які мають невеликий досвід або взагалі не мають досвіду, можуть взяти основні уроки. Уряд не пропонує базових уроків, але приватні автошколи пропонують.
    • Якщо ви будете брати уроки, ви отримаєте мотоцикл, якщо у вас його немає самостійно. На мотоциклі ви також дізнаєтесь перші принципи поводження з мотоциклом та про безпеку.
    • Багато курсів складаються з теоретичної та практичної частини, а завершальною частиною є іспит з водіння за посвідченням водія.
  2. Робота з міністерством. Перед тим, як їхати, переконайтеся, що ви знайомі з органами управління. Як тільки ви їдете, вам доведеться швидко думати, і якщо ви не знайомі з елементами управління, це може бути небезпечно.
    • Ручне зчеплення, як правило, розташоване на лівій кермі і використовується для відключення живлення заднього колеса при перемиканні передач.
    • Педаль перемикання, як правило, розташована біля вашої лівої ноги і використовується для переміщення вгору або вниз по передачі, поки ви втягуєте зчеплення.
    • Дросель розташований на правому кермі і використовується для прискорення та прискорення. Ручне гальмо, яке гальмує переднє колесо, розташоване на правій ручці.
    • Педаль на правій стороні двигуна біля вашої ноги спрацьовує заднє гальмо.
    • Зазвичай правило полягає в тому, що ліва сторона вашого мотоцикла керує коробкою передач, а права сторона вашого велосипеда пришвидшить його або уповільнить.
  3. Сідайте на велосипед. Щоб добре сісти на велосипед, поставте перед ним ліворуч. Візьміться за ліву ручку і проведіть правою ногою над сидінням. Поставте ноги міцно на землю.
    • Найкращий спосіб зрозуміти, як працює двигун, - це сісти на нього і пройти всі його функції перед запуском.
    • Спробуйте, як ви сидите на велосипеді. Візьміться за ручки, важелі зчеплення та гальма. Переконайтеся, що у вас є легкий доступ до цих важелів. Руки повинні бути злегка зігнуті в лікті. Перемикачі також повинні бути в межах легкої досяжності.
    • Переконайтеся, що ви можете легко поставити ноги на землю. Відчуйте вагу велосипеда під собою. Крім того, ви повинні вміти перемикати передачі, не відриваючи ноги від опори.
  4. Потренуйтеся з клатчем, щоб відчути це. Зчеплення використовується для перемикання передач. Стискання зчеплення звільняє двигун від коробки передач, дозволяючи змінювати передачі.
    • Розгляньте свою муфту як затемнювач світла. Це не перемикач увімкнення / вимкнення, але ви поступово стискаєте його або даєте йому знову увімкнутись, щоб ваш двигун не зупинився.
    • Під час запуску поставте двигун на першу передачу, стискаючи зчеплення та натискаючи лівою ногою педаль перемикання вниз. Можливо, доведеться штовхнути кілька разів. Ви знаєте, що потрапили в його 1, коли вже не відчуваєте опору і пройшли всі передачі.
    • Більшість двигунів мають схему передач "1 вниз, 5 вгору". Цей шаблон означає 1-ю передачу, нейтральну, 2-ю передачу, 3-ю передачу і т. Д. Коли ви перемикаєте передачі, ви побачите, що відповідне число загоряється на вашій панелі приладів.
    • Під час їзди переключіть передачу, спершу потягнувши зчеплення лівою рукою, щоб звільнити заднє колесо. Відпустіть дросель, стискаючи зчеплення. Без газу ваш двигун не зірветься, коли ви знову відпустите зчеплення. Зрушити лівою ногою. Полегшіть роботу дросельної заслінки, щоб зробити перехід плавним. Нарешті відпустіть зчеплення, щоб заднє колесо було знову загнане.
  5. Запустіть двигун. Стисніть зчеплення і знайдіть перемикач живлення. Зазвичай це червоний перемикач на правому кермі. Поставте його в положення "увімкнено". Вам не доведеться крутити педалі на більшості сучасних мотоциклів, але якщо у вас є старша модель, можливо, доведеться. Кікстартер, якщо він у вас є, знаходиться за підставкою для ніг з правого боку вашого велосипеда.
    • Поверніть ключ у положення "старт" і переконайтесь, що всі ліхтарі та датчики працюють.
    • Поставте свій мотоцикл у нейтральне положення. Найпростіший спосіб зробити це - спочатку перейти на 1-у передачу, а потім один раз вгору. Подивіться, чи загоряється на вашому лічильнику «N».
    • Натисніть кнопку старту великим великим пальцем. Зазвичай він знаходиться під вимикачем. Кнопки пуску часто мають круглу стрілку з блискавкою в центрі.
    • Після його запуску дайте двигуну прогрітися приблизно 45 секунд, щоб він працював належним чином.
    • Стисніть зчеплення, притиснувши ноги до землі. Переверніть ноги на п’ятки і повторюйте, поки не відчуєте хорошого зчеплення.
  6. Спробуйте "силову ходьбу" з мотоциклом. Почніть з ніг на землі перед собою. Повільно відпускайте зчеплення, поки двигун не почне витягуватися вперед.
    • Використовуючи лише зчеплення, пройдіть велосипед вперед і тримайте його врівноваженим ногами.
    • Повторюйте, поки ви не зможете тримати велосипед вертикально, коли піднімете ноги від землі. Ви хочете мати хороший баланс на своєму велосипеді.

Частина 3 з 3: Їзда на мотоциклі

  1. Їздити на мотоциклі. Як тільки двигун працює і прогріється, ви можете починати рух. Ви робите це, переходячи на 1-у передачу та відпускаючи зчеплення, поки ви розганяєтесь.
    • Переконайтесь, що бічний тумба не вимкнена.
    • Повільно відпускайте зчеплення, поки двигун не почне котитися вперед.
    • Можливо, вам доведеться трохи прискорити, щоб ваш двигун не зупинився, поки ви відпускаєте зчеплення.
    • Як тільки ви рухаєтеся вперед, трохи прискоріть і поставте ноги на підніжки.
    • Спробуйте їхати по прямій. Якщо ви відпустите зчеплення та трохи натиснете на дросель, щоб рухатися трохи швидше, ви продовжуватимете їхати по прямій. Коли ви готові зупинитися, стисніть зчеплення та обережно гальмуйте як переднім, так і заднім гальмом. Використовуйте ліву ногу для балансування двигуна при зупинці. Стоячи на місці, також покладіть праву ногу на землю.
  2. Потренуйтеся в перестановці. Якщо ви можете їздити прямолінійно, спробуйте отримати відчуття при перемиканні. Знайдіть «зону тертя». Це область опору, яка виникає, коли з’являється ланка. Ця деталь забезпечує передачу потужності від двигуна на заднє колесо. Коробки передач на мотоциклах послідовні, це означає, що ви перемикаєте передачі у фіксованому порядку, вгору чи вниз. Потрібно трохи практики, щоб відчути і почути, коли настав час переключення. Двигун обертається більше оборотів в хвилину, коли настає час змінити передачі.
    • Коли ваш двигун працює, перейдіть повністю на 1-у передачу. Ви знаєте, що перебуваєте на 1-й передачі, коли педаль перестає клацати вниз. Ви повинні почути клацання при переході на zn 1.
    • Повільно відпускайте зчеплення, поки двигун не почне рухатися вперед. Поки ви відпускаєте зчеплення, трохи прискоріть, якщо хочете їхати швидше.
    • Щоб дістатися до ZN 2, стисніть зчеплення, відпустіть газ і міцно натисніть на педаль перемикання, щоб пройти через нейтраль. Переконайтесь, що нейтральне світло вимкнено. Відпустіть зчеплення і прискоріть. Зробіть те ж саме, щоб перейти на вищі передачі.
    • Вам не потрібно натискати так сильно після 2-ї передачі, тому що вам більше не доведеться проходити нейтраль.
    • Щоб перейти вниз, відпустіть газ і трохи загальмуйте. Стисніть зчеплення та натисніть педаль перемикання вниз. Потім ви дозволяєте посиланню з’являтися.
    • Після того, як ви побачите перехід вниз, ви можете зупинитися, перебуваючи в Z 2. Коли ви стоїте на місці, ви знову перемикаєтесь на 1.
  3. Потренуйтеся в поворотах. Так само, як і на велосипеді, мотоциклом керують приблизно 15 км на годину шляхом протидії. Натисніть на ручку вниз з тієї сторони, яку ви хочете увімкнути. Дивіться перед собою і в повороті.
    • Не забувайте сповільнювати рух, коли виходите на поворот. Не гальмуйте в куті. При необхідності відпустіть дросель і гальмуйте перед тим, як входити в кут.
    • Подивіться вперед і подивіться крізь вигин. Натисніть на ручку з того боку, куди хочете. Тримайте дросель акуратно, щоб продовжувати рухатися, коли ви ковзаєте за рогом.
    • Коли ваша швидкість сповільнюється, стежте за кінцем повороту. Ваш велосипед буде слідувати вашим очам. Знайдіть точку в кінці повороту, щоб прицілитися, і не зважайте на неї. Ніколи не дивіться на землю в кривій. Хоча це дивно, і ви насправді хочете поглянути на поворот, це дуже небезпечно і може призвести до того, що ви не зможете закінчити поворот належним чином.
    • Натисніть ту сторону, до якої хочете піти. Якщо ви хочете повернути ліворуч, відсуньтесь від правого боку керма. Це призводить до зависання двигуна ліворуч. Потусіть і натисніть на газ, щоб трохи прискорити. Коли ви вийдете з-за кута, затримайте регулятор і дайте трохи, коли ви знову сидите прямо. Дайте двигуну випрямитися і не тягніть за кермо.
  4. Потренуйтеся в уповільненні та зупинці. Нарешті, тепер, коли ви потренувались на стартах, переключенні та поворотах, пора навчитися гальмувати та зупинятися. Пам’ятайте, що важіль на правій стороні керма приводить в дію переднє гальмо, а педаль праворуч - гальмо на задньому колесі. Зазвичай ви починаєте з переднього гальма і використовуєте заднє гальмо, щоб досягти гальм і зупинитися.
    • Якщо ви хочете повністю зупинитися, найкраще починати з переднього гальма, а гальмувати заднього, коли гальмуєте.
    • Переконайтесь, що ви зменшуєте швидкість, поки гальмуєте. Не завжди потрібно проходити весь шлях до z 1. Ви також можете перейти на другу передачу і зупинитися перед переходом на 1.
    • Стискайте зчеплення, коли гальмуєте і перемикаєте вниз.
    • Натискайте як на переднє, так і на заднє гальмо, коли ви гальмуєте і починаєте гальмувати. Будьте обережні, щоб не пришвидшити. Це легко може статися, тому що вам доведеться котити руку вперед, щоб дістатися до переднього гальма.
    • Повільно збільшуйте тиск на гальмо і не гальмуйте повністю, оскільки це може занадто швидко зупинити двигун і почати смикати.
    • Зупинившись, тримайте переднє гальмо натиснутим, а ноги міцно притиснуті до землі. Спочатку ліву ногу, потім праву.

Поради

  • Знайдіть друга, який вже вміє їздити. Він чи вона може допомогти вам зробити що.
  • Знайомтесь зі своїм мотоциклом. Переконайтесь, що ви можете знайти всі елементи керування, і щоб ви могли легко дістатись до всього, не дивлячись вниз. Це дуже важливо. Не можна відводити погляд від дороги щоразу, коли ви перемикаєте передачі.
  • Завжди носіть захисний одяг. Шолом, рукавички, захист для очей, високе взуття.
  • Знайдіть відкритий простір для занять. Порожні стоянки добре працюють.
  • Якщо ви тільки починаєте, не займайтеся в перевантажених районах з дорожнім рухом. Розмістіть конуси на вулиці, щоб ви могли потренуватися в зупинці перед ними.

Попередження

  • Ніколи не їздіть на мотоциклі, перебуваючи під впливом.
  • Ніколи не їздіть на мотоциклі без належного захисту.
  • Більшості мотоциклістів у певний момент доводиться стикатися з падінням. Їзда на мотоциклі небезпечна і може спричинити серйозні травми. Завжди використовуйте правильну техніку.

Потреби

  • Мотоциклетний шолом
  • Рукавички
  • Захист очей
  • Високе, міцне взуття
  • Мотоцикл (бажано невеликий)