Обрізати рослини томатів

Автор: John Pratt
Дата Створення: 9 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Мы выращиваем помидоры или листья?
Відеоролик: Мы выращиваем помидоры или листья?

Зміст

Вирощуючи помідори, ви, природно, бажаєте якомога більшої врожайності стиглих помідорів. Якщо ви вирощуєте штами, які ростуть на (Великий хлопчик, Яловичий господар, більшість реліквій), видалення злодіїв (відростків) допоможе забезпечити, щоб рослина вкладала всю свою енергію та поживні речовини у виготовлення бажаних помідорів. З кущовими помідорами (Більтмор, Хайнц, Патіо) позбавлення від злодіїв контрпродуктивно. Читайте далі, щоб дізнатись, коли і як позбутися злодіїв з рослини томатів.

Крок

  1. Дізнайтеся, який сорт ви вирощуєте. Перш ніж почати видаляти злодіїв (відгалуження або бічні гілки), найкраще з’ясувати, чи маєте ви справу зі зростаючим сортом або чагарниковим помідором. Вирощувані типи вусиків повинні бути підкріплені палицями або стійками, а злодії видалені, щоб вони могли правильно рости. Чагарникові помідори утворюють чагарник, який природно вкладає свою енергію у формування та дозрівання помідорів, не вимагаючи великого втручання. Ось кілька прикладів кожного сорту:
    • Продовжуючи зростати: Великий хлопчик, яловичий господар, Чорний принц, німецька королева, більшість сортів помідорів черрі та більшість сортів реліквії.
    • Буш:Ace 55, Amelia, Better Bush, Biltmore, Heatmaster, Heinz Classic, Mountain Pride, Patio.
  2. Подивіться, чи зможете ви знайти злодіїв. Перевірте, чи не зростала ваша рослина злодіїв. Це маленькі нові гілочки, що ростуть із пазух листя, де лист росте зі стовбура. Злодії, яких ви підводили і продовжуєте рости, забирають енергію від решти рослини і гарантують, що рослина буде приносити менше плодів. Це не завжди неправильно, але стратегічне позбавлення від злодіїв допоможе отримати рясний урожай протягом цілого сезону.
  3. Видаліть усіх злодіїв та листя з-під перших квітів. Робіть це незалежно від виду рослини томатів, який у вас є. Видалення всього з-під першого квіткового скупчення забезпечує міцний стовбур, який дає вам сильнішу рослину. Це повинно забезпечити, щоб більша частина поживних речовин надходила до плодів, а не формувала більше листків у нових пагонах.
    • Щоб видалити злодія, захопіть шпору біля стовбура великим і вказівним пальцями та згинайте її вперед-назад, поки вона чисто не обламається. Це найкраще робити, коли відгалуження ще молоде і гнучке. Потім невелика ранка швидко заживає.
    • Краще не обламувати товстіших злодіїв, оскільки це може пошкодити всю рослину. Якщо відросток товщі олівця, краще видалити лише верхню частину відростка і залишити один-два листки для харчування та захисту томатів від сонячних опіків. Недоліком цього є те, що нові злодії будуть розвиватися із залишеного шматка, що вимагає додаткової обрізки. Однак ця техніка є кращою при роботі з великими злодіями - якщо рана інфікується, вона буде знаходитися далі від стовбура. Залишення кількох сантиметрів також зменшує вплив на рослину.
    • Видаляйте злодіїв все літо, щоб рослина була здоровою. Вони ростуть дуже швидко, тому вам, можливо, доведеться видаляти їх один-два рази на тиждень.
  4. Зі зростаючими сортами ви видаляєте всіх злодіїв, крім чотирьох-п’яти бічних плодоносних гілок. Це гілки, які ростуть від головного стебла над першим квітковим скупченням. Чотири-п’ять із них дадуть великі здорові томати, більше, ніж маленькі, нежирні плоди. Виберіть чотири-п’ять міцних, здорових відростків, щоб дозволити сидіти і прибрати злодіїв. Залиште верхівку рослини, це основна канава.
    • Забезпечуйте хорошу підтримку виноградним сортам з моменту, коли рослина вперше цвіте. Інакше рослина буде рости над землею і не дасть здорових томатів.
    • Кущові помідори, природно, мають ряд бічних гілок, тому вам не доведеться видаляти злодіїв над першим скупченням квітів. Якщо ви все-таки видалите злодіїв над нижньою гроною квітів, ви видалите плодоносні гілки, не допомагаючи рослині.
  5. Видаліть все жовте листя. Жовте листя споживає більше цукру, ніж виробляє. У міру зростання рослини нижні листя природним чином жовтіють і відмирають. Це цілком нормально, тому видаліть його з рослини, якщо це трапиться. Це підтримує рослину свіжою та запобігає хворобам.
  6. Зверху рослина. Щоб максимально використати останнє зростання сезону, можна «зверху» рослини. Приблизно за місяць до перших нічних заморозків або якщо рослина торкається даху теплиці або росте поза вашими досяжностями, видаліть основну канаву. У цей час сезону у помідорів, що висять на рослині, є обмежений час дозрівання, тому все харчування повинно надходити до плодів.

Поради

  • Злодіїв не потрібно видаляти з чагарникових сортів. Їх вирощують для компактного росту, вирощування всіх помідорів одночасно протягом двох тижнів, а потім гинуть. Це на відміну від вирощування або виноградування томатів, які легко ростуть над головою і ростуть і плодоносять протягом усього сезону. До звичайних кущових помідорів належать Рутгерс, Рома, Селебріті (іноді його називають напівкущовим помідором) та Марглобе. Найвідомішими сортами, що вирощуються, є Big Boy, Beef Master, більшість помідорів черрі, Early Girl та майже всі сорти реліквії.

Попередження

  • Якщо ви палите, ретельно вимийте руки водою з милом перед обробкою рослин томатів. Курці можуть легко заразити рослини томатів "вірусом мозаїки".
  • Щоб уникнути зараження рослин томатів, завжди віддайте перевагу пальцям перед ножицями під час видалення злодіїв (рана, яка залишилася, легко інфікується). Але для більш старих, деревних відростків найкраще використовувати ножиці для обрізки; у цьому випадку ви можете ретельно стерилізувати ножиці перед кожним використанням.

Потреби

  • Вирощування рослин томатів
  • Чисті руки
  • Стерилізовані (обрізаючі) ножиці як ви використовуєте його (перевагу мають руки)