Розчиняють кристали сечової кислоти

Автор: John Pratt
Дата Створення: 17 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Готовлю КАЖДЫЙ ДЕНЬ! Моментально Растворяет Кристаллы МОЧЕВОЙ Кислоты! От болезней почек и суставов
Відеоролик: Готовлю КАЖДЫЙ ДЕНЬ! Моментально Растворяет Кристаллы МОЧЕВОЙ Кислоты! От болезней почек и суставов

Зміст

Якщо у вас раптово виникають сильні болі в суглобах і постійний дискомфорт, у вас може бути форма артриту, яка називається подагра. Подагра може бути викликана великою кількістю сечової кислоти. Сечова кислота, яка складається з кристалів, зазвичай фільтрується нирками і виводиться разом із сечею. Однак якщо у вашому організмі багато сечової кислоти, можуть утворюватися кристали, які спричиняють такі захворювання, як подагра.Ось чому важливо зменшити кількість сечової кислоти і дати цим кристалам сечової кислоти розчинитися. Це можна зробити, приймаючи ліки, змінюючи дієту та займаючись спортом. Завжди поговоріть зі своїм лікарем перед тим, як змінити дієту та почати приймати будь-які ліки.

Крок

Частина 1 з 2: Використання ліків

  1. Знати фактори ризику подагри. Якщо у вас подагра, форма артриту, спричинена великою кількістю кристалів сечової кислоти, кристали можуть утворюватися в рідині навколо суглобів. У старших чоловіків частіше розвивається подагра, але це може вплинути на кого завгодно. Справжня причина подагри невідома, але деякі фактори ризику включають вживання великої кількості м'яса та риби, ожиріння, хронічні захворювання, такі як високий кров'яний тиск, діабет, сімейний анамнез подагри та прийом деяких ліків.
    • Подагра викликає запалення та біль у суглобах (зазвичай вночі та у великому пальці ноги), а також червоні, набряклі, теплі та ніжні суглоби. Дискомфорт триває від декількох днів до тижнів після нападу і може перерости у хронічну подагру, зменшуючи вашу здатність рухати суглобами.
  2. Зверніться до лікаря для обстеження. Поговоріть зі своїм лікарем щодо прийому ліків за рецептом, якщо у вас хронічна подагра або часті хворобливі напади подагри. Ваш лікар може провести різноманітні обстеження та тести для діагностики подагри, включаючи аналіз крові для визначення кількості сечової кислоти, тест на синовіальну рідину (що включає витягування рідини з суглоба голкою) та ультразвукове дослідження або КТ для виявляти кристали сечової кислоти. На підставі результатів цих тестів лікар визначить, чи потрібно починати приймати ліки та які ліки найкращі для вас.
    • Ваш лікар може призначити такі препарати, як інгібітори ксантиноксидази, урикозурики та інші рідше використовувані препарати, такі як колхіцин, який застосовується при гострих нападах подагри.
  3. Приймайте інгібітори ксантиноксидази. Ці препарати змушують організм виробляти менше сечової кислоти, тому у вас менше сечової кислоти в крові. Ваш лікар, швидше за все, призначить ці ліки як перше лікування хронічної подагри. Інгібітори ксантиноксидази включають алопуринол (включаючи зилорик та ацепурин) та фебуксостат (аденурик). Спочатку ці препарати можуть посилити напади подагри, але врешті-решт запобігатимуть їм.
    • Побічні ефекти алопуринолу включають діарею, сонливість, висип та низький рівень крові. Обов’язково щодня випивайте принаймні 8 склянок води ємністю 250 мл, використовуючи алопуринол.
    • Побічні ефекти фебуксостату включають висип, нудоту, біль у суглобах та зниження функції печінки.
  4. Спробуйте урикозурик. Ці типи ліків змушують вас позбутися більше сечової кислоти в сечі. Урикозурики заважають вашому організму всмоктувати кристали сечової кислоти у вашу кров, тому у вас менше сечової кислоти в крові. Бензбромарон (Дезурік) - це рецептурний урикозуричний засіб. Прийміть правильну дозу. Ви можете знайти його на наклейці аптеки. Крім того, обов’язково пийте багато води під час використання цього препарату.
    • Побічні ефекти бензбромарону включають діарею, камені в нирках, головний біль, висип та запалення печінки. Для профілактики каменів у нирках під час прийому бензбромарону важливо випивати щонайменше 6 - 8 повних склянок води.
  5. Не використовуйте певні ліки. Деякі ліки, такі як тіазидні діуретики (гідрохлоротіазид) та петльові діуретики (наприклад, фуросемід або Лазикс), не слід застосовувати, оскільки вони можуть погіршити стан. Також не приймайте низькі дози аспірину та ніацину, оскільки це може збільшити кількість сечової кислоти в організмі.
    • Ніколи не припиняйте приймати будь-які ліки, не звертаючись до лікаря. У багатьох випадках існують альтернативні варіанти.

Частина 2 з 2: Коригування дієти

  1. Забезпечте здорове та збалансоване харчування. Намагайтеся їсти здорову їжу з високим вмістом клітковини та нежирні білки. Їжа з високим вмістом розчинної клітковини може сприяти розчиненню кристалів сечової кислоти. Волокна також допомагають поглинати кристали, тому вони видаляються з суглобів та нирок. Також не вживайте їжу з насиченими жирами, такими як сир, масло та маргарин. Зменште споживання цукру, включаючи кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози та соду з високим вмістом цукру. Це може спричинити більше нападів подагри. Натомість спробуйте з’їсти наступне:
    • Вівсянка
    • Шпинат
    • Брокколі
    • Малина
    • Цільнозернові продукти
    • коричневий рис
    • Чорні боби
    • Вишні, оскільки вони можуть зменшити ваші напади подагри. Одне дослідження показало, що вживання десяти вишень на день захищає людей від нападів подагри.
    • Нежирні або нежирні молочні продукти
  2. Уникайте продуктів, які можуть підвищити рівень сечової кислоти. Деякі продукти харчування, природно, містять речовини, які називаються пуринами. Вони перетворюються вашим організмом на сечову кислоту. Дослідження показали, що вживання їжі з високим вмістом пуринів може спричинити напад подагри протягом декількох днів. Уникайте продуктів, що містять багато пуринів, зокрема:
    • М'ясо: червоне м'ясо та м'ясо органів (печінка, нирки та солодкий хліб)
    • Риба: тунець, омари, креветки, мідії, анчоуси, оселедець, сардини, морські гребінці, лосось, пікша і скумбрія
  3. Слідкуйте за тим, що ви п'єте, і залишайтеся зволоженим. Вживання шести-восьми склянок 250 мл води щодня допомагає зменшити напади подагри. Зазвичай ви можете пити інші напої, щоб отримати необхідну рідину, але найкраще дотримуватися води. Крім того, вживайте менше або взагалі не вживайте алкоголю, оскільки це може спричинити засвоєння організмом більшої кількості сечової кислоти. Якщо ви хочете випити чогось іншого, крім води, вибирайте напої з низьким вмістом цукру, кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози та кофеїн. Цукор може збільшити ризик подагри, а кофеїн може зневоднити ваше тіло.
    • Ви все ще можете випити невелику кількість кави (дві-три чашки на день). Деякі дослідження показали, що кава може знизити кількість сечової кислоти в крові, але не було показано, що вона зменшує кількість нападів подагри.
  4. Збільште споживання вітаміну С. Деякі дослідження показали, що вітамін С може знизити кількість сечової кислоти в крові, але не було показано, що він зменшує кількість нападів подагри. Вважається, що вітамін С допомагає ниркам виділяти сечову кислоту. Подумайте про прийом 500 мг вітаміну С щодня після консультації з лікарем. Якщо ви бажаєте отримувати більше вітаміну С, вживаючи певні продукти, спробуйте наступне:
    • Фрукти: диня, цитрусові, ківі, манго, папайя, ананас, полуниця, малина, чорниця, журавлина та кавун
    • Овочі: брокколі, брюссельська капуста, цвітна капуста, зелений та червоний перець, шпинат, капуста, зелень ріпи, солодка картопля, картопля, помідори та зимові кабачки
    • Крупи для сніданку, збагачені вітаміном С.
  5. Спорт. Спробуйте займатися щонайменше півгодини щодня. Одне дослідження показало, що фізичні вправи по 150 хвилин на тиждень знижують рівень сечової кислоти. Заняття спортом також можуть зменшити ризик серцево-судинних захворювань і допоможуть схуднути. Втрата ваги пов’язана з меншою кількістю сечової кислоти в організмі.
    • Ще коротші вправи пов’язані з дещо меншою кількістю сечової кислоти. Наприклад, якщо ви не можете бігати протягом 30 хвилин, принаймні спробуйте ходити жваво 15 хвилин.

Поради

  • Кількість сечової кислоти не завжди безпосередньо пов’язане з подагрою та тим, скільки ви страждаєте нею. Деякі люди мають багато сечової кислоти в організмі і не страждають подагрою, тоді як інші мають подагру і мають нормальну кількість сечової кислоти в організмі.
  • Немає твердих наукових доказів того, що популярні домашні засоби та натуральні добавки, такі як диявольський кіготь, можуть безпечно зменшити подагру.

Попередження

  • Поговоріть зі своїм лікарем, перш ніж приймати нові ліки або змінювати дієту.