Видалення неприємних запахів зі старої шкіряної сумки

Автор: Roger Morrison
Дата Створення: 28 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Видалення неприємних запахів зі старої шкіряної сумки - Поради
Видалення неприємних запахів зі старої шкіряної сумки - Поради

Зміст

Затхла, смердюча стара шкіряна сумка - це не забава, і ви, ймовірно, не плануєте використовувати її знову. Перш ніж ви плануєте викинути сумку, є кілька методів, якими можна спробувати, щоб сумка знову приємно пахла.

Крок

Спосіб 1 з 7: Просто почистіть мішок

Рекомендується завжди спочатку чистити мішок простим способом, щоб видалити бруд і пил, який би метод ви не вибрали.

  1. Спочатку спробуйте почистити мішок простим способом. Якщо запах не зник після очищення, ви можете спробувати один із інших методів, наведених нижче.
    • Протріть шкіру з внутрішньої та зовнішньої сторони чистою сухою м’якою тканиною. Таким чином ви видаляєте пил, пухкі частинки бруду і, можливо, навіть цвіль.
    • Протріть шкіряний мішок вологою ганчіркою. Таким чином ви видаляєте ще більше пилу, бруду та цвілі.
  2. Нехай мішок провітрюється. Виберіть місце на відкритому повітрі, в якому не буде прямих сонячних променів і тепла, наприклад, стіл у захищеному кутку патіо. Залиште там мішок на добу.
  3. Подивіться, чи все ще відчуваєте запах запаху. Якщо сумка все ще неприємно пахне, виберіть один із наведених нижче способів або спробуйте комбінацію методів.

Спосіб 2 з 7: Очистіть мішок білим оцтом

  1. Приготуйте суміш з рівних частин білого оцту та дистильованої води. Нанесіть суміш на мішок губкою. Пройдіться по внутрішній стороні сумки та запліснявілих плямах на зовнішній стороні сумки протягом декількох хвилин.
    • Перш ніж випробувати цей метод, непогано перевірити суміш на невеликій ділянці. Таким чином ви можете бути впевнені, що суміш не забрудниться.
  2. Витріть оцтову суміш чистою вологою ганчіркою.
  3. Дайте мішку висохнути на повітрі. Помістіть сумку на вулицю в захищене місце від прямих сонячних променів, щоб вона висохла.
  4. Подивіться, чи все ще відчуваєте запах запаху. Якщо мішечок все ще пахне, повторіть процес. Коли мішечок вже не пахне, ви можете почати використовувати його знову.

Метод 3 з 7: Очистіть мішок посудомийним милом

  1. Очистіть мішок рідким милом для посуду.
  2. Зробіть пінну суміш води та рідкого мила для посуду. Занурте чистячу тканину або губку в суміш і відіжміть її перед використанням.
  3. Протріть тканину зовні і всередині сумки. Зокрема, обробляйте ті області, які, на вашу думку, найбільше смердять.
  4. Дайте мішку висохнути на повітрі. Помістіть мішок на вулицю в захищене місце від прямих сонячних променів і тепла, щоб він висох.
  5. Перевірте, чи сумка все ще не пахне, коли вона суха. Якщо ви все ще відчуваєте запах запаху, спробуйте ще раз.

Спосіб 4 з 7: Освіжіть пакет з харчовою содою

  1. Використовуйте харчову соду для освіження пакета.
  2. Наповніть чистий носок харчовою содою. Застебніть носок.
  3. Помістіть шкіряний мішок та шкарпетку харчової соди у великий пластиковий пакет, що повторно закривається. Ви також можете покласти обидва предмети в герметичну коробку для зберігання.
  4. Залиште сумку. Нехай сода працює хоча б 24 години, щоб освіжити пакет. Харчова сода повинна вбирати неприємні запахи з пакета.
  5. Вийміть пакет з поліетиленового пакета, що закривається, або коробки для зберігання. Перевірте, чи все ще шкіряна сумка не пахне. Якщо мішечок все ще пахне, повторіть процес ще протягом 24 годин або більше. Коли пакетик знову запахне свіжим запахом, викиньте харчову соду, вимийте шкарпетку і знову використовуйте шкіряний пакет.

Метод 5 з 7: Освіжіть сумку газетою

Цей спосіб також корисний для взуття та черевиків, які пахнуть цвіллю або чимось іншим. Зверніть увагу, що газета може залишити смуги та плями на деяких легших шкіряних сумках, тому покладіть сумку в наволочку або подібний тонкий мішок чи рукав, перш ніж класти її в газету.


  1. Знайдіть якусь газету. М’яти сторінки і складайте їх у великий поліетиленовий пакет, як мішок для сміття на педалях чи мішок для сміття.
  2. Покладіть смердючу шкіряну сумку з газетою. Переконайтеся, що мішок знаходиться в центрі паперу.
  3. Застебніть сумку. Ви також можете закрити його замикаючою смужкою.
  4. Залиште сумку принаймні на 48 годин. Це нормально залишити це на кілька днів довше.
  5. Вийміть сумку з сумки. Понюхайте мішок, щоб перевірити, чи все ще він смердить. Якщо мішечок все ще пахне, покладіть його в мішок із газетою ще на кілька днів. З часом сумка повинна почати краще пахнути.

Метод 6 з 7: Освіжіть мішок з кавою

Цей спосіб дуже підходить для видалення запаху сигаретного диму зі старої шкіряної сумки. Однак якщо мішок роками стикався з димом, навіть мелена кава не допоможе позбутися запаху. Цей спосіб більше підходить для старої сумки, яка зазнала впливу невеликої кількості сигаретного диму.


  1. Наповніть шкарпетку меленою кавою. Обов’язково використовуйте суху каву. Якщо ви використовуєте кавову гущу, дайте каві спочатку висохнути. Ви також можете використовувати дешеву розчинну каву. Застебніть шкарпетку, щоб кава не випала.
  2. Покладіть шкарпетку з кавою у свою стару шкіряну сумку. Залиште там на тиждень. Протягом цього часу кава повинна частково або навіть повністю вбирати запах сигаретного диму.
  3. Понюхайте сумку. Якщо мішечок пахне свіжо, можна почати користуватися ним знову. Якщо сумка все ще пахне трохи брудно, покладіть носок ще на кілька днів.

Метод 7 з 7: Освіжіть мішок з попурі

  1. Зробіть або придбайте трохи попурі. Покладіть попурі в пакет.
  2. Покладіть мішок у смердючий мішок. Залиште мішечок у мішку принаймні на тиждень.
  3. Помістіть сумку в добре провітрюване місце. Не залишайте сумку в темній шафі, а знайдіть місце зі свіжим повітрям і непрямим прохолодним світлом.
  4. Перевірте сумку через тиждень. Корисно залишити мішечок у мішку під час його використання. Попурі змусить саму сумку пахнути ще краще.

Поради

  • Перш ніж використовувати їх для чищення та освіження улюблених шкіряних аксесуарів, не забудьте протестувати предмети, які хочете використовувати на невеликій ділянці.
  • Переконайтеся, що відтепер у вашій сумці буде запах свіжості. Не зберігайте мішок у місці, де може потрапити цвіль. Якщо у вашому домі дуже волого, знайдіть, як залишити шкіряні аксесуари без цвілі. Ви завжди можете залишити світло там, де тримаєте взуття, або використовувати порошок або пристрій, такий як осушувач, щоб зробити ділянку менш вологим.
  • Замість меленої кави та меленої кави ви також можете використовувати свіжі, сушені чайні листки.
  • Полотна для сушіння чудово підходять для видалення неприємного запаху з книг. Вони також можуть працювати для усунення неприємних запахів із шкіряної сумки.

Попередження

  • Шкіряний аксесуар легко зіпсувати, якщо ви змочите його. Завжди тестуйте виріб, який хочете використовувати, на непомітному місці. Використовуйте виріб, не перевіряючи його, лише якщо ви не проти, щоб шкіра зазнала впливу.

Потреби

  • Чистячі серветки - Завжди використовуйте м’які чисті тканини для чищення шкіри
  • Герметична коробка для зберігання, як коробка Tupperware
  • Вода
  • білий оцет
  • Харчова сода (у шкарпетці або подібному)
  • Рідке мило для посуду
  • Мелена кава (у шкарпетці або подібному)
  • Попурі (у мішку)
  • Газетна папір (і великий поліетиленовий пакет, як мішок для сміття); наволочка - також хороша ідея, щоб газета не залишала чорнила на сумці