Знайте, коли ви готові використовувати тампон

Автор: Robert Simon
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Рассмотри танк AC I Sentinel. В командирской рубке. Часть 1 [World of Tanks]
Відеоролик: Рассмотри танк AC I Sentinel. В командирской рубке. Часть 1 [World of Tanks]

Зміст

Рішення використовувати тампон - це великий крок, і нічого страшного, якщо ви трохи перевантажені. Якщо у вас тільки почалися місячні, нормально мати багато запитань. Тампони дуже безпечні при правильному використанні. Ви можете почати використовувати тампони з першої менструації, але це нормально, коли ви нервуєте з приводу першого використання тампона. Дізнайтеся трохи про тампони, щоб перевірити, чи підходять вони вам. Пам’ятайте, що немає правильного вибору щодо захисту протягом періоду. Виберіть, що вам найбільше підходить.

Крок

Спосіб 1 з 4: Отримайте інформацію про тампони

  1. Знайте, що ви можете почати користуватися тампонами, як тільки почнете менструацію. Вік використання тампонів відсутній. З того моменту, як у вас починаються місячні, ви можете спокійно починати користуватися тампонами, і якщо ви вже достатньо дорослі для менструації, ви вже дорослі для використання тампонів. Фізичних причин затримки використання тампонів немає. Поки ви почуваєтесь комфортно, ви можете користуватися тампонами незалежно від вашого віку. Ніхто, хто менструює, не надто молодий для тампонів.
  2. Використовуйте тампон, навіть якщо ви незаймані. Багато людей вважають небезпечним використовувати тампони як незаймані, оскільки вони вважають, що вони можуть зламати вашу дівочу пліву та призвести до втрати невинності. Це міф, який часто циркулює. Насправді дівоча пліва не руйнується під час сексу або інших дій, але вона розтягується і може порватися. Навіть якщо ви все ще незаймані, ви можете без проблем користуватися тампоном.
    • Деякі жінки навіть народжуються взагалі без дівочої пліви. Ви можете розтягнути або порвати свою дівочу пліву через несексуальні дії, навіть не помічаючи!
  3. Не турбуйтеся про біль. Якщо ваше небажання тампонів пов’язане з болем, то вам слід розуміти, що тампони, як правило, безболісні. Тампони вводяться повз вагінальний м’яз, а після цього м’яза ви не повинні відчувати болю.Не можна проштовхувати тампон занадто глибоко - шийка матки затримає його, і ви не зможете вставити тампон повз шийку матки. Тож ви не можете втратити їх у собі.
    • Можливо, допоможе почати використовувати тонкі тампони.
    • Якщо ви відчуваєте біль або дискомфорт, можливо, тампон недостатньо глибоко вдавлений або вставлений під кутом.

Метод 2 з 4: Вирішіть, чи підходять вам тампони

  1. Зберіть більше інформації про тампони. Ви можете знайти інформацію про тампони в Інтернеті на таких сайтах, як Kids Health та веб-сайт "Плановане батьківство", а також в Інтернет-путівниках на таких сайтах, як YouTube. Ви також можете побачити, чи ваш шкільний лікар або лікарський кабінет роздає памфлети або інформацію про тампони чи захист під час менструації загалом.
    • Читання про тампони та їх роботу може допомогти вам вирішити, чи підходять вони вам. Кожна коробка тампонів також містить інформацію про нього та про те, як вставити тампон.
    • Ви також можете відвідати сайти популярних брендів тампонів, таких як Kotex або Tampax.
    • Також може допомогти розглянути схеми жіночої репродуктивної системи. Це може допомогти вам побачити, куди вставити тампон, якщо ви вирішите його використовувати.
  2. Спробуйте використовувати тампон під час менструації, щоб побачити, чи сподобався він вам. Якщо ви не впевнені, чи буде вам комфортно користуватися тампонами в довгостроковій перспективі, тоді вам слід спробувати їх протягом декількох днів. Придбайте невелику коробку тампонів або попросіть друга чи члена сім'ї дати вам їх.
    • Якщо вам стає незручно або вам незручно користуватися тампонами, ви завжди можете повернутися до гігієнічних прокладок на менструальній чашці.
    • Деякі компанії, наприклад Thinx, виготовляють «менструальні колготки», які ви можете носити з тампоном або прокладками або без них під час менструації.
  3. Використовуйте тампони, беручи участь у високоінтенсивних заходах. Багато жінок та дівчат віддають перевагу тампонам, оскільки вони дозволяють їм брати участь у більшій кількості заходів. Наприклад, якщо ви плавець, ви можете носити тампон у басейні, але не гігієнічну серветку. Заходи, що вимагають великих фізичних вправ, такі як танці або фізичні вправи, також можуть бути простішими за допомогою тампона.

Метод 3 з 4: Шукайте поради у інших

  1. Поговоріть зі своїми друзями. Якщо у вас є друзі, які користуються тампонами, ви можете попросити їх поради. Ваші друзі можуть відповісти на ваші запитання про те, як вставити тампон і як тампон відчувається. Це може допомогти вам вирішити, чи готові ви особисто користуватися тампонами.
    • Вибирайте друзів, які дуже корисні і не швидко судять. Ви не хочете розмовляти з кимось, хто може напасти на вас, оскільки ви не впевнені у використанні тампонів.
  2. Зверніться до батьків за порадою. Може здатися дивним обговорювати тему менструації з батьками. Однак спілкування з батьками може бути дуже корисним. Ваша мати, зокрема, пам’ятатиме, як було, коли у неї починалися місячні, і вона може допомогти вам розставити свої почуття на місце.
    • Також допомагає відкритий діалог з батьками щодо статевого дозрівання. Нормально мати багато запитань, і батьки можуть допомогти відповісти на них.
  3. Зверніться за порадою до старших родичів. Якщо у вас є літні родичі, такі як літня племінниця чи тітка, вони також можуть порадити тампони. Це може бути гарною альтернативою, якщо ви хочете отримати пораду від когось, хто трохи старший і досвідченіший. Якщо ваші друзі ще не почали менструацію, це може також допомогти звернутися за порадою до дорослого.
    • Якщо у вас немає старших родичів жіночої статі, ви можете навіть поговорити з матір’ю друга або довіреною шкільною вчителькою чи медсестрою.

Метод 4 з 4: Безпечне використання тампонів

  1. Почніть з тонких тампонів. Коли ви вперше використовуєте тампони, вони можуть викликати легкий дискомфорт. Хоча тампони, як правило, не болючі, до них потрібно дещо звикнути. Почніть з тонких тампонів, поки не звикнете до відчуття тампонів.
    • Хорошою ідеєю буде спочатку носити гігієнічну серветку на додаток до тампона, щоб мати подвійний захист.
  2. Помийте руки перед тим, як вставляти тампон. Протріть руки милом приблизно 20 секунд, обов’язково вмиваючись під нігтями та між пальцями. Закінчивши, ретельно промийте руки і висушіть їх чистим рушником.
  3. Вставте тампон обережно. Одною рукою відтягніть статеві губи (шкіру навколо отвору піхви). Помістіть кінець тампона у вагінальний отвір. Направте тампон назад і обережно всуньте його у піхву. Коли пальці торкаються тіла, тампон досить далеко.
    • Якщо використовується аплікатор, пальцями просуньте внутрішню трубку крізь аплікатор і зніміть аплікатор великим і вказівним пальцями.
  4. Регулярно замінюйте тампон. Видаліть тампон, потягнувши за шнурок на кінці тампона. Щоб уникнути таких ускладнень, як синдром токсичного шоку, тампони слід міняти кожні 4-6 годин.

Поради

  • Перегляньте діаграму жіночої анатомії, щоб знати, де вставити тампон.
  • Перед використанням тампона ви повинні мати можливість вставити мізинець у піхву. Ваш палець більш гнучкий, ніж аплікатор для тампонів. Якщо у вас немає менструацій, знайдіть час, щоб звикнути до своєї анатомії.