Як швидко виростити волосся на обличчі

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 6 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК ОТРАСТИТЬ ВОЛОСЫ | Як відростити волосся?
Відеоролик: КАК ОТРАСТИТЬ ВОЛОСЫ | Як відростити волосся?

Зміст

Густі бороди і красиві вуса користуються популярністю, але, на жаль, у деяких чоловіків волосся на обличчі ростуть повільніше, ніж у інших. Ріст волосся багато в чому обумовлений спадковістю, тому є не так вже й багато способів прискорити його. При повільному або нерівномірному зростанні волосся допомагають деякі лікарські та домашні засоби.Якщо ви не можете похвалитися густою рослинністю на обличчі, частіше мийте волосся і як слід доглядайте за ними, щоб вони виглядали пишніше. Крім того, постарайтеся вести більш здоровий спосіб життя - це також допомагає трохи прискорити ріст волосся. Хоча немає гарантії, що вам допоможе той чи інший засіб, послідовні зусилля часто призводять до бажаного результату.

кроки

Метод 1 з 3: Використання лікарських і домашніх засобів

  1. 1 Порадьтеся з лікарем щодо прийому ліків, якщо ви хочете стимулювати ріст волосся. Від облисіння часто використовують финастерид ( «Проскар», «Пенестер»). Хоча цей препарат і не призначений для поліпшення росту волосся на обличчі, деякі вважають, що він ефективний, особливо в поєднанні з міноксіділом ( «Генеролон»). Якщо лікар схвалить подібне лікування, приймайте невелику таблетку один раз в день. Якщо це не дасть результатів, можливо, варто спробувати інші засоби.
    • Дія таких препаратів, як финастерид, полягає в тому, що вони зменшують вироблення гормону дигідротестостерону (ДГТ), який перешкоджає росту волосся. Зниження кількості ДГТ зазвичай призводить до підвищення рівня тестостерону, який прискорює ріст волосся.
    • Наприклад, косметичний засіб «Латіссе» (Latisse) наносять пензликом на вії, щоб прискорити їх зростання, і деякі вважають, що воно ефективно також для бороди і вусів.
    • Препарат «Латіссе» досить доріг, до того ж його досить складно купити в Росії, тому пошукайте інші косметичні засоби, які містять ті ж компоненти - біматопрост і простагландин (наприклад, «Біматан»). Використовуйте прикладену пензлик, щоб нанести засіб на обличчя.
  2. 2 У разі проблем з рівнем гормонів запишіться на тестостеронового терапію. Лікарі визначають дефіцит гормонів за спеціальним аналізом крові. Якщо ваш організм виробляє недостатньо тестостерону, волосся на обличчі будуть рости повільно і неоднорідне. Проблеми з гормонами можуть виникнути з багатьох причин, в тому числі з-за віку, травми або спадковості. Щоб впоратися з ними, лікар може призначити ін'єкції або інші засоби, які ви зможете використовувати в домашніх умовах.
    • Наприклад, лікар може порекомендувати вам носити пластир, приймати таблетки або щодня втирати в шкіру обличчя гель.
    • До симптомів дефіциту тестостерону відносяться втома, слабкість м'язів, втрата м'язової маси.
    • Іноді гормональна терапія дає результати лише через рік, хоча часто для прискорення росту волосся потрібно набагато менше часу.
  3. 3 Наносите на шкіру обличчя «Миноксидил», Якщо ви хочете використовувати безрецептурний засіб. «Миноксидил» або «Регейн» - це безпечна піна для волосся, його можна придбати в аптеці і використовувати в домашніх умовах. Він відпускається без рецепта. Просто нанесіть його на шкіру обличчя і залиште приблизно на 4 години. Робіть це два рази на день, щоб стимулювати волосяні фолікули.
    • Дотримуйтесь рекомендовану дозу. Наносите на шкіру близько одного мілілітра за раз.
    • Проконсультуйтеся з лікарем, якщо у вас виникли будь-які питання або ви відчуваєте незвичайні побічні ефекти.
  4. 4 Як натурального кошти втирайте в шкіру обличчя розведені ефірні масла. Для стимуляції волосяних фолікулів часто використовують евкаліптова олія, хоча корисні і інші масла. Наприклад, спробуйте використовувати масло перцевої м'яти, кокоса або мигдалю. Додайте кілька крапель олії в миску з водою або базовим маслом і розітріть по шкірі. Використовуйте цей засіб навіть після того, як волосся почнуть нормально рости, щоб підтримувати їхнє здоров'я.
    • Після того як ви завдасте ефірне масло, залиште його на шкірі до 20 хвилин, потім змийте водою.
    • Обов'язково розбавте ефірне масло, перш ніж наносити його на шкіру. Наприклад, змішайте 1 частину масла з 4 частинами води. Можна також використовувати миючі та зволожуючі засоби, до складу яких входять ефірні масла.
  5. 5 Змішайте масло амли з листям гірчиці, щоб отримати ще одне натуральне засіб. Вважається, що масло амли, яке отримують з індійського агрусу, сприяє росту волосся. Спробуйте змішати одну чашку (60 мілілітрів) масла з 3 столовими ложками (45 мілілітрів) гірчичних листя. Як слід перемішайте, щоб вийшла пастоподібна маса, потім втирайте її в шкіру точно так же, як ефірне масло. Змийте пасту через 20 хвилин.
    • Зберігайте залишилася пасту в холодильнику протягом 2-3 днів. Тримайте її в щільно закривається ємності.
    • Можна також наносити на шкіру одне масло, якщо у вас немає листя гірчиці, проте суміш пасти і листя більш ефективна.
  6. 6 Змішайте мелену корицю з соком лайма, щоб стимулювати ріст волосся. Насипте в миску приблизно 2 столові ложки (13-14 грамів) меленої кориці. Додайте 2 столові ложки (30 мл) соку лайма і перемішайте, щоб вийшла паста. Нанесіть пасту на шкіру обличчя і залиште на 20 хвилин. Робіть це два рази на тиждень, щоб прискорити зростання волосся.
    • Відразу ж змийте пасту, якщо відчуєте роздратування шкіри.

Метод 2 з 3: Правильний догляд за волоссям на обличчі

  1. 1 Чи не збривайте волосся на обличчі, щоб вони вільно росли. Всупереч поширеній думці, гоління не сприяє більш швидкому росту волосся і не робить їх гущавині. Найкращий спосіб швидко відростити бороду або вуса полягає в тому, щоб дати їм спокій. Після гоління ви знову залишитеся ні з чим. Дозвольте волоссю рости вільно хоча б протягом 4 тижнів.
    • Врахуйте, що волосся у людей ростуть з різною швидкістю. Не виключено, що після початкової стадії ви відчуєте, що волосся росте набагато швидше.
    • Спочатку ви будете відчувати свербіж, проте не збривайте ледь відросло волосся. Замість цього мийте і розчісуйте їх і використовуйте кондиціонер для волосся з маслом жожоба або Аргана.
  2. 2 Вмивайтеся до двох разів на день, щоб ваше обличчя залишалося чистим. Жир, бруд і відмерлі клітини шкіри створюють товстий шар, через який намагаються прорватися відростають волоски. Щоб змити цей шар, вмивайтеся теплою водою з м'яким миючим засобом. Це можна робити, поки ви приймаєте душ. Чисте волосся на обличчі виглядають м'якше і гущі. Крім того, це може допомогти, якщо волосся на обличчі ростуть занадто повільно.
    • Постарайтеся вмиватися вранці після пробудження і ввечері перед сном. Краще використовувати покупне м'яке миючий засіб для особи, а не звичайне мило, яке може бути занадто абразивним і викликати роздратування шкіри.
    • Подумайте про те, щоб отшелушивать шкіру обличчя два рази на тиждень - це допоможе видалити відмерлі клітини.
  3. 3 Після вмивання наносите на шкіру обличчя зволожуючий засіб. Розітріть по шкірі м'яке зволожуючий засіб, щоб як слід зволожити її. Нанесіть засіб на шкіру, поки вона ще волога. Хороші зволожуючі засоби підтримують здоров'я шкіри і волосся і захищають від подразнення. Таким чином ви поліпшите стан волосяного покриву на обличчі і видаліть бруд, яка перешкоджає його зростанню.
    • Хороше зволожуючий засіб буде корисним навіть після того, як ви відростіть волосся на обличчі. Продовжуйте використовувати його, щоб запобігти запалення і утворення вугрів.
    • Спробуйте використовувати натуральне зволожуючий засіб з ефірною олією (наприклад, з евкаліптовим). Крім іншого, ефірні масла сприяють росту волосся на обличчі.
  4. 4 Розчісуйте волосся після того, як вимиєте і зволожите їх. Використовуйте м'яку щітку для бороди, наприклад з щетини кабана. Розчісуйте волосся по утрам. В результаті вони будуть виглядати більш густими. Крім того, це допоможе вам прикрити місця з малою кількістю волосся.
    • Звертайте увагу на врослі волосся і інші дефекти і позбавляйтеся від них. Наприклад, витягайте врослі волосся пінцетом, а потім розчісуйте бороду щіткою.
  5. 5 Підстрижіть бороду і вуса, щоб вони виглядали красиво і модно. Перегляньте фотографії бороди і вусів в різних стилях і виберіть те, що підходить вам.Є безліч різних стилів, в тому числі для рідкісних або короткого волосся. Відповідна стрижка допоможе приховати вади, тому подумайте про те, щоб звернутися за порадою до професійного стиліста.
    • Наприклад, можна зачісувати густо зарослі ділянки так, щоб вони прикривали місця з менш густим волоссям. Якщо у вас не встигли відрости волосся, спробуйте підстригти їх коротко або залишити щетину.
    • Складіть план для відрощування бороди і вусів і дотримуйтеся його, щоб волосяний покрив виглядав густим навіть після стрижки.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Marlon Rivas


    Професійний чоловічий перукар Марлон Рівас - чоловічий перукар і власник MGX Professional Men's Grooming, барбершопа в області затоки Сан-Франциско. Також є засновником Busystyle.com, служби онлайн-запису для барбершопов і салонів краси. Має більше 15 років досвіду в якості чоловічого перукаря і керуючого перукарнях бізнесом.

    Marlon Rivas
    Професійний чоловічий перукар

    Залиште бороду довгою на лінії щелепи і під підборіддям. Потім обріжте її коротше ближче до лінії росту волосся і різко позначте краю. Це зробить бороду більш пишною, і ваше обличчя буде виглядати тонше.

Метод 3 з 3: Зміни в способі життя для кращого росту волосся

  1. 1 Дотримуйтеся здорової дієти, щоб отримувати необхідні для волосся живильні речовини. Правильне харчування допоможе прискорити рівномірне зростання волосся. Замість їжі, що зазнала технологічній обробці, їжте рибу, яйця, нежирне м'ясо і інші джерела білка. Поєднуйте це з фруктами і овочами при кожному прийомі їжі.
    • Джерела білка, в тому числі м'ясо і яйця, містять цинк, масло і жир, які необхідні для росту волосся. Ці речовини потрібні всьому організму, і при їх нестачі волосся не будуть нормально рости.
    • Інші продукти, такі як фрукти і овочі, містять вітаміни, що сприяють росту волосся. Наприклад, дуже корисний вітамін B. Необхідні також вітаміни A, C і E.
  2. 2 Пийте достатньо води, щоб підтримувати водний баланс протягом дня. Організму потрібна вода, в тому числі для росту волосся. Випивайте близько 2 літрів води в день. Навіть легке зневоднення зупиняє ріст волосся і може навіть призвести до їхнього випадання. Підтримка водного балансу здатне прискорити ріст волосся.
    • Замініть свої звичні напої звичайною водою. Носіть з собою пляшку води, щоб вчасно втамовувати спрагу.
    • Містять цукор фруктові соки і газовані напої не дуже корисні для здоров'я, тому вони можуть сповільнити ріст волосся.
  3. 3 Регулярно займайтеся фізичними вправами, щоб стимулювати приплив крові до волосяних фолікулів. Заняття спортом мають багато переваг, головним з яких є поліпшення кровообігу. Намагайтеся тренуватися 3-4 рази на тиждень і приділяйте основну увагу аеробних вправ, які частішають серцебиття. Свіжа кров доставляє до волосяних фолікулів більше поживних речовин і тим самим прискорює ріст волосся. Можна займатися ходьбою, бігати на тренажері, грати в спортивні ігри або виконувати будь-які інші вправи.
    • Навіть легкі або помірні вправи, наприклад швидка ходьба протягом 30 хвилин, сприяють росту волосся.
    • Крім іншого, фізичні вправи ефективно знімають стрес. Однак не перестарайтеся. Перевтома може посилити стрес і навіть привести до травм, які доведеться заліковувати.
  4. 4 Знайдіть способи розслаблятися і знімати стрес. Стрес є однією з основних причин того, що волосся росте не так добре, як слід було б. Стрес уповільнює ріст нового волосся, тому його необхідно контролювати, щоб швидше відростити бороду або вуса. Відведіть час для занять тим, що вам подобається: наприклад, зустрічайтеся з друзями, грайте в ігри або слухайте музику. Спробуйте також медитувати і гуляти.
    • Як емоційний, так і фізичний стрес можуть пригнічувати імунну систему, через що волосяні фолікули можуть перейти в стан спокою.Через стрес можуть навіть випадати волосся.
    • Від стресу практично неможливо позбутися повністю, тому робіть невеликі кроки, щоб обмежити його вплив на ваше життя. Знайдіть ефективніші способи зменшити рівень стресу.
  5. 5 Стимулюйте волосяні фолікули за допомогою регулярного масажу обличчя. Хоча це і може здатися трохи нестандартним способом, легкий масаж відмінно активізує волосяні фолікули. Приділяйте масажу по парі хвилин в день. Починайте з нижньої щелепи і рухайтеся вгору по обличчю. Прикладайте легке тиск і масажуйте шкіру круговими рухами пальців. Регулярний масаж здатний прискорити ріст волосся.
    • Для кращих результатів масажуйте ті місця, де росте волосся, по 10-15 хвилин до двох разів на день. Можна також звернутися до професійного масажиста, щоб він виконав глибший масаж.
    • Масаж шкіри покращує кровообіг в ній, що призводить до зростання більш густих і здорового волосся. Крім того, масаж прекрасно допомагає розслабитися.
  6. 6 Спіть вночі по 7-9 годин. Поряд з фізичними вправами, для нормальної роботи вашого організму необхідний повноцінний відпочинок. Якщо у вас погано виходить висипатися, встановіть режим сну. Створіть здорову обстановку для сну, яка дозволить вам розслаблятися в кінці дня. Це допоможе забезпечити якомога більш швидке зростання волосся.
    • Під час сну організм відновлює клітини і насичує волосяні фолікули живильними речовинами. Крім того, нормальний сон сприяє виробленню гормонів росту, наприклад тестостерону.
    • Поганий і неякісний сон призводить до нерівномірного зростання волосся на обличчі. Крім того, це може викликати випадання волосся.
  7. 7 Киньте палити, щоб поліпшити загальне здоров'я. Навіть якщо ви зменшите кількість викурених сигарет, це може благотворно позначитися на кровоносної та імунної системах. Куріння завдає великої шкоди вашому організму, в тому числі волосяних фолікулів. На жаль, відмова від куріння є непростим завданням, для цього потрібно багато зусиль і рішучість. Потяг до тютюну можна зменшити за допомогою нікотинової жувальної гумки або пластиру.
    • Нікотин знижує здатність організму засвоювати живильні речовини. В результаті необхідні для росту волосся живильні речовини не доходять до волосяних фолікулів, що уповільнює ріст волосся.
    • Крім іншого, нікотин звужує кровоносні судини, що погіршує кровообіг.

Поради

  • Відрощування волосся на обличчі вимагає терпіння. Вам допоможуть в цьому корисні звички, однак волоссю все одно буде потрібно час, щоб вирости.
  • Найсильніше зростання волосся на обличчі залежить від спадковості. Якщо у вашого батька погано росли волосся на обличчі, ймовірно, і ви зіткнетеся з подібною проблемою.
  • Щоб волосся на обличчі виглядали акуратно і красиво, за ними необхідно доглядати. Якщо волосся росте нерівномірно, розчісуйте і укладайте їх так, щоб прикрити проблемні ділянки.

попередження

  • Проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж використовувати хімічні методи і засоби. Багато з подібних засобів впливають на весь організм і при надмірному вживанні можуть викликати проблеми.