Як бути більш агресивним

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 17 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Принцип мужественности - как стать жёстче
Відеоролик: Принцип мужественности - как стать жёстче

Зміст

Якщо над людиною часто потішаються або знущаються, то у нього може з'явитися бажання стати більш агресивним. Аналогічне бажання виникає в тому випадку, якщо його називають слабаком і зручним суперником. Навчіться бути твердим, рішучим і вольовим, щоб стати помірно агресивною людиною. Слід чітко розрізняти агресію і впевненість. Другий спосіб спілкування більш ввічливий і ефективний. Упевнені і рішучі люди чітко висловлюють свою думку і потреби, але поважають чужі погляди, а агресивні люди нерідко ігнорують, обмежують і недооцінюють чужі переконання. Краще бути більш впевненим і рішучими, але не агресивним людиною, щоб заслужити повагу і захоплення оточуючих людей.

кроки

Метод 1 з 3: Ведіть себе владно і впевнено

  1. 1 Говоріть від першої особи. Владне і переконливе поведінку дозволяє підвищити самооцінку і повірити в себе, а також отримати визнання і повагу серед колег, друзів в університеті і родичів. Наприклад, можна завжди говорити від першої особи.
    • Намагайтеся завжди говорити від першої особи під час суперечок і обговорень на зразок: "Я вважаю, що ти помиляєшся", - або: "Я не згодна з твоїми словами". Такий варіант більш ефективний у порівнянні з другою особою на кшталт "Ти помиляєшся" або "Вони поняття не мають про це".
    • Також говорите від першої особи, коли висловлюєте свою думку або озвучуєте думки. Можна сказати: "Я вважаю, що важливо говорити відверто", - або: "Я впевнений, що клієнт завжди правий".
  2. 2 Використовуйте впевнений мову тіла. Показуйте свою рішучість позитивним способом через впевнений і рішучий мову тіла. Завжди стійте рівно і не сутультесь. Підтримуйте зоровий контакт зі співрозмовником і задійте позитивну міміку начебто доброзичливою усмішки.
    • Намагайтеся не заламувати руки, не поправляти одяг кожну хвилину, не чіпати себе за особу. Нервові руху часто є ознакою браку впевненості в собі.
    • Іноді корисно практикувати впевнений мову тіла перед дзеркалом, щоб звикнути до такої поведінки. Завжди вивчайте жести і рухи впевнених в собі людей і повторюйте за ними.
  3. 3 Контролюйте свої емоції. Впевнений і рішучий людина здатна тримати себе в руках і не піддаватися гніву. Якщо ви засмучені або розчаровані, то не потрібно кричати і лаятися. Зробіть глибокий вдих і заспокойтеся. Говоріть рівним і впевненим голосом, щоб показати себе врівноваженою людиною.
    • Якщо ви відчуваєте, що емоції ось-ось вийдуть з-під контролю під час обговорення в школі або спору на роботі, то знайдіть привід піти і побудьте кілька хвилин на самоті. Коли емоції вляжуться, вам буде простіше оцінити проблему і знайти рішення. Поверніться до бесіди з ясними думками і тримайте себе в руках.

Метод 2 з 3: Проявляйте рішучість

  1. 1 Не приймайте відмов. Якщо хочете продемонструвати свою силу волі і непохитність, то перестаньте приймати відмови в якості відповіді. Знаходьте спосіб отримати бажане і при цьому не обмежувати чужих потреб. Направте свою агресію в позитивне ефективне русло і погоджуйтеся тільки на позитивні відповіді.
    • Наприклад, ви хочете отримати страхові виплати для члена сім'ї, який захворів. Нерідко страхові компанії відхиляють такі заявки і взагалі з ними складно вести справи. Не приймайте відмови, але продовжуйте їм регулярно дзвонити або спокійно відмовтеся покинути офіс, поки ваш питання не буде вирішене вищим керівництвом. Не потрібно кричати, лаятися або залякувати. Зберігайте спокій і чітко висловлюйте свої вимоги без образ. Відстоювати свої права можна і без агресії.
  2. 2 Прямо висловлюйте свою думку. Рішучі й упевнені люди не соромляться висловлювати свої думки і думка. Не потрібно приховувати свої почуття по відношенню до інших людей. Чесність і відкритість підкреслять вашу рішучість.
    • Наприклад, співробітник запитує у вас, як краще спілкуватися з примхливим клієнтом. Не слід відмахуватися від питання. Скажіть, як би ви вирішили це питання. Запропонуйте співробітнику разом залагодити питання з клієнтом, щоб ефективно використовувати свою рішучість.
  3. 3 Відстоюйте свою точку зору в суперечках і дискусіях. Завжди відстоюйте свої переконання і демонструйте силу волі під час суперечок. Не відмовляйтеся від своїх поглядів. Покажіть свою готовність діяти рішуче.
    • Наприклад, у вас з подругою зав'язалася гаряче обговорення законів, що регламентують право на аборт. Не потрібно відмовлятися від своєї думки, адже завжди можна спокійно привести факти і зважені аргументи. Навіть якщо в результаті ви прийдете до того, що ваші погляди не сходяться, подруга буде знати вашу думку з цього питання.

Метод 3 з 3: Шукайте здорові способи самовираження

  1. 1 Не займайтеся цькуванням. Існує чітка різниця між негативної агресією і впевненим поведінкою. Агресивні люди нерідко схильні до знущань над іншими. Займатися цькуванням - значить, бути самовдоволеним, дивитися на інших зверхньо, ​​чи не цінувати чужі потреби, почуття і думка. Така поведінка часто стає причиною конфліктів і налаштовує людей проти вас.
    • Прагніть контролювати свою агресію, щоб вона не приводила до цькування інших людей. У перші миті такі вчинки можуть подарувати відчуття влади над людиною, але вже скоро ви зіткнетеся з обуренням і обуренням оточуючих. Люди почнуть уникати вас або вступати у відкрите протидія.
  2. 2 Спілкуйтеся в позитивному ключі. Спробуйте направити свою агресію в корисні звички - прагнете до позитивного спілкування і знайдіть впевненість в собі. Для першого необхідно навчитися активно слухати і завжди враховувати чужу думку. Крім того, під час суперечок і бесід не потрібно потурати своїм его. Зосередьтеся на тому, щоб надавати підтримку оточуючих.
    • Щоб активно слухати співрозмовника, вам слід не перебивати його репліки і підтримувати зоровий контакт. Коли він закінчить говорити, перефразируйте сказане своїми словами, щоб показати свою уважність, після чого дружелюбно висловіть свою точку зору.
  3. 3 Вчіться співпереживати. Здатність співпереживати вимагає забути про своє его і прагнути зрозуміти почуття або відчуття інших людей. Покажіть, що ваша рішучість не заважає вам розуміти чужі потреби. Така поведінка є ознакою зрілості і впевненості в собі.
    • Наприклад, у вашого підлеглого захворів член сім'ї. Проявіть співчуття і задовольните його прохання взяти відгул, а також регулярно цікавтеся, чи потрібно людині інше сприяння. Здатність співпереживати і співчувати покаже вас уважним і тактовним начальником.
  4. 4 Залагоджувати конфлікти. Ще один спосіб направити агресію в продуктивне і корисне русло - виступати посередником у конфліктах. Така людина корисний як вдома, так і на роботі. У будь-якому конфлікті потрібно прагнути знайти рішення, а не довести власну перевагу, щоб залагодити проблему.
    • Важливо розібратися з проблемою або складністю, а не людиною, яка бере участь в такій ситуації. Зосередьтеся на пошуку рішення, щоб нікого не придушувати і не шукати винних.
    • Шукайте точки дотику з іншими, щоб не проявляти надмірну агресію і затикати всім роти. Уважність і співробітництво допоможуть знайти вихід і врахувати інтереси всіх сторін.
    • Наприклад, між двома співробітниками стався конфлікт. Не потрібно карати або звинувачувати в усьому обох колег. Виступите в ролі посередника. Дійте впевнено і рішуче, але також вислухайте всіх дійових осіб і проявіть співчуття, щоб знайти взаємовигідне рішення.