Як бути хорошою сестрою

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 20 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Хорошая сестра VS Плохая сестра / Летние каникулы
Відеоролик: Хорошая сестра VS Плохая сестра / Летние каникулы

Зміст

Незалежно від того, чи є ви старшої, середньої або молодшою ​​сестрою, вам необхідно проявляти терпіння і намагатися проводити більше часу зі своїм братом чи сестрою. Спілкування з братами і сестрами сприяє розвитку міцних відносин. Вони будуть ділити з вами всі радощі й негаразди. Звичайно, час від часу між вами можуть виникати конфлікти. Однак, якщо ви навчитеся правильно їх вирішувати, ваші відносини стануть набагато міцніше.

кроки

Метод 1 з 3: Дружите з братом або сестрою

  1. 1 Спілкуйтеся з братом або з сестрою якомога частіше. Незалежно від того, живете ви під одним дахом або в різних містах, пам'ятайте про те, що регулярне спілкування відіграє важливу роль. Використовуйте різні способи, які допоможуть вам залишатися на зв'язку зі своїм близьким.
    • Спілкуйтеся за допомогою повідомлень або відеодзвінків один раз в тиждень, якщо ваш родич живе далеко.
    • Їжте разом, якщо ви живете поруч.
    • Пишіть повідомлення, які покажуть вашому родичу, що ви думаєте про нього.
    • Надсилайте веселі фотографії.
    • Даруйте листівки.
  2. 2 Проводьте час разом, вибираючи цікаві заняття. Коли ви разом, приділяйте всю свою увагу брата чи сестри. Ви можете прогулятися або залишитися вдома і весело провести час. Займіться тим, що подобається вам обом. Наприклад, ви можете спробувати наступне:
    • подивіться разом фільм;
    • пограйте в настільні ігри або відеоігри;
    • займіться спортом;
    • прогуляйтеся по обіді;
    • повеселитесь на пляжі;
    • сходіть в кафе;
    • приготуйте разом щось смачне;
    • займіться рукоділлям.
  3. 3 Дізнайтеся свого брата або сестру краще. Хоча у них можуть бути захоплення або звички, що відрізняються від ваших, це зовсім не означає, що вам не варто проводити час разом. Дізнайтеся, що подобається вашому близькій людині і що він вважає важливим. Запитайте, чи можете ви наступного разу скласти йому компанію, коли він буде займатися тим, що йому подобається.
    • Наприклад, якщо ваш брат любить грати в футбол, запитаєте його, коли буде наступна гра, щоб ви могли прийти і підтримати його.
    • Якщо ваша сестра любить грати у відеоігри, попросіть її навчити вас грати в улюблену гру.
    • Якщо вашому близькій подобається якась музична група, ви можете разом сходити на її концерт.
  4. 4 Не забувайте про важливі дати в житті вашого брата чи сестри, наприклад, про день народження або іншому святі. Це простий спосіб показати свою увагу і турботу. Відзначайте в календарі всі важливі події, які відбуваються в житті близької вам людини, наприклад, день народження, весілля або випускний. Купіть листівку і невеликий подарунок, який покаже, що ви думаєте про свого брата або сестри.
    • Виберіть подарунок, який відповідає інтересам рідного вам людини. Наприклад, якщо ваша сестра займається балетом, ви можете подарувати їй квиток на виставу.
    • Подарунки не повинні бути дорогими. Крім того, не варто надавати великого значення подарунку, занадто ретельно вибираючи, що подарувати. Ви можете зробити подарунок своїми руками.

Метод 2 з 3: Надавайте підтримку

  1. 1 Допомагайте брата чи сестри, коли ваш родич цього потребує. Якщо близька вам людина стикаються з проблемами в особистому житті, на роботі або в школі, ваша любов і допомога - як раз те, що йому необхідно. Якщо ваш близький просить вас про допомогу, зробіть все, що в ваших силах, щоб надати її.
    • Не чекайте, поки ваш брат або сестра попросить вас про допомогу.Якщо ви знаєте, що близька людина стикається з проблемою, візьміть ініціативу в свої руки. Наприклад, можна сказати: «У тебе все в порядку? Чи можу я чимось допомогти? »
    • Будьте готові до того, що близька людина може відмовитися від вашої допомоги. Поважайте його рішення. Однак обов'язково скажіть, що ви завжди поруч і готові надати необхідну допомогу, якщо він передумає. Наприклад, можна сказати: «Я розумію. Якщо тобі знадобиться допомога, обов'язково звертайся ».
  2. 2 Хваліть брата або сестру за хороші якості, якими він або вона володіє. Помічайте успіхи і здібності вашого родича. Обов'язково говорите близькій людині, що ви пишаєтеся і захоплюєтеся його здібностями.
    • Якщо рідний вам людина в чомусь не впевнений, надайте підтримку, сказавши, що ви захоплюєтеся ім. Наприклад, якщо ваш брат переживає про вступ до університету, ви можете йому сказати: «Ти так намагаєшся! У тебе стільки часу йде на підготовку. Що б не трапилося, я знаю, що у тебе все вийде ».
    • Вітайте брата або сестру з їх досягненнями. Наприклад, якщо ваш брат отримав нагороду, скажіть, що ви дуже їм пишаєтеся.
    • Наведіть приклади позитивного впливу вашого брата чи сестри на вас.
    • Говоріть брата чи сестри про те, що їх вчинки вас надихають. Наприклад, якщо близька вам людина не кидає розпочату справу, навіть якщо це дається йому нелегко, скажіть йому, що така поведінка вас дуже надихає, і ви захоплюєтеся рідним вам людиною.
  3. 3 Дякуйте брата або сестру за те, що вони роблять для вас. Якщо ваш близький робить щось для вас або надає необхідну підтримку, обов'язково подякуйте йому за це. Скажіть, що ви щасливі мати такого брата або сестру.
    • Наприклад, можна сказати: «Я хочу сказати тобі спасибі за те, що ти завжди мене слухаєш. Це справжнє щастя мати такого брата (сестру)! »
  4. 4 Слухайте, коли говорить ваш брат або сестра. Коли трапляються неприємності, розмова з близькою людиною може дуже допомогти. Розповідайте брата чи сестри про те, що відбувається у вашому житті. Завдяки цьому рідний вам людина, в свою чергу, буде теж ділитися з вами потаємними почуттями та думками. Діліться потаємним і уважно слухайте брата або сестру, коли вони роблять це.
    • Іноді людина потребує того, щоб його просто хтось вислухав, а не давав поради. Перш ніж давати раду, запитаєте: «Тобі потрібен моя порада?» Якщо близька відмовляє, просто слухайте його.
    • Показуйте, що ви уважно слухаєте, періодично повторюючи слова свого співрозмовника. Наприклад, можна сказати: «Я так зрозуміла, начальник просто проігнорував тебе. Ти не отримав бажаного підвищення на роботі? »
    • Зберігайте секрети свого брата або сестри. Ви можете розкрити секрет тільки в тому випадку, коли знаєте, що життя і здоров'я людини наражається на небезпеку.
  5. 5 Захищайте свого брата або сестру. Якщо у близької вам людини з кимось проблеми в стосунках, запитаєте, чи потрібна йому ваша допомога. Можливо, він попросить вас поговорити з цією людиною або допомогти подати йому відповідну скаргу. Якщо брат або сестра просять вас не втручатися, ви можете обмежитися наданням емоційної підтримки, наприклад, вислухати і дати пораду.
    • Якщо ваш брат і сестра сваряться, не користуйтеся нічию сторону. Замість цього станьте посередником, який допоможе близьким людям вирішити ситуацію.

Метод 3 з 3: Зберігайте світ

  1. 1 Встановіть кордону, перш ніж виникнуть проблеми. Не думайте, що ваш брат або сестра здатні читати ваші думки. Ваш близька людина повинна розуміти, що ви очікуєте від нього, що він буде поважати ваша особистий простір і не брати без попиту ваші речі. Скажіть йому про це або використовуйте інший спосіб.
    • Наприклад, якщо ви купуєте для себе певний сорт кави, можливо, ви не хочете, щоб інші члени сім'ї його брали. Скажіть брата чи сестри, що вони можуть брати кави тільки з вашого дозволу.
    • Ви також можете попросити їх поважати ваш особистий простір і вільний час. Наприклад, можна сказати: «Коли я приходжу додому зі школи, мені потрібно 30 хвилин, щоб відпочити. Будь ласка, не роби мені в цей час ».
  2. 2 Вирішуйте конфлікти мирним шляхом. Якщо між вами розгорілася сварка, постарайтеся зберігати спокій. Якщо ви будете кричати або плакати, ви не зможете вирішити проблему. Говоріть спокійним голосом, уникайте критики і звинувачень і намагайтеся зосередитися на вирішенні проблеми.
    • Говоріть спокійно і приводите факти. Якщо ви відчуваєте, що ситуація загострюється, вийдіть в іншу кімнату і заспокойтеся.
    • Якщо проблема незначна, спробуйте перевести її в жарт і закінчити розмову.
    • Чи не згадуйте попередні конфлікти в розмові з братом або сестрою. Це тільки погіршить ситуацію. Натомість зосередьтеся на вирішенні виниклої проблеми.
  3. 3 Чи не дратуйте близької людини, якщо ви знаєте його слабке місце. Така поведінка часто можна зустріти в сім'ях. Однак не робіть таким чином. Не смійтеся над рідним вам людиною, знаючи, що це може зачепити його почуття. Наприклад, якщо вам не подобається те, як одягається ваша сестра, не варто через це над нею насміхатися.
  4. 4 Будьте готові піти на компроміс. Іноді щоб уникнути сварки, необхідно просто поступитися. Якщо ситуація загострюється, подумайте, як можна вирішити проблему. Пам'ятайте, що компроміс - це вулиця з двостороннім рухом. Кожен повинен робити крок на зустріч.
    • Наприклад, уявіть, що ви хочете прийняти ванну протягом 20 хвилин. Можливо, ваша сестра хоче того ж. В цьому випадку, замість того щоб витрачати свій час на вирішення конфлікту, поділіть час навпіл і насолоджуйтеся прийомом ванни.
  5. 5 Давайте брата чи сестри можливість мати особистий простір. Звичайно, спільне проведення часу - це відмінна можливість укріпити відносини. Однак вашому родичу, як і вам, необхідно особистий простір. Якщо ви не будете давати близькій вам людині особистий простір, він пересититься вашим ставленням до нього. Замість цього ставитеся з повагою до бажання брата або сестри провести час з друзями або на самоті.
    • Не беріть речі брата або сестри без попиту. Крім того, не входите в їхню кімнату, не запитавши дозволу.
  6. 6 Чи не засуджуйте свого брата або сестру. Можливо, рідний вам людина веде спосіб життя, який вам не подобається. Вам не слід критикувати його за це. Поважайте його право жити так, як він вважає за потрібне.
    • Якщо такі теми, як релігія чи політика, є для вас яблуком розбрату, уникайте їх.
    • Якщо поведінка брата або сестри може привести до непоправної шкоди, наприклад, ваш близький зловживає алкоголем і наркотиками або у нього виникають думки про самогубство, спонукаєте його звернутися за допомогою до психотерапевта
    • Дозвольте брата чи сестри вчитися на своїх помилках. Вчинення помилок, які не загрожують життю і здоров'ю, - це частина формування особистості.

Поради

  • Якщо ви старша сестра, а поведінка вашого брата чи сестри засмучують вас, згадайте себе в їхньому віці, як ви себе вели і від чого ви отримували задоволення.
  • Не порівнюйте себе з братом або сестрою.
  • Навіть якщо ваш близька людина робить щось не так, це не привід перестати його любити.
  • Якщо між вами виникає конфлікт, вирішите його якомога швидше. Чим довше ви будете ображатися один на одного, тим більш напруженими будуть ваші відносини.
  • Не забувайте, ваш близька людина рівняється на вас. Ставтеся до нього з повагою. Він буде діяти таким чином.
  • Пам'ятайте, що і ви, і ваші брати і сестри в процесі дорослішання стикаєтеся з різними стадіями розвитку, які впливають на ваші стосунки. Наприклад, статеве дозрівання може впливати на настрій і ставлення до оточуючих людей. Крім того, під час підліткового віку друзі вашого брата чи сестри можуть вийти на перший план в їх житті
  • Якщо близька вам людина часом не хоче визнавати ваш авторитет, просто пам'ятайте, що ви як і раніше залишаєтеся братом (сестрою), навіть якщо ви на 10 років старше.

попередження

  • Не брешіть своїм братам і сестрам і не придумуйте неправдиві історії про них. В іншому випадку вам не вдасться зберегти з ними хороші стосунки.
  • Не ставтеся до вашого брата чи сестри, немов ви кращі за них. Якщо ви будете показувати свою перевагу, вони будуть злитися і ображатися на вас.