Як бути серйозним

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 26 Травень 2021
Дата Оновлення: 25 Червень 2024
Anonim
10 Как воспитать в себе мужчину и стать настоящим мужчиной – Мужские качества для сильного характера
Відеоролик: 10 Как воспитать в себе мужчину и стать настоящим мужчиной – Мужские качества для сильного характера

Зміст

Час від часу ми стикаємося з такими ситуаціями, коли необхідно справити враження серйозної людини. Наприклад, під час переговорів очікується, що ви будете проявляти себе як серйозна людина. Така поведінка підкреслить ваш професіоналізм. Якщо ви хочете виглядати як серйозна людина, стежте за мовою свого тіла і своєї промовою, а також спілкуйтеся з іншими, не забуваючи про те, що ви повинні виглядати серйозно. У повсякденному житті прикладайте цілеспрямовані зусилля, щоб бути зосередженим і серйозною людиною. Однак пам'ятайте, що все добре в міру. Якщо ви весь час будете серйозним, людям ви можете здатися грубим.

кроки

Частина 1 з 3: Мова тіла

  1. 1 Зробіть серйозний вираз обличчя. Трохи опустіть брови вниз, але не зводите їх близько один до одного. Інакше ви будете виглядати занадто сердитим. Також можна трохи зморщити лоб і злегка примружити очі. Завдяки цьому ви будете створювати враження людини, зануреного в роздуми. Слідуючи вищепереліченим радам, ви зможете створити вид серйозної людини.
    • Щоб навчитися створювати вигляд серйозної людини, необхідно тренуватися. Тренуйтеся перед дзеркалом.
    • Попросіть одного чесно сказати вам про те, як ви виглядаєте. Сфотографуйте себе, зробивши серйозний вираз обличчя, і відправте фотографію одного. Попросіть одного вгадати, яку емоцію ви намагаєтеся передати.
  2. 2 Намагайтеся не сміятися і не посміхатися під час розмови. В іншому випадку інші можуть подумати, що ви нервуєте. Крім того, такими діями ви можете показати, що не сприймаєте слова свого співрозмовника всерйоз.Тому зробіть все можливе, щоб створити вигляд серйозної людини під час бесіди.
    • Якщо у вас є звичка хихикати, коли ви нервуєте, працюйте над собою. Зосередьтеся на розмові, якщо ви відчуваєте, що не можете стримати сміх.
    • Зверніть увагу на те, що якщо ви зовсім не будете сміятися або посміхатися під час розмови, вас можуть порахувати за непривітного людини. Якщо ваш співробітник розповідає веселу історію, посміхніться або посмійтеся над його розповіддю, але зробіть це в міру. Веселий сміх навряд чи покаже, що ви серйозна людина.
    • Практикуйте техніку глибокого дихання. Завдяки цьому ви зможете заспокоїтися. Крім того, це відмінна можливість переключитися з нервового сміху на щось інше.
  3. 3 Намагайтеся виглядати серйозно, коли ви думаєте. Серйозні люди, як правило, спокійні і замислені. Прийміть відповідне положення тіла, коли ви думаєте про щось.
    • Уникайте зорового контакту з людьми, які вас оточують. Складіть руки на грудях і схрестіть ноги.
    • Зберігайте спокій і зробіть все можливе, щоб мати серйозний вид.
    • Не переживайте, від вас не потрібно зберігати таке положення тіла постійно. Залишайтеся в такому положенні до тих пір, поки не приведете в порядок свої думки. Однак не перестарайтеся, зберігати таке положення тіла тривалий період часу дуже незручно.
  4. 4 Дотримуйтеся нейтральної позиції під час бесіди. Під час серйозної дискусії постарайтеся не реагувати на те, що ви чуєте. Слідкуйте за тим, як ви виглядаєте в такій ситуації. Залишайтеся серйозним, навіть якщо хтось говорить те, що вас розчаровує або засмучує.
    • Це особливо важливо, коли ви берете участь в ділових переговорах. Якщо ви будете виглядати незворушно на переговорах, то сторона, яка робить вам пропозицію, зрозуміє, що вас непросто залякати.
    • Зверніть увагу на те, що цей метод не завжди приносить позитивний результат. Під час ділової зустрічі або шкільного заходу ви можете дотримуватися нейтральної позиції. Однак уникайте цього в повсякденних розмовах. В іншому випадку людям ви можете здатися грубим.
  5. 5 Понизьте тон голосу. Завдяки цьому ваш голос буде звучати більш авторитетно і серйозно. Високий тон голосу, як правило, характеризує людину як нервову і слабку особистість. Спробуйте знизити тон голосу, особливо в ситуаціях, коли вам необхідно зробити на інших враження серйозної людини.
    • Перед тим як «надягати» на себе образ серйозної людини, зімкніть губи і скажіть: «м-м-м ха» кілька разів. Така вправа допомагає розслабити голосові зв'язки, завдяки чому ви зможете краще контролювати свій голос.

Частина 2 з 3: Поведінка

  1. 1 Використовуйте мову офіційного спілкування. Завдяки цьому інші будуть ставитися до вас як до серйозного людині. На роботі стежте за тим, як ви розмовляєте. Дотримуйтеся ділового стилю в спілкуванні.
    • Слідкуйте за грамотністю вашої мови. Не забувайте про правила, коли будуєте пропозиції. Перш ніж щось сказати, подумайте, чи грамотно ви побудували свою пропозицію.
    • Уникайте сленгу та ненормативної лексики. В іншому випадку навряд чи вас вважатимуть за серйозну людину. Більш того, у вас можуть виникнути проблеми на роботі.
    • Будьте ввічливі. Дотримуючись правил етикету, ви покажете себе з кращого боку. Під час ділових переговорів можна сказати: «Вибачте мене, пан Іванов, якщо можливо, я хотів би висловити свою точку зору з обговорюваного питання».
  2. 2 Зосереджуйтеся на одній речі за один раз. Серйозні люди, як правило, уникають багатозадачності, оскільки це заважає продуктивності їхньої праці. Перед тим як братися за виконання нового завдання, обов'язково завершите попередню.
    • Що уникнути багатозадачності, складіть графік і дотримуйтесь його. Наприклад, з 11 до полудня можна відповідати на електронні листи. З полудня до години дня попрацюйте над доповіддю.
    • Багатозадачність змушує мозок швидко перемикати увагу з однієї справи на іншу. Тому увагу швидко розсіюється. Це негативно відбивається на продуктивності вашої роботи, так як в таких обставинах складно зосередитися на виконанні завдань.
  3. 3 Уникайте недоречних реакцій. Навчіться контролювати свої реакції на ту чи іншу ситуацію. Часто люди сміються, перебуваючи в напруженій ситуації. Роблять вони це не тому, що їм смішно, а тому, що вони не знають, як впоратися з напругою. Якщо вам потрібно залишатися серйозним в напруженій ситуації, наприклад, під час похорону або виступу, використовуйте техніки мислення, які допоможуть вам тримати себе в руках. Наприклад, подумайте про щось серйозне (про те, наскільки важлива ця презентація для вас, як ваш виступ відіб'ється на ваших оцінках або кар'єрному зростанні). Також можна спробувати подумати про складне математичному рівнянні і спробувати його вирішити. Все це допоможе вам правильно реагувати на ситуацію, що виникла. Ви не будете сміятися, коли це недоречно. Крім того, ви зможете взяти під контроль свої емоції.
    • Також можна спробувати вщипнути себе, вкусити внутрішню сторону щоки або зробити глибокий вдих, щоб взяти себе в руки.
  4. 4 Вирішіть для себе, в яких місцях ви не будете користуватися електронними пристроями. Така поведінка справить враження на вашого роботодавця або вчителя, оскільки ви не будете відволікатися, користуючись мобільним телефоном, iPad або іншим електронним пристроєм. Тому відмовтеся від користування такими пристроями там, де вам необхідно показати, що ви серйозна людина.
    • Вимкніть телефон, коли ви сидите за партою або перебуваєте на зборах.
    • Чи не діставайте з сумки мобільний телефон під час роботи або навчання. Можна відповісти на всі повідомлення і телефонні дзвінки після роботи.
  5. 5 Виконуйте поставлені перед собою завдання. Завдяки цьому до вас будуть ставитися як до надійного людині. Ця риса властива серйозним людям. Завжди закінчуйте роботу до встановленого строку і обов'язково доводьте справу до кінця.
    • Переконайтеся, що ви знаєте, в які терміни вам необхідно закінчити виконання поставленого завдання. У цьому випадку може допомогти календар з нагадуваннями про те, коли і яку роботу необхідно виконати.
    • Зробіть все можливе, щоб мати репутацію надійного людини. Надійним людям більше довіряють. Завдяки цьому перед вами відкриється більше можливостей.
  6. 6 Будьте організованим людиною. Завдяки цьому ви будете зосередженим і зібраним. Ці риси тісно переплітаються з серйозністю. Слідкуйте за чистотою робочого місця і завжди виконуйте поставлені перед собою завдання.
    • Зробіть генеральне прибирання свого робочого місця. Придбайте папки і файли в місцевому магазині канцелярії. Розподіліть свою роботу за категоріями, за термінами виконання і так далі.
    • Складіть список справ. Залишайте нагадування про крайній термін виконання завдань вдома і на роботі. Щодня оновлюйте свій список справ і викреслюйте завершення завдання.

Частина 3 з 3: Уникайте помилок

  1. 1 Слідкуйте за мовою свого тіла під час розмови. Бути серйозним - це велика перевага в деяких ситуаціях. Однак в спілкуванні з іншими людьми ваша серйозність може бути сприйнята як надмірна напруженість. Якщо іншим некомфортно з вами, це може негативно відбитися на вашому успіху.
    • Якщо ви ведете себе занадто серйозно під час спілкування, люди можуть подумати, що ви гордовитий і байдужа людина. Згодом вони можуть зрозуміти, що ви просто дуже зосереджені на темі розмови. Однак перше враження складно буде виправити.
    • Покажіть своєму співрозмовнику, що ви слухаєте його. Чи не схрещуйте руки і не кладіть сумку на коліна. В іншому випадку інші будуть думати, що ви закриті для них. Підтримуйте зоровий контакт. Але робіть все можливе, щоб ваш співрозмовник почувався невимушено у вашій присутності. Чи не соватися під час розмови.
  2. 2 Постарайтеся розслабитися під час заходів, на яких присутній багато людей. Не варто бути серйозним весь час. Дозволяйте собі час від часу розслаблятися, перебуваючи в компанії інших людей. Намагайтеся розслабитися на заходах, які для цього і організовані.
    • Дозволяйте людям час від часу порушувати ваш особистий простір. Чи не протестуйте проти невимушених дотиків, таких як поплескування по плечу або спині.
    • Показуйте людям, з якими ви спілкуєтеся, що ви їх слухаєте. Кивайте головою або іншими способами показуйте, що ви слухаєте свого співрозмовника. Репліки на кшталт «Та, звичайно, це цікаво ...» і подібні, вербально підтверджують, що ви слухаєте співрозмовника.
    • Розслабте м'язи обличчя. Завдяки цьому ваше обличчя стане менш серйозним. Посміхайтеся і смійтеся, коли це необхідно.
  3. 3 Проводьте час на природі. Якщо вам доводиться часто бути дуже зосередженим, прогулянки на свіжому повітрі допоможуть вам розслабитися. Цьому сприяє умиротворення природи. Коли ви повернетеся в школу або на роботу, у вас буде достатньо сил, щоб виконувати поставлені завдання.
    • Під час перерви прогулюйтеся на свіжому повітрі. Якщо неподалік від вашого робочого місця є парк або ліс, вирушайте туди на прогулянку.
    • Якщо вам доводиться працювати в місті, у вихідні дні плануйте заміські поїздки. Можливо, для цього вам доведеться їхати на машині або поїзді. Але витрачені зусилля того варті.
  4. 4 Робіть перерви. Ніхто не може працювати 24 години на добу. Включайте перерви в свій щоденний графік. Завдяки цьому ви зможете залишатися зосередженим, коли це необхідно.
    • Встановіть нагадування на своєму телефоні, яке буде подавати сигнал кожні 50 хвилин. Ви будете знати, що вам необхідно зробити перерву.
    • Перерви не повинні бути довгими. Ви можете просто встати і протягом декількох хвилин зробити вправи на розтяжку або випити чашку кави або чаю.

Поради

  • Не будьте надмірно незадоволені і недружелюбні. Ви можете залишатися серйозною людиною і при цьому бути привітним.

попередження

  • Зверніть увагу на те, що коли ви дуже серйозні, люди можуть сприйняти вас як грубого і скупого людини. Тому переконайтеся, що ви як і раніше ведете себе чемно і доброзичливо.
  • Ви можете здатися нечемним, якщо не будете сміятися над жартами інших людей. Це той випадок, коли «не сміятися» - правило не для вас.