Як кинути закручений куля у боулінгу

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 16 Січень 2021
Дата Оновлення: 27 Червень 2024
Anonim
Секреты мастеров боулинга
Відеоролик: Секреты мастеров боулинга

Зміст

Можливо, ви дивилися вдома професійний чемпіонат з боулінгу, а може, ви фанат, який спостерігав за боулінгом наживо - ймовірно, ви помічали, що найуспішніші гравці знають, як кидати закручений куля, який, немов гак, буде «захоплювати» кеглі. Такому кулі властивий спін - обертання навколо своєї осі, коли він котиться по доріжці, і спін дуже сильно залежить від того, як ви відпускаєте куля. Коли він прямує до кеглем, вісь обертання злегка нахиляється вперед, і в результаті траєкторія кулі нагадує гак, і він ударяється об кеглі під кутом, що збільшує шанси вибити страйк. Це не найлегша техніка, але результати варті того, щоб її розучити.

кроки

Частина 1 з 2: Підготовка до кидка

  1. 1 Знайдіть куля, який вам зручно тримати. Отвори повинні підходити до ваших пальцях таким чином, щоб ви могли тримати кулю, що не стискаючи їх, і відпустити його так, щоб вони не застрягли. Так як ви будете надавати кулі обертання в останні секунди зіткнення з ним, не можна переоцінити те, як важливо тримати кулю зручно.
    • Покладіть куля на долоню основний руки і засуньте середній і безіменний пальці в отвори, які розташовані поруч, а великий палець - в отвір під ними. Отвори повинні мати розмір ваших пальців, і необхідно, щоб ви могли легко тримати м'яч в долоні. М'язи, що з'єднують великий і вказівний пальці, не повинні бути ні напружені, ні повністю розслаблені.
    • Щоб тримати м'яч в руці, ви повинні напружуватися зовсім небагато. Якщо з такою напругою ви могли б розчавити яйце в руці, це занадто.
  2. 2 Визначте тип кулі, який ви використовуєте. Характеристики ядра або внутрішнього вагового блоку кулі для боулінгу грають важливу роль в тому, наскільки ефективним буде кидок. Незважаючи на те, що є різні типи ядра, всі кулі діляться на дві основні категорії. Перед тим, як почати, визначте, який тип ви використовуєте.
    • Огляньте свою кулю і зверніть увагу, чи має він на поверхні лише одну точку (зазвичай іншого кольору), яка вказує на орієнтацію ядра, або точку і іншу позначку - вісь, навколо якої куля, бажано, повинен обертатися (центр ваги кулі).
    • Якщо куля має тільки одну позначку, у нього повинен бути симетричний ваговій блок. Якщо розрізати кулю вздовж позначки (точки), яка являє собою вісь, ви виявите, що обидві сторони симетричні.З таким м'ячем може бути легше новачкові.
    • Куля з асиметричним ваговим блоком повинен мати дві позначки або позначку з покажчиком. Виходячи з назви, такі кулі не мають симетричного ядра і можуть містити всередині будь-яку форму - від куба до ядра, що нагадує букву "L." Можливо, новачкові буде трохи важче постійно досягати хороших результатів з такими кулями, але, якщо постійно практикуватися працювати з однією кулею, зрозуміло, йому може бути простіше.
  3. 3 Виберіть куля відповідного ваги. Є два окремих підходу до вибору розміру кулі. Один з них враховує стать гравця і передбачає, що дорослим жінкам потрібно використовувати кулю вагою 4-6 кг, а дорослим чоловікам - 6-7 кг. Відповідно до другого підходу, гравець повинен використовувати кулю, вага якого становить 10% від маси його тіла. Максимальна вага кулі для тих, хто важить більше 70 кг - 7 кг.
    • Використовувати правильно підібраний по вазі м'яч важливо, щоб надати йому необхідну кількість обертань. Сильний гравець, використовуючи маленький м'яч, може легко закрутити його занадто сильно і відправити в жолоб. Якщо більш слабка людина буде використовувати занадто важкий куля, йому може бути важко надати достатньо обертання, щоб зробити шар-гак.
    • Вага кулі повинен бути на ньому чітко вказано.

Частина 2 з 2: Як закрутити м'яч

  1. 1 Визначте свою мету. Якщо ви правша, вам потрібно цілитися в простір між першою (найпереднішої) і третьої (прямо за передньою праворуч) кеглями. Якщо ви лівша, цільтеся між першою і другою (якраз ззаду за першої зліва) кеглями.
  2. 2 Візьміть кулю для боулінгу. Стиль вашої хватки може визначити кут, під яким куля буде докочуватися до кеглів. Не забувайте, що чим більший кут, тим більше у вас шансів збити побільше кеглів.
    • Якщо тримати кулю слабо, у вас буде більше шансів кинути м'яч прямо з мінімальним розворотом. При такій хватці ваша рука відігнута назад в зап'ясті, щоб, роблячи замах вперед, ви тримали зап'ясті зверху над м'ячем.
    • Якщо тримати м'яч сильно, ваша кисть повинна бути зігнута вперед, як ніби ви «заколисує» куля між долонею і зап'ястям. З боку кут між передпліччям і великим пальцем повинен становити 90 градусів. Така хватка може забезпечити більше обертання кулі, і він буде завертатися сильніше.
    • Тверда хватка - це проміжна форма, при якій заворот кулі буде помірним. При цьому зап'ясті ні згинається, ні відгинається, і кисть перебувати з передпліччям на одній лінії.
  3. 3 Визначте, де вам потрібно стати, грунтуючись на своїй цілі і хватці. Коли ви дивитеся на доріжку, уявіть, що вона розділена на три секції: зовнішня ліва (біля лівого жолоби), середня і зовнішня права (біля правого жолоби). З огляду на силу своєї хватки і передбачуваний заворот кулі, визначте, на рівні з якою секцією вам потрібно буде поставити передню ногу.
    • Розслаблена хватка: куля повинна покотитися прямо по доріжці в ціль, так що, якщо ви правша, ви повинні стати на зовнішню праву секцію, а якщо ви лівша, вам потрібно стати на зовнішню ліву.
    • Тверда хватка: вам необхідно стати посередині, так як куля зробить помірний заворот (вліво або вправо) і влучить у ціль.
    • Сильна хватка: вам потрібно забезпечити багато місця, щоб куля зробив крутий заворот і влучив у ціль. Якщо ви правша, вам слід стати на зовнішньої лівій стороні; якщо ви лівша, вам потрібно бути в зовнішній правої секції.
  4. 4 Перед початком подумайте про те, як ви будете підходити або підбігати до доріжці. Один зі стандартних способів називається "підхід з чотирьох кроків". Тут для початку вам потрібно стати прямо, щоб ноги знаходилися безпосередньо під корпусом. Тримайте куля внизу, так щоб рука була на рівні грудей (вище для повільних гравців і нижче для швидких), і притримуйте куля другою рукою. Роблячи чотири кроки, тримайте лікоть основний руки якомога ближче до стегна, злегка зігніть коліна. Шкарпетки і плечі повинні дивитися строго вперед. (Наступні вказівки даються для правшів, якщо ви лівша, виконуйте їх навпаки.)
    • Зробіть один крок вперед правою ногою і одночасно піднесіть куля вперед над нею. Підтримуйте куля другою рукою.
    • Зробіть крок вперед лівою ногою, опускаючи м'яч ближче до колін і потім далі назад за корпус, роблячи півколо. До цього моменту друга рука вже не буде підтримувати кулю.
    • Зробіть наступний крок вперед правою ногою. В цей час куля дійде до найвищої точки при маху назад.
    • Піднесіть м'яч вперед, роблячи останній крок до лінії лівою ногою. Правyю ногу ззаду потрібно злегка розгорнути в бік, коли ви будете ставити ліву ногу і відпускати куля. Опустіть стегна і злегка перенесіть вагу назад, згинаючи вперед корпус під кутом 15 градусів.
  5. 5 Роблячи мах назад, випряміть руку і зап'ястя. Куля не буде обертатися, якщо ви в цей момент зігнете або повернете зап'ясті або руку. Тільки в тому випадку, якщо ви правильно піднесете і кинете куля, у вас вийде зробити його закрученим.
  6. 6 Відпустіть куля, коли він буде проходити над шнурками і пальцями переднього кеда. Добре тримайте м'яч, коли ви будете робити мах вперед, і рука буде проходити над п'ятою передньої ноги (ліва у правшів), потім відпустіть куля, як тільки він пройде над шнурками. Це оптимальний момент для того, щоб надати кулі крутний момент і кинути його на доріжку.
  7. 7 В першу чергу відпускайте великий палець. Середній та безіменний пальці стимулюють обертання кулі краще, ніж зап'ясті. Відпустивши спочатку великий палець, ви дозволите кулі викотитися з руки, і саме в цю мить він придбає крутний момент.
  8. 8 У той момент, коли ви будете відпускати куля, злегка поверніть руку в зап'ясті. Маленький поворот на 15 градусів (проти годинникової стрілки для правшів і за годинниковою стрілкою для лівшів) допомагає додати кулі обертання.
    • Піднесіть руку так, як ніби хочете зробити рукостискання.
  9. 9 Робіть повний мах рукою. Продовжуйте рухати рукою вгору і вперед в напрямку до мети, коли ви відпускаєте м'яч (і після цього).
  10. 10 Робіть поправки, виходячи з результатів. Спочатку вам потрібно попрацювати над стабільністю. Здатність скласти всі елементи і повторити їх - ключ до успіху. В процесі думайте про такі речі, як положення тіла або тип хватки, який ви використовуєте.
    • Також працюйте над тим, щоб правильно розраховувати час в підході з чотирьох кроків. Потрібно, щоб нога і м'яч досягали риси одночасно. Спробуйте зняти свої кидки на відео, щоб краще зрозуміти, як ви розраховуєте свого часу.

Поради

  • Проконсультуйтеся з професійним тренером з боулінгу, щоб отримати більше підказок і індивідуальних порад про те, як поліпшити свій «куля-гак».