Як чистити прикраси з бурштину

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 28 Лютий 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
Как я чистила янтарь.
Відеоролик: Как я чистила янтарь.

Зміст

Ювелірні вироби з бурштину привертають увагу своєю красою, але при цьому вони дуже крихкі і вимагають дбайливого звернення. З плином часу, вони можуть покритися маслом і нальотом, втративши через це свій блиск. Описані в даній статті методи допоможуть вам безпечно відновити зовнішній вигляд бурштину, не пошкодивши при цьому виріб.

кроки

Метод 1 з 3: Частка бурштину вологою тканиною

  1. 1 Приготуйте миску з мильною водою. Наповніть миску теплою водою і додайте в неї кілька крапель рідкого мила. Перемішайте розчин таким чином, щоб мило і вода з'єдналися, але при цьому не почали пінитися.
    • Використовуйте м'яке рідке мило, наприклад, мило для рук або пінку. Не використовуйте жорсткі миючі засоби, так як вони можуть пошкодити бурштин.
  2. 2 Знайдіть м'яку і чисту тканину. Мікрофібра або шматочок фланелі підійдуть найкраще для цієї мети. Опустіть тканину в миску, а потім відіжміть, щоб з неї не капала вода. Вам потрібна волога, а не мокра тканина.
  3. 3 Протріть тканиною ювелірний виріб, щоб прибрати всю грязь. Відразу ж після цього необхідно протерти прикраса сухою тканиною. Не залишайте бурштин сохнути самостійно, адже це може призвести до його помутніння.
    • Під час чистки відразу декількох прикрас необхідно мити і сушити кожне з них окремо. Не залишайте бурштин сохнути самостійно, адже це може призвести до його помутніння.
  4. 4 Відполіруйте бурштин за допомогою невеликої кількості оливкового масла. Це не тільки видалить всі сліди жиру, але і допоможе відшліфувати поверхню каменю. Нанесіть невелику кількість масла на руки, а потім почніть втирати його в бурштин. Після цього протріть виріб м'якою сухою тканиною.
    • Через брак оливкової, ви можете використовувати мигдальне масло.

Метод 2 з 3: Частка бурштинових виробів за допомогою тканини для чищення срібла

  1. 1 Пошукайте тканину для чищення срібла. Ви можете знайти її в магазині декоративно-прикладного мистецтва, у відділі бісероплетіння або в магазині супутніх товарів для ювелірних виробів. Також можна придбати її онлайн. Виберіть таку тканину для поліровки, у якій є як світла, так і темна сторона. Світла використовується для видалення будь-яких забруднень з поверхні, а темна - для полірування бурштину.
  2. 2 Протріть ваше виріб світлою стороною тканини. На поверхні тканини почнуть з'являтися темні плями, якщо ваше виріб містить срібні вставки. Це служить сигналом того, що відбувається процес очищення вашого ювелірного виробу. Продовжуйте протирати бурштинове прикраса, поки воно не заблищить або не буде виглядати досить чистим.
  3. 3 Відполіруйте бурштин темною стороною полировальной тканини. Тріть нею бурштин швидкими круговими рухами. Робіть це до тих пір, поки бурштин не стане чистим та блискучим, і його мерехтіння не відновиться.

Метод 3 з 3: Частка бурштинових намист за допомогою мильної води

  1. 1 Застосовуйте цей метод обережно. Існує багато суперечливих думок з приводу комбінації води і бурштину. Деякі ювеліри рекомендують використовувати мильну воду для очищення бурштину, в той час як інші категорично проти цього.
    • Проведіть тест на непомітній ділянці каменю або бусинці в задній частині намиста, якщо ваше прикраса має ознаки сильного забруднення, і саме тому ви хочете скористатися даним методом.
  2. 2 Приготуйте дві миски з теплою водою. Розмір мисок повинен бути досить великим для вільного розміщення в них прикрас. Одна миска використовується для безпосереднього миття бурштину, а інша - для його ополіскування.
  3. 3 Додайте кілька крапель м'якого рідкого мила в одну з чаш. Перемішайте мило з водою до повного розчинення, але піна при цьому не повинна утворитися. .
    • Через брак рідкого мила для рук ви можете використовувати рідину для миття посуду або посудомийної машини. Не використовуйте такий засіб, в яке ви б не хотіли занурювати ваші руки.
  4. 4 Опустіть бурштинове намисто в миску з мильною водою. Акуратно пальцями видаліть бруд і наліт.
    • Скористайтеся м'якою зубною щіткою з метою видалення забруднень між намистинками. Просто тріть ці місця зубною щіткою до тих пір, поки не відчистити весь бруд. Злегка натискайте і не тріть дуже старанно, інакше ви можете подряпати бурштин.
    • Не тягніть намистини занадто сильно, так як це може привести до розриву нитки намиста.
    • Чи не замочуйте бурштин на тривалий період часу. Тривале перебування під впливом води, особливо гарячої, може пошкодити бурштин, роблячи його каламутним.
  5. 5 Обполосніть бурштин в чистій воді. Опустіть його в миску з чистою водою і змийте залишки мила.
  6. 6 Негайно висушіть бурштин, використовуючи для цього м'яку тканину. Ви можете скористатися будь-м'якою тканиною, наприклад фланеллю або мікрофіброю. Не тріть намисто занадто сильно, інакше ви можете порвати нитку або пошкодити намистини в місцях їхнього зіткнення. Не залишайте бурштин сохнути самостійно, інакше він може помутніти.
  7. 7 Відполіруйте бурштин за допомогою оливкового масла. Не лийте масло безпосередньо на виріб. Замість цього нанесіть кілька крапель на долоні і потріть їх між собою. Потім пам'ятаєте бурштинове намисто в руках. Так ви зможете повернути поверхні бурштину глянець і блиск. Потім протріть бурштин від масла за допомогою м'якої тканини.
    • Через брак оливкової, ви можете використовувати мигдальне масло.

Поради

  • Ви можете просто відполірувати ювелірний виріб з бурштину за допомогою оливкової або мигдального масла, якщо на ньому немає видимих ​​забруднень.
  • Очищайте вироби з бурштину після носіння. Це допоможе запобігти накопиченню бруду і жиру на його поверхні.
  • Догляд за вашими бурштиновими виробами згідно з цими правилами допоможе зберегти їх в чистоті набагато довше:
    • Чи не плавайте і не купайтеся під час носіння прикрас з бурштину.
    • Не об'єднуйте свій пристрій домашню роботу в прикрасах з бурштину (сюди входить прибирання, прання і миття посуду).
    • Зберігайте вироби з бурштину в тканинному мішечку, окремо від інших прикрас.
    • Використовуйте лак для волосся і духи ДО надягання прикрас з бурштину.
    • Не залишайте бурштинові прикраси під прямими променями сонця.

попередження

  • Не використовуйте поліроль для срібла при чищенні ваших прикрас з бурштину, навіть якщо вони мають срібні вставки.
  • Янтар дуже м'який, тому він легко дряпається. Зніміть всі кільця і ​​браслети перед початком процесу чистки бурштинових прикрас.
  • Не використовуйте хімічні речовини або агресивні миючі засоби, так як вони можуть пошкодити поверхню каменю.
  • Будьте обережні при чищенні бурштину за допомогою мила і води. Не залишайте бурштин в воді надовго, тому що надлишок вологи може зробити його каламутним.

Що вам знадобиться

  • М'яка тканина, фланель або мікрофібра.
  • Тканина для полірування срібла (за бажанням)
  • Тепла мильна вода (не забудьте використовувати м'яке мило)
  • Миски для води
  • Мигдальне або оливкова олія для полірування