Як відчувати себе впевненіше

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 25 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Самый практичный способ обрести уверенность в себе (3 важных этапа)
Відеоролик: Самый практичный способ обрести уверенность в себе (3 важных этапа)

Зміст

Невпевненість в собі є однією з найважливіших проблем, що стосуються міжособистісних відносин і, що ще більш важливо, ставлення до самого себе. Відчуття невпевненості в собі, в самоті або в колі інших людей, може призвести до постійного саморуйнування. Коли ми не впевнені в собі, то не можемо проявити і задіяти свій потенціал повністю, а також не можемо йти на ті невеликі ризики, які можуть привести нас до нових відчуттів і можливостям. Відчуття впевненості викликає в нас глибоку трансформацію особистості. Потрібна хоробрість і наполегливість, що є найбільш безцінними дарами, які ми отримуємо, довіряючи самим собі і оточуючого нас світу.

кроки

Частина 1 з 3: Усунення невпевненості за допомогою нашого внутрішнього голосу самокритики

  1. 1 Постарайтеся вплинути на свій внутрішній голос самокритики. Ваша самокритика - це той уявний настирливий голос у вашій голові, який користується будь-якої існуючої можливістю, щоб змусити вас почувати себе ще гірше, нехай навіть через найменших виявлених невдач, провалів і недосконалостей. Витратьте деякий час на те, щоб дійсно прислухатися до свого внутрішнього голосу критики. Іноді ми так рішуче відгороджуємося від своїх внутрішніх негативних голосів, що не можемо почути, що ж вони нам кажуть насправді.
  2. 2 Постарайтеся краще пізнати свій внутрішній голос критики. Намагайтеся прислухатися до цього голосу в різних ситуаціях, щоб звернути увагу на теми і подібності, які проявляться в словах цього голосу. Якщо ви придумаєте для нього особа, характер або певний голос, то це допоможе вам більш уважно прислухатися і отримувати ті повідомлення, що стосуються вас, які посилає вам ваша внутрішня критика.
    • Це може бути досить важким для тих людей, які не зможуть візуалізувати собі особистість або образ, що відповідає вашому внутрішньому голосу критики. Таке може послужити ознакою того, що ваш голос самокритики є не тим, перед ким ви повинні загладжувати провину в плані відносин, а голосом ваших незадоволених очікувань і цінностей.
  3. 3 Подружитеся з вашим внутрішнім голосом критики. Подружитися - не означає, що ви дослівно будете приймати те, що говорить вам ваш внутрішній голос критики. Друг - це той, хто вас приємно стимулює і любить, незважаючи на всі зміни, що відбуваються з вами. Прийміть існування вашого внутрішнього голосу критики і з готовністю приймайте і отримуйте стимул від того, що він вам говорить. Може бути так, що ваш внутрішній голос критики висловлює важливу, але незадоволену потребу, правда, робить це в спотвореній манері.
    • Наприклад, якщо ваш внутрішній голос критики говорить вам, що ви нічого не варті, то це може відбуватися від вашої незадоволеною, але законної потреби відчувати себе значущим і цінним.Зміна цього непридатного до чого-небудь відчуття нікчемності і прагнення задовольнити свою потребу у відчутті себе значущим, може статися від простого затвердження коханої людини.
  4. 4 Коли прийде час, скажіть свого внутрішнього голосу критики, що пора йому прогулятися. Як і у всіх щирих відносинах, важливо розпізнавати моменти, коли ми повинні прислухатися до попереджень і запереченням. Як тільки у вас достатньо розвинеться відчуття того, на чому саме прагне фокусуватися ваш внутрішній голос критики, ви можете кинути виклик свого внутрішнього голосу і всього того негативу, що він приносить у ваше життя.
    • Прийняття рішення сумлінно змінювати свій внутрішній голос критики вирішує результат справи. Таким чином, ви посилаєте чіткий сигнал тієї частини своєї особистості, яка є марною і засуджує.

Частина 2 з 3: Внесення змін до свою поведінку

  1. 1 Тримайтеся прямо. Поліпшення своєї постави є одним з найкращих способів (хоча він і здається непрямим) позбутися від невпевненості. Якщо ви стоїте і сидите прямо, то так ваше тіло повідомляє вашому розуму, що воно здатне і готове діяти.
    • Аналогічно, вам слід звернути увагу на те, як ви одягаєтеся. Навіть якщо ви працюєте вдома або в неформальній обстановці, то подумайте над тим, щоб замінити свій звичайний гардероб на той, що змусить вас відчувати трохи більш жвавим протягом дня.
  2. 2 Створіть власний простий, постійний ранковий ритуал. Ранок може бути найважчою частиною дня, особливо якщо вам потрібно йти на роботу. Це той час, коли ми починаємо думати про всі речі, які ми повинні зробити, що провокує в нас страхи і невпевненість в тому, що ми не зможемо це здійснити протягом дня. Розвиваючи надійний ранковий ритуал, ми можемо заспокоїти ці виникають думки невпевненості, роблячи ставку на впевненість, наприклад, зварений свіжу каву, після того як ви виходите з душу.
  3. 3 Зрушуйте фокус з критики на компліменти. Ви коли-небудь помічали, що звертаєте увагу на якусь частку критики, ігноруючи всі похвали, які цю критику оточують? Ми живемо в суспільстві, де всі проблеми потрібно вирішувати швидко, тому саме проблеми, а не позитивні моменти володіють більшою силою для нас. На щастя, саме ви вибираєте фокус на оцінку, досягнення тощо.
    • Наприклад, якщо ваш начальник каже вам щось на кшталт: «В даний момент ви відмінно виконуєте роботу, однак, мені б хотілося, щоб ваші папки, з якими ви працюєте, були класифіковані по-іншому», то ви можете відповісти на ці слова (1) вдячністю за визнання, (2) прокоментувавши, що вам подобається ваша робота, (3) "а потім" відповісти на його прохання про внесення змін до поточне завдання. Надавши більше ваги компліментів, які ви почули на свою адресу, ви побачите, як інші можуть привнести позитивний момент в ваше посилюється відчуття впевненості в собі.
      • Зауважте різницю ваги похвали і проблеми, у порівнянні зі стандартною відповіддю, в якому б прозвучало вибачення і обіцянку внести потрібні зміни.
  4. 4 Підвищуйте свою компетентність в обраних областях. Чи існує така навичка або здатність, яка вас завжди захоплювала в інших? Приділіть час тому, щоб навчитися чогось, що ви завжди вважали цінним. Швидкісне читання? Гра на фортепіано? Підвищення компетентності допоможе вам відчувати себе більш впевненим, так як це посилює ваші природні таланти і сприяє розвитку конкретних навичок, якими ви повинні поділитися з усім іншим світом.
    • Пам'ятайте, що фокусуватися потрібно тільки на ті речі, які дійсно мають для вас значення. Ви, можливо, знаєте, що знаходите конкретний навик або здатність значущими тому, що прагнете інших, що володіють цими навичками, поставити на п'єдестал. Ідея в тому, щоб досягти впевненості, усвідомлюючи, що ця навичка дійсно є цінним.В іншому ж випадку, ваша невпевненість в правильності вибору, і думки «чи повинен я цьому вчитися?», Буде заважати вашій вірі в успіх, яку ви прагнете досягти, навчаючись чогось.
  5. 5 Організуйте своє робоче місце. Розташувавши свої робочі приналежності в більш доступних місцях, тим самим ви усунете маленькі моменти невпевненості в тому, що у вас під рукою немає чогось дуже потрібного. Ці маленькі моменти можуть складатися і переслідувати ваші серйозні рішення і погляди. У той же час, ваш робочий стіл - це те, що ви завжди повинні контролювати, Знаючи, наприклад, що скріпки лежать в верхньому лівому ящику зі степлером, що забезпечить вам відчуття вашого робочого темпу і полегшить вашу щоденну діяльність.
    • Це, як і інші тріумфи щоденного управління справами (обнулення лічильників, залишатися в курсі всіх новин і так далі), може і повинно вважатися вашими маленькими перемогами. Щоб усвідомлювати всі свої маленькі перемоги, складіть список всіх тих речей, які ви робите, вважаючи це само собою зрозумілим. Рухайтеся вперед і хваліть себе за все маленькі перемоги в вашому списку, винагороджуючи себе так, як вважаєте за потрібне!
  6. 6 Підберіть свою навколишнє оточення з розумом. Оточення з тих людей, поруч з якими вам комфортно, може бути достатнім для того, щоб стати винахідливим і досліджувати самого себе, свою невпевненість і все остальное.Важно відстоювати свої позиції в суспільстві, так як ви відповідальні за своє відчуття впевненості. Найчастіше це означає, що слід бути наполегливим в тому, що стосується ваших потреб, і навіть триматися на відстані від тих, хто вас не підтримує або не співчуває вам.
    • Чесно відповідайте на питання самому собі: «Хто з мого оточення змушує відчувати себе стисненим? Хто змушує мене відчувати мій внесок в справу дріб'язковим? » Ви можете бути здивовані (і вражені), усвідомивши, що ті люди, яких ви дуже любите, виявляють тенденції самознищення і придушення ваших справжніх відчуттів. Досить поширений такий страх, коли ми боїмося бути не прийнятими через своїх сильних почуттів і потреб, хоча вони є у всіх!
  7. 7 Висловлюйте прохання і пропозиції. Відчувати в собі більше впевненості означає, що ви повинні вчитися вірити в те, що вас почують, а не проігнорують. Якщо ви будете правильно формулювати свої прохання і пропозиції, то інші люди можуть відчути унікальність вашого співробітництва і розуміння, без відчуття що ви щось вимагаєте.
    • Скажімо, ви обговорюєте зі своєю другою половинкою, що купити на вечерю, і відчуваєте себе занадто втомленим, щоб змусити себе піти за покупками. Замість того щоб поскаржитися на те, що ваш партнер не так вже й багато бігає за дорученнями як ви, або ще якось посперечатися про те, на кому лежить «тягар» всіх справ, спробуйте висловити свою втому. Ви можете висловити свої почуття відкрито, з щирою, яка не виражає загрози, проханням про те, що нехай сьогодні буде не ваша черга брати на себе обов'язки.
      • Пам'ятайте, що не потрібно звинувачувати свого партнера або викликати в нього почуття провини, так як це лише спровокує захисний механізм людини і викличе опір. Від людей не надходить позитивна реакція, якщо вони здогадуються, що ними маніпулюють для здійснення чого-небудь, на відміну від тієї ситуації, коли вони самі роблять це з власної волі.
  8. 8 Запам'ятайте свідоме гнучку поведінку в суспільстві. Люди, які бажають відчувати себе більш впевненими, часто відчувають сильне бажання догоджати іншим, що часто призводить до самопожертви і ослаблення почуття впевненості в собі. Але той же самий імпульс підкорятися вимозі іншої людини може змусити вас провести свідомий експеримент поза межами своєї особистої зони комфорту. Експерименти в різних соціальних умовах покажуть, що ви здатні на більше, ніж думаєте самі. Це також забезпечить вам вражаючий досвід справжньої впевненості в собі - у своєму житті.
    • Це може здатися дивним ... Як можна продовжувати намагатися догодити іншим, щоб відчути себе впевненіше? Різниця існує лише у вашій власній свідомості. Наприклад, якщо ваш друг кличе вас піти в новий клуб, який вам здається вселяє страх, то ви можете погодитися піти з тієї причини, що будете відчувати невпевненість щодо свого статусу в очах вашого друга. Однак ви легко можете побачити, що це служить вам імпульсом проявити гнучкість в поведінці і нагадуванням про те, що ви здатні вирушити на незвідану територію. Усвідомлення того, коли ви намагаєтеся догодити іншим, а коли користуєтеся можливістю випробувати щось нове, буде стимулювати ваше почуття впевненості в своїх діях.

Частина 3 з 3: Здійснення психологічних змін

  1. 1 Нагадуйте собі про те, що ніхто не бачить вашу невпевненість. Перебуваючи в суспільстві, у вас з'являється відчуття того, що кожен якимось чином може побачити, як ви зациклені на своїх тривожних думках і турботах? На щастя, ніхто, крім вас самих, не має доступу до ваших думок. Ви можете зітхнути спокійніше, усвідомлюючи, що ви сам собі суворий суддя, і великі шанси на те, що інші навколо вас теж стурбовані тим, як справити хороше враження.
    • Ця ідея збігається з тим фактом, що ви самі відповідальні за створення для себе своїх власних критеріїв, коли настає критичний момент. Бути правим або неправим згідно чиїмось іншим стандартам ніколи не зможе і близько співпасти з вашими відчуттями в залежності від вашої власної точки зору.
  2. 2 Уявляйте собі момент крайньої впевненості. Постарайтеся пригадати якомога більше яскравих деталей того моменту, коли сильний напад пристрасті і особиста мотивація поступилися почуттю непохитної впевненості. Ця візуалізація може дати різкий старт вашої здатності подумки побачити як свої сильні сторони, так і існуючі в світі можливості, які можуть їм посприяти.
    • Крім візуалізації свою впевненість, ви також можете візуалізувати образ. Представляючи собі образ, який буде і підтримувати і кидати вам виклик, вам буде легше намалювати в своїй уяві і подумки увійти в режим глобальної особистої зацікавленості.
  3. 3 Досягніть комфортної дистанції від своїх емоцій. Коли ви дійсно свідомо фокусуєтесь на проблемах і невдачах в своєму житті, важливо залишатися в стороні від своїх емоцій, щоб захистити себе від стану повного поглинання цими думками. Нездатність поглянути з боку на проблеми, які можуть спровокувати виправдане почуття невпевненості, може привести до сильного відчуття невпевненості в собі, яке викраде у вас той час, який ви проведете, думаючи про щось інше.
    • Будьте в курсі того, що відхід в сторону від емоцій може стати потужним інструментом, який дасть вам більш широкий погляд на самого себе і вашу ситуацію, тільки тоді, коли ви вже дослідили питання щодо своїх емоцій. Це найбільш вигідно, коли потрібно отримати повний огляд поглядів, емоцій і залишитися при цьому в стороні від них. Так що, відхід в сторону від емоцій найкраще працює для тих, хто, в першу чергу, прагне прореагувати емоційно.
  4. 4 Натренує себе так, щоб в невдачах і невпевненості бачити позитивні сторони. Для однієї людини щось є сміттям, для іншого ж - це скарб. Замість того щоб намагатися заперечувати або змінювати свої недоліки, прикладіть зусилля дізнатися, що вони можуть для вас відкрити.
    • Пам'ятайте, що вони не завжди очевидні, і для їх виявлення можуть знадобитися винахідливі здогади. Наприклад, якщо ви не змогли отримати роботу, яку хотіли, сфокусуйтеся на тому факті, що тепер у вас є можливість знайти щось більш підходяще. Якщо ви поглинені думкою, як ви химерно виглядаєте, коли бігаєте підтюпцем, то подумайте і про те, що хтось може порахувати вашу ходу найпривабливішою рисою в вас.