Як зберігати балон з пропаном зовні будинку

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 19 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Zagrożenia w trakcie zdarzeń z udziałem pojazdów wyposażonych w alternatywne źródła zasilania.
Відеоролик: Zagrożenia w trakcie zdarzeń z udziałem pojazdów wyposażonych w alternatywne źródła zasilania.

Зміст

Пропан зазвичай використовують в газових грилях, тому балони з пропаном можна зустріти в багатьох будинках. Оскільки пропан є легко займистих газом, з метою безпеки його необхідно зберігати на відкритому повітрі. При правильному зберіганні газовий балон можна підтримувати в хорошому стані протягом багатьох років. Перш ніж прибрати балон на зберігання, переконайтеся, що він не пошкоджений.

кроки

Метод 1 з 2: Безпечне зберігання балона

  1. 1 Не залишайте балон в будинку або в сараї. Витік газу може привести до забруднення території, зробивши її небезпечною. Навіть іскра від двигуна машини або газонокосарки може запалити пропан.
    • Якщо ви живете в місцевості, де часто йде сніг, позначте місце розташування балона на той випадок, якщо його завалить снігом, щоб ви без зусиль могли його знайти і очистити від снігу.
  2. 2 Зберігайте балон на вулиці в сухому, добре провітрюваному місці. Зберігайте балон в тіні і на рівній поверхні, щоб він не перекинувся і не покотився. Наприклад, балон можна поставити на нижню полицю стелажа, прикріпленого до зовнішньої стіни.
    • Не зберігайте балон в закритих приміщеннях. Газ може витекти і зробити приміщення небезпечним.
  3. 3 Слідкуйте за тим, щоб взимку температура балона не опускалася нижче -40 ° C. Зі зниженням температури тиск в балоні теж почне знижуватися. Перенесіть балон в добре освітлене місце, щоб його кожен день прогрівало сонце.
    • Слідкуйте за тим, щоб балон був заповнений, і тиск усередині не падало занадто низько.
    • Не кладіть на балон в спробі зігріти його. Цим ви лише вкриє його від сонця, що призведе до ще більшого падіння тиску.
    • Ніколи не використовуйте обігрівач або електричний прилад, щоб нагріти балон.
  4. 4 Не зберігайте балон при температурі вище 49 ° C. З підвищенням температури тиск в балоні почне зростати. Не залишайте балон на сонці влітку. Замість цього знайдіть затінений ділянку і залиште його там.
    • На газовому балоні є випускний клапан, за допомогою якого можна зменшити тиск в разі занадто високої температури. Накопичене тиск почне витікати і розсіюватися в повітрі. Переконайтеся, що поруч з балоном немає джерел вогню, щоб газ не запалився.
  5. 5 Зберігайте балон не менше ніж в 3 метрах від легкозаймистих матеріалів. Це включає в себе предмети з відкритим полум'ям і різні електричні прилади. Не зберігайте зайві балони поруч один з одним або біля гриля. Якщо один балон випадково загориться, краще, щоб інші при цьому не стояли поруч.
  6. 6 Зберігайте балон в ящику для молока, щоб він стояв прямо. Такий стан балона гарантує, що клапани не будуть пошкоджені, а газ не витече. В ящик для молока стандартних розмірів поміститься балон на 10 кг, який часто використовують для газових грилів.
    • Спеціальні платформи для зберігання балонів з пропаном також можна купити в господарських та садівничих магазинах або замовити онлайн. Використовуйте платформу, якщо балон не поміщається в ящик.
    • За допомогою бетонних блоків або цегли спорудити навколо балона щось на зразок бар'єру, але ні в якому разі не закривайте клапан і ручки.
  7. 7 Не залишайте балон біля вікон і вентиляційних отворів. Пошукайте, чи немає поруч з газовим балоном вентиляційних решіток. Пропан важчий за повітря, тому він опуститься нижче і може проникнути в вентиляційні решітки і вікна підвалу. Не залишайте балон в такому місці, де при витоку з балона газ може легко проникнути в будинок і зіпсувати повітря.
    • Ніколи не залишайте газовий балон біля кондиціонерів, радіаторів або вентиляційних систем з рекуперацією тепла, оскільки вони можуть втягнути газ в будинок.
    • Якщо в будинку стався витік пропану, негайно залиште будівлю і зверніться в місцеві служби.
  8. 8 Прикріпіть балон до грилю, щоб вам було легше його зберігати. Перекрийте подачу газу за допомогою клапана вгорі балона. Накрийте балон чохлом для гриля, щоб захистити його від несприятливої ​​погоди і прямих сонячних променів. Це полегшить використання гриля в будь-який час року.
    • Якщо ви зберігаєте гриль в сараї або гаражі, від'єднайте балон і поставте його на вулиці.

Метод 2 з 2: Перевірка якості балона

  1. 1 Закривайте клапан, коли не користуєтеся балоном. Поверніть клапан за годинниковою стрілкою до упору. Так ви уникнете можливий витік газу з балона.
    • Якщо ви відчуваєте запах тухлих яєць, можливо, з балона витікає газ.
  2. 2 Зніміть етикетки, щоб знайти іржу. Ножицями відріжте пластикову обгортку навколо балона. Іноді під неї може потрапити вода і привести до появи іржі. Іржа може порушити цілісність балона і зробити його більш схильним до пошкоджень.
    • Не викидайте етикетку, так як на ній вказані важливі вказівки та інструкції щодо поводження з балоном, які пізніше можуть вам стати в нагоді.
  3. 3 Огляньте балон на наявність вм'ятин і відшарувань фарби. Будь-які зовнішні пошкодження можуть порушити загальну цілісність газового балона. Якщо ви виявите сліди іржі, вм'ятини або відслонень фарби, замініть балон, перш ніж прибрати його на зберігання.
    • Не заповнюйте газом зносився або пошкоджений балон.
  4. 4 Віднесіть балон на перевірку до фахівця, якщо йому більше 10 років. Старий балон повинен бути перевірений, щоб переконатися в його безпеці. Навіть якщо пошкоджень не видно, існує ймовірність внутрішнього зносу.
    • Після первинної перевірки балон слід відправляти на огляд кожні 5 років.

попередження

  • Рідкий пропан дуже горючий і знаходиться в балоні під неймовірно великим тиском. Тримайте його подалі від джерел полум'я, щоб він не загорівся і не вибухнув.
  • У пропану дуже неприємний запах, що нагадує запах тухлих яєць. Якщо ви відчуєте цей запах, не робіть нічого, що може запалити газ або викликати іскру, і негайно покиньте небезпечне місце.