Як зберігати хліб

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 1 Лютий 2021
Дата Оновлення: 16 Травень 2024
Anonim
Як зберігати хліб
Відеоролик: Як зберігати хліб

Зміст

1 Загорніть хліб в пластиковий пакет або в фольгу. Ці види упаковки утримають природну вологу хліба, не давши йому висохнути і зачерствіти. Якщо ви купили хліб в паперовій упаковці, зніміть її і загорніть хліб в харчову плівку або фольгу для подальшого зберігання.
  • Якщо ви купили хліб в нарізці, можете щільно його закрити і зберігати в оригінальній упаковці. Виробники такого хліба рекомендують залишати хліб в оригінальній упаковці, щоб вона зберігала природну вологу хліба.
  • Деякі стверджують, що залишають цілий саморобний хліб в паперовій упаковці, або навіть взагалі без упаковки прямо на столі, відрізаною стороною вниз. Це дійсно зберігає зовнішню корочку хрусткою, але під впливом повітря такий хліб засохне за кілька годин.
  • 2 Зберігайте хліб при кімнатній температурі не більше двох днів. Температура повинна бути близько 20ºC. Зберігайте хліб далеко від прямого сонячного світла в сухому і прохолодному місці, наприклад, в коморі або в хлібниці.
    • Якщо у вашому будинку висока вологість, хліб може швидко покритися пліснявою. У такому випадку, можливо, ви відразу захочете перейти до процесу заморозки після того, як з'їсте бажану кількість свіжого хліба.
  • 3 Заморозьте зайвий хліб. Якщо ви купили більше хліба, ніж можете з'їсти до того, як він зачерствіє, найкращим способом його зберігання є заморозка. Заморожений хліб досягає такої температури, при якій крохмаль НЕ рекрісталлізуется, а значить, хліб не черствіє.
    • Зберігайте хліб в пластикових пакетах або в щільній фользі, так як тонка харчова фольга не призначена для заморожування.
    • Приклейте етикетку з датою на пакет, щоб він не перетворився згодом в "магічний куб".
    • Наріжте хліб перед тим, як його заморожувати. Вам не доведеться різати його в замороженому вигляді, а після відтавання нарізати хліб досить важко.
  • 4 Чи не кладіть хліб в холодильник. Вчені довели, що в холодильнику хліб висихає і стає черствим в три рази швидше, ніж якби ви зберігали його при кімнатній температурі. Це відбувається через процес, який називається "ретроградація", при якому молекули крохмалю кристалізуються, і хліб стає черствим.
  • 5 Разморозьте заморожений хліб. Якщо ви заморозили хліб, дайте йому відтанути при кімнатній температурі. Зніміть упаковку, в якій він зберігався в морозильній камері, і залиште його на столі. Якщо хочете, ви можете потім підсушити його в мікрохвильовій печі або підрум'янити в тостері (не більше 5 хвилин), щоб хліб знову став хрустким. Пам'ятайте, що розігрівати хліб можна тільки один раз, далі ви будете мати справу з черствим хлібом.
  • Поради

    • Деякі люди вірять, що дуже важливо зберігати корочку на хлібі, так як вона працює за принципом "кришки" і зберігає вологу усередині.
    • Якщо ви купили свіжий хліб у пекарні або спекли власний домашній хліб, перш ніж упакувати його в пластиковий пакет, дайте йому повністю охолонути. навіть трохи теплий хліб стане в пакеті вологим. Залиште свіжий хліб на столі на кілька годин, щоб він повністю охолов перед тим, як ви приберете його.
    • Хліб, що містить рослинні масла або жири зберігається довше. Це відноситься до хліба, приготовленого з оливкового масла, яєць, вершкового масла і так далі.

    попередження

    • Не піддавайтеся спокусі поставити заморожений хліб в мікрохвильову піч, хліб стане вологим і придбає неприємну текстуру, стане гумовим. З іншого боку, свіжоспечений домашній хліб повинен повністю охолонути перед тим, як ви будете його нарізати або прибирати на зберігання в морозильну камеру, і прогрівання в мікрохвильовій печі швидко відновить його смак і текстуру, не роблячи хліб гумовим і вологим. Експериментуйте з кількістю часу, який ви витрачаєте на розігрів. Іноді достатньо всього лише декількох секунд, в залежності від товщини шматка і потужності мікрохвильової печі.

    додаткові статті

    Какіспечь хліб Какіспечь хліб з нуля Какпользоваться хлебопечкой Какразморозіть хліб Какразогреть хліб Какопределіть, що кавун зіпсувався Какпонять, що печериці зіпсувалися Каксделать так, щоб банани дозріли Каквижіть, що не готуючи їжу Какхраніть тофу Каксушіть м'яту Какоткрить банку огірків з кришкою, що загвинчується Какхраніть в'ялене м'ясо Какізбавіться і захиститися від мучного кліща