Як виправити неправильний прикус

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 22 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Исправления прикуса без брекетов (и без ортодонта)
Відеоролик: Исправления прикуса без брекетов (и без ортодонта)

Зміст

Неправильний прикус - це стоматологічна патологія, яка характеризується неправильним розташуванням зубів верхньої і нижньої щелеп. Неправильний прикус є однією з найбільш поширених проблем із зубами. Це порушення зазвичай має генетичну схильність, але також може бути викликано смоктанням великого пальця, тривалим використанням соски і іншими дитячими звичками. Хоча це розлад можна безпечно і ефективно вилікувати будинку, неправильний прикус у дітей і дорослих все ж можна виправити декількома професійними методами.

кроки

Частина 1 з 3: Постановка діагнозу

  1. 1 Стисніть зуби і посміхніться, щоб перевірити, чи є у вас проблеми з прикусом. Щоб перевірити наявність неправильного прикусу, закрийте рот, щоб зуби стиснулися в природному положенні. Коли ви стиснете зуби, посміхніться в дзеркало і погляньте на область, де один ряд зубів перекриває інший. Хоча невелике перекриття допустимо, зверніться за медичною допомогою, якщо один ряд виступає значно більше.
    • Неправильний прикус вважається важким, коли зуби висуваються на 3,5 мм або далі. Для більш точних вимірювань вам варто звернутися до стоматолога.
  2. 2 Пройдіть стоматологічне обстеження. Якщо ви не впевнені, чи потребує неправильний прикус в медичному уваги і не готові витрачати гроші на стоматологічне дослідження, проконсультуйтеся зі стоматологом. Попросіть його провести стоматологічний огляд, під час якого стоматолог перевірить стан кожного зуба і загальний стан ротової порожнини. Попросіть його зробити рентген, щоб перевірити наявність одного з наступних видів неправильного прикусу:
    • Нейтральний прикус 1 класу характеризується нормальним прикусом, але верхні зуби трохи перекривають нижні.
    • Дистальний прикус 2 класу - патологія, при якій один ряд зубів значно перекриває інший.
    • При мезиальном прикусе 3 класу нижні зуби перекривають верхні.
  3. 3 Знайдіть хорошого ортодонта. Ортодонт розповість, як можна виправити ваш неправильний прикус, скільки це буде коштувати і скільки часу на це знадобиться. Знайдіть висококласного фахівця, який має відповідну освіту і досвід. Перш ніж приступити до лікування, переконайтеся, що ортодонт полягає в професійному суспільстві ортодонтів Росії.
    • Якщо вам не вдається знайти в своєму місті хорошого ортодонта, попросіть стоматолога порадити вам кого-то.

Частина 2 з 3: Виправлення неправильного прикусу брекетами і капами

  1. 1 Поставте собі брекети. Брекети є найбільш поширеним і ефективним способом виправити неправильний прикус, особливо у дітей. Брекети виготовляють з металевих пластинок, які кріпляться міцної дротом. Вони чинять постійний тиск на зуби, завдяки чому протягом кількох місяців зуби починають вирівнюватися. Вартість і тривалість носіння брекетів залежать від ступеня неправильного прикусу. Можливі витрати складають від 80 тисяч рублів і вище за брекети, які вам доведеться носити протягом 18-36 місяців.
    • У страховку, обов'язкову для громадян Російської Федерації, медичні послуги щодо виправлення проблем прикусу і вирівнювання зубів не включені.
  2. 2 Дізнайтеся про прозорі капах. Менш важкі випадки неправильного прикусу можна виправити за допомогою прозорої капи або елайнери. У цьому випадку лікарі проведуть сканування ваших зубів і виготовлять під них 3D-форму. Хоча вони менш помітні і не настільки інвазивних, вартість прозорих кап може значно перевищувати вартість звичайних брекетів. Дізнайтеся у свого стоматолога про капах фірми Invisalign і ClearCorrect.
  3. 3 Спробуйте традиційні дротові ретейнери. У деяких випадках, особливо якщо справа стосується дітей, які все ще ростуть, неправильний прикус можна виправити звичайними дротяними ретейнер. Вони вимагають меншого догляду, ніж брекети, і коштують менше. Незнімна конструкція буде коштувати від 2000-3000 рублів і вище на одну щелепу. Знімні брекети обійдуться дорожче - від 10 000 рублів за один ряд. Хоча вони і більш помітні, ніж прозорі елайнери, при необхідності їх можна легко зняти.
    • Дуже часто ретейнери встановлюють після зняття брекетів, щоб утримати зуби в новому положенні.

Частина 3 з 3: Хірургічне втручання

  1. 1 Виправте зуби. Іноді неправильний прикус може привести до ерозії зубів. Це викликано тертям зубів один про одного. В цьому випадку стоматолога доводиться встановлювати пульпарного прокладки, коронки і інші ортопедичні конструкції. Це може статися до чи після початкового процесу вирівнювання зубів.
    • Якщо вночі ви скрипить зубами, попросіть стоматолога дати вам нічну капу.
  2. 2 Видаліть скупчені зуби. У багатьох випадках неправильний прикус викликаний скупченістю зубів - порушенням, при якому зуби знаходяться дуже близько один до одного. Перед тим, як поставити брекети і інші конструкції для вирівнювання зубів, ортодонта, можливо, доведеться видалити деякі зуби, щоб звільнити місце. Як правило, зуби видаляє не ортодонт, а стоматолог.
  3. 3 Проведіть операцію на щелепі. У важких випадках неправильний прикус доводиться виправляти щелепно-лицевої операцією. Під час операції щоки відтягують назад і хірург робить надріз всередині щелепи. Це дозволяє фізично пересунути щелепу, тим самим змінюючи форму підборіддя і вирівнюючи зуби. Як правило, до операції вдаються лише після того, як менш інвазивні методи, на зразок брекетів, не дали належного результату. Ціна на хірургічне виправлення прикусу сильно залежить від клінічної ситуації, що склалася у конкретного пацієнта. Орієнтовна вартість складає від 8000 рублів і вище.
    • Оскільки операція зазвичай проводиться всередині ротової порожнини, у пацієнтів не залишається видимих ​​шрамів.