Як і чим годувати морських свинок

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 17 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Питание морских свинок|чем кормить морских свинок?|СВИНКИ с МОРЯ
Відеоролик: Питание морских свинок|чем кормить морских свинок?|СВИНКИ с МОРЯ

Зміст

Будучи власником домашнього вихованця, головною метою перед собою ви повинні ставити турботу про його здоров'я і благополуччя. Основним способом досягнення цієї мети є забезпечення вихованця здоровим збалансованим харчуванням. Морські свинки, як і всі інші вихованці, для свого благополуччя потребують певних поживних речовинах.Якщо ви знайдете час на те, щоб вивчити питання правильного годування морських свинок, то цим внесете чималий внесок в забезпечення свого любого вихованцеві довгого і щасливого життя.

кроки

Метод 1 з 2: Забезпечення правильно збалансованої дієти

  1. 1 Давайте морським свинкам сіно. Морські свинки люблять сіно. Їм воно необхідне для підтримки здоров'я зубів і травної системи. Доступ до сіна повинен бути необмеженим, що нерідко має на увазі заповнення сіном досить місткою миски по 3-5 раз в день.
    • В цілому, найкращим сіном для всіх морських свинок є сіно тимофіївки. Вони із задоволенням його їдять і грають з ним. Даний вид сіна підходить морським свинкам будь-якого віку.
    • Сіно люцерни дуже багато кальцієм, тому воно не підходить для годування дорослих морських свинок, крім як періодичного використання його в якості частування. Навіть якщо вашій морській свинці дуже подобається сіно люцерни, ви повинні використовувати його в помірній кількості. Воно не повинно бути складовою частиною щоденної дієти морської свинки. Думайте про нього як про частування або десерті.
      • Сеном люцерни повинні харчуватися вагітні та морські свинки, а також морські свинки у віці до 4 місяців.
    • Щоб урізноманітнити корм морських свинок, періодично можна використовувати і інші види сіна. Серед них слід згадати лугове сіно, сіно мятліка, вівса і їжаки збірної.
    • Вибирайте м'яке сіно зеленого кольору, так як жовте і тверде сіно, по суті, є соломою.
    • Зазвичай сіно без зусиль можна придбати в зоомагазинах, але нерідко там воно занадто довго залежується, що не дуже корисно для морських свинок. Можна спробувати купувати сіно безпосередньо у фермерів або через ветеринарні клініки, що нерідко буде дешевшою і корисною альтернативою.
  2. 2 Щодня давайте морській свинці по чашці свіжих овочів. Головне - забезпечити їй велику різноманітність, щоб дієта стала максимально збалансованою. Морським свинкам корисно давати селера, морква, свіжі томати, огірки, кукурудзу, калі, трохи сирої брокколі, а також в невеликих кількостях шпинат і стручки гороху.
    • Періодично морську свинку можна пригощати і іншими овочами, такими як буряк, петрушка, а також давати їй невелику кількість перцю і фуражу в вигляді листя конюшини або кульбаби.
    • Не давайте морській свинці зіпсовані або зів'ялі овочі. Запам'ятайте, що не слід давати морській свинці нічого такого, чого б ви самі не стали їсти.
  3. 3 Додатково годуєте морську свинку гранульованим кормом. Знайте, що гранульований корм дуже калорійний, тому надмірне його кількість може викликати у вихованця ожиріння і проблеми з зубами. Давайте морській свинці лише по 1/8 - 1/4 склянки гранул в день у вигляді доповнення до її решті дієті.
    • Пошукайте гранульований корм для морських свинок з додаванням вітаміну C. Даний вітамін грає дуже важливу роль для організму морської свинки, тому він обов'язково повинен бути присутнім в її дієті.
    • Уникайте придбання кормів у вигляді зернових пластівців, так як морські свинки можуть дуже вибірково підійти до їх вживання.
    • Завжди купуйте гранульований корм, спеціально призначений для морських свинок. Корми для кроликів та інших гризунів не підходять морським свинкам, так як містять інші пропорції життєво важливих поживних речовин і вітамінів.

Метод 2 з 2: Годування морських свинок

  1. 1 Обов'язково забезпечте морську свинку достатньою кількістю вітаміну C. Морські свинки відносяться до одних з нечисленних ссавців (разом з людьми), які не в змозі самостійно виробляти вітамін C, тому для них важливо отримувати його разом з їжею. Їм щодня потрібно по 10-30 мг вітаміну C. Серед овочів, які багаті даними вітаміном і одночасно корисні для морських свинок, слід згадати листові овочі темно-зеленого кольору, болгарський перець і брокколі.
    • Морські свинки вкрай схильні до цинзі - захворювання, що викликається браком в організмі вітаміну C.
    • Крім овочів, можна доповнити дієту морської свинки харчовими добавками з вітаміном C.
    • При цьому не рекомендується додавати вітамін С в воду. Це може привести до відмови морської свинки від пиття води з неприємним для неї смаком. Крім того, при цьому важко контролювати точну кількість вжитого морською свинкою вітаміну, так як вона може пити як мало, так і багато води.
  2. 2 Не давайте морським свинкам шкідливу для них їжу. Сюди можна віднести надмірну кількість фруктів з високим вмістом цукрів (їх можна давати тільки в обмеженому обсязі), а також будь-які крохмалисті овочі на зразок картоплі.
    • Вам не слід давати морським свинкам салат айсберг, рокет-салат, червоні листові овочі, кольорову капусту, бадилля буряка, картопля і редис.
    • Пригощайте морську свинку фруктами виключно в маленьких кількостях. Фрукти не тільки багаті цукрами, але і володіють низьким співвідношенням кальцію і фосфору, що може призводити до проблем з сечовим міхуром, а також до діареї. This is true in fruits such as raisins.
    • Не давайте морським свинкам цитрусові.
    • Морські свинки відносяться до травоїдним, тому їм не можна давати ніякого м'яса і молочних продуктів.
  3. 3 Уникайте придбання готових страв для морських свинок. Це марна трата грошей на шкідливі вашому вихованцеві товари. Як частування вашої морській свинці набагато більше сподобається корисний шматочок звичайного яблука або вівсяні пластівці, ніж шкідливий покупне частування з великою кількістю цукру в ньому.
  4. 4 Постарайтеся забезпечити морську свинку збалансованою дієтою, замість того щоб домагатися балансу застосуванням мультивітамінів або сольових каменів. Ці добавки не є обов'язковими, якщо ви будете правильно годувати тварину. Якщо ж ваш вихованець потребує застосування будь-яких добавок, то постарайтеся забезпечити його ветеринарно-схваленими добавками з високим вмістом клітковини в складі.
  5. 5 Контролюйте обсяг їжі, яку даєте морській свинці. Морські свинки інстинктивно постійно жують і будуть їсти стільки, скільки ви їм дасте. Слідкуйте за обсягом їжі і дотримуйтесь збалансовану дієту. Поясніть маленьким дітям, якщо вони є безпосередніми власниками вихованця, що не можна перегодовувати тварина.
  6. 6 Давайте морській свинці корм в керамічних мисках. Морські свинки гризуть все підряд, за що можуть схопитися їхні зуби, в тому числі це стосується мисок. Віддайте перевагу важкій керамічної мисці, яку вихованцеві буде важко перевернути і знищити зубами.
  7. 7 Слідкуйте за свіжістю корми. Нез'їдені протягом доби залишки їжі слід прибирати з клітки без затримок. Морські свинки можуть бути вибагливі в їжі і тривале перебування будь-якої їжі всередині клітини навряд чи зробить її більш привабливою в очах тварини. Якщо морська свинка весь день ігнорувала будь-яку їжу, ймовірно, вона вже не буде її їсти, тому її краще прибрати, щоб не влаштовувати безлад в клітці.
  8. 8 Скорегуйте обсяг корму, якщо морська свинка починає втрачати у вазі або набирати зайву вагу. Кількість необхідного морській свинці корму залежить від її віку, способу життя і стану здоров'я. Тому, щоб підтримати здоров'я вихованця в оптимальному стані, обсяг їжі, яку ви йому даєте, з плином часу може змінюватися.
  9. 9 Забезпечте постійне наявність води. Встановіть в клітку до морській свинці поїлку з водою, щоб у неї завжди був доступ до чистої води. Слідкуйте за тим, щоб поїлка завжди була повною. Якщо ви не забезпечите морську свинку водою, то вона може серйозно захворіти.
    • Найкращими поїлками для морських свинок і кроликів є поїлки з металевим носиком і кулькою на його кінці.
    • Якщо ваша морська свинка живе в вуличному вольєрі, подбайте про те, щоб взимку вона не замерзла.
    • Слідкуйте за чистотою носика поїлки і регулярно очищайте його від залишків їжі та інших забруднень за допомогою ватної палички. Саму поїлку чистите сирим рисом з додаванням води. Його необхідно помістити в поїлку і сильно потрясти. Так ви зможете прибрати зі стінок поїлки наросли зелені водорості.
  10. 10 Періодично дозволяйте морській свинці пастися на газоні. Якщо у вас є газон, який не обробляється хімікатами і не використовується іншими тваринами в якості туалету, то на нього можна випускати пастися вашу морську свинку. Зробіть їй повністю обгороджений вуличний загін і випускайте туди погуляти в теплі погожі дні. Головне, щоб на вулиці не було вітряно, а температура трималася в межах 15-24 ° С.
    • Випускайте морську свинку гуляти в загоні тільки під наглядом. Незважаючи на те, що морських свинок часом навіть містять у вуличних вольєрах, їх не можна залишати без нагляду у відкритому загоні. Вони можуть знайти спосіб втекти, а також піддатися нападу хижаків.
    • У загоні обов'язково повинно бути тінисте місце, в якому морська свинка зможе сховатися від сонця або в разі переляку.
    • З кожним днем ​​періодично переміщайте загін, щоб морські свинки забезпечили вам рівномірну стрижку і добриво газону.

Поради

  • У морських свинок можуть бути індивідуальні переваги в їжі. Якщо вони постійно залишають щось нез'їденим, то, ймовірно, ця їжа їм не подобається. Проте, в такій ситуації вам не варто засмучуватися, тому що часом морським свинкам потрібен час на те, щоб розкуштувати незнайому їм їжу. Це особливо стосується молодих або недавно придбаних в зоомагазині морських свинок, коли тварини в своєму житті колись були знайомі лише з одним видом корму. У такому випадку їм ще потрібно звикнути до різноманітності смаків.

додаткові статті

Какухажівать за морськими свинками Какразвлечь морську свинку Какпомочь вагітної морській свинці Какобрезать кігті у морської свинки Какзаставіть морську свинку довіряти вам Какпріучіть морських свинок до туалету Какпомить морську свинку Каккомфортабельно обставити клітку морської свинки Какопределіть вагітність своєї морської свинки Какправільно брати морську свинку на руки Какіграть з морською свинкою Какопределіть підлогу морської свинки Какдрессіровать морську свинку Какухажівать за морською свинкою, щоб уникнути неприємного запаху