Як грати в Хекі-СЕК

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 14 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як грати в Хекі-СЕК - Суспільство
Як грати в Хекі-СЕК - Суспільство

Зміст

Футбег, більш відомий як Хекі-СЕК (дослівно «підкидання мішечка» - назва придумана компанією з виробництва іграшок Wham-O!) - це вид спорту, яким можна займатися індивідуально або з групою людей, штовхаючи м'яч своїми ногами. На додаток до ніг можна використовувати майже всі частини тіла за винятком кистей рук або рук - прямо як у футболі. Ця стаття ознайомить вас з основами ударів ногами і перекидання м'яча, які включають в себе ази ударів по м'ячу ногами, а також кілька трюків.

кроки

  1. 1 Зрозумійте гру. Кінцева мета, до якої «повинна прагнути» вся група - це втримати м'яч (бег) в повітрі якомога довше. Якщо кожна людина в команді вдарить по бегу хоча б один раз, тоді група зімкне «коло» або «різко вдарить по м'ячу». Коли кожна людина пнеться бег по кругу як мінімум два рази, тоді група зімкне «подвійну спіраль» і т.д. Правила змінюються, якщо ви граєте одні. Індивідуальний футбег фристайл перетворився в дуже складний спорт з безліччю ударів і перекидання м'яча, пов'язаних між собою для виконання трюків.
  2. 2 Купіть СЕК (м'яч) хорошої якості (або зробіть самі), бажано бег, наповнений піском, металом (стружкою) або навіть невеликими кульками. Чим більше наповнювача, тим складніше буде утримати м'яч на нозі. Якщо у вас є СЕК з кульками великого розміру, подумайте про те, щоб переїхати їх чимось дуже важким, наприклад, машиною для того, щоб розламати їх.
  3. 3 Одягніть взуття з дуже плоскою внутрішньої і зовнішньої поверхнею і широким плоским носком. Для початку добре підійдуть скейтовой кеди; їх поверхня дозволить вам штовхати і утримувати бег. Однак тенісні кросівки також в пошані навіть серед професіоналів.
  4. 4 Одягніть шорти. Штани обмежать ваші рухи, а їх поверхня може підвищити ймовірність того, що ваш удар направить СЕК не за встановленою траєкторії.
  5. 5 Відпрацюйте 3 основних стусана - внутрішній (лівий і правий), зовнішній (лівий і правий) і стусан носком.
    • внутрішній стусан: Акуратно киньте СЕК перед собою. Використовуйте внутрішню частину ноги - область біля центру вашого взуття, де знаходиться звід стопи для того, щоб вдарити по бегу прямо вгору. Зігніть свою кісточку так, щоб внутрішня частина ноги була паралельна стелі. Це допоможе вам бути впевненими в тому, що м'яч полетить прямо вгору, а не в сторону. Також це допоможе зігнути ногу, на якій ви стоїте. Після одного удару спіймайте бег рукою. Продовжуйте підкидати, штовхати і ловити м'яч до тих пір, поки він не буде летіти прямо. Потім спробуйте штовхнути бег змінно обома ногами без рук. Подивіться, скільки разів поспіль ви зможете набити!

    • зовнішній стусан: Акуратно киньте СЕК витягнутою рукою і використовуйте середину зовнішньої частини ноги для того, щоб штовхнути бег. Це непросто зробити, але пам'ятайте поради, наведені вище - зігніть свою кісточку так, щоб зовнішня частина ноги була паралельна стелі, і зігніть ногу, на якій ви стоїте.

    • стусан носком: Акуратно киньте СЕК перед собою, але на більш далеку відстань, ніж при внутрішньому ударі. Використовуйте пальці ніг, щоб штовхнути бег прямо вгору. Цей удар схожий на той, який часто використовується для того, щоб набити футбольний м'яч.

  6. 6 Відпрацюйте 3 основних удару ногами - внутрішній (лівий і правий), зовнішній (лівий і правий) і удар носком.
    • внутрішній удар: Киньте СЕК перед собою. Використовуючи внутрішню частину ноги - область біля центру вашого взуття, зловіть СЕК ногою, акуратно опустивши її на кілька сантиметрів (пару дюймів) гойдаючими рухами. Це допоможе абсорбувати удар бега ногою і не дозволить йому відскочити в сторону. Ловлячи м'яч, уявіть, що ви ловите сире яйце або куля, наповнена водою.

    • зовнішній удар: Киньте бег вгору і подпініте його, опустивши ногу на кілька сантиметрів.

    • удар носком: Киньте бег перед собою і знову подпініте його, опустивши ногу на кілька сантиметрів.

  7. 7 Поєднуйте стусани й удари. Спробуйте зробити комбінацію таких ударів, як крайній лівий, лівий напівсередній, крайній правий, правий напівсередній або інші - все, що прийде вам в голову. Це допоможе вам навчитися контролювати напрям бега.
  8. 8 Тримайте свою ногу нижче: спочатку це може здатися складним, але ви, безсумнівно, підвищите свої навички, якщо зможете подавати м'яч знизу. До того ж це допоможе при сильних кидках або випадкових ударах; коліно - це опорна область при стусана і воно не йде прямо вгору.
  9. 9 Звикайте ловити СЕК дивними місцями. Для того щоб утримати м'яч, вам слід відбивати його спиною, грудьми, шиєю, обличчям, коліном або навіть шиєю і підборіддям. Головне - це не дати йому впасти.
  10. 10 Чи не напружуйтеся, штовхаючи м'яч. Це, безсумнівно, збільшить тривалість ваших ударів і запобіжить перенапруження м'язів.
  11. 11 Регулярно тренуйтеся. Як і у випадку з більшістю видів спорту, заснованих на рухових навичках, тут також краще практикуватися по кілька хвилин або півгодини щодня, ніж тренуватися годинами час від часу.
  12. 12 Ставте перед собою цілі, наприклад, 100 внутрішніх стусанів поспіль, 20 фінтів «веселка» (зовнішня подача лівою ногою над головою, потім зовнішній удар правою) або 20 ударів носком.
  13. 13 Ставши більш майстерними в подачах і ударах, вставайте в коло для передачі м'яча або пошукайте в інтернеті більш просунуті трюки з секом.

Поради

  • Граючи в команді, вам доведеться засвоїти кілька спеціальних правил поведінки. Наприклад, не варто думати, що вам все повинні подавати.
  • Будьте терплячими. Щоб вивчити основи, вам може знадобитися багато практики, але якщо ви будете намагатися, то зможете швидко набрати обертів.Деякі футбегери в стилі фристайл чемпіонського калібру мають невеликий досвід - всього пару років, але вони щодня тренуються.
  • Одна з найпоширеніших ігор - Ред дот. У ній команда намагається зловити нормальний ритм, набиваючи м'яч. Однак людина, що порушила правило, отримує стусан під зад. Порушник стає на один метр від людини, яка зробила подачу; потім він штовхає бег в порушника щосили. Таким чином, він отримує «Ред дот». Найкраще встати прямо, прикривши зігнутими руками статеві органи і особа (удар по нирках може бути болючим, якщо ви встанете задом). Ред доти зазвичай даються за егоїзм, «перешкода грі» (стусан м'яча низько над землею), «вікно» (пропуск м'яча між ніг), недотепну передачу, набивання футбега (зазвичай серія - більше 4-х ударів одним гравцем, коли м'яч слід передати ), захоплення або передача футбега кистями рук і / або руками, невдалий пас, а також удар по м'ячу з надмірною силою. Інші правила також можуть бути включені.
  • Як тільки у вас з'явиться фундамент, вам буде набагато веселіше пасувати м'яч іншим футбегерам. Ви можете зібрати команду зі своїх друзів або знайти клуб. Клуби любителів футбега є майже в кожному населеному пункті.
  • Для практики прекрасно підійдуть гри - вони допоможуть вам навчитися відбивати різні паси. Хорошою грою для новачків і профі є «смерть» (більш відома як «знищення», а також вбивство, удар, баттл, двоє проти одного і трійка). У «смерті» група вибирає того, хто починає набивати м'яч і визначає кількість людей, які будуть брати участь - зазвичай це роблять 2 або 3 гравця. Коли учасники розрахувалися, той, кому дістався футбег, може вибрати гравця і штовхнути йому м'яч. Якщо бег наблизився до гравця, і він не зміг його відбити до того, як м'яч торкнувся землі, ця людина вилітає з гри, і вона триває до тих пір, поки не залишиться один гравець.
  • Інший вид гри здебільшого є варіацією «гри в слова» і називається «змагання», але вона більш відома як «3 удари». Правила цієї гри також багато в чому схожі на «слова», але відрізняються тим, що замість того, щоб «кинути» м'яч, ви шльопаєте по ньому відкритою долонею. Людина, в якого потрапили три рази (в залежності від призначеного на початку змагання числа ударів), вилітає з гри.
  • Гру можна розтягнути методом зміни ударів по колу на гру на кшталт «слів». У «словах» слід вибрати слово з 3-10 букв. Візьмемо слово «побут» - якщо футбег штовхнули 3 рази, хтось повинен взяти його і «кинути» іншому гравцеві. Потім цей гравець отримує 'б'. Як тільки гравець скаже «побут», він або вона вилітають з гри. Цю гру можна скоротити до 'б' для нових гравців, щоб йому або їй довелося бити по м'ячу тільки двічі. Або вона може бути продовжена за допомогою довгих слів для більш досвідчених гравців. Важливе зауваження - передача вважається за два удари, а один гравець не має права бити більше одного разу підряд.
  • Хоча багатьом людям знаком термін Хекі-СЕК, насправді це неправильна назва цього виду спорту - термін Хекі-СЕК походить від назви торгової марки одного з видів футбега. Це був перший з'явився футбег, тому назва закріпилася.
  • Цю гру називали «бомбардир», але на Середньому Заході вона також відома як «вбивство». Як тільки СЕК вдарили 3 рази (кількість ударів залежить від вашого бажання, подвійний удар також популярний), за правилами слід штовхнути СЕК іншому гравцеві або «кинути» йому, що дасть очко йому або вам (в залежності від вашої системи оцінки). Якщо гравець прийняв удар і продовжує тримати СЕК в повітрі ( «відбите напад»), удар не зараховується і гра триває. У даній варіації гри (по крайней мере, в стилі Середнього Заходу), удари або кидки, Виконані нижче коліна, не зараховуються. У деяких варіаціях передбачається, що один гравець повинен попинать СЕК (неважливо скільки) раз поспіль до того, як він спробує вбити.Але ви можете просто грати по-іншому, давши шанс кожному гравцеві набрати очки для загального рахунку.

попередження

  • Непогано було б розім'яти ноги перед тим, як ви почнете грати, щоб уникнути напруги / скорочення м'язів при циклічних рухах.
  • Вас може штовхнути людина, що стоїть поруч або СЕК може потрапити вам в обличчя / або область паху. Ви граєте на свій страх і ризик.
  • Ви можете пошкодити свої щиколотки, коліна, ноги і спину, якщо не будете обережні.

Що вам знадобиться

  • Футбег або кушбол
  • Зручне для гри місце
  • Кілька друзів, якщо ви не хочете грати в поодинці