Як використовувати глюцерну

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 20 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ЛЮЦЕРНА ВІД А ДО Я | ВИРОЩУВАННЯ ЛЮЦЕРНИ та особливості догляду | ПРИБУТОК на ЛЮЦЕРНІ | TEKRO 1ч
Відеоролик: ЛЮЦЕРНА ВІД А ДО Я | ВИРОЩУВАННЯ ЛЮЦЕРНИ та особливості догляду | ПРИБУТОК на ЛЮЦЕРНІ | TEKRO 1ч

Зміст

Глюцерна - це продукт спеціального призначення, призначений для діабетиків. Спочатку глюцерна була винайдена в якості харчування для людей, яких годують через зонд. Вона включає в себе повільно перетравлюються вуглеводні, макронутрієнти, вітаміни, мінерали та смакові добавки. Глюцерна не є низькокалорійної їжею, але нею можна замінювати деякі прийоми їжі і перекушування. У статті описані два способи застосування глюцерни, які відповідають офіційним рекомендаціям для людей, які страждають на діабет.

кроки

Метод 1 з 2: Застосування глюцерни в якості добавки до їжі

  1. 1 Призначте візит до лікаря для обговорення свого діабету. Якщо у вас вже є регулярний графік візитів до лікаря, на черговому візиті обговоріть початок прийому глюцерни.
  2. 2 Встановіть план зниження ваги. Найбільш поширеним застосуванням глюцерни є її використання в якості харчової добавки для зниження ваги одночасно з підтримкою рівня інсуліну. Не слід починати приймати глюцерну для зниження ваги без рекомендації лікаря, так як зміна ваги призводить до зміни рівня глюкози в крові.
  3. 3 Регулярно стежте за рівнем інсуліну в крові. Вам може знадобитися більш часта перевірка рівня інсуліну на початку прийому глюцерни.
  4. 4 Купіть упаковку глюцерни в бакалії, аптеці або продуктовому магазині. Ви можете захотіти купити кілька пачок з різними смаками, щоб випробувати їх.
  5. 5 Не використовуйте глюцерну для лікування гіпоглікемії. Вона сповнена повільно перетравлюваними вуглеводнями, тоді як продукти, що застосовуються під час інсулінового шоку або гіпоглікемії, містять в собі вуглеводні, швидко потрапляють в кровотік. Запитайте лікаря про те, які продукти ви повинні мати при собі на випадок виникнення проблем з інсуліном.
  6. 6 Заплануйте замінити глюцерной один прийом їжі: сніданок, обід або вечерю. Не починайте з заміни більш одного прийому їжі в день.
  7. 7 Замініть один прийом їжі коктейлем з глюцерни. Якщо ваш рівень інсуліну нестабільний, то ви можете замінювати один прийом їжі глюцерной через день.
  8. 8 Періодично замінюйте глюцерной додатковий прийом їжі. Якщо ваш рівень інсуліну стабільний, то періодично можна замінювати глюцерной два прийоми їжі в день. Однак, все ж рекомендується дотримуватися здорового харчування і не дуже покладатися на добавки до їжі у вигляді коктейлів глюцерни.

Метод 2 з 2: Застосування глюцерни для набору ваги

  1. 1 Проконсультуйтеся з лікарем, якщо ви страждаєте діабетом і потребуєте в наборі ваги. Даний вид використання глюцерни менш поширений, проте він може вимагатися людям з діабетом по другому типу.
  2. 2 Виробіть з лікарем план набору ваги. Старі люди або ті, хто не може вживати достатньо калорій зі звичайною їжею, можуть застосовувати глюцерну як калорійної добавки до їжі.
  3. 3 Придбайте упаковку глюцерни. Виберіть із запропонованих вам смаків. Підбір улюбленого смаку полегшить введення глюцерни в раціон для набору додаткової ваги.
  4. 4 Випивайте коктейль з глюцерни вранці, вдень або ввечері після прийому їжі. Чи не замінюйте глюцерной прийоми їжі. Вона повинна йти в якості додаткового перекусу.
  5. 5 Постарайтеся випивати по одному коктейлю з глюцерни в день в якості доповнення до їжі протягом тижня. Регулярно стежте за динамікою своєї ваги. Також вам слід уважно стежити за рівнем інсуліну.
  6. 6 Через кілька тижнів зробіть висновок про те, чи допомагає вам глюцерна підтримувати або набирати вагу. Проконсультуйтеся з лікарем, якщо не помітите результатів через 2-4 тижні.
  7. 7 Носіть з собою глюцерну, коли вирушаєте в поїздки, на роботу, виконуєте доручення. Постарайтеся встановити таймер в телефоні, що нагадує про необхідність щоденного прийому глюцерни в один і той же час дня.

попередження

  • Чи не застосовуйте глюцерну під час вагітності та при викликаному вагітністю діабеті. Його використання в цих випадках не підтверджено і тому не рекомендується.
  • Знайте, що особам, які не страждають на діабет, прийом глюцерни для зниження ваги не рекомендується. Для цих цілей краще підібрати інші харчові добавки. У будь-якому випадку, перш ніж починати будувати програму зниження ваги, необхідно проконсультуватися з лікарем.

Що вам знадобиться

  • Глюцерна
  • Телефон з таймером