Як позбутися і захиститися від мучного кліща

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 7 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ПАУТИННЫЙ КЛЕЩ ВРЕДИТЕЛЬ КОМНАТНЫХ РАСТЕНИЙ И САДА. КАК ИЗБАВИТЬСЯ ОТ ПАУТИННОГО КЛЕЩА. ЦИТРУСОВЫЕ
Відеоролик: ПАУТИННЫЙ КЛЕЩ ВРЕДИТЕЛЬ КОМНАТНЫХ РАСТЕНИЙ И САДА. КАК ИЗБАВИТЬСЯ ОТ ПАУТИННОГО КЛЕЩА. ЦИТРУСОВЫЕ

Зміст

Борошняний кліщ є крихітним шкідником, який наповнює сухі продукти, такі як крупи, млинців борошно, висушені овочі, фрукти, сир. Вони можуть оселитися навіть в самій чистої кухні, якщо там будуть відповідні умови. Волога, темна і тепла комора - відмінне місце для розмноження, а кліщі потрапляють туди вже разом з їжею або ховаючись в упаковках. Ця стаття розповість вам, як розпізнати навала шкідників, що з ними робити і як уникнути повторних атак.

кроки

Частина 1 з 3: Як розпізнати борошняних кліщів

  1. 1 Перегляньте поверхню борошна на наявність "кліщовий бруду". Кліщі залишають після себе продукти життєдіяльності брудно-білого кольору, які настільки малі, що їх ледве можна розгледіти неозброєним оком. Через це буває дуже важко розпізнати кліщів до моменту настання повноцінного навали. У кліщів коричневі лапки, і в сукупності живі, мертві кліщі і продукти їх життєдіяльності будуть схожі на коричневий шар на поверхні. Цей шар трохи схожий на пісок.
  2. 2 Розітріть підозрілу борошно пальцями і перевірте на наявність м'ятного запаху. Якщо розчавити мучного кліща, він буде видавати помітний запах м'яти. Їжа так само може віддавати огидним солодкуватим смаком або запахом навіть до того, як ви помітите наявність кліщів.
  3. 3 Висипати борошно на рівну поверхню і перевірте її через 15 хвилин. Максимально вирівняйте і запам'ятайте форму борошна, перш ніж піти. Якщо в борошні завелися кліщі, до вашого повернення поверхню буде нерівною через їх пересувань.
  4. 4 Приліпите шматочок скотчу на упаковку або всередині шафки, щоб перевірити його на наявність кліщів. Вони пристануть до скотчу, і ви зможете розгледіти їх за допомогою лупи. Перевірте також і клей на коробках від борошна зверху або з боків. Хоч кліщі могли і не пробратися всередину, але вони можуть бути на стрічці і потрапити в коробку, як тільки ви її відкриєте.
  5. 5 Зверніть увагу, якщо у вас раптом почали свербіти руки після роботи з борошном або крупами. Хоча борошняні кліщі не кусаються, у деяких людей може бути алергічна реакція на них і продукти їх життєдіяльності. Це явище так само відомо як "свербіж бакалійника."

Частина 2 з 3: Як вивести паразитів

  1. 1 Покладіть уражені продукти в поліетиленові пакети для сміття і віднесіть їх в сміттєвий бак подалі від вашого будинку. Борошняні кліщі харчуються бактеріями в борошні рівно так само, як і цвіллю, тому їх присутність в продуктах говорить про те, що вони вже зіпсувалися. Крім того, вони переносять грибок з одних продуктів в інші. Не переживайте з приводу можливого проковтування деякої кількості борошняних кліщів - для більшості людей вони нешкідливі.
    • У виняткових випадках у людини може бути алергічна реакція на вживання містить кліщів борошна. Таку реакцію називають «кліщова анафілаксія» або «млинцевий синдром». Вона проявляється протягом декількох хвилин після прийому зараженої їжі і може викликати появу кропив'янки, утруднене дихання, набряк горла, нудоту, слабкість і / або непритомність.
    • Негайно зверніться до лікаря, якщо у вас з'явиться будь-який з цих симптомів.
  2. 2 Заморозьте будь сухі продукти, які можуть бути заражені борошняними кліщами. Якщо у вас є продукти без ознак зараження, або частково уражені кліщами, можна залишити їх на 7 днів при температурі до -18 ° C. Це вб'є будь-яких кліщів, їх яйця або личинки.
    • Як тільки все кліщі помруть, спробуйте просіяти сухі продукти і прибрати ті їх частини, які точно були заражені кліщами і можуть містити їх останки.
  3. 3 Приберіть і простерилизуйте все банки і контейнери, в яких зберігалися продукти. Вам потрібно очистити контейнери від будь-яких залишків їжі, щоб позбавити кліщів їх їжі. Вимийте контейнери і кришки в дуже гарячій воді і переконайтеся в повному висиханні, перш ніж знову заповнити їх.
  4. 4 Ретельно вичистіть комору або шафу, в якому зберігалися продукти. Пропилососьте все полки і стінки, особливу увагу приділивши всіх щілинах. Якщо у вас немає пилососа, скористайтеся чистою сухою щіткою, щоб очистити всі поверхні. Дістаньте мішок з пилюкою з пилососа і викинули його відразу після збирання.
    • Протріть всі поверхні, але уникайте використання хімічних пестицидів поблизу продуктів або місцях їх зберігання.
    • Спробуйте зробити прибирання за допомогою оцтового розчину (1 частина оцту до 2 частин води) або нанесіть природні репеленти від комах або безпечні пестициди, такі як німовое або апельсинове масла (1 частина масла до 10 частин води).
    • Використовуйте фен, щоб висушити місце для зберігання продуктів. Борошняні кліщі люблять вогкість і вологість.

Частина 3 з 3: Як запобігти появі борошняних кліщів

  1. 1 Слідкуйте, щоб ваша комора була сухою і прохолодною. Кліщів важко розвиватися в сухому середовищі проживання (до 65%), і ви навряд чи ще коли-небудь їх побачите, якщо ваша комора добре провітрюється. Зверніть увагу на розташування чайника, плити, духовки або сушки, переконайтеся, що вони не сприяють накопиченню вологи в шафах для зберігання продуктів.
    • Спробуйте висушити шафи феном на холодному режимі.
  2. 2 Зберігайте муку, крупи, злаки та інші схожі продукти в чистих повітронепроникних контейнерах. Ваша їжа буде довше залишатися свіжою, і борошняні кліщі точно не зможуть до неї пробратися.Якщо після чистки якісь кліщі і залишилися, вони просто не зможуть відкласти яйця в продукти, а незабаром вимруть від голоду.
    • Хоча Пакети на застібці і прослужать якийсь час, але кліщі можуть прогризти їх і дістатися до ваших продуктів. Так що краще використовуйте скляні або пластикові контейнери.
    • Життєвий цикл борошняних кліщів триває приблизно місяць, так що тримайте все чистим і щільно закритим, і будь-які кліщі незабаром вимруть.
    • Намагайтеся не змішувати старі і нові продукти в контейнерах. Наприклад, використовуйте спочатку стару муку, потім ретельно очистіть контейнер, приберіть залишки борошна на дні, а тільки потім всипте нову.
  3. 3 Купуйте продукти в невеликих упаковках. Хоч це і обійдеться трохи дорожче, ніж купити велику упаковку або закуповувати продукти оптом, але якщо купувати всі продукти маленькими порціями, ймовірність довгострокового зберігання продуктів, легко піддаються зараженню, набагато скорочується. Якщо продукти будуть перебувати у вологому середовищі занадто довго, вони відволожаться і почнуть цвісти, що може послужити причиною нового зараження кліщами.
    • Переконайтеся, що ви ретельно перевірили всі упаковки, перш ніж принести будь-які сухі продукти додому. Подивіться, чи не сирі чи вони, чи не пошкоджені, і не зберігалися чи в умовах підвищеної вологості.
  4. 4 Приклейте лавровий лист всередину контейнера або в коморі, в якій ви зберігаєте продукти. Борошняні кліщі, таргани, міль, щури, довгоносики та інші шкідники не переносять запаху лаврового листя і тому при їх наявності паразити не чіпатимуть ваші продукти. Покладіть листя в контейнери з продуктами (продукт не просочиться ні запахом, ні смаком) або приклейте їх до кришки контейнера або всередині ящика з продуктами або комори.
    • Ведеться багато суперечок з приводу того, що краще використовувати - сухі або свіжі лаврове листя. Багатьма людьми вже доведено, що допомагають і ті, і інші, так що купуйте зручний для вас вид, і перевірте дієвість цього методу на собі.
  5. 5 Зберігайте їжу для тварин і сухі продукти окремо. Правила зберігання їжі для тварин не такі серйозні, як для інших продуктів, і тому вони більш схильні до атак шкідників. Зберігайте їх в повітронепроникних контейнерах подалі від інших продуктів.